Отговори
# 225
Току-що гледах по Zone Reality онези серии за раждането. Не знам, обаче ми се стори, че тия канадци /или американци - не разбрах/ доста паласпурската действат. Покрай родилката се разхожда цялото й семейство; никой от тях не е облечен в стерилен екип; бащата реже пъпната връв на бебето с голи ръце /без ръкавици/ и го докосва с пръст ... На самите родилки не дадоха да им правят някакви по-специални процедури преди раждане. Направо идва отвън и ляга на кушетката. Всеки влиза и излиза ... Имам чувството, че в България нещата са поставени на една по-сериозна основа /поне по-стерилна/.

Та, това исках да споделя с вас, момичета. Лека вечер  Hug

# 226
  • гр.Варна
Добре дошли на тези, които са се завърнали от болницата!  bouquet  bouquet  bouquet
Пожелавам Ви по-спокойни нощи и дни, изпълнени с детски усмивки и гукания! Hug Hug Hug

Стискам палци на тези, които утре ще раждат! Късмет, милички! Praynig Praynig Praynig Praynig

# 227
еmuk,
Ами то семейството спи в една стая с родилката в болницата, бащата така или иначе ще го пипа, нали ще се грижи за него? Каква стерилност? Средата в болницата не е стерилна така или иначе, нито пък влагалището на майката, през което бебето минава. Според мен ние тука имаме по-сбъркани представи за нещата.
За процедурите преди раждане някой беше поствал неотдавна бая резултати от научни изследвания, според които няма разлика в честотата на инфекциите в зависимост от това дали се прави клизма предварително или не, дали родилките се бръснат или не. В продължение на милиони години еволюция хората не са се раждали в стерилна обстановка, не са се бръснали, клизмили и т.н. и съм убедена, че това е закодирано в "програмата" ни за тези процеси.

# 228
здравейте аз съм съпруга на iliqna гледам че вече сте ни вписали ама и аз да се похваля
днес 11.09 в 7.10h ни се роди бебче казва се кристияна 3.250 50см
всичко мина нормално бебчето и мама са добре а тати е особенно щастлив
успех от мен на всички бъдещи мами

# 229
  • гр.Варна
здравейте аз съм съпруга на iliqna гледам че вече сте ни вписали ама и аз да се похваля
днес 11.09 в 7.10h ни се роди бебче казва се кристияна 3.250 50см
всичко мина нормално бебчето и мама са добре а тати е особенно щастлив
успех от мен на всички бъдещи мами

ЧЕСТИТО И НА ТЕБ ТАТЕНЦЕ! bouquet  bouquet  bouquet
ДА СА ТИ ЖИВИ И ЗДРАВИ МОМИТЕ И МНОГО РАДОСТ ДА ТИ НОСЯТ, А ТИ ДА ГИ СЛУШКАШ!  :bouquet:  bouquet  bouquet

ЦЕЛУВКИ НА ЦЯЛОТО ВИ СЕМЕЙСТВО! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 230
ами бих качил и една мъничка снимка на новото бебе ама нещо съвсем не ми е ясно та да помоля за помощ Rolling Eyes

# 231
Здравейте,

liddi виж моля те дали правилно съм нацелила имената на мерките на близначетата?

cherry_spa добре дошла, радвам се, че вече сте добре и се кърмите, давай все така  Simple Smile

Честито на таткото на Кристияна bouquet
Пробвай се ако искаш да я качиш на сайта със снимките на септемврийките Фотогалерия на септемврийките и там в албума "нашите малки съкровища" - на нашата първа страница пише и юзера и паролата. Кажи ако не става.

Ау какви са сладурести всички бебчета - сега отидох да ги разгледам пак  lovekiss

Лека нощ вече и аз отивам да спя чао Heart Eyes и  Hug

# 232
  • гр.Варна
Лека нощ и от мен!
Целувки на всички! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 233
Пебс, Ами твойто бебе много спи, ама скоро ще спре и може би ще има нещо като криза на растежа, в която ще иска да суче доста честичко - демек очакват ви промени вероятно и може проблемите с препълването да се оправят от само себе си.
Ще ми разкажеш ли малко по-подробно за тази криза на растежа, че с търсачката нищо не открих. Питам, защото моят сладур както ми е леко злояд, но е свикнал да яде на 2,5 часа, снощи в 12ч. ми се събуди звучно цокайки ръкава си само 1,5 час след последното ядене. Чудих се, чудих се дали да го храня чак толкоз рано, дадох му малко водичка, ама не, не се успокои. И накрая му дадох шишето и изпи цели 90 мл!!!  #Crazy  А иначе едва-едва докарва 50-60 мл и то не всеки път, така че разликата е доста големичка. Сега пък на следващото ядене (този път се събуди сам след 3 часа) яде в полузаспало състояние и то само 30-40 мл. Аз бях подготвена пак за голямо ядене, ама не би. Много странна работа...  newsm78

# 234
Хекси,
Ами кризите на растежа са периоди на усилен растеж, когато бебето почва да иска да суче почти непрекъснато, за да увеличи кърмата. Щото тя не е постоянно количество и трябва да се даде някакъв сигнал на тялото на майката че нуждите на бебето са увеличени, за да почне да произвежда повече мляко. Този сигнал бебето го дава със сукане. Точно за това при такива кризи много често майките почват да си мислят, че щом бебето суче толкова често, значи "нямат достатъчно кърма", мятат адаптето и това е краят на кърменето. Но всъщност кризата на растежа си е съвсем нормален период като всеки друг, просто трябва да се отговаря на нуждата на бебето да суче по-често, за да има толкоз кърма, колкото му е нужно.
Такива кризи обикновено има няколко през първите месеци - все пак за шест месеца едно бебе неколкократно си увеличава дневното количество мялко, няма как иначе "да каже" на циците на майка си кога и колко да увеличават производството.
Не знам как е при бебета на адапте обаче - съмнява ме, че на тях им се увеличава рязко дозата, ако искаш питай в адапте-форума, там мамите ще знаят. Нали при адаптето трябва да се внимава да не се прехрани бебето, спазва се режим, точни количества и т.н.?

# 235
basilisk, това за даването на едната гърда в рамките на 3 часа го правя. Четох доста в кърмаческия и горе долу съм се запознала. Ще пробвам да изцедя малко преди да почне да суче. Благодаря ти за оказаната помощ.   bouquet

# 236
basilisk,ние сме си измислили система-първо давам капки за колики,после едната гърда.Като позадреме я вдигам да се оригне и сменяме памперса и после -на другата гърда,ама от нея яде по-малко и после се изцеждам.И така...Иначе вчера след толкова неспане през нощта спа добре-от 22 се събуди в 2 и после в 7.Малко трудно заспива-добре,че взехме легло-люлка  Mr. Green ,което май ще ми излезе през носа като свикне,ама какво да я правя като виждам,че й се спи,а само се гърчи и не заспива.  Confused
И аз съм качила нейни снимки в албума,а сега може да добавя и още.Снимах я как се усмихва  Heart Eyes Ще си избираме снахи и зетьове от там май.  Joy
Успех на всички,на които им предстои раждане и целувки на всички малки съкровища,които вече радват мама и тати.   bouquet

# 237
еmuk,
Ами то семейството спи в една стая с родилката в болницата, бащата така или иначе ще го пипа, нали ще се грижи за него? Каква стерилност? Средата в болницата не е стерилна така или иначе, нито пък влагалището на майката, през което бебето минава. Според мен ние тука имаме по-сбъркани представи за нещата.
За процедурите преди раждане някой беше поствал неотдавна бая резултати от научни изследвания, според които няма разлика в честотата на инфекциите в зависимост от това дали се прави клизма предварително или не, дали родилките се бръснат или не. В продължение на милиони години еволюция хората не са се раждали в стерилна обстановка, не са се бръснали, клизмили и т.н. и съм убедена, че това е закодирано в "програмата" ни за тези процеси.

Добро утро, майчета! Честито на таткото на Кристияна! Да се гушате и слушате много  Simple Smile!

Basilisk, права си, че с напредъка на цивилизацията и претенциите на модерното общество нещата малко са изплеснали. Моята майка, например, баба ми я е родила на нивата и я закачила в люлка на една черница да я "наглежда", докато работи. И нищо не му е станало на бебето. Пещерните хора също не са се втелявали много-много по въпросите за хигиената. Което показва, че законите на естествения подбор са си действали и което бебче ще е здраво, няма значение при какви условия се е пръквало.

Ама, на мен все ми се струва, че раждането в наши дни е медицинско събитие от сериозна величина и даже да няма чак такава голяма нужда, трябва да се спазват някакви правила. Иначе, защо бихме стерилизирали шишета, защо бихме мили дупета при всяко наакване и защо би ни интересувало, че някой пипа бебешките дрешки с немити ръце /една мама беше споделила по-горе/ и т.н.?

# 238
  • София
Я, днес съм първа, а си мислех че съм се успала.
Присетила съм се дали някой има инфо какво става с katiaa, нали имаше дата за секцио на 09.09.?  newsm78

# 239
Добро утро на всички!!!

Успех на разждащите днес!!!Аз още не съм се запътила на там и продължавам да си пуфтя... Sick Sick

На  моменти ми става едно такова страшно...на моменти съм спокойна...на моменти ме хващат лудите и си пускам музика и почвам да танцувам доколкото мога.

Общи условия

Активация на акаунт