La vuelta al cole - España; номер по ред на темата - неизвестен

• 17 065
  • 293
  •   1
Отговори
# 165
  • La casa de Mickey Mouse
да то4но така трябва да се водиш на договор
аз докато бях в старата си емпреса ми плаЩаше самата емпреса болни4ните, но тя от своя страна ги полу4ава (т.е. покрива и ги ) или мутуата към която е или сегуридад социал, зависи от вида на заболяването (дали е енфермедад лаборал или комун)
до колкото знам вси4ки май4ински без зна4ение дали си на договор или не ги плаЩа сегуридад социал, само 4е 4рез емпресата, самата емпреса се разправя с папелеото, превеждат и ги на нея а тя на мен, така по добре за мен няма да се занимавам с ходене насам и натам
http://www.seg-social.es/inicio/?MIval=cw_usr_view_Folder&LANG=1&ID=28307
тук го обясняват
гери знаеш ли в какъв срок от бахата матернал се превеждат парите
това са безплатни адвокати за 4ужденци, може да не са то4но от УХТ при нас има такава организация и за това Ще ходя при тях 4е ми писна да ходя от у4реждение на у4реждение
ЩЕ питам за всякъкви помоЩи както за самотни майки така и по доход (въпреки 4е това няма да ме огрее май) за вси4ко което съЩествува, само да не ме пратят пак за дрехи и памперси в круз роха 4е ве4е мога да застрелям някого   #2gunfire

Последна редакция: нд, 16 сеп 2007, 16:10 от ANETT

# 166
  • ES
.... само да не ме пратят пак за дрехи и памперси в круз роха 4е ве4е мога да застрелям някого   #2gunfire

Joy  Joy  Joy

Парите за майчинството по принцип си ги получаваш в края на всеки месец, много са точни. Но като родиш, трябва с листчето (при мен беше едно жълто), което ти дават от болницата, за това, че си родила, такова и такова дете, в колко часа, как се казва, трябва да отидеш в регистро цивил да поръчаш либро де фамилия и ще поискаш временен документ, който да представиш в емпресата, за да започнат процедурата по майчинските. Аз ходих сама в СС, защото бях като емпеада де огар, върнаха ме само за този документ (искат или неги, или либро де фамилия), стана много бързо и понеже родих на 24-ти, в началото на другия месец ми преведоха сумата за периода до края на месеца. Там няма проблем. Изчисляват ти според последните 4 номини (поне при мен) средно дневно обезщетение и ти го дават за календарен ден и така месечното обезщетение за майчинство ти излиза по-голямо от номината, която си получавала. Защото номината се дели на работни дни, а майчинските на календарни. Дано разбра, но ти ще видиш като почнеш да получаваш. Супер е, само дето е малко.

# 167
Привет и от мен   bouquetНай после да седна да попро4ета какво сте писали...и пак не успях да из4ета до край.
Искам на първо място да поздравя Клара за дъЩери4ката й и да им пожелая цялото Щастие на света   bouquet.Прекрасно име сте избрали,браво.Дано да ви направи най Щастливите родители на света.
4естит имен ден на именни4ките ни,Марица и Вал,със закъснение,но от сърце.Бъдете здрави и много,много Щастливи.
Марица,страхотни снимки  Peace.От Валенсия веднага си ги познах..нали на едни и съЩи места се снимаме  Wink  Mr. Green.

Добре доШли на вси4ки нови мами   bouquet и дано ви е хубаво при нас.

Аз нямах време тези дни да пиШа.Криси тръгна на градина,в групата на Лас Марипосас сме  Wink Grinning.От два дена е само на градина и ве4е ми то4и едни сополииии,не е за разпрвяне.Тъкмо се оправихме,смъкнахме Т и т.н и сега това.Докторите ме "успокояват",4е тази година Ще е така,със сополи и аз съм в ужас.Искам и работа да си намеря на половин работен ден,за да мога да я водя и прибирам,ама ако така боледува не знам кой Ще ме търпи.В Бг така свикнах с "нали4ието" на баби,4е ми е трудно все оЩе да свикна на стария ритъм,
Ина4е Криси първия ден не рева изобЩо/тя по принцип не пла4е/,ама втория какво и стана не знам...цял ден ревала,каза у4ителката.Сърцето ми се къса  Cry.То за мен май е по тежка раздялата.
Ще пиШа пак ,веднага Щом ви из4ета,за да съм "в 4ас"  Wink.

# 168
Габи, незнам защо се получава така сега ще ти  изпратя мнението отново дано този път успееш да прочетеш тази статия! Naughty Общо взето разбрах защо ти се отваря друго нещо, и се надявам сега наистина да стане, това е статията, която имах предвид и се надявам да ти даде светлина по твоя въпрос.
Анет имала си нужда да направиш нещо за себе си, защо толкова се се чудили момичетата не мога да разбера. Та вяка жена има нужда от тия неща  независимо в какво състояние се намира тя. А според мен много хубаво си направила даже, действа на самочувствието и е един вид релакс за жената, от това имаш нужда да се отпуснеш  и да се настроиш за малкия човек, та какво по хубаво от това да се поглезиш малко. А да спомена харесах си и един панталон от Н&М и си го взех поне за излизане да имам нещо. А това са ми любимите магазини особено Страдивариус, повечето от дрехите ми са от там. А Н&М го открих наскоро когато трябваше да купя нещо за племениците за бг. Много хубави нещица има и много кипрички. А и забравих да кажа в вече в петък когато ходих на преглед при токолога и нали ми направи ехограф точната седмица беше 13,6 дни така ми пише на снимките на малкото човече.
alest може би има един период на адаптация към градината, и за това да плаче, с времето ще свикне ще видиш, колкото до сополите и нашето съквартиранче е със сополи вече цяла седмица, в градината се прихващат много бързо, а и от времето е сутрин е студено изведеш го облечено, на обед е горещо и се изпоти и ето ти настинката. Дано Криси се оправи бързо. newsm10  bouquet
Лека вечер!

Последна редакция: нд, 16 сеп 2007, 21:48 от mimky

# 169
ГАБИ,МНОГО ЗДРАВЕ, ЩАСТИЕ И СБЪДНАТИ МЕЧТИ МУ ЖЕЛАЕМ НА ТВОЯ ГОЛЯМ РОЖДЕННИК.ЧЕСТИТ ПРАЗНИК И НА ТЕБЕ  bouquetПредполагам, че да го видиш такъв пораснал те изпълва със смесени чувства.Хем на мама големия мъж хем къде ми отиде момченцето Mr. GreenМного ме впечатли менюто,поздравления.
Момичета,благодаря ви за подкрепата Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes.Вече определено съм много по добре.Сега лицето ми е само в пъпки,но поне не съм подпухнала и червена като домат и го няма сърбежа.Малко кофти,защото утре ми е първия ден от курса и ще се появя пъпчива все едно имам шарка,но това да ми е проблема.
Мимки, както са ти казали в H и M можеш да намериш нещо подходящо.Аз лично си купих панталони с ластик и от Манго,който ми свършиха чудесна работа.
Марица,Вал, честит имен ден и да си носите имената с радост.
Аннет,на коя компания си направи здравната застраховка.Аз съм с Касер,но за тримата плащаме около 160 евро,а тази цена която спомена ,че си намерила ти ми се струва доста добра.
На малчуганите да пожелая много весели игри в училище и детските градини и дано се адаптират по скоро,за да разказват на мама и тати какво са рисували, какво са папкали и да им пеят научените песнички  Simple Smile
Знам,че исках да кажа още нещо на някой,но забравих Crazy
Момичета, искам адреси за да пращам картички по нова година Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 170
  • Spain
Добро утро !
 хаиде на кафето с кроасани Simple Smile

един път и аз да се вклю4а в "сутрешната закуска " Simple Smile

Вал и Марица - 4естит ви имен ден - малко със закъснение но пък от сърце!
Алест - добре си дошла . какво да ти пиша за детските градини - миналата година достатъ4но се оплаквах . така ще е - докато не минат вси4ки деца една болест не може . а като премине едно идва друго - така 4е зареди се със слонски нерви  и " далси" . да те успокоя - като тръгна Гери боледуваше през седмица - първата година . втората - ве4е не е боледувала така . докато изградят имунитет децата е сложни4ко - оставях я по една седмица в къщи и после на 2-я ден пак ми се разболяваше . за сополи има едно ефикано сироп4е -поне на нея и деиства добре - мукосал . успех  с намирането на работа!
Габи мерси за по4ерпката- голям си майстор кулинар - вси4ко най- добро  на син4ето ти !
saby 4естито ви първо зъб4е
Бари как се справя Али - поотпусна ли се . така е първите няколко дни -даже седмици - докато свикнат ! моята Гери просто е свикнала ве4е с ходенето на детска градина и затова . най- важното е да я подготвя6 - да и разказва6 най разли4ни хубави неща за " колето" - днес за 2-ри ден я заведох . още като и викнах "ставай 4е отиваме на у4илище " и ве4е беше готова да тръгне по пижама Simple Smile . успех с приспособяването Simple Smile
Рали 80  не се коси - има всякакви хора- преценила си 4е това е добро за теб и си го направила . даже ти се възхищавам защото това е 4ерта на силен характер . много бих искала да не съм такава " майка - орлица" която постояноо кръжи над детето си .. но съм такъв характер . а деца с такива майки израстват безволеви и безхарактерни (е разбира се това е ли4но мое мнение ) . та смело напред и щом искаш нещо и имаш възможността -давай напред .
Вес а къде се изгуби ти ! пак някъде пантосваш а ? Simple Smile
Клара също не се е похвалила официално Simple Smile сигурно сега свиква на " новия режим"  Simple Smile
за дрехите за бременни - не мога да се сетя кое моми4е се беше оплакало колко са скъпи ! не съм купувала от там но ми казаха 4е в Н&М били на много добри цени ! 
Фрики ти как си - оправи ли се от обрива , разбрахте ли от какво е !  Simple Smile
ооо и тази година ще си пращаме карти4ки Simple Smile непременно Simple Smile
 толкова от мен - приятен ден на вис4ки Simple Smile

# 171
Добър ден,моми4ета!
Лудетина,мерси за по4ерпката,а най_ве4е за кафенцето. WinkТази марка ми е от любимите. kaffeetrmker_2
Я кажи пове4е за тоя сироп и то4но как се изписва на испански,та да се заредя и с него.
Ани ходи една седмица на у4илище и резултата е налице,в петък беше болна.До събота я вдигнах на крака,сега имам и лекарства и всякакви варианти.Оба4е не е никак приятно.
За носа й разтварях цитросепт,вътрешно и външно,най_ве4е от него секна вси4ко.
А ина4е казва,4е в у4илище не й е интересно,не правели нищо интересно,децата били бебета...и т.н.Ще видим по_нататък дали пък няма да вземат да ги занимават децата с нещо грабващо вниманието им. Laughing

# 172
здравейте момичета,
затъжих се за вас няколко дни ме няма и вече сме станали пове4е  Hug
как са нашите бременни мами още ли са бременни  Mr. Green
да нацелувате малките слънчица от мен
аз изкарах един страхотен уикенд на барбекю в парка с приятели и много вино  Mr. Green
просто релакс  Heart Eyes

# 173
Здравйте моми4ета,пиШа на бързо.

Хулиган4е,за съжаление хи4 не се отпуска Али,по4ивните дни беШе доволна ,4е не е на коле....тази сутрин с едното събуждане запо4на да пла4е.Не иска да отива,моли ме да оставам там с нея.Много е тежко,говоря й,но не,не иска.Не разбира у4ителките.
Разплака се силно като влязохме,стоях малко в коридора,5 минути и млъкна.
Не знам какво да я правя....каквото да кажа,тя повтаря,4е не иска.
Габи,със закъснение,но от сърце да ти е живо и здраво мом4ето  bouquet
А Давид как е.
Марица,все пак къде записа Ани,в избраното у4илиЩе или в друго.
4ао,отивам да вземам >Али за обяд.

# 174
bari не се тревожи миличка на всяко дете е много трудно да се отдели от мама Cry
за жалост аз също ще трябва да мина отново по този път с синчето ми той също е много превързан
трябва само да и казваш че всички ходят на училище и че тя трябва да е голяма и смела сигурна съм че на теб ти е по трудно от колкото на нея но не трябва да и го показваш  сигурно ще има да си поплаква но в крайна сметка ще и се наложи да свикне с училището
желая ти сила и успех  и ти стискам палци да свикне бързичко защото знам какво изпитание е това за двете ви   bouquet

# 175
Здравейте момичета   bouquet, аз чета как сте - но напоследък нямам много време да пиша. Търча насам натам да огранизирам разни неща... Поздрави на всички от мен и на майчетата, които очакват да си гушнат бебешоците скоро пожелавам леки последни бременни дни!   bouquet

# 176
ZDRAVEITE MOMICHETA,
az pisah veche i za moito dete,no iavno ne na pravilnoto  mesto.i nie sme bolni.ot dve sedmizi sme na detska gradina i sme s visoka temperatura ot petuk vecherta.edinstvenoto koeto ni davat e dalcy i apidetal nishto drugo,a sme s cherveno gurlo i poduti slivizi.iavno e normalno da ne ni davat antibiotizi,no vse pak mi se struva nenormalno tolkova dni da sme s temperatura.deteto mi e na 15 meseza.

# 177
dark,така е...но наистина е много трудно и за двете ни. Трябва да свикне,няма как.Сега като я взех е усмихната,разкарва как играли,кой плакал.Замислям се дали няма да е по-добре да я оставям за целият ден.От 9 до 17,заЩото така я водя по 2 пътив 9 и после в 15 и двата пъти пла4е.
Но все оЩе спи за обяд,а в коле_ то не се спи.

Така ми е разпокъсано времето,абсурд да намеря работа ,и пак целият ден се занимавам само с Али.Трябва да я оставя на коле целият ден,но не искам да спи по стол4етата или по земята. Confused Confused
alest,бързо оздравяване на малката.

Днес ходих в INEM да ми запиШат данните от прословутото сертификато,изте4е ми тархетата и от 10 дни съм с този лист. В алта съм в INEM..Имам право на работа до 2012 година. И съответно служителката тотално объркана ме пита,ама как така нямате тархети ве4е Rolling EyesОбяснявам,това е то документи,ве4е няма тархети нали сме в UE. Тя се 4уди,4уди.....вика остави едно копие,Ще се консултирала с Шефа си какво да ме прави. Thinking

# 178
  • Spain
Марица mucosan се казва сиропа - на мен не ми е предписван от лекар а ми го каза 1 майка . давам и по 2,5 когато е сополива . а за кашлица направо онемях какъв ефект имаха върху едно дете едни свещи4ки (аз оба4е непомня името - предполагам оба4е 4е не са много марките свещи4ки - но аз не мога да слагам - направо ми се доплаква ако трябва да го направя та за това и не съм се интересувала ) . за кашлица ползвах миналата година tuscalman - също ни помагаше .
Бари не се от4айваи - много деца които не са ходили на градина са така . затова продължавай с приказките колко е полезно и хубаво у4илището и 4е например мама трябва да ходи на работа през това време и да пе4ели пари4ки . моят пък проблем съвсем не е у4илището а то4но 4е не ме пуска да ходя на работа . такъв рев е " не , не отивай " и ве4е на отговора ми 4е ще и купя подаръ4е и 4е трябва да се работи ми казва 4е " си имала вси4ко и нищо не искала " . нараво ми се къса сърцето като я 4уя да реве .   
Дарк ти каква музика слушаш  ? - нали съм ти казвала 4е ми харесва профила ти - сигурно има защо Simple Smile
Лавли как върви праизето Simple Smile  .. освен вси4ко останало ?

# 179
  • Spain
ZDRAVEITE MOMICHETA,
az pisah veche i za moito dete,no iavno ne na pravilnoto  mesto.i nie sme bolni.ot dve sedmizi sme na detska gradina i sme s visoka temperatura ot petuk vecherta.edinstvenoto koeto ni davat e dalcy i apidetal nishto drugo,a sme s cherveno gurlo i poduti slivizi.iavno e normalno da ne ni davat antibiotizi,no vse pak mi se struva nenormalno tolkova dni da sme s temperatura.deteto mi e na 15 meseza.
Ники иди пак на лекар - на мен ми се слу4и веднъж да я заведа в бъзза помощ с температура - лекаря ми изписа само далси и нищо - и така 3 дни в които я виждах 4е се влошава . записах си 4ас на педиатъра и тои веднага ми изписа антибиотик - може да  си завела дето съвсем в на4ален стадии и да не са обърнали внимание 4е е нещо сериозно . като отридеш пак им кажи 4е не го виждаш добре и 4е искаш някакви лекарства ! дано се оправите бързо

Общи условия

Активация на акаунт