Хайде мами от Бургас, да вземем да помогнем 4 ....

• 18 952
  • 332
  •   1
Отговори
# 120
ами първо беше примерен списък с необходимите неща, учебни пособия за предучилищна
след това попълваме бройката , която вече е осигурена и на склад у нас
можеш да вземеш -  обикновени моливи, книжки за оцветяване, пособия за изписване на цифри и букви, к-т пособия /острилка, ножичка, молив, линийка, лепило/за гумички, острилки и ножички. Нещо от тия неща каквото прецениш или което мислиш, че няма да им стигне от вече закупените. А ако измислиш нещо друго ОК  Hug

# 121
здравей  esdim, добре дошла и от мен.  Hug

# 122
  • По света и У нас
esdim и от мен добре дошла  Hug
Относно това да доведеш децата - чудесна идея  Hug, но както Ками вече е писала ще е необходимо да се говори с Директорката ... за да не тормозя Дома непрекъснато, мислех да им звънна утре или в началото на следващата седмица, за да потвърдя за датата и празника и да ги попитам конкретно за "допълнителните" гости, тъй като и други мами проявяват желание да включат и тяхните дечица  Hug
Помощта ти също е добре дошла  Hug
Почерпката и подаръците са осигурени .... ако имаш желание може да занесеш някаква украса /само да не са балони  Stop/ - ние вече им занесохме, но ми се струва че още няма да им е излишна  Grinning, към настоящия момент събираме и учебни помагала /видяла си вече списъка от 1ва стр.  Peace/, ако решиш може и да се включиш с парички ... касата се описва също на 1ва стр. С парите обикновено взимаме почерпката  Peace, тези които останат след празника .... може да ги прехвърлим към идеята ни за празнуване на Нова Година, или евентуално може да видим от какво имат към момента належаща нужда децата /като напр. пантофки, долници на анцузи, бельо, чорапки ..../

Щях да забравя  ooooh! - Специални благодарности на RAVIA - от която наскоро получих 2 кашончета с нови чорапки, шапки, шалове, бельо .... които можем също така да дарим на Дома или ако имате някаква друга идея съм насреща  Hug

viva31 - нали не си забравила да провериш за клоуна за Коледно/Новогодишното тържество  Wink ... аз все още с Дома не съм разговаряла за това, но не мисля, че биха имали нещо против  Grinning На тържеството може да използваме случая и да поговорим с персонала  Hug

# 123
люси, вече питах на няколко места , всички казват още е рано, нямат графици, не могат да кажат цени. за сега ще изчакам след 15,10,07 тъкмо и ще сме говорили с директорката.

# 124
  • По света и У нас
люси, вече питах на няколко места , всички казват още е рано, нямат графици, не могат да кажат цени. за сега ще изчакам след 15,10,07 тъкмо и ще сме говорили с директорката.

ОК  Peace ... значи ще чакаме инфо при 1ва възможност /като има вече някаква яснота/, за да знаем какви парички ще е необходимо да съберем  Hug

# 125
люси ще може ли при срещата сега в дома да уточним дата за коледно-новогодишното тържеството.

# 126
  • По света и У нас
люси ще може ли при срещата сега в дома да уточним дата за коледно-новогодишното тържеството.

Не съм много сигурна, но може да опитаме  Grinning
Все пак Директорката няма да бъде там, но не пречи ние да си питаме  Mr. Green

# 127
Здр. момичета, снощи говорих със мениджърката на Памуков / тя е в ролята на Снежанка/. Първо трябва да знаем дата за да не включат в графика си още от сега. Тъй като е извън града и с тяхна кола ще пътуват ще трябва пари за горивото. Тя лично щом е благотворително пари няма да вземе , остава хонорара на артиста. Второ искат да знаят за децата на каква възраст са и могат да ли да изпълнят някаква програма-песничка, стихче и т.н. Трето трябва да знаем колко часа искаме да е програмата а това зависи колко деца са. Четвърто трябва се знае дали Дядо Коледа ще раздава на всяко дете подарък. Аз от понеделник отново ще звъня на други агенции и артисти за да сравним цени. Но при всички положения трябва да сме наясно по тези точки.

Ако някои има телефон на разни артисти може да ми ги даде за да звъня аз / това си е мой ангажимент/.
Аз имам на сем.Ханджиеви , на Кригея, на Патиланци/ това е детски център до Младежкия дом/, но още една актриса казва се Ирена.

# 128
Здравейте момичета!
Незнам дали сте попадали на тази тема: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=228900.0
и на тази също: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=226970.0;topicseen
Чудих се дали няма да успеем и ние-майките в Бургас да организираме протест успоредно с този в София.Може би така ще ни чуят по-добре!?

Последна редакция: пт, 05 окт 2007, 23:27 от Asya_

# 129
  • По света и У нас
Asya_  - благодаря ти за инфото   bouquet
РАЗБИРА СЕ НИЩО НЕ ПРЕЧИ И НИЕ ДА СЕ ОРГАНИЗИРАМЕ/аз не съм от много инициативните в това отношение, но не пречи да опитаме   Blush/
Не съм прегледала цялата Тема, но като цяло знам за какво се отнася и частично я следя  Peace , тъй като все пак към момента повечето от нас нямаме възможност да отскочим до София ... може да си направим мини шествие тук в Бургас, като това което спретнаха от Зачатие  Peace
Напр.денят и часът да са същите като в София  - 9ти октомври /вторник/ - 13 ч.Peace, така ще е удобно и на работещите  Peace .... до колкото разбрах идеята е мамите да са облечени в черно /или други тъмни дрехи/ като за траур и да носят лентички /за тях може да помолим за съдействие ДБМ, а тук да ги разпечатаме  Peace/ .... единствено не съм много сигурна  newsm78 даля няма да е необходимо разрешение от Общината  Thinking, може да попитам за това Goldie /до колкото разбрах тя се е занимавала с организацията на шествието на Зачатие в Бургас/  ... сборният пункт да бъде на Часовника и шествието да тръгне по Богориди до Морската градина .....АЗ СЪМ НАВИТА И НА ЛИНИЯ  Peace, ВСЕ ПАК НЕКА И ОСТАНАЛИТЕ СИ КАЖАТ  Hug
Но що се отнася до плакати, лозунги или подобни - за съжаление, определено не съм аз човека  Hug

viva31 - чудесна работа си свършила   bouquet ...
- Датата, както и евентуалният час се надявам да я разберем следващата събота /затова още през седмицата ще повдигна въпроса, за да могат да го обсъдят в Дома  Grinning ... Дори ми хрумна, че може да помолим да предвидят дата например в събота да кажем 15ти декември /следващата 22ри е точно преди Коледа и май няма да е много подходяща, защото повечето от нас може да предвидят да пътуват за някъде/. Съботният ден иначе определено ще бъде по удобен за работещите  Hug
- в този случай означава, че трябва да съберем парички за гориво + 1 хонорар /ако правилно съм те разбрала  newsm78/
- децата са 59, на възраст от 3 до 7 г. и да редовно ги подготвят за тържества включващи песнички, стихотворения, танци ... /дори и на тържеството по случай РД имат програма  Grinning /
- Определено Дядо Коледа ще раздава подаръци  Grinning  дори и да е по една малка торбичка с лакомства, иначе каква Коледа ще е тогава  Wink ... Иначе останалите подаръци /по обемисти/ като играчки - ще ги оставим общо за Дома  Peace
Как мислите   дали нещо съм пропуснала newsm78
Някакви други идеи  newsm78

Момичета, днес получихме 2рата партида от комплектите, които ни прати RAVIA   bouquet
Така че вече всичкото спално бельо е на линия  Peace При 1ва възможност ще гледам да го снимам и го пусна да го видите  Peace

# 130
ми аз мисля, че можем да вземем и по един скромен индивидуален подарък за всяко дете и без друго по РД има мн желаещи мами да купуват подаръци, така за всяка майка ще има детенце

# 131
  • По света и У нас
Като цяло идеята е ЧУДЕСНА  Peace, но все пак ще видим колко ще се включим  Thinking ... тогава торбичката с лакомства може да отпадна, а към подаръка да има напр. по един малък шоколад  Thinking
Междувременно от Дома - ще вземем повече инфо за децата - момичета/момчета и по годинки .... Всеки един от нас може да купи по малък подарък, крайна дата за събиране предлагам да е към края на Ноември / началото на Декември /колкото подаръка не успеем да осигурим, предлагам допълнително да ги вземем с пари от касичката/... Най-добре е може би подаръците да са играчки, без плюшени  Thinking .... Предлагам подаръците по възможност да са различни, това би накарало децата да се почувстват поне за малко по специални, а не на конвейр  Rolling Eyes  ... ще направя предварително и списък с децата, където ще отмятаме тези на които сме успяли да осигурим подарък ...
Ками, може ли при теб пак да е сборния пунк? /до колкото разбрах пространство не ти липства  Mr. Green .
След като се уточни датата, може да пуснем съобщение и в "Бургаския форум", както и "Къде в Бургас" и "Бургаски - кърмачески", .... дано този път повече майчета се отзоват, все пак Коледа идва  Praynig  Може да привлечем и ag-kiara, тя имаше някакви идеи за училище  Thinking

# 132
Здравейте, днес се регистрирах. Някой може ли да ми каже как се събират парите и как се срещате. Искам да помогна с нещо.

# 133
krakundel , добре дошла   bouquet
пиша ти на ЛС телефона си

Парите ги събираме помежду си, аз и Буби4ко - в центъра, попи отговаря за Славейков и района, Люси - Лазур и в движение  Mr. Green
Правим си и срещи, където се уточняваме за къде и какво ще ги оползотворяваме средствата

съгласна съм с Люси  Peace
трябва да определим и някаква сума за всеки подарък

...
Ками, може ли при теб пак да е сборния пунк? /до колкото разбрах пространство не ти липства  Mr. Green .
......

разбира се  Hug
дори можем някоя събота или неделя да се съберем и да доопаковаме закупените от общите пари новогодишни подаръчета

# 134
Asya_  - благодаря ти за инфото   bouquet
РАЗБИРА СЕ НИЩО НЕ ПРЕЧИ И НИЕ ДА СЕ ОРГАНИЗИРАМЕ/аз не съм от много инициативните в това отношение, но не пречи да опитаме   Blush/
Не съм прегледала цялата Тема, но като цяло знам за какво се отнася и частично я следя  Peace , тъй като все пак към момента повечето от нас нямаме възможност да отскочим до София ... може да си направим мини шествие тук в Бургас, като това което спретнаха от Зачатие  Peace
Напр.денят и часът да са същите като в София  - 9ти октомври /вторник/ - 13 ч.Peace, така ще е удобно и на работещите  Peace .... до колкото разбрах идеята е мамите да са облечени в черно /или други тъмни дрехи/ като за траур и да носят лентички /за тях може да помолим за съдействие ДБМ, а тук да ги разпечатаме  Peace/ .... единствено не съм много сигурна  newsm78 даля няма да е необходимо разрешение от Общината  Thinking, може да попитам за това Goldie /до колкото разбрах тя се е занимавала с организацията на шествието на Зачатие в Бургас/  ... сборният пункт да бъде на Часовника и шествието да тръгне по Богориди до Морската градина .....АЗ СЪМ НАВИТА И НА ЛИНИЯ  Peace, ВСЕ ПАК НЕКА И ОСТАНАЛИТЕ СИ КАЖАТ  Hug
Но що се отнася до плакати, лозунги или подобни - за съжаление, определено не съм аз човека  Hug

Лентичките ще разпечатам аз.Лозунги също мога да направя аз, но дайте идеи какво трябва да гласят те за да бъдат възможно най-кратки и ясни.
Люси, със кого конкретно трябва да се свържа, за да взема  файла с проекта на лентичките?

Общи условия

Активация на акаунт