Килограмите се трупат, ЯНУАРЧЕТО расте, приятелите питат - момченце ли ще е?

• 14 321
  • 284
  •   1
Отговори
# 240
Алекс, ако се наложи, наемаш ли се да родиш нормално при седалищно предлежание?

# 241
  • Варна
Алекс, ако се наложи, наемаш ли се да родиш нормално при седалищно предлежание?
Хм, не съм се замисляла...Все се надявам да се обърне за да мога да родя нормално, накрая сигурно ще почна и по пода да лазя за да се обърне  Grinning
Обаче сериозно - струва ми се че ще се жертвам да ме резнат ако си остане седалищно до края. Може би бебето ще се мъчи повече ако се опитам нормално, аз все ще изтърпя три дена мъки от операцията, макар че умирам от страх само при мисълта за нея...

# 242
Аз също съм мислила по въпроса и сякаш бих се пробвала при седалищно предлежание Rolling Eyes
За това те и попитах, пожелавам ти да се обърне до края, казват че при второ бебе това се случвало по-късно.Така че има време Grinning
И аз моето не знам на какъв хал е, предният път по това време вече беше обърнато.А съм на преглед чак на 02.10 Sad

# 243
Здравейте мадами,
Добре, 4е подхванахте темата за седалищното разположение, 4е 4ак бях запо4нала да се притеснявам, понеже и моя младеж си е седнал на дупата. Видеозонката каза, 4е има време да се обърне, а като я питах дали имам право на допълнителен видеозон, за да се види последно дали 6те е седали6тно каза, 4е евентуално не, те докторите познавали по корема дали е седали6тно или не, но едно пти4е ми каза, 4е не винаги познавали, та 6те видим. И на мен ми се иска по нормалния на4ин да родя дано да изкарам този късмет.
х х х

# 244
Пожелавам на всяка от нас, искаща да роди нормално, никакви непредвидени и непланувани операции Praynig

# 245
Аз днес бях на видеозонче,момата ни не спря да рита и да суче  smile3504Обаче много ниско я нося направо незнам спуквам се да ходя до тоалетната.И при мен за сега положението е за секцио ама и аз се надявам до последно да се оправи.Всичко си му е наред на бебока и това ме радва най-много както си искат да ме режат,само да е добре мойта принцеска PraynigПредписаха ми Зимафлуор и Центрум Матерна...заедно с Магнерича.Това е за сега...а направих се на руси кичури ако някой се сеща как съм била преди бях с червена коса сега съм кестенява на руси кичури стои страхотно.Похвалих се сега мога да легна да спинкам  Sleeping

# 246
Добро утро мамита!!! Hug
На мен много бързо взе да ми минава това време,направо лети GrinningНа мен не са ми казали бебка как е обърната,но да се надяваме,че до края всички бебета ще са по местата си.Иначе аз усещам ритниците вдясно,значи там и са краченцата newsm78
Да ви попитам вие насочили ли сте се към марка количка???Вчера обикалях за портманто и случайно влезнах в един магазин бебешки Blush,ама то вътре има толкова много модели,направо как ще си избера незнам  Rolling EyesПриятен ден на всички ви!
Слънчоглед-моите съболезнования Flowers Rose

# 247
  • Варна
Добро утро,

За предлежанието на бебето сега като бях на доктор, той ми каза че още няма установено място, все още му е широчко. А четох че при втора бременност бебето може да се обърне до 32 седмица, при първа май беше до 27..но не съм сигурна. Embarassed

Честита прическа на Елеонора.  bouquet

Аз съм се видяла в голяма чуденка с моята принцеса, мислех че свекърва ми ще ми помага като се роди бебето, ама тя с толкова работа се натовари тази година.....че май няма да ми е много от полза. Лошото е че не ходи на ясла, а прави 3год. Юни, и до Юни май ще изперкам сама с нея и бебето #Crazy А то и Юни не се знае дали ще я вземат.....
Чудя се дали да не натисна да я вземат сега на ясла.... хич не ми се искаше да ходи на ясла:( Защото аз съм си вкъщи. ... охххх незнам. Ако знам, поне че с градината ще се решат нещата, някакси мое би ще изтърпя до Юни, ама като четох вчера темите  за градините във Варна и ми настръхна косата!! Хайде наоплаках се! Cry

Желая ви лек и приятен ден!  bouquet

# 248
Илияна на Вава и аз чувам за детските градини,че е много трудно,но дадеш ли я на ясла после директно продължава в първа група.Това е по-добър вариант,отколкото да правиш дарения на градината и да не знаеш,дали ще влезе детето ти.Една моя позната купиха телевизор,за да приемат малката ooooh!Ужасно е вече.

# 249
  • Варна
Илияна, ти подавала ли си молба за ясла и приети ли сте? Ако да, може да пробваш сега, пък за месец-два ще се разбере дали ще потръгне, дали боледува много, дали ще плаче..Мони свикна много бързо, но беше и доста по-малка - на година и 5м.
Ваня, аз се оглеждам вече, но не мога да реша какво искам, и най-вече колко ще ни позволят финансите. Аз съм си продала старата количка, и сега почвам наново да търся за бебето.
Илияна на Вава и аз чувам за детските градини,че е много трудно,но дадеш ли я на ясла после директно продължава в първа група.
Продължава в първа група, само ако яслата е заедно с градината, не всички са така. В Аспарухово където живеем яслата си е отделно, и за моя радост на 2-3ти януари неясно кой и в какво състояние ще се реди на опашка пред двете градини да подава молби  ooooh!

# 250
Продължава в първа група, само ако яслата е заедно с градината, не всички са така. В Аспарухово където живеем яслата си е отделно, и за моя радост на 2-3ти януари неясно кой и в какво състояние ще се реди на опашка пред двете градини да подава молби  ooooh!
[/quote]
Tова вече е повече от ужасно.Не ги знаех тези неща,ама няма и откъде де ConfusedДано всичко да се нареди и малките да са си на градинка без проблем.  bouquet

# 251
  • В полите на Пирин планина
Здравейте всички  Hug

Като чета какво пишете за яслите и градините започвам да се радвам, че живея в по-малък град  Heart Eyes Тук няма проблем с местата, а моя син го записах на детска градина на 2.5 години направо. В групичката имаше даже и по-малки дечица - на около 2 години. Групата е малка - 18 деца по списък. Не съм се редила на опашки - учителките дойдоха направо на място да търсят малкия за градина. Аз до вчера се притеснявах, че едната госпожа на групичката се пенсионира, но днес се запознах с новата - млада и хубава - децата я възприемат много положително, с което притеснението ми отпада. Дано се задържи и няма нови промени.

Що се отнася за предлежанието - и моето бебе е седалищно в момента. Коцето беше главично разположен още от 25-26 седмица при предишната ми бременност, но аз съм със секцио заради проблеми с очите, така, че и сега ще е секцио, живи и здрави. Възможно е бебето да се обърне и в последния момент.

# 252
  • Пловдив
Здравейте момичета  Simple Smile
Успех и късмет на малчуганите, които ще ходят на детска градина.

Да ви попитам нещо: В последно време доста се преуморявам ..т.е. имам повече работа и почти не ми остава време да си почивам  Tired И физически и психически .. Знам че не трябва така, но .. се налага.
Та .. ако нещо (не дай си боже стане) незнам какво да очаквам .. то че ми се втвърдява корема - така си е, но той и като цяло си е твърд  ooooh! Усещам тежест към пикочния мехур .. Просто .. тъй като съм малко нехайна към здравето си  Embarassed не се пазя много много ме е страх да не направя някоя глупост.
Та .. чувала съм, че ако на бременна и стане лошо, почувства тежест в корема (незнам какво е контракция за да го кажа  Rolling Eyes ) трябва да изпие наведнъж много голямо количество вода и да легне на лявата си страна и да лежи дълго. Има ли нещо вярно в това? И да не лежи по гръб, защото се притискала артерия, която кръвоснабдявала плацентата ...
Та .. как да реагирам ако усетя, че нещо не е наред?  ooooh!
Това Но Шпа за какво се гълта? Знам че е за менструални болки, но сега защо някой го пие?

Разбрахте какво искам да питам, нали?  Rolling Eyes Embarassed че се пооплетох малко  Blush

# 253
  • Варна
Ханна, точно за това усещане което описваш се пие Нош-па. Аз се чувствам по същия начин почти всяка вечер, както и след по-дълги разходки. Не винаги усещам втвърдяване на корема, но след като докторката установи че ми е леко скъсена шийката, си пия редовно Нош-па и Магнерич 3*1 на ден. Можеш да пиеш еднократно при такива болки Нош-па. Ако се случва по-често, питай доктора си евентуално за друга дозировка. И сядай да почиваш  Peace

# 254
Добро утро и от мен. Това за яслите и градините е ужасно. Аз по принцип съм твърдо за ясла и след това- градина. Мисля си, че децата стават по-общителни и развиват по-бързо уменията си. Макар да имаме възможност да ни гледат (живот и здраве) бабите, не мисля, че ще се спра на този вариант.

Иначе за днешната срещичка съм взела фотоапарата. Моят мъж сутринта се шегуваше, че трябва да си взема по-голяма карта с памет, че каквито ще сме дебеланки всички, снимките щели да бъдат "по-големи"  Joy  Joy  Joy . Както и да е!

Чакаме зайка байка да каже къде ще е резервира места, защото аз едва ли ще успея да стигна от работата до Попа до 18 ч.

Общи условия

Активация на акаунт