Тайната на перфектната кожа.

• 203 512
  • 831
  •   1
Отговори
# 240

Мило Креми мерси - виждам че пишеш и в темата за Проверката на нашата козметика. Нивея имат и червени и жълтички продукти - да.

Да, аз също не я използвам, една позната ми каза за теста, който имат в сайта и споделих информацията и с вас Hug

# 241
Въпросът ми е как да запазя еластичността на кожата си , включително и на лицето, по време на отслабване...много се страхувам от увисване. Cry

Ако знаете някакви хитрини или процедури, свиркайте!

bouquet

А това с утайката от кафе дали става и за лице? newsm78

кожата на тялото ми е много нежна и чувствителна, реагира на всякакви колебания в теглото и я поддържам със сапуните на Касиопея (с мляко и мед) и с маслата на Икаров - против стрии и бадемово, от време на време ползвам утайка от кафе вместо ексфолиант. Не оставям кожата ми да се изсуши, затова избягвам силните сапуни и душ-гелове, но и не я мажа с разни кремове - само масла и то малко, колкото да попият. Все си мисля че "прехранването" също не е добре. За лице - знам за една много гадна маска, която обаче има страхотен ефект. Лично аз не мога да я издържа, понеже съм вегетарианка и ми е съвсем против принципите, но ще я напиша. Майка ми я е правила когато кожата й много се е изсушавала - на много тънък слой се слага на лицето кайма (но прясно смляна в месарница, не от пакетче) и след това кожата е много нежна и хубава, направо подновена. Ако не ти е твърде ужасна идеята за това, може да пробваш.

Иначе съм убедена, че вегетарианството е основен фактор за кожата ми - няма почти никакви дефекти, освен една-две черни точки и някоя и друга пъпка преди цикъл, която изчезва за около ден - и това е от 3 години, откакто не ям месо. Преди кожата ми беше мазна, с разширени пори и чести възпаления, а сега на 16 години когато всички очакваха да бъде много зле е идеална.  Simple SmileРазбира се, тук са намесени и факторите че не пия и пуша никога, а и спортувам понякога, но пък точно за лицето не използвам никаква козметика, а единствено го измивам добре вечер от прахта докато сам под душа и сутрин се обливам с вода за да се събудя  Laughing. Та, да не прозвучи като клише, обаче за мен май важи максимата, че "красотата идва отвътре".

# 242
 Rolling Eyes никога не съм имала хубава кожа.През пубертета лицето ми представляваше пъпка до пъпка и до нея пак пъпка а след години изчезнаха(много ми помогна маската с мед), но кожата ми си остана мазна, склонна към образуване на комедони.Полагам постоянни гржи:сутрин и вечер я измивам с гел след това лосион и крем, изпробвах толкова много марки(гарние, нютроджина, виши, галеник, елеа и т.н и т.н.)но от нищо не съм доволна, нищо не спира появата на черни и бели точки а само прави кожата ми ужасно чувствителна, опъната и зачервена.Използвам фон дьо тен за по-равномерен тен на кожата, но дори с него не харесвам как изглежда. Cry

# 243
много хубава и полезна тема, само не знам защо е позамряла..

след всичко казано мога да допълня само следното: моята кожа е смесена, често ми се появяват най-вече на брадата.. веднъж отидох на йога /засега това е и последният ми път, защото все не мога да се наканя/, но след йогата кожата ми имаше страхотен вид! просто супер!

# 244
ползвала съм какво ли не за почистване на лице наистина от някои продукти кожата ми става мека еластична много хубава, но никога немога да си я почуствам супер чиста. Имам черни точки само в "те'' зоната и немога да ги премахна с нищо. Никога съм нямала бели комедони , а наскоро ми се появиха под очите...... УЖАС! Чувала съм почистване на лице с термални води или измиване на лицето само с минерална вода трябва да пробвам. В аптеките ли да търся термална вода не съм виждала никога незнам даже какво представлява?Ако някой знае да пише! Hug Peace

# 245
В аптеките може да си купиш термална вода - има различни мл-ли и на различни фирми- Авен,Виши,Ла Рош  Peace
стики да, това е биотина  Peace

# 246
Добре че ме подсети - още не съм ги изпила!  Wink

# 247
Тайната е в комплексните грижи. Обичаните жени, са някак по-красиви... Grinning

# 248
Тайната е в комплексните грижи. Обичаните жени, са някак по-красиви... Grinning
   Бих добавила,и обичащи себе си! Simple Smile

# 249
ако това бяха тайните ... малко щяха да са тези с неперфектни кожи  Wink

# 250
ако това бяха тайните ... малко щяха да са тези с неперфектни кожи  Wink
    Не знам...... Thinking
    Сигурна съм ,че страшно много хора не обичат себе си истински.Но това е друга тема....

# 251
Искам да попитам авторката,какво разбира под ПЕРФЕКТНА КОЖА???
Лицата по кориците и рекламите ли?

Според мен грижите са нужни за вида на кожата и не само.лекият грим,грижи,козметика...това са малки удоволствия,който са полезни са самочуствието ни.Когато прочетох първият пост на авторката си казах "Тази жена е адски заблудена и луда.Недай си боже,някога да стигна до нейната суета и изкривена психика" . Да,това си казах! Според мен,това момиче има проблем.Дори немога да повярвам ,че има толкова суетни жени.
Това,да си постявяш такива ограничения, такива правила , е болестно състояние.
Евала правя на момичето за старанията за перфектна кожа и визия,но според мен тя несамо ограяничава щастието си ,ами е загубила представата си за красота.Тоест,тя има доста изкривена представа за грижи и естетика.Предстъавям си колко грим салга,след като си е поставила такива ограничения и всекидневни ритуали.
Това е прекалено,това е глупаво,това е налудничево и доста опасно според мен.Ловя се на бас,че тя няма перфектна кожа.От толкова мисли,грижи,ограничения ,тези дам ине само не са щастливи в кожата си ,ами неумеят да се наслаждават на естетиката и съзнанието йм е доста объркано от тази йм мечта за перфектна кожа.Е,неказвам ,че нетрябва да се грижим за кожата си,но това е повече от прекалено.Дори смятам,че от тези правила,който си е поставила,кожата й не е щастлива,стресирана е и съответно,неизглежда както би искала . Перфектната кожа съществува само по кориците и рекламите.погледнете снимките на Пенелопе Круз в интерент,след това погледнете клиповете и снимките за рекламата и на Лореал -дерма женезис.
Немога да си представя как някой ,би могъл да спазва такива ограничения ,и още по малко мога да си представя резултата върху кожата и психиката на същият този човек.

"1. Строга хигиена: миене с подходящ продукт, никога пипане с неизмити ръце (после даже кранчето не пипам), всяка вечер си сменям калъфката на възглавницата, мия си косата през ден (тъй като се опира до лицето), никога не бъркам в крема си с пръсти, а използвам предварително почистена със спирт шпатула."

Това незнам просто как да коментирам.
За другите неща като плодовете и водата съ напълно съгласна.
"После даже,кранчето непипам" - мила,тук според мен трябва да се обърнеш не към дерматолог,а към психолог.Това твое желание за идеална кожа,найстина може да ти доведе други проблеми свързани с психиката и навиците ти,вместо да се радваш на кожат,за която мечтаеш.Повярвай ми , точно тези малки правила като това с кранчето,променя коренно вижданията,представите за идеали,пречупва представите ти за някой неща...което,е доста пагубно за самата теб.Ето,горе долу по следният начин,повечето жени изгубват представа за красота,идеали,ценности,женственост и т.н. Ето,пак по същият този начин част от жените се оковават ,в едни собствени затвори,не се харесват,разбили са си представата за красота и същност и следователно не намират изход или по лошото-не усават къде са попаднали.

Извинявам се за дългата критика,но просто първият пост на  авторката ме потресе тотално и незах как да реагирам.Първо се изсмях,след това ми стана жал за тези дами ...

Мила авторке ,ето по този начин ,кожат става перфектна,разширените пори се смаляват,кожата не лъщи,не е мазна,няма черни точки ...
http://be-adobe.com/?p=1367
Ако това е ,представа ти за перфектна кожа,показах ти (линка) начина.Ако престава ти е ,просто да имаш чиста кожа...отново ще ти успоря убежденията,защото перфектно чиста кожа,която гледаш по снимките ,по списанията,по телевизията -също няма.това е дело на много грим и фотошоп.Невярвам да се стремиш към това ,да имаш чиста и перфектна кожа само на снимки и на улицата,когато си сложила 2кг. грим по лицето си .Е,ако това е твоята представа и цел, то лесно ще я постигнеш.колко му е да се нагримираш за пред хората.Но когато се  прибереш у дома,при съпруга си и свалиш грима...то кожата определено неизглежда така...което те угорчава и кара да тъжиш.Недей тъжи и се ядосвай ,защото същите тези моделки и лица от рекламите и магазините,когато се приберат вкъщи изпитват същата тъга.Зависи вече,тяхната представа за перфектна кожа каква е .АКо е като твоята (съдя ,по начина ,по който си описала гриижите си в началото на темата) спокойно,не си сама .

Понеже виждам ,че другите момичета са споделили какви тайни използват ,ще ти кажа и мойте.
Почиствам лицето си сутрин и вечер.
Слагам ,РЯДКО грим,колкото да подчертае красотата на лицето и спецификата ми.
Храня се доколкото мога здравословно.Пия вода колкото мога повече.
Спазвам нормална за мен хигиена в дома ми и върху себе си.
Усмихвам се сутрин на слънчевите лъчи.
Позитивен човек съм,което води до непрестанна радост .
Това са ,някой от "тайните"хахах ... е нямам кожа ,като на тези от списаията, но се харесвам ,обичам кожата си ,радвам се и усмихвам по много на ден-което неминуемо води до краостата на кожата ми,на излъчването ми ...на мен самата.

Последна редакция: вт, 07 окт 2008, 04:12 от oldmanriver

# 252
Аз си мажа лицето от време на време с Герикапс , взимам хапчето пробивам го с игла и си слагам от течноста на лицето.  То е за пиене ама прочетох че мами слагат и на лицето. 
съдържание на активното вещество Vitamin A + Vitamin E

СЪСТАВ:  Vitamin A 5000 UI (Retinol Palmitate - natural = 1500 mkg RE); Vitamin E 30 000 UI (DL Alfa Tocopherol Acetat – 30 mg).
То не е за лице специално да се маже ама на мен ми деиства добре. 

# 253
  • Между гори и планини
Имам късмет с моята кожа.
В тинейджърска възраст и с бушуващи хормони имах проблеми.
Сега всичко утихна и кожата ми стана гладка. Освен това е дебела и смесен тип, така, че хидратантен крем й е достатъчен.
Един път седмично ексфолираща маска и всекидневно измиване с подходящ гел.
Не си лягам никога с грим, летото срещу омазняване използвам антибактериален лосион.
Правя си и избелващ лосион от мидени черупки, които също почистват мъртвата кожа.
Много рядко използвам пудра или крем пудра.
Не ям мазно, шоколад.

# 254
Аз си мажа лицето от време на време с Герикапс , взимам хапчето пробивам го с игла и си слагам от течноста на лицето.  То е за пиене ама прочетох че мами слагат и на лицето. 
съдържание на активното вещество Vitamin A + Vitamin E

СЪСТАВ:  Vitamin A 5000 UI (Retinol Palmitate - natural = 1500 mkg RE); Vitamin E 30 000 UI (DL Alfa Tocopherol Acetat – 30 mg).
То не е за лице специално да се маже ама на мен ми деиства добре. 

Абе тя козметичката ме съветваше, най-вече заради анти ейдж функциите на витамин Е Mr. Green , ама аз Blush - изпих цялата опаковка без да пробвам нито едно на лицето ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт