Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 10

  • 32 511
  • 301
  •   1
Отговори
# 105
  • Мнения: 3 926
Момичета, ето ми го днешния пясъчен замък http://www.snimka.bg/profile.php?view_album&album_id=173385 Много приятен стана. Само да кажа, че без готова стойка много трудно се закрепя втори етаж. Ще гледам да си намеря от някъде Grinning

# 106
  • София
  • Мнения: 581
Благодаря ви момичета Peace

# 107
  • Мнения: 35
Момичета,от доста време следя чудесните Ви творения и реших да изненадам с моя торта една приятелка за рожденния и ден.Решила съм да я направя с готови блатове,крема муса на Танита и млечния марципан на Наталина.Въпроса ми е дали мога да я направя предварително (ще ми трябва за вторник),и украсата от млечния марципан как съхне ,слага ли се в хладилника? Благодаря Ви предварително   bouquet

# 108
  • Бг-мама
  • Мнения: 2 331
Assinka , отваря се заглавната страница на снимката и не мога да видя тортата  Sad
mariq_hm, млечния марципан според мен не съхне супер бързо аз го правих ден преди р.д на сина ми и на др ден си беше ок Hug , така че можеш да си направиш тортата в понеделни та дори и в неделя  Peace

# 109
# 110
  • Бг-мама
  • Мнения: 2 331
да прекрасна е ,кажи повече за нея , изглежда много апетитно   Hug

# 111
  • Мнения: 3 926
Зечи, ами аз писах малко по-нагоре, щото имах въпрос Blush Ама вътре си е бисквитена торта с бисквити Закуска, има малко малинки, муса на Танита във ванилов вариант и понеже не ми достигна в долната част има и малко пудинг Карамел (от тези, които се варят) на д-р Йоткер. Вторият етаж е правен в детска кофичка за пясък ( за да е по-естествено Laughing). Облепих я с домакинско фолио; стените обходих с бишкоти, а вътре сложих шоколадови бисквити закуска и шоколадови бисквити с шоколадови парчета Кукис. Отгоре малката куличка, охлювчетата и мидичките са от марципан Варна в естествен цвят, а кафявото е разтворено какао (за по-естествен вид)
Обаче стана страшно вкусна и обрах овациите на фамилията Grinning
Само да кажа, че марципанът го правих с маргарин Калиакра и доста лепнеше, а след това не беше никак приятен на вкус. Вкъщи го правя само с Белла и не съм имала засечки. Сега съм у майка ми, затова така обяснявам Wink
Да вметна, че и двете части ги замразявах във фризера и имаха леко сладоледен вкус - просто убийствени Grinning и като са замръзнали по-лесно се работи по украсата. Отгоре е наръсена със смлени бисквити и орехи - това е пясъкът Wink
Исках да изкажа моите адмирации за тортите на Виктория и на Румия - много идейнии много приятни на външен вид Hug

# 112
  • Бг-мама
  • Мнения: 2 331
Assinka, благодаря за подробното описание , потекоха ми лигите сега ще си хапна едно кремче да залъжа малко ...................... Mr. Green Mr. Green Hug Hug  bouquet

# 113
  • на брега на Дунав
  • Мнения: 1 571
Здравейте момичета  Heart Eyes. Невероятни тортички сте правили докато ме е нямало. Браво на вас   bouquet. Скоро ще гледам да се разпиша и аз с нова тортичка, че изоставам май  Joy, а имам и повод да ви обадя, че станах леля за трети път  Mr. Green

# 114
  • Бг-мама
  • Мнения: 2 331
КорНиШонка, честито да ти  е живо и здраво племеничето!!!!
След тортата с каляската вече чакам с трепет всяко твое следващо творение  Hug  bouquet

# 115
  • Мнения: 243
Assinka, мнооого идейна торта! А, бисквитите поеха ли от муса? Имам предвид дали се напоиха добре, защото той е с крема сирене и е по-гъст?
Rumya, браво! Щерка ми е на летяща вълна и като видя самолета на екрана лудна!
SlaDk0_i_SoLeNo, готовите блатове ги напои със сироп/компот. Направи си "Муса на Таните" /айде, честито му име/ - кремът е страхотен и с плътна консистенция. Когато е готов, разтопи на водна баня или в МВ един бял шоколад с малко мляко или  сметана и го прибави към крема /Танита го е описала като вариант на муса/. Когато тортата ти е наредена можеш да експериментираш с всякаква украса, но понеже е за мъж, моят съвет е - залей я с шоколадов ганаж и отгоре 4-5 шоколадови листа/или нещо подобно на украсата на гараш, или това, което  KRIVONDELA е пуснала-мисляя, че е настърган шоколад.......Варианти много Heart Eyes

# 116
  • Мнения: 461
Досега търсих рецептите ми Crazy
Тази Мъжка торта е в няколко варианта.
На снимката са пандишпанови блатове с какао, сиропирани с ром,  сметанов крем с натрошени лешници и настърган шоколад, отгоре всичко е посипано с какао.
Вторият вариант е пандишпанов блат с разтопен шоколад, сиропиран с бяло вино, следва пласт боровинки и отгоре винен крем - нишесте, масло и бяло вино, с украса - лешници, шоколад и какао. /Блатът обаче не се реже, а е цял, надупчен отгоре и сиропиран./

Не съм пробвала с вино и боровинки. За мъжете може и да е интересно на вкус като комбинация. Mr. Green


Иначе последната торта пак с пандишпан, я сиропирах с прецедено турско кафе и коняк. Рецептата я намерих в един тефтер, оцелял от 30-години на миналия век. Едва разчетох какво пише вЪ тефтерЪ. Laughing
Млечно-нешестеният крем е разбит с 1-2 капки гюлово масло за вкусЪ. Аз обаче нямам такива екстра и сложих 1 прахче от сокчетата Танг   Sick уж да докарам и цвета, и вкуса.  Добррррре, че го пробвах овреме!
Вкус -  ужасен. Горките деца, как ги пият тези сокчета Crazy
Кремът го метнах в кофата и спретнах нов от лимоново нишесте, масло и сметана. Отгоре сложих каквото имах под ръка - някакви готови целувки и цветните перлички.
Самата торта така и не можах да я пробвам.
Докато се върна от работа на следващия ден, племенника с още двама младежи от Спортното училище я бяха омели. То и  конякът не се намери. 
Остана само снимката й. Mr. Green

# 117
# 118
  • Мнения: 7 091
Асинка, супер пясъчен замък!!! Останаха ми очите! Не знам какво не му харесваш, тъкмо стои като истински! Как докара вида на пясъка?!

Кривондела, много вкусна изглежда тази торта!!! Направо както съм на диета хич не ми се влиза тука  Crazy Laughing

# 119
  • Мнения: 3 926
Благодаря много, момичета Hug
Тандури, има си кусури, но като за пръв път торта на два етажа, мога да си ги простя Wink Иначе пясъкът е от натрошени бисквити и ситно смлени орехи. И понеже трябваше да стане много бързо просто нямах време да се занимавам. Иначе и кулата отгоре трябва да е пясъчна, ама карай - следващия път. А, за ад се закрепи хубаво пясъъкът добре е тортата да е намазана с крем отгоре, но и за това нямах време Whistling Като се прибера към София (във вторник) ще поровя из линковете на първа страница, за да намеря тортата, от която почерпих идеята Grinning 
ето я http://www.justfab.com/listings/products.asp?cat=23 ей на това се вика пясъчен замък Grinning

Последна редакция: нд, 16 сеп 2007, 08:52 от Assinka

Общи условия

Активация на акаунт