ПрАзНиЧнАтА тема Е тОва - СеПтЕмВрИйЧе сТаВа на една!

• 17 125
  • 293
  •   1
Отговори
# 135
Ирини - Георги пие по 230 мл мляко. Гладен е защото е просто МЪЖ! Simple Smile

# 136
Мили септемврийски мами, благодаря ви за пожеланията ви за на с в днешния ден.
По повод на нашата годинка ви черпя виртуално

Честито и на Мартин и Калина! Много щастие и безгрижни детски години!
При нас днес е голяма еуфорията. За партито съм ангажирала детски клуб "Двете феи", близо до нас, а темата ни е "мечо пух". Очакваме много малки и големи гости довечера. Снимки утре ше ви споделя разбира се. Много съм любопитна да видим украсата, която избирах с голямо желание- над 100 балона и куп други парти джунджурии, а рожденника ще бъде облечен като мечо пух.

Алекс направи първите си 5 самостоятелни крачки преди 2 дена, но от тогава като че ли е по-страхлив и нещо плахо го повтаря. ДАЛИ МОГА ДА ГО БРОЯ ЗА ПРОХОЖДАНЕ..?

Изчетох ви подробно, но ще коментирам по-късно,че ме чакат куп задачи.

целувки от нас

# 137
Здравейте мили маминки!
Дилипили,много тъжно ми стана..Знам,че каквото и да кажа..Просто сега е момента да си силна и да знаеш,че имаш и нашата подкрепа,винаги можем да поговорим..Сега има още един ангел,който ще бди над вас..

На всичките ни виртуални рожденници да пожелаем най-вълшебното детство,най-приказния живот и най-сладките мигове!

Нашия ден-ден мина много емоционално и Миичка не можа да заспи от емоции почти до 11..Подаръци,балони,игри..Отново направихме допълнение към нашата кутия за 18тия ни рожден ден..Идеята си взехме от линковете на Ирини-много мерси миличка!Аз още от деня,в който разбрах,че я очаквам започнах да пиша в една тетрадка за нея и всичките ми усещания по време на бремеността..На питката ни направихме букет на орисниците - послания за Мия на 18 години..НА този ни празник отново си измислихме послание за нея - всеки написа по 5 думи4ки,които свързва с нея и направихме общ портрет на малката,като всеки добави елемент от себе си за по 20 сек.Зву4и идиотски,но е много забавно..А и с татко и написахме карти4ка,като си похлипахме докато я писахме-само като си предтавим колко ще е голяма,когато я чете..Марианка,пуснахме си и Страхотен ден на Дони и Нети..Wink
А другата щуротия,която си измислихме беше един музикален подарък - поровихме се в нета и си свалихме всички песни,в които се пее за Мария..Самата аз не о4аквах да са толкова много..
Разписах се аз ..Свършвам с няколко снимки Simple Smile
Тук сме сънени и шашнати
http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=3928907
Тук се хвалим на колко сме вече
http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=3928946
Тук вече се вживяваме в ролята си на важна мадама
http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=3928982
Ние не духнахме свещичката,а директно нападнахме тортата..Голям купон беше!
http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=3929069
п/с Ирини,Миичка има вече 8 зъба отгоре,4отдолу и още 2 на път..
По повод зъбките да ви питам - вие миете ли ги,как и с какво?Ние досега чат пат го правехме с детска паста върху специален напръстник тип четка..Сега обаче  мама много я хапят по този начин и ще минем на четка най-вероятно..но ми се ще да чуя и вас по темата..
И да ви кажа нещо,което ми стана много приятно..От няколко дена на въпроса "На колко си годинки?" Мия буквално ми се нацупва и не ми дава никакъв отговор, а вчера на кафе една жена взе че я попита и тя вдигна гордо пръстче и каза нейния вариант на една,което е нещо между "да" и "на"..Явно че само с мен се прави на темерут Simple SmileНо важното е,че усилията ми да я науча се възнаграждават все пак  Flutter 

Последна редакция: ср, 12 сеп 2007, 19:28 от bonne_esperance

# 138
  • Sofia
Мили майчета, много ви благодаря за пожеланията  Hug Ще ви пратя снимки от празника, днес ще се събираме семейно, аз ще готвя  Grinning Което си е предизвикателство  Mr. Green Имаме си торта с мечо Пух...А Марти се събуди в страхотно настроение и ще се постарая да му направя празника незабравим  Simple Smile

Честито и на малките Калина и Алекс, растете здрави и щастливи дечица за радост на мама и тати   bouquet

# 139
привет и от нас с Дари Hug
Честит първи рожден ден на Калина,Алекс и Мартин!
-растете здрави,щастливи и безгрижни мъничета-бъдете гордост на своите родители а те пък да ви слушкат много Wink

mari_anka-Дари също се буди от 3 до 5 пъти на вечер(много съм доволна ако се събуди само2-3пъти иначе ooooh!Надявам се този период за всички да отмине бързо Tired
Ирини-незнам какво да те посъветвам,и аз давам на Дари мляко 220мл в 10-11ч при това с една две лъжички каша и пак се буди но немисля че е от глад ThinkingНезависимо колко пъти се буди вечер не я храня-гушкам я и се разхождаме в стаята докато заспи-аз пък се разсънвам и ..... така няколко пъти,а на сутринта в 8ч вече сме станали.Дари има само две зъбчета Blush
Денис-благодаря за статиите  bouquet
Изкам да ви споделя притесненията си относно възпитанието на Дари-изчетох и продължавам да чета каква ли не литература и въпреки всичко мисля че не се справям добре-знам че нещата не стават както по учебник но мисля че съм разглезила доста моята кукла-дали не очаквам и изисквам много от нея newsm78
Обещах да кача и снимки от рождения ден и сега ще го направя -в албумчето ще са Wink
Приятен и усмихнат ден от нас Heart Eyes

# 140
Момичета, мерси за отговорите.

Лилка, не се тревожи излишно. Ако нещо конкретно те тревожи - сподели и ще го обсъдим заедно. Все пак си майка за първи път и все още нямаш пряка база за сравнение кое е правилно и кое не във възпитанието. Според мен преди всичко и най-важно нещо е интуицията и отзивчивостта на родителя. Интуицията - за мен тя е онази връзка с Голямата база данни, от която не може да се получи погрешна информация. Това е да си гледаш детето със сърце и следвайки вътрешния си глас за това кое е добро и кое лошо, а не общото мнение от типа "не прави това, за да не кажат хората  еди какво си" Отзивчивостта - за мен това е ключът към успешното комуникиране с децата. Да бъдеш наблюдателен и отворен към неговите нужди, да приемаш сигналите и да изпращаш такива, които и той да разбира, да даваш това, което детето иска от теб - любов, прегръдка, забавление. Когато става дума за искане на играчка или нещо лошо за него е правилно вместо да се караме, да потърсим причината - защо той иска играчката /защото му е скучно и иска нещо ново, защото някой друг я има или защото му е "важно да я разучи"/ и когато си отговорим на този въпрос да му предложим алтернатива, която да свърши същата работа... А за вредните неща - както и да ви прозвучи преди няколко аз лично хванах ръчичката на Спаси и я допрях до  стъклото на горещата фурна, която  той тормози непрестанно . Естествено, че си отдръпна ръката и общо взето доста по-рядко я пипа вече /но копчетата на котлоните продължават да са му любими.../

# 141
Здравейте всички!
От неделя нямам нет , а от още по-рано не съм влизала, заради многото празници и сега виждам колко много неща са се случили тук.

Дилянка, мила знам, че пиша това много късно, но и аз съм духом с теб, прегръщам те и те целувам. Знам, че в този момент е много трудно, но опитай да си спомниш хубавите моменти с майка си. Сигурна съм, че тя би искала точно това.
Очакваме те пак тук и те подкрепяме в мъката ти.

Момичета, постингът на Дили ме разстрои много, още повече, че я познавам лично. Ще ви пиша за нас утре, доскоро. Hug

# 142
irinii,вечер изпива около 250 мл мляко,в него слагам бисквити или млечна каша или грис по 3-4 лъжици,сутрин се събужда около 7.30,но изчаква да му направя сутрешното мляко,без да изглежда много гладен!Имаме 7 зъба,които са пробили,8-ят май е на път!
В този ред на мисли ,искам да ви попитам,има ли бебоци,които вечерят кисело мляко?По колко давате?Добавяте ли нещо вътре?Как го приготвяте?Ние все още пием АМ сутрин и вечер,има ли и други като нас?
lillka,ох и аз понякога се замислям,дали не е много глезен newsm78но всъщност ,възпитавам го с много любов и без задоволяване на излишни капризи,слушам преди всичко интуицията си и майчиния инстинкт,мисля си че така правя най-малко грешки!Когато после обмислям постъпките му,както и моите реакции,забелязвам че детето не иска нищо особено,което не е присъщо за възрастта му,просто иска много внимание,игри и да разучава с пълна сила светът около него! Peace
bonne_esperance,ами мием зъбките с детска четка,защото иначе много хапе,първо му показвам как аз си мия зъбите,той гледа с голям интерес и след това взимам неговата четка и той сам си показва зъбите и аз ги мия,почти не слагам паста,иначе съм купила детска на Aquafresh!
teletabis2,честито  за прохождането,постепенно ще се отпусне,аз лично ще изчакам още една седмица и мисля тогава вече да направя прощапулника!

# 143
Здравейте момичета
За играчката от Премаман-  Веселка няма проблеми да ви  взема. Само , че има няколко вида и ще гледам да отида днес да направя по една снимка и да ви ги покажа за да си изберете  Peace

Ние пък имаме само 2 зъба  Confused Както вече съм писала Сисо отказва АМ, пробвах с различни видове, предлагам му всяка вечер, но с кански писъци и рев си иска отново цици, дори и баща му се опитва да му даде, а аз се крия в другата стая, но той се засинява от плач. Не мога да го карам да плаче така всяка вечер... Все пак не искам насила да стават нещата. Цената за това е че вечер се храним по 3-4-5 пъти, защото явно кърмата ми му е недостатъчна, не се залъгва с водата която му давам  Confused Снощи след 3-то ставане вече не издържах и го оставих при нас на спалнята. Той се буди, обръща се към мен, вдига си сам тениската и си цока малко и заспива и така сутринта се събудих с вдигната тениска  Crazy

# 144
Минавам да изкажа съболезнованията си на Дилипили. Мили4ка, незнам какво да кажа...но животът е такъв - един умира, друг се ражда...Дано майка ти да е на по-добро място! Прегръщам те!
Редно е да 4еститя и на рожденниците, които сме пропуснали - да сте живи и здрави и много детски усмивки!
ive1ina, и аз си имам пристрастено кърма4е Laughingама много пристрастено. И моята госпожица си търси цици, нищо друго не ще ве4ер /и не само/, въобще не знае що е то биберон и за какво се ползва hahahaТова с взимането на спалнята от няколко дни ни е любимо, щото ина4е не се издържа и хи4 не мога да спя. В този ред на мисли за нощното будене никакви съвети не мога да дам, ние сигурни сме рекордьорите на теми4ката по лошо спане нощем - по 100 пъти се буди и си цока...
Дессси, кажи малко по-подробно как намали кърменията.
Ние сме е 4 зъба, още не го мия, понякога само с вода и пръст ги изтривам.

# 145
Ви, привет!!! Simple Smile
АлексаЛ, да аз отдавна давам кисело мляко. Давам го не за вечерно мляко, а за следобедна закуска или вечеря. Давам кисело мляко Био - половин кофичка /около 250гр/ с 2-3 бисвити /и плод понякога/ Но това няма общо с АМ-то. Доколкото си спомням до 2 години децата трлябва да приемат АМ заради незаменими съставки, необходими при растежа им.
Спаси си мие зъбите вска вечер по време на баня - четката за зъби е тип гумен напръстник /т.е. бебешки/, а пастата е на Чико.
Ивелинка, естествено,че не бива да има насилие при отбиването. Аз също мислех, че ще е трудно, но ето че успях постепенно и без малкия да се усети. /мен беше започнало много да ме изморява и чак да ми е неприятно това с "вдигнатата тениска". А и Спаси вече не е малко бебе и някак не ми е конфортно да ми се рови из деколтето и да се разполага съ собствеността там  Wink/

# 146
За разглезването-аз пък на този етап въобще не се притеснявам от разглезване,все пак е още бебе и е нормално да се държи като бебе.Гушкам го колкото иска,гледам да не прекалявам с"не"-то,единствено за неща които са опасни за него и може да се нарани.На този етап както ме посъветва моята по-голяма сестра( с 2 деца) е по-добре да се "угажда" за повечето неща,за да не стане детето нервно,сръдливо,да се тръшка по-нататък.Гледам че вместо само да му "не"-кам много по-полезно е кротко да му се обясни защо не бива и неможе да се пипа примерно нещо и Румчо като че ли слуша,явно малко или повече разбира.
една статийка
http://www.biberonbg.com/info/mitove.htm

Ирини,същата работа направих и аз Embarassed,само че с 1 лампа-нощна която все искаше да пипа.Уж леко го насочих пръстчето,той взе че пипна,поне знае "пари" и се дърпа като му кажа Grinning.Сестра ми пък -като теб с котлона е процедирала  с племенника ми,така че..Wink

# 147
 bye много леден този вятър бррр.Пием си чай с Арен за стопляне.
зъбките Арен си ги мие всяка вечер по време на банята.Първо сам ето така :
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=163650&photo=36 а после и аз малко помагам.Прояви интерес като видя аз как си мия зъбите.Ползваме паста ненадент.
за глезенето съгласна съм много с тази статия.Лилка ,всяко дете е отделна вселена и не е приложимо за всичи това което е писано по книгите.Точно тази тема обсъждаме тези дни в къщи,след като гледахме една седмица братовчеда на Арен.Това което прилагам като поведение,държание и отношение към Арен ,бе абсолютно не валидно за братовчед му.Единственото общо между децата е че всички имат нужда от много обич,внимание,грижи,храна...от там нататък към всяко трябва различен подход и ответният отговор е различен.Дари е много красива ,видях снимките в албума.Много ги харесвам тези фибички по косата.Нали няма на кого да слагам  Wink
Ирини,Веселка този номер с пръстчето и пипането на топло и аз го приложих за чашата ми с кафе,фурната и една духалка.Сега като кажа ,че нещо пари Арен само сочи с пръст и казва:"у,паи" и маха с ръка като за довиждане.
Кисело млякомляко давам от месеци като следобедна закуска.След него много бързо се огладнява и не го предлагам за вечерна храна.АМ децата е хубаво да пият до 2-3 години.
ive1ina на сила и с драма няма как да стане,ще дойде момента и ще се справите  Hug
Ви,Веситовинаги ми е приятно присъствието ви.
телетъбиссигурна съм,че партито на малкият мечо пух ще е много хубаво. Heart Eyes Честито проходило момче.Мисля че се брои.Сега ще събира увереност и ще става все по-стабилен  Peace
Венушмного е хубава Иглика  Flutter
Бон есперансвърховни са снимките от РД то на Мия.Роклята е като на принцеса. Hug Има много целувки от нас.

Последна редакция: ср, 12 сеп 2007, 16:54 от dennis

# 148
Здравейте симпатяги!

ЧРД на днешните рожденници Алекс ,Марти и Калина! Весело и щастлива детство им желая!

Честито християнче на Кузманка и проходило детенце на teletabis2
iriniiHug.......нашата гладница изцоква вечер по 270 мл АМ, без да слагам вътре нищо друго. Сутрин /в 10/ не се буди гладна или поне не казва и може да изчака известно време за да закуси пак с АМ. Зъби - 8бр.
dennis - ама вие все сте пълна къща - ту малки, ту големи - страхотно е това!
bonne_esperance - страхотно звучи празника на малката Мария. Heart Eyes
alexal - и аз не давам к.мляко за вечеря. Мисля да я караме на АМ до 1 и 1/2.
За разглезването и аз не мисля, че би могло да се случи на тази възраст и не се съгласявам, като ме обвиняват, че съм и обръщала твърде много внимание на сладураната.
По този повод и не само имам една голяма питанка към вас????
Докато бяхме в Банско и сега откакто сме се върнали, Йоанчето е в много странно настроение. Непрекъснато иска да е с мен и не мога да я оставя 20 минути даже - плаче непрекъснато и нищо не е в състояние да я успокои, докато не се върна.  Дори и да съм там, пак е доста по-нервна от обичайното и състояние. Нашите най-категорично решиха, че била урочасана, не била същата Йоанка. Naughty Четах, на доста места, включително и от предишния пост на dennis, че тази невиждана досега привързаност към майката, била обичайно състояние около годинката, но все пак да ви попитам и вас - минахте ли през това и ако да, колко продължи?

# 149
Фибичка, Спаси развива такива настроения спрямо мен когато сме били денонощно заедно в продължение на дни. Последните 4 празнични бяхме неотлъчно заедно - забавлявахме се, разхождахме, и грпахме - някак по-пълноценно общувахме отколкото в дните когато го оставям или пък съм на работа... При настов асе случв аз апо няколко дни, после за по няколко дни отминава и после пак...
Бон Есперанс, аз не мога да видя снимките ти - отваря се първа страница на Снимка.бг
Денис, ех колко идилично е всичко около теб. Цункай голямото момче с четкат аза зъби.

Аз внезапно се разболях - както си седях в офиса кихнах 2 пъти, втресе ме жестоко и вече май имам т. А днес с никакви външни хора не съм общувала  newsm78 Сега ще се "надрусам" с хапове, защото утре имам много важна служебн асреща и трябва да съм ок. Дано  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт