Отговори
# 195
  • София
Здравейте и от мен!
Така като гледам останалите за Токуда вече може да са се обебили, но продължавам усилено да им стискам палци. Инчето и тя нещо се позагуби  Simple Smile
Успех на всички, които са се запътили към АГ, както и на мамите които имат планирано секцио за утре!
 Честита принцеса на Илияна, да е здрава, много щастлива и спокойна! Знаех си аз, че Илиянчето ще ни зарадва днес  Simple Smile
Калина, добре си се завърнала, много дате слушка и радва твоята красавица!
Късмет на Карен, още малко и всичко ще приключи  Praynig
Моята тапа според мен би всички рекорди по количество. Вчера сутринта и вечерта паднаха едни доста големи късове, мислех, че се е свършило, но тази сутрин пак  Rolling Eyes Вече имам чувството, че съм безкрайно запушена  Laughing

# 196
  • На тавана. С Карлсон и Дребосъчетата.
Иха, и iliqna се обеби! Grinning Здрава, усмихната и щастлива да расте малката Кристиана! Heart Eyes

Много се радвам, че Karen е добре и дано скоро получим хубави новини от нея! Praynig

При моя милост новостта е, че на 13.09. в ранна утрин ме взимат в болница. Sad Нямало изгледи да започне раждане, иначе бебчо е износен, има си околоплодни води, тоновете са му наред, става все по-голям и изглеждало все по-малко вероятно да го родя нормално... На 13.09. ще ми сложат една система окситоцин, за да видят как му понася на малкия - ако не му повлияела добре, щели да ме срежат; иначе на следващия ден щели да ми сложат повечко лекарства и да предизвикват раждането. Прогнозите са, че много ще ме измъчат с "нормалното предизвикано раждане", като гледат какво е положението - а то въобще не се било променило от миналата седмица - няма разкритие, няма контракции, нищо...
Та, досега си плаках, плаках. Викнах мъжа ми да си идва от работа, та да му поплача и на него... Та, всеки момент ще започне втори тур на ред сълзи, ред сополи...
Хич не искам да ми предизвикват раждането просто... Нито искам секцио... Искам си естествено раждане, което да тръгне, когато си му дойде моментът... Чудя се едно време какво са правели, като бебето се запъне така... Не вярвам да не си му дойде моментът?!? Раждането според мен трябва да е естествен процес...
Леле, galia2007 днес влезе да й предизивикват раждането, пък се държа къде-къде по-мъжки от мен. А аз що негативизъм излях... Embarassed Извинявам се, момичета, но имам нужда да отпусна малко напрежението...

Inna и на мен ми се губи нещо; дано да има с какво да се похвали. Laughing

thumbеlina, с galia2007 явно ще се засечем в Токуда, но и ти май натам си се запътила. Laughing Направо форумска среща можем да си заформим. Mr. Green Wink

# 197
Здравейте! Аз съм от декемврийските мами, но надничам и при вас, как вървят нещата. Първо - честито на всички вече родили и здрави и послушни бебчета!!! Grinning
Виждам, че много от вас са родили в Токуда. Тъй като аз засега ще раждам там, ще ви бъда много благодарна да споделите впечатления от раждането, доктори, заплащане, изобщо всичко, за което се сещате, ако може на лични.
На чакащите бебета- бързо и безболезнено раждане! Joy

# 198
Здравейте и от мен, ние сме си в къщи от събота и сега имам няколко минутки да се обадя Laughing
Значи убедих се, че тези УЗИ-та бая си лъжат. Уж в 8-я месец бяхме 3400 пък накрая се родихме под 3 кг. ама както и да е. Важно е, че бебка е добре, и сме си в къщи и се гледкаме. Само с това кърмене и не спане по цяла нощ направо незнам ooooh! Надявам се да се справим все пак де. Много ми се иска да я кърмя, ама да видим, за сега освен кърмене се и дохранваме с по малко АМ.

Честито на всички мами да са им живи и здрави бебчетата и много да се радват едни на други bouquet

# 199
Да взема и аз да се запиша в темата днес Hug
Вече почна да ме хваща нервата за 13-ти и място не мога да си намеря вкъщи Crazy
Вчера ми звъняха 2 приятелки и ми пожелаха леко раждане Peace , а аз им отговорих, че не знам колко ще е леко, но се чувствам все 1 на заколение отивам Shocked #Crazy Лелеее, какво ми става не знам.
Ама айде да не ви тревожа с моите глупости ooooh!
Честито бебче на мама Илияна  :bouquet:
Мари, радвам се, че се завърна и че всичко е наред при теб Hug - много радост и щастие да ви носи Стилияна

# 200
Честито Илиана.много да те радва  малката кукла.  bouquet
и мен момичета ме притеснява факта че ще оставя малката за няколко дена без мама.сърцето ми се къса,но няма как да я взема до мен в болницата.
и на мен утре доки ще ми решава съдбата. Praynigдано бебо е вече узрял достатачно за да ме резнат най-после.изпадам в яка паника с това узряване.кажете ми моля ви това означава ли че бебо не се е развил както трябва.сън не ме хваща вече от тревоги Cry

# 201
Анири,
Що не вземеш вместо да му плачеш на мъжа ти да свършите някоя друга хубава работа, пък току-виж бебо тръгнал, а? Нали уж препоръчват секса като средство за "натурално" предизвикване на раждане? Знам че не при всеки действа, ама от пробване не боли. И другото, което съм чела, е nipple stimulation, аз затва не смея да дам на моето мишле да суче тези дни, че ми е рано още да раждам.
Ама доколкото знам за 5 минути няма да стане де, повече време трябва.
Иначе стискам палци, имаш доста шансове още да тръгне бебето по естествен начин да излиза. И аз мисля, че щом бебето е добре, могат да те оставят още малко, ама то сигурно и без това ще си тръгне самичко дотогава, не се натъжавай!  Praynig
bravy,
Ами да, дупето при гъби става точно като силно подсечено. Ако не ви мине подсичането за 2-3 дни, ще трябва да ти изпишат нещо противогъбично, но не е същото като за устичката. Абе най-добре се обади на лекаря си, щом вече знаеш че имате млечница, няма кво да го чакаш според мен. Също ако можеш, дръж бебето без памперс известно време - с голо дупе върху нещо дето няма да се намокри фатално. Че в тия памперси спарващи се заформя супер климат за гъбките.

# 202
  • София
Ето ме и мен, след мьлко имам срещичка с munkamm малко да пообиколим района.
Днес, най-сетне, се стегнах багажа да родилното и се приведох в приличен вид  bowuu след посещние при фризьорката и доста чекнене с епилатора, но резултатът си заслужаваше усилията...

Честито на новите мами! Да са им живи и здрави бебчовците!

# 203
Здравейте момичета, чеестито на новите мами!
Въпреки многото признаци че раждането наближава, още сме си две в едно. Което ме изнервя вече, защото ми се налага да ми проведат стоматологично лечение, което няма вече накъде да отлагам, цяла бременност съм го отлагала, но вече не може. А за това лечение трябва рентген Sick Искам да си взема час още отсега за след раждането че поне за час да не чакам, ама знам ли кога - тук те чакат до 2 седмици след като си преносила. В този случай съжалявам че не съм в България - щях да си платя за едно секцио на което му знам датата и веднага щях да си взема час за зъболекар няколко дни след датата.

Нани Ог не се е обаждала скоро. Надявам се и че около нея има хубави новини Grinning

За стимулацията на зърната четох че трябва да продължи 3 часа, ама пак не било сигурно.

# 204
Привет мами!
аз днес цял ден си откарах за мерене на тонове, голяма опашка, голямо чудо...
Купих си и последните неща за болницата и вече мога да раждам. вчера се бях постреснала малко, ама днес се чувствам много по добре, та май ще си дочакам секциото. Ама като си помисля само че ще чакам 4 дни в болницата- изследвания, наблюдения и  направо ми се ражда предварително.
Анири много добра идея ти е дала басилиск. Я вземи я пробвай пък ще споделиш после резултата. Моя мъж точно затова не иска, страх го е...
Анири ама твоя бебок не стана ли вече прекалено голям, какво казват лекарите? май ще се озориш много, ако стои още по дълго вътре. Имам една приятелка дето много се мъчи при естественото раждане и накрая я резнаха. Тя е на мнение, че секциото я боляло много по- малко, тъй като горката стигнала до пълно разкритие и даже има шевове и отдолу
Брави за съвета на басилиск да оставяш бебо голичка, продават едни чаршафчета за бебета за еднократна употреба, непромокаеми са, съдържат нещо като в памперсите и превръзките, много са удобни, като цена съм ги виждала на по 40-50 ст.

Успех на всички мами запътили се днес и утре към родилното. Чакаме новинки от Галя, и други изненади:)
И Франки е за секцио утре 9 нищо че я няма в онзи списък:)

Ура Илиана се обебила вече:) да и е много щастлива и усмихната принцесата!

# 205
basilisk Кърмя на поискване. Когато е буден яде през половин-един час, а като заспи, може и 4 часа да спи. Нощем яде 1 път и заспива веднага и после чак сутринта. Не се цедя след ядене, въпреки че има кърма, но общо взето я изпразва. Давам на ядене само от едната гърда. И аз мисля че тече доста силно. А той хич не обича да лежи по корем и затова не мога да му давам като лежа по гръб. На ядене  яде по 2 порции, както се базикам аз, започва много лакомо първите 5 минути и се дави и спира сам, изправям го оригва се няколко пъти и продължава да хапва вече по-спокойно. И така заспива и не го държа да се оригва пак, щото се разсънва и няма заспиване после.

# 206
  • Sofia
Честито на всички нови мамчета!   bouquet
Да са ви живи  и здрави децата!  Grinning

Аз още съм бременна.  Laughing
Изкарах 37 дни в болница с пауза от 1 ден, в който ви писах.
Днес ме пуснаха за 2 дни и влизам пак, този път за секцио - ще е 12 дни преди термина.
Досега се тревожех дали ще износя бебето, сега ме тресе как ще мине операцията.
Отивам да чета за упойките.

# 207

Нани Ог не се е обаждала скоро. Надявам се и че около нея има хубави новини Grinning

Аааааа, рано ни е още за хубави новини...  Wink Любимата ми докторка е в отпуска, така 4е малкия беше посъветван да 4ака поне до 21-ви...

Друг е въпроса, 4е ако зависи от мен - отивам да раждам днес след обед... Това деветия месец много неудобна работа...4ак се 4удя как ги е мислила майката Природа... аз съм половин 4овек направо - тук боли, там боли, навсякъде подуто, по-нервна съм от бременна котка...'псолютна досада... И ме мързи да гледам, което е най-странното...

Нeureuse, не помня дали те питах (и паметта ми си отива  Cry ):
1. Каква козметика ще ползваш? (сапун, шампоан и крем за подси4ане?)
2. Тук ми казаха, 4е категори4но не препоръ4ват спирт и антибиотик за пъп4ето...само се подсушавало с паму4е...ти как ще действаш?
3. Каква вана е най-добре да се купи (за материяла - ясно)...форми и видове - хиляда...
4. Имаш ли опит с кофите за пелени? Вършат ли работа или пак само пари на вятъра?

И още имаше...ама забравих...ужас!

Надявам се бебоката ти да излиза ве4е щом зъбките имат нужда от грижи...
  bouquet

# 208
Здравей Нанни, за козметиката - с това бебе ще го карам максимално натурално. Къпането без сапун, мазане със зехтин, може би ще пробвам и непреварен, ако дупето се подсече, може би по съвет на Басилиск с Пенатен. Но това само при зачервено дупе, не при всяка смяна на памперси. Мокри кърпички по съвет на Ниъдълман и Спок няма да ползвам заради химиията в тях, само като сме на разходка - като се наака вкъщи направо ще го мия. За ваничката не съм избирала, защото приятели ни дадоха тази на бебето им. Така че не съм и мислила много каква трябва да бъде . Само ме притеснява че отдолу не виждам да пише от каква пластмаса е. Иначе според мен няма голямо значение - при всички случаи бебето ще бъде придържано с ръка, да се разчита да се закрепи дори за момент само на ваничката е абсурд. Така че формите не ме вълнуват много.
За пъпчето - пак в Спок и Нийдълман прочетох че според него (Нийдълмън де) това че ще се намокри пъпчето не е нещо много притеснително, въпреки че някои смятали че било притеснително. Не знам дали да не го къпем от самото начало във ваничката, че при нас чешмите в баните са ниски. За спирта - досега с децата съм карала със спирт, сега в родилния дом специално ще питам какво е новото виждане по въпроса. За кофите за пелени - не виждам смисъл от тях, само място ще ми заемат. Ако ти имаш предвид това, за което аз си мисля (имало някакви специални не знам си какви за хвърляне на мръсните памперси, които спирали миризмата). Четох веднъж по въпроса в темата на американските мами, напълно приемлив вариант според мен е памперсът като се хвърля в кофата да се сложи в една торбичка от пазаруване, която да се завърже. Никаква миризма няма да излиза. Ако имаш още въпроси питай, стига да мога да отговоря. Аз да те питам ти какво ще правиш с играчките, че с тия токсични китайски играчки ме е хванала параноята. Харесах си много едни играчки от сайта на бейбисървис.ком, ама знам ли да не са от онези #Crazy

# 209
mileta,
Ами ти всичко правиш супер, а и бебето ти явно се справя добре, остава само да чакаш да ти се нормализира малко "дебитът" на млякото и на него да му узреят тези мускулчета, които ще държат да не се разлива материалът.
Само още две предложения, които биха могли малко да улеснят нещата - когато бебо суче на често, през час-час и нещо (което си е нормално), предлагай същата гърда в рамките на три часа - така му даваш по-добър достъп до задното мляко, а то има по-добри шансове да се задържи в стомахчето. Плюс че си му е необходимо за оптималното хранене, пък по-трудно се стига до него когато има много кърма. Като минат три часа, почваш да предлагаш вече другата. Продължаваш да не цедиш - ако ще ти се налага да цедиш, няма смисъл от цялото упражнение.
Другият трик е, ако много силно тече, а бебо не ще да суче легнал върху теб, можеш като тръгне отначало силната струя, да оставиш малко да изтече някъде - в някакъв съд или върху кърпа и да му дадеш след това, когато почне да тече по-спокойно.
Това са само предложения, можеш да пробваш дали ти вършат работа - така или иначе скоро би трябвало да се нормализират нещата при вас.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт