Отговори
# 210
  • Кърджали, България
Тц, няма с какво да се похваля все още  Sad Анири, Палечка, правя ви компания  Wink

Ей, честито на Илияна bouquet Както и на Калина333!!!

Аз ходих днес на ЖК - все още нямаше признаци за раждане, разкритието ми от 2 см не е мръднало. Имам някакви мижави болчици, та да видим.......

За баткото не се притеснявам какво ще го правят, докато съм в болницата - има един куп народ около нас, който с огромна радост ще се грижи за него  Heart Eyes Пък и той си ходи на градина.  Изобщо, Стоил си ми е на мама гордостта  Hug

Успех на всички, които са се приготвили за секцио утре!

А за мила_мими някой да има новини? Нали беше в спешното?

# 211
  • Бургас
Привет и от мен,
аз съм още две в едно, утре ще ми правят запис!
Хубава вечер

# 212
  • Кърджали, България
Забравих да пиша, че ако не родя до края на седмицата, в понеделник ще ме приемат в болницата за предизвикване.
А изненадващо днес бях вдигнала кръвно - месеци наред съм с 80/50, а днес 135/75.

# 213
Аз влизам само да се отчета, че при мен изтощителният цикъл на хранене и грижи за бебето няма край. Това ядене на 2.5 часа + подготовките му е много изтощително, а като се прибавят и коликите и става...  Rolling Eyes  Нощта ни отново беше безсънна. Денят засега е ОК (следобед тръгна да плаче, но директно го изведох за 40 мин с количката и от новите емоции и друсането отложи плача Wink), но Алекс се буди в съня си и проплаква - сигурно го боли и чакам всеки момент да нададе по-продължителен вой. Е, дано не.  Praynig
Май хвана и запек от адаптето, че не е акал вече над 24 часа. Ани, Пете, при вас как е на този фронт и вие с какво адапте храните? Помня само, че Ани май беше на Аптамил. На мен втора педиатърка се обяви в полза на NAN HA и сме си на него, ама го и повръща доста...

Последна редакция: вт, 11 сеп 2007, 18:34 от Hexina

# 214
Здрасти момичета
Честито на новите мамита и бебчовци!
Анири стискам ти палци да почне да излиза самичко и леко!
И на другите момичета дето вече искат да раждат!
Нашето се е сгънало вече на 4 ми се струва, много му е тясно.
Само че ние нищо не сме му приготвили, та може и да не се разбърза много.
Мъжа ми е един бързак просто нямам думи - вчера ме кара да пия ношпа на контракциите за да не раждам още, а най-важното е днес да иде да се накърка с един дето му се роди бебето вече. Затова пък днес ми крещя и вече не го обичам.
И аз се оплаках.
Хекси стискам палци и за твойто бебче, ти си упорита ще се оправите! питай по-добре педито за това с акането, то може конкретно за твойто бебче да е друго по-добре.
Айде чао и целувки на всички и на бебоците  Heart Eyes

# 215
Честито на новите мами! Много се радвам за вас!  bouquet

Аз се навъртам, чета, но не писателствам. Това не значи, че не преживявам всяка паднала тапа, всеки проблем с коликите на бебоците и появата на новите сладурковци. С вас съм, да знаете!

При мен - терминът отмина без бебе, както предполагах. реално чакам между 13 и 17.09. Имам чувствотот, че ще е за 16-ти. Днес бях на преглед, платих си част от вноската за раждането и д-р Григорова е "цялата моя", както тя се изрази. За щастие няма увеличение на цените.

Все по-често с умиление се сещам как го правихме това бебе. То си беше направо чудо - стана от раз, при положение, че каката не ставаше 3г. и половина. Бяхме си организирали с мъж ми специална ваканция в прекрасното Велико Търново, където се отдадохме на историко-кулинарен туризъм. Наехме си стая в прекрасно ретро хотелче на брега на Янтра. Беше около Коледните празници и туристи нямаше никъде, нито в хотела, нито на Царевец, нито в Музея (където успяхме да видим костите на Калоян). Въобще си беше малка зимна приказка. По време на обратния път мислехме име за бебето, защото при такова хубаво изкарване беше ясно, че си носим в къщи болярче. Мъж ми предлагаше разни имена на владетели, особено от езическия период - Кардам, Кормисош Laughing. Но за женското име бяхме единодушни. Принципно исках момиченце, дори целех уж някакви дни, за да излезе женска рожбата... Simple Smile

Малко лирическо отклонение за разтоварване на напрежението Simple Smile.

# 216
Здравейте,сладурки!
Ето ни и нас отново у дома.Днес ни изписаха и съм много доволна и щастлива.Съжалявам,че нямам време да ви изчета,но исках да знаете че сме добре и за това бързам да ви пиша.Секциото мина идеално и сега се възстановявам.Най-гадничък беше 2-я ден,но вече съм на 6  Laughing
Големите ми мъжаги се казват- СТЕФАН И НИКОЛАЙ.Не го казах веднага,защото до последно имаше колебания Laughing
До сега карахме само на кърма и бях много,много доволна.Засукаха перфектно,даже се научех да ги кърмя едновраменно....страшна картинка сме LaughingДа ама не ..... гърдите ми са празни и много меки и не им стига.Много ми е мъчно,защото полагам невероятни усилия и искам да ги кърмя по дълго. CryСъс сълзи на очи забърках АМ.Наистина ми е мъчно ,но не изцеждам нито капка след кърмене и те плачат след хранене.Напрежение в гърдите не усетих изобщо,а това да ми мокри нощницата....изобщо забравете.Нямам възможност да се ровя в кърмаческия за средство за усилване на кърмата и ще съм ви благодарна ако някои напише нещо по темата.Боже ,толкова се надявах да си кърмя децата....
Огромни благодарности на всички за милите думи и страхотните пожелания!Невероятни сте,трогнхте ме

Честито на всички мами,които са гушнали бебоците си.А на тези които тепърва им предстои леко бременеене и раждане.Стискам палци

# 217
Педиатърката каза, че било нормално до 3 дни да не акат при запек и че било от адаптето. Ама той през тези дни се мъчи и съответно ще ме побърка и мен. Мисля утре сутрин да му дам малко Дуфалак (по съвет на педиатърката, ако не ми се чакало 3 дни), ако нищо не направи и през нощта.

Забравих да питам, тези, които имате бебета с колики, успяват ли да спят отделно нощем? Защото моят мъник откак е вкъщи вечер спи само при мен, че иначе няма как да се успокояваме. През деня е в легълцето, ама нощем като започне да плаче и няма как да не го взимам. И след няколко часа като се успокои, ме е страх да го местя. Дали ще го разваля и после  няма да иска да спи сам...  newsm78

Кукле, винаги се зареждам много позитивно от твоето спокойствие и равноувесеност, страхотна си!  Hug Жалко, че вече пишеш толкова рядко. Стискам палци за термина 16-ти и всичко да е наред и да мине гладко.  Peace

Лиди, ти си нашият герой и като си представя на теб какво ти е с две бебета, чак ме хваща срам, че аз съм се оплаквала...  Embarassed  А за кърмата и аз много четох и търсих, но то май се оказа, че ако имаш - имаш. Ако няма - няма. Аз пия на Hipp един чай за кърмачки, и да не помага, поне е вкусен. Пий повечко течности, яж и супи примерно. Внимавай с храни, които образуват колики - мъхести плодове, плодове и зеленчуци с люспи, бобови и тем подобни.
Дано пък тръгне тази кърма - нали уж се стимулирала най-много от сучещи бебета. При мен няма, защото няма кой да суче, но при теб все още има надежда.  Peace

Последна редакция: вт, 11 сеп 2007, 18:30 от Hexina

# 218
Hexi тъкмо мернах тази тема тука, не е дълга, ако не си я видяла:
ЗАПЕК-помогнете!!!

# 219
  • морето и сините вълни :)
ехоо цял ден сме по улиците и нямам време да вляза...

Хекси-да чукам на дърво ние нямаме запек.От как в болницата се беше запекъл яко  от тогава няма..
Ние пак с проблеми...От Аптамил 1-чка яко драйфосва..На фонтан.днеска бяхме на лекар..и минахме на Аптамил за повръщащи  бебешоци...Вчера така се изплаших че направо щях да пия валериян Sick Sick.
Нахрани се  Влади дасдох го на татко му да го подържи и като взе да бълва едни гейзери едни чудесиии пребледнях  100 пъти немога да сваря да го взема да го вдигна.

! час ходих след това като попарена Rolling Eyes Flutter Confused Confused Confused Confused.И той миличкия реве пак гладен,целия олят в мляко,а аз  бяла като платно от уплаха..

Охх не помня ама май Петето беше казала че имат Млечница-и ние я имаме Sick Sick..Изписаха ни Дактарин  и ни казаха да давам по 2 или 3 пъти дневно..но не ми каза по какво количество newsm78 newsm78.Или аз не съм чула..та въпросът ми е към Петето..по колко дава тя като количество и по колко пъти на ден newsm78 newsm78

И отделно имам една новина..Днес  ПАВЛИНАДИДКО-е отишла да имахнат серклажа и се оказало че е с 4 см разкритие.Казали и че ако я пуснат да си ходи до Елена можело  да не успее да дойде обратно в Горна Оряховица в болницата.Та затова е в болницата и чакам новинки Hug Hug Hug
СМС-а днес ми го прати по обедно време Mr. Green

Хекси-ами наще колики почват опт към 6 часа някъде и продължават до 10 или 11 часа.Ние се лашкаме в количката яко....инъче много ми умаляват ръцете.Просто вече ме болят китките от всякъде Sick Sick
Не че с еоплаквам ама да си кажа аз Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Охх честито на висчки родили,не съм ви чела че то тука една лудница Mr. Green Mr. Green се ее заформила..

И да се похваля....вчера ЖУЛНАХ една Ракиика  Mr. Green Mr. Green Mr. Green..сетих се че нали не кърмя..и след уплахата ми от голямото повръщане си налях една ракиика ама нещо не ми войдиса SickОтвикнала съм да пия ейййй Joy Joy

айде цунки и гунки на висчки ..

Дудаланка-леко раждане миличка утре.желая ти успехх Peace Hug Hug Стискам палциииии Peace Praynig Hug

# 220
  • морето и сините вълни :)
Хекси виж това...http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=219797.40;topicseen

явно не си  единствената с проблеми за запека при НАНА Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

# 221
liddi,
Просто ги слагай на гърда - ако не им стига, пак на гърда, където е текло, пак ще тече. Адаптето е стъпка назад- колебания в количеството в началото е нормално да има, eдинственият начин недостигът да не стане перманентен, е да си упорита. При повечето мами не става без поне малко усилие, особено в нашите условия, но мисля че усилието определено си заслужава. Стискам палци с всичка сила - определено не е истина, че ако имаш, имаш, а ако нямаш, нямаш. Аз поне съм си увеличавала и намалявала кърмата съвсем съзнателно доста пъти и знам, че става. Като кранче е просто, само трябва да знаеш как да го завъртиш в желаната посока.
Hexina,
За теб съм се сетила още един вариант да накараш Алекс да суче, ако ти се занимава. Става дума за lactaid - едно самоделно приспособление, при което като дохранваш, бебето си получава добавката от гърдата и я стимулира по този начин, пък и свиква да дърпа. Прави се ето така (цитирам пост на Хедра в друга тема, че да не го обяснявам отначало):
Необходима ти е тръбичка за почистване на сонда - продават ги в санитарните аптеки, представляват тънка матова и гъвкава пластмасова тръбичка, не е мека, а малко твърда. Махаш каквото има в двата й края, така че да остане само тръбичката. Потапяш единия край на тръбичката в АМ и евентуално залепваш с левкопласт или тиксо, така че да не се измъква от шишето. Обличаш си риза с джоб отпред - в него слагаш шишето с АМ. Сега остава да залепиш тръбичката върху гърдата, така че другият й край да излиза съвсем малко над зърното. Кърмиш си бебето както обикновено - докато суче, то ще изсмуква и млякото от шишето.

Последна редакция: вт, 11 сеп 2007, 19:05 от basilisk

# 222
Здравейте на всички от нас с Поли, вече сме си вкъщи, искам да ви благодаря много за помощтта, която ми оказахте така бързо, докато бях в болницата и бях страшно отчаяна че няма да мога да кърмя, това е най-невероятното вълшебство след раждането, макар че с ега са ми разранени зърната от многото цедене и стискане и са в рагади няма за нищо на света да се откажа да ги давам на беба още повече че са пълни с млекце, това по повод че видях че обсъждате кърмене набързо, Базилискче много е хубаво че ги надъхваш всички, на мен твоето обаждане и това на Саморасличето ми подействаха страшно стимулиращо и вдъхващо кураж, още веднъж благодаря на всички ви за помощта екипа на септемврийките е невероятен, изпращаме ви безброй целувки с Поли и по-късничко ще се опитам пак да се включа

# 223
Привет и от мен.
Аз днес направо съм изпаднала в нервна криза-мойта мишка като я събудих в 9:30 сутринта за папане после заспа чак в 14:00!!!!! Позадремва за половин час и от 14 до 16:30 спахме и двете,После започна да пъшка и ръмжи и я взех върху мен,та поспа още 1 час.После от 17:30 заспа в 19 и сега не знам кога да я будя.Уж в 9 се къпем,ама май днеска ще е към 10.Усещам,че ще имам дъъъъъълга и изтощителна нощ...  Tired
Искам да питам basilisk нещо.То ще ти писне от мен,ама ... -Значи аз давам и от двете гърди,а не знам как да направя номера да започна на едно ядене от едната,а не другото-от другата?  newsm78 И примерно за 6 часа,щото толкова ще се събира на всяка,няма ли много да се напрегне?Аз си мисля,че ще експлоадира направо...И след всяко ядене ли да се цедя,щото вече малко ми дотегнаха тия помпи,а педито каза да се цедя... Благодаря ти предварително.   bouquet

Успех на всички,на които им предстои раждане!
А знаете ли какво си мислех,уж преди всички искахме нормални раждания,а сега ако преброим кой как е раждал,съм сигурна,че секциото сме доста повече. newsm78 Не знам на какво се дължи това,но май е факт...

# 224
Пебс,
Ами твойто бебе много спи, ама скоро ще спре и може би ще има нещо като криза на растежа, в която ще иска да суче доста честичко - демек очакват ви промени вероятно и може проблемите с препълването да се оправят от само себе си.
Това, което е хубаво да направиш засега е само да намалиш цеденето - да цедиш само по малко за облекчение, а не след всяко хранене по дефолт.
А ти как го караш да суче и от двете гърди това бебе, щом толкоз лесно заспива, не заспива ли на първата цица? Ако кърмата ти е наистина много, можеш спокойно да даваш само от едната гърда, мисля че ще е по-добре. А другата да я цедиш само ако много се напрегне и то съвсеем по мъничко. И очаквай по-активно сукане скоро, може да ти се наложи пак да почнеш да даваш от двете, няма да се тревожиш, при всички бебета има различни периоди, когато си променят поведението.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт