Отговори
# 120
родилите мами, отчитайте се по-честгичко, че ми е много интересно как се справяте  Flutter
мен нещо ме хваща шубето дали и как ще се справя  Blush
я кажете по колко часа сън на денонощие горе- долу ви се събират  Confused
Моят сладур през деня е бебе-мечта - само спи и яде и е голям кротушко. Обаче нощем настава истинският екшън. Тази нощ съм спала 2 часа (от 2 до 4) и после още 1,5 час (от 7 до 8:30). Алекс имаше колики за първи път и много се мъчи и плака. Вие какво им давате срещу колики на вашите бебовци?
А си легнах толкова късно, защото от 12 до 2 се хранихме и сменяхме памперси и малко след това пак сменяхме повторно наакани памперси, а после той си напишка всички дрешки и всичко наоколо, че и се къпахме и преобличахме и т.н.

Ваще бебчовци колко си хапват я кажете newsm78 newsm78 newsm78..че съм в чуденка 
Моят трябва да яде 500 гр на ден и тази сутрин само дето не му сипах в ушите 50 мл. Изяде ги със зор и досега не ги е върнал.  Peace Горе-долу гледам да му ги разпределя на 10 хранения по 50 мл. Ама милия нали е мъничък и няма силички и от шишето да суче (аз нарочно му давам само това на Авент с малката дупка, че да не се омързеливва), та си е зор докато си изяде дозата. Иначе дозата се определя на база 200 лм храна на 1 кг тегло на бебето. Това ми го каза педиатърката вчера - затова моят като е 2,5 кг трябва да яде по 500 мл на ден.

# 121
  • Кърджали, България
Ей, най-сетне хубави новини от Ескарина! Да е жива и здрава принцесата Деси!!!

При мен нищо ново, все така не мога да спя нощем. Днес съм на ЖК и ще видим какво става.

# 122
  • гр.Варна
ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ БЕБЕ ДЕСИ И МАМА ЕСКАРИНА!    bouquet  bouquet  bouquet
МНОГО ДА СЕ ГУШКАТ И МНОГО ДА СЕ СЛУШКАТ! Hug Hug Hug

Хекси, при нас беше същото положение. Валя цял ден си спеше, ама като дойдеше вечер ставаше страшно. Един рев едно чудо-направо ме побъркваше! Това беше до около 3 месец. после си спеше като буба!

# 123
Валя цял ден си спеше, ама като дойдеше вечер ставаше страшно. Един рев едно чудо-направо ме побъркваше! Това беше до около 3 месец. после си спеше като буба!
Демек, да съм спокойна, остават ми "само" около 2 месеца и половина безсъние.  Wink

# 124
После месец-два спокойствие и почват зъбите.  Mr. Green

# 125
  • морето и сините вълни :)
Хексинче,аз купих капки еспумизан за колики.И да ти кажа добре му действат...Спинка си нощно време  що годе добре...
Абе сега голям майтап с моя мишонко.В 9,30 го събудих да яде.Цица от мене,заспа за 10 мин,след това цица от другата..пак заспа.Позунесе се към 15 мин пак.И като се озъби нашия пак гладен айде 40 мл.манджа Peace..изяде я...и го оставих на леглото.Кокори се кокори се,плези се прави маймунджелъци и като налапа пак онез ти ми юмруци пак гладен нашия Shocked Mr. Green

И айде пак цица малко че и си дояде с адапте 20 мл.И сега спи вече.Това всичкото става от 9,30  до 11,30 часа Sick Sick SickКво е туй Едене дет го направи моя синковец незнам...И хич немога да му направя режим...направо ужас от всякъде #Crazy #Crazy.Тез режими на по 3 часа дето са ги измислили трябва да са за някой кукли...туй нещо за мен е невъзможно.Че той моя само суче към 40 мин. после ,я се насрал,я се ококори,и то дошло времето за другото хранене...Родилите какво ще  кажат по въпроса Joy Joy Joy

Честито бебче на ЕСКАРИНА
...Много да ги радва  bouquet  bouquet

# 126
Ей, мамита  Hug
Аз предварително се извинявам, ако не съм видяла някой друг пост, насочен към мен, ама нямам много време, а и сърчицето ми спинка и не искам да я оставям дълго сама, та прескочих тука 10тина страници  Embarassed и направо викам да пиша...
Видях само, че на шошкото на Ани му тече оченцето!
Нашите и двете са така  Shocked
Откакто сме се прибрали от родилния дом.
Взели сме капки Офталмосептонекс ... обаче не смея още да ги приложа. Почистваме се преди кърмене или когато зяпаме в леглото с отвара от лайка, а след като се накърмим капвам малко кърма. Общо взето продължават да сълзят, но ме успокоиха, че това е докато се прочистят каналчетата!!! Така, че и аз се шашках в началото, а сега вече съм по-спокойна и чакам да се прочистят. Така, че Ани, спокойно, мила  Hug
Базилискче, общо взето да, така правя - чакам я да изплаче като се събуди и й давам. Ама като се замисля май си права, щото като я взема в мен и като отвори една уста и като започне лакомо да суче, чак се задавя милата  ooooh! Ще видимSimple Smile Ще взема да те послушам, да знаеш  Hug
Снощи да ви се похваля ни падна пъпа в среднощната смяна  Mr. Green
Сега с татито сме пак в конфликт "Де да го хвърлим"  Crossing Arms
Аз викам: Айде, дай в залата, в залата  newsm08(моя щото фърлен там  Mr. Green )
А той:  #Shocked Да бе, да не съм луд  smile3516 Никви зали !!! Аз едвам те изкарах от там  smile3515
Лелеееееееееее..... побеснях  newsm61
Викам му: Е, къде тогава бе, фен  smile3516
И нашия ... във Франция  smile3521
Викам му:  smile3556 Да бе, ей ся ... да си фане багажите и да ни остави  smile3557 Никви ми ти такива .... Crossing Arms
Та... мисля си да взема да си го нося с мен и случайно да се спъна в залата  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Да го изгубя де ... не за друго  Mr. Green
Та, това са ни кахърите сега  Mr. Green

Айде, аз зачезвам да си целувам душичката в къщи  Blush Heart Eyes

ПОЗДРАВИ НА ОБЕБИЛИТЕ СЕ МАЙЧИТААААА  Hug
Сега сме в стихията си  Mr. Green

ЦАлуФкииииииии  Hug  bouquet  bouquet  bouquet

# 127
  • гр.Варна
Ами така си е! Hug Hug Hug
Както е казал народа: "Лесно се правят деца, трудно се гледат!"
Относно зъбките, Басилиск, лично ние не сме имали проблеми. Зъбите пробиха много лесно и не се е стигало до ексцесии и големи сълзи. Е, при кътните беше малко зор, но то по отношение на храненето, а не плач, температура, разстройство и т.н. Просто не искаше да яде! Това бе нашият проблем!

Феми, пъпчето на Валя още не е хвърлено! Така, че проблемите от този род не са само при Вас. Аз искам в Морското, ама мъжо не дава!

Кураж, мили майчета! Peace Peace Peace
И много, много любов и търпение! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Сигурна съм, че при вас са в изобилие и бебчетата ще чувстват комфортно.

# 128
Здравейте, мами и от мен.
Ескаринче, честита ти мома. Да е жива, здрава и много щастлива, а на мама – бързо възстановяване
Днес и при нас е едно студеничко, та съм се навлякла като за световно. След малко мъжо ще слаг новия полюлей в детската - нямам търпение. Хайде, мамчета- чакаме бебета. Успех и безпроблемно раждане на тези, които ще ни зарадват днес. Целувки.

# 129
Люси,
Начи не съм само аз куку дето не съм фърлила на сина ми пъпа - още ми стои увит в салфетка в едно тайно джобче на една чанта, дето вече даже не я нося много-много, щото остаря.
Мислила съм колкото искаш, ама стандартните места са супер тъпи:
университети - да ми стане някой смотаняк зубрач
банки - некво юпи дето мисли само за работа, пари и дрехи и как да кара по-готина кола от колегата
в чужбина - а защо пък точно на това място, толкоз държави има
сред природата - в морето и планините малко страховито ми звучи да ми остане там детето
мислех в някой готин ресторант щото съм супер фен на добрата храна, ама никой пък не е достатъчно добър за нашто пъпче, от тоя вариант не съм се отказала напълно още де  Wink
И всеки път си казвам бе я аз ше му определям на детето, искам да има разнообразни преживявания и да пробва най-различни неща, също като мен, та засега и пъпа е при мен срам не срам  Embarassed
Идеи приемам.

# 130
  • Бургас
Привет и от мен в този леко прохладен ден,
Сутринта беше доста хладно. Излязохме да се разхождаме с майка и аз набързо си купих един суичер. Обаче после седнахме да пием кафе и сега се прибирам, такова силно слънце ме напече. Не е горещо, но температурата е 24-25 градуса, така че е приятно.
Хубав ден Ви желая
Честито бебче на Ескарина!  bouquet

# 131
Честито на новите майчета  bouquet!

Аз (да ми имате проблемите) си подбирам музичка за раждането, но гледам - трупнала съм вече едно 6-7 часа, та трябва да се позапра вече! Grinning Не смятам чак толкоз дълго да раждам, я! Все такива ги подбирам, плавни, леещи се, ефирни с женски вокал - Лорина Маккинит, Ения, Куонтал (това е съвременно средновековно едно, неокласика), Делериум (етириъл), Мадредеуш (португалско фаду), а как си падам по класическо аржентинско танго, ама там са изпълнени с трагизъм нещата.
Попадна ми едно кратичко клипче на водно ражане, естетско. Мини много го хареса. И татито:http://www.waterbirthinfo.com/materials.html#video
Сега ще напиша един списък с желания как да протече раждането и ще го приложа към документацията. Да видим ще ли се съобразят с него.
Иначе - работя си кротко на писито, оплаквания нямам.

За нощните занимания с бебето - аз 11 пълни месеца не знаех какво е да си се наспал. Мини не е буиствала нощем, просто си се кърмехме. Първите 3 месеца на всяко кърмене, вкл. и нощното и сменах пампа и я миех с чиста водичка в легенче (независимо дали е ако или само пиш), после мажех със зехтин. Не си спомням в кой момент престанах да сменям нощен памперс през нощта, ама беше мнооого по-нататък.  Отначало Мини си спеше в креватчето, после съединихме леглата, за да има по-лесен достъп до гърдата. Винаги сме се кърмили легнали. Така си и заспиваше по някое време, без оригване и приспиване. На финала сучеше само нощем, но по 6-7 пъти. Та, въобще не си правя сметки за наспиване. Ще се постарая да дам не по-малко и на Гала.

Ани, не си спомням по колко трябва да изяжда бебето. Мисля, че тва инфо съм го игнорирала. Таблиците за теглото на бебетата, освен тва, са правени на база на тегло на бебета хранени с АМ, които по принцип тежат повече (нали се хранят с изкуствени неща).
Щом бебето е здраво и си пълни пампито, значи всичко е ОК. Вече ви казах, че първия месец Мини наддаде 1300 г. и порасна с 8 см., само на кърма. При това се роди с нормално тегло 3400г/52 см.

Успех на всички нови майчета!

# 132
  • Асеновград
Хекси, нашата Ани е същата-през деня спи много хубаво,а през нощта направо не се издържа.Аз отначало я кърмих от мен,но после минах на изцеждане,защото зърната ми са яко разранени и умирам от болка когато тя яде-мъжа ми ме гледа 1 път как се гърча и отиде да купи помпа-после пък ждигнах температура-от прекалено много кърма-и така или иначе трябва да се цедя.А пък като и дам да суче от мен и тя така- заспива след 10 мин и после след 1 час пак глад.Така че се цедя-вече свикнах и доста бързо го правя-днес изцедих 200 мл и от 2те ми гърдии-малее-това си е доста,нали.Иначе Ани яде по 80 мл на ядене.Това е добре нали?!
FEMININE нашето пъпче падна мин.нощ и ние се чудим къде да го хвърлим-чувала съм,че е добре в река да се хвърле,за да му върви на детето все по вода.
Аз иначе се чувствам много добре,освен че на моменти заспивам,но пък така искам да излезна малко навън-много ми се разхожда-утре мъжа ми има рожден ден,така че може да оставим някоя баба и ние за 1-2часа да излезнем.
Да ви се похваля-днес си пробвах някои дрешки-почти се побрах  Grinning
ЦЕЛУВКИ НА ВСИЧКИ!

# 133
Привет мамита Hug
Ние от вчера сме си в кьщи  Grinning
Пьрво искам да ви благодаря за милите пожелания  Heart Eyes да ви се врьщат стократно Hug
Честито на всички обебили се мами ,да са им здрави и послушни бебчетата  bouquet
За сега при нас нещата вьрвят нормално,нямаме режими ,храним се на поискване т. е. когато и докривее .Изцяло на кьрма сме ,тьй като имам достатьчно.Гледам много да не се цедя ,че и при двамата батковци от престараване си докарвах хипер лактация и сумати проблеми след това ,завьршващи с гадни мастити. #Crazy
За самото раждане ще пиша по кьсно ,че бебка ей сега ще ме призове за манджа baby_neutral
На всички мами все още 2в1 ,пожелавам бьрзо и леко раждане  Praynig Heart Eyes

# 134
Честито момиченце на Ескарина    bouquet  bouquet и бързо възстановяване. Всичко да върви по мед и масло при вас.

Hug  bouquet Алис11 добре дошла отново, мила. С интерес чакам подробен разказ за нормалното ти раждане в АГ, че нали и нам мен ми предстои това упражнение.   LaughingИ аз засега нямам никакви нишани, че ще раждам, ама виж при теб как стана  Wink

На болните мами, на които им предстои секцио  Naughty- гледайте поне да не влизате в болницата кашлящи, че много боли операцията в този случай. Вземете си някакви ментови бонбони, ако още не сте се излекували...или пък пробвайте с хомеопатични неща да спрете кашлица и хрема.

Общи условия

Активация на акаунт