"ДЕКЕМВРИйчетата палави растат и неусетно зъбчета редят"

• 17 934
  • 291
  •   1
Отговори
# 270
  • Варна
Здравейте! И аз ще черпя smile3510 ... Снощи моя Ники заспа в 19,00 просто както си играеше в кошарата и заспа.... и да се събуди, събуди .... нямааааааа не можахме да се изкъпем даже за първи път ни се случва. Събуди се чак в 00:45 и му дадох да суче. То аз почти вече нямам ама къде посред нощите да му правя каши, щото аз вечер каша му давам преди да заспи. Сука, сука, сука детето и заспа и така до 7,20 сутринта. Не мога да повярвам още. Аз обаче не можах да спя будих се на всеки час и го гледах дали диша, дали е топъл.....завивах....... абе луда работа #Crazy #Crazy newsm78 като съм си свикнала да не спа.... цяла нощ си мислех, че нещо му има. Слава богу всичко е ок. Сега е в паяка и пак се готви да спи май... търка очички...пу, пу, да не го урочасам.

# 271
  • София
добро утро  bouquet
по въпроса за буйките - shrew, маратонките са ви трепач Mr. Green вчера й купих на нашата мома едни на колев патъци за вкъщи за проходилката да й държат краката. от тези моделчета, които показвате нямаше нашто номерче, а по - голямо май няма смисъл, защото не държи глезена.
иначе се избацваме  навън с маратонки. купих й и едни други готини обущенца за зимата сержо тачини - с намаление - 40 лева. височки, за да й крепят глезена, като тръгне.
по гърция бяхме на моренце. по ни е близо от софето, излиза и по - евтино от нашето море, а е сто пъти по - добре особено с дете. а и пазара си е друга работа.
за спането нощно време - откак се е родила, нямам спане цяла нощ Tired ама вече свикнах. даже и не се будя напълно. ходя си като сомнамбул и това е. я биба, я вода, я манджа. 

# 272
  • Варна
Ние пак заспахме.... Hug за първи път да изчета и аз като хората цяла тема, а и да пиша даже ми дойде музата. Ще се пробвам да пусна някое клипче на Ники, но не зная дали ще успея щото никога досега не съм го правила.

# 273
Много ви благодаря за отговорите, вече загубих надежда, че скоро ще поспя.... А за обувките и ние днес отиваме на пазар - ще разгледаме какво има по магазините, но моето бебче още само пълзи, опитва се да се изправи, но още му е трудно.
Лек ден

# 274
Забравих да споделя, че Венета вече е от злоядите бебета. Още на морето отказа храната - само млякото на мама си иска. Зеленчуковите пюрета, които си хапваше с кеф не ги иска, нито кашата, нито плодовите, нито настърганите плодове - нищо! В началото успявахме да я нахраним като се правехме на маймуни, но вече и това не помага - само стиска уста и се върти. Чудех се как така не искат да ви ядат бебетата - ми ето как! Просто винаги успявах да я излъжа и нахраня до скоро. Снощи вече се видях в чудо и реших да й дам грис. Това й хареса - хапна си с удоволствие, дори си отваряше устата. Е, не прекали с количеството, ама.... Лошото е, че е с прясно мляко, мислех да не й давам още, но явно няма как. Пък на баткото доста по-рано му го въведох. Сега поне ще я пробвам и с нишестета и кисели.  Развали ми се и пасатора и сега съвсем го закъсахме  Sad.
Току що й извадих от устата стотинка! А толкова внимавам. Иначе какво ли не съм й вадила от устата. Засега обаче слава Богу не се е стигало до усложнения! Пък и в памперса съм намирала какво ли не!

# 275
shrew ,жестоки са вашите маратонки.Нашите буйки са 15 /16номер.Екстра са му,а иначе имаме едни маратонки,на които пише че са 19 номер,което ми се вижда безумно.Ама знам ли-различни фирми,различни номера newsm78

Моля някой,който е приготвял броколи за бебчо да сподели как Praynig Че вчера купих и сега ги готвя с картофче и морков,ама може някой да готви по някакъв друг начин Wink

Последна редакция: сб, 15 сеп 2007, 10:58 от liletka

# 276
Аspasia ти направо ме изумяваш с менюто на вашата детска кухна ! Това което ви дават, при нас във Варна се дава след 1 -та годинка на детето , а може и по-късно , зависи от теб кога ще вземеш купони за ІІ ра група ! Мярнах сащо че и друга мама питаше за някъква шок. паста , тя също влиза в ІІ група !
Ние сме на ДК вече втори месец и основното което дават като пюре е картоф в комбинация с месо или зеленчук ! Редуват ги ! Ако супата е месна , пюрето ще е посно ! Десерта е кисел , нишесте или грис ! Всичко е добре пасирано , само супата се налага да се пасира понякога защото тя е обща за двете групи и често има по-едри картофчета , а и телешкото месо също  !

Е, да и Ловеч е е така ДК, но в София нали са много велики и с големи изисквания....нямам думи просто. мисля да изкараме до края на месеца, защото съм го платила (вчера не му хареса и не яде) и после да видя за друга кухня - най-вероятно ще е със доставка в дома, ако е до 60 лева...тепърва ще пруочвам.
Нашите буйки К и К са на 2 дена, най-малкия номер и вече им се разшиват шевовете, мисля да ходя да направя рекламация в Скай Сити, че от там ги купих.
Честит първи учебен ден на учащите деца. сега се връщам от училището и се оказа, че можеше и да не ходим, дори нямаше откриване....тъпня голяма. После пихме кафета с майките и сега децата са на кино, а аз се прибрах, за да ходя за ДК...
Лек ден на всички и да оздравявате!

# 277
За броколите - може да се сготвят и с ориз - може да сготвиш броколите на пара около 7-8 минути, или пък да ги свариш. Освен морков и 1 картоф, добавяш около 2 с.л. ориз. Задушаваш моркова и картофа с малко зехтин (или каквато мазнина предпочиташ) за около 30 секунди, добавяш ориз (може и смлян кафяв) добавяш гореща вода, вариш 10 минути, после добавяш и броколите. По избор може да добавиш готова оризова каша, вместо ориз - става по-лесно, но зависи как храниш твоето бебче и какви продукти предпочиташ да използваш. Понякога слагам броколи към пюре от картоф, тиквичка, морков и съвсем малко праз - моето бебе ги обожава. Успех

# 278
Забравих да споделя, че Венета вече е от злоядите бебета. Още на морето отказа храната - само млякото на мама си иска. Зеленчуковите пюрета, които си хапваше с кеф не ги иска, нито кашата, нито плодовите, нито настърганите плодове - нищо! В началото успявахме да я нахраним като се правехме на маймуни, но вече и това не помага - само стиска уста и се върти. Чудех се как така не искат да ви ядат бебетата - ми ето как! Просто винаги успявах да я излъжа и нахраня до скоро. Снощи вече се видях в чудо и реших да й дам грис. Това й хареса - хапна си с удоволствие, дори си отваряше устата. Е, не прекали с количеството, ама.... Лошото е, че е с прясно мляко, мислех да не й давам още, но явно няма как. Пък на баткото доста по-рано му го въведох. Сега поне ще я пробвам и с нишестета и кисели.  Развали ми се и пасатора и сега съвсем го закъсахме  Sad.
Току що й извадих от устата стотинка! А толкова внимавам. Иначе какво ли не съм й вадила от устата. Засега обаче слава Богу не се е стигало до усложнения! Пък и в памперса съм намирала какво ли не!
Можеш да приготвиш грис и само с вода, после като се охлади малко добавям пасиран пресен плод и става чудесно, така не се налага да добавяш захар или друг подсладител - така няма нужда да даваш мляко. Моето бебе отначало харесва само домашно приготвени пюрета, готови плодови въобще не яде, но хапва пресни плодове. Успех с храненето, може би е временно злоядство

# 279
И нашите обувки са като на liletka. Още от първия ден като ги сложихме и почна да ги сваля ooooh! Но идеята на troia за връзките е страхотна   bouquet

# 280
  • София
Леле, Бети, как ще ни отписвате!! Веднага слагам снимки да се завърнем в класацията, защото сега с Алекс на Shrew много загрубя борбата Thinking
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=170020&photo=10

Magesta, Жижо е много жижан Grinning И Алекс и Ния са страхотни..абе по-убави от декемврийчета нема Naughty

Ние сме пак в Благоевград, тук е много хубаво за деца, както съм споменавала неведнъж и май ще постоим. Иначе с ремонта на вилата вървим към края - в понеделник най-после ще монтират кухнята Rolling Eyes.
Баща ми е добре, сложиха му пейсмейкър., благодаря за подкрепата Heart Eyes

# 281
А, така! Виж като ги сплашиш тия мъже и веднага изникват!
Понтес, много ти е сладък Алексис, същинско зайче! Пък ти съвсем ще се свършиш вече! И аз искам така! Но при мен каквото и да става аз време за ядене намирам! Crossing Arms Не ме интересува какво друго съм свършила или не - освен Венета де - тя ми е приоритет - винаги е обгрижена преди мен!
Марита, благодаря, може да пробвам и без мляко.
Никой не казва имало ли е или не среща!

# 282
  • Бургас
Аз пък искам с най-голямо неудоволствие и запушен нос да ви кажа каква цветна и ароматна изненадка ми спретна моя син пред малко.....Оставих го аз в спалнята да си играе и си върша работата в кухнята, като от време на време влизам да го проверявам какво прави, но само лекичко надничам, щото види ли ме и спокойствието в къщи се изпарява. Наш Петър удивително тих си играе на земята /от вратата виждам само главата му/, а мама сияе от щастие, щото да обядва на тишина и без бебешки рев не се е случвало от година време. След приключване на моите свръхспешни задачи в кухнята отивам да взимам Пеш, та да се храним с пюренце /още колебаейки се какво да бъде, щото от 24 часа не е акал /и какво виждат очите ми #Crazy О, небеса, в центъра на килима ми се вихри едно голямо жълто-зелено-кафеникаво петно, Пеш е целия омазан в меко-казано л*йна, язък за новите буйки, че бяха бели - жълти са вече. Краката, косата - ужасия, но чашата преля, когато зърнах оцветените му ръце да се насочват към устата. За секунда атлетическите ми умения по бягане на къси разстояния с препядствия /ако някога съм ги имала/ изплуваха в главата ми като оттренирани с години и успях да предотвратя мармалада да се озове на най-неподходящото място.
Добре, че си пазя стари четки за зъби, та с една от тях, буйките долу-горе придобиха стария си вид /в никакйкв случай не са като нови/, а с голямата четка /не за зъби  Mr. Green/и препарат, успях да придам малко свежест и на най-злощастния предмет в така разказаната исторя - килима......
Е, това беше цената на 20 минутното спокойствие на мама - куп л*йна и много последваща работа.

Последна редакция: сб, 15 сеп 2007, 14:19 от Nikki_Ivanova

# 283
  • София
Ха ха, Ники, браво на малкия др..сльо Hug Joy

# 284
Леле, Бети, как ще ни отписвате!! Веднага слагам снимки да се завърнем в класацията, защото сега с Алекс на Shrew много загрубя борбата Thinking

А, че къде я видя загрубяла....никоя мома не го иска Sad
Ставам разногледа с нашите бебета, ми то много красота, много нещо Simple Smile

aspasia, почти целия август бях в Ловеч (мъжа ми е от там). Жалко, че не спомена, че ще си там, поне с теб можех да се запозная. Още ме е яд, че не намерих време за вас Sad

Броколи не се ли дава по-късно  newsm78 Аз знам, че е тежък зеленчук. Също знам, че зеленчуците с тъмно зелен цвят се дават по-късно заради високата концентрация на нитрати.

Ахахахаха, Ники, не разбрах....успя ли да се захрани с изпражнения или не?  hahaha

Последна редакция: сб, 15 сеп 2007, 16:28 от shrew

Общи условия

Активация на акаунт