Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 10

  • 32 386
  • 301
  •   1
Отговори
# 225
  • Мнения: 6 243
Пробвала съм с млечен и със сметанов крем. С млечния е катастрофа, със сметановия - ако не си претенциозен, може и да стане. Не се размеква тотално, но не се получава добър резултат, поне не за мен и не бих го направила отново. И аз не обичам маслени кремове, но, както казва Наталина, слоят е напълно тънък - на практика под милиметър, колкото да се залепи марципанът отгоре. За една торта стигат 3 - 4 лъжици маслен крем сигурно. След това вкусът му не се усеща изобщо.

Успех и от мен, каквото и да решиш да пробваш  Grinning

# 226
  • Мнения: 678
Много ви благодаря момичета  bouquet Hug  bouquet
Ами аз така го направих и предния път и в действителност беше много тънко намазана,но ми се искаше да е друго,но щом не става няма да експериментирам.А може ли масления крем да се намаже вурху сметаната.В смисъл ще намажа отстрани(най вече) със сметана ще оставя да стегне и утре рано рано ще намажа със маслен крем и отгоре марципана
Още веднъж благодаря Hug

# 227
  • Мнения: 6 243
Аз лично не бих успяла да го направя, защото мисля, че ще ми се омесят масления крем и сметаната. Тя е доста мека, така че... Но не знам дали няма да се получи, ако замразиш първо тортата, а после я мажеш с масления крем. newsm78 Аз лично не съм пробвала, просто разсъждавам.

А ако идеята ти е да има повече крем на тортата, защо не опечеш много тънки блатове (както е приТрюфела) и да слагаш дебел слой крем с тънък блат. Така дали няма да стане?

# 228
  • Мнения: 972
Може да намажеш и с  ганаш, вместо с маслен крем.  Peace Слоят пак е тъничък.

# 229
  • Мнения: 678
Много благодаря на всички ви. Hug  bouquet
В крайна сметка остава с маслин крем и след като я украся ще сложа снимки.

# 230
  • Мнения: 23
Здравей те, много искам да направя този трансфер с картинка за рожден ден,но незнам как се прави,гледах сайта който е даден на първа сраница,но ни6то не мога да разбера  Embarassed
Много ще съм ви благодарна, ако на някой му се обяснява как точно се прави и какво е нужно за това чудо   Praynig Tired

# 231
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 791
Здравей те, много искам да направя този трансфер с картинка за рожден ден,но незнам как се прави,гледах сайта който е даден на първа сраница,но ни6то не мога да разбера  Embarassed
Много ще съм ви благодарна, ако на някой му се обяснява как точно се прави и какво е нужно за това чудо   Praynig Tired

Здравей esmeralda!

Какво не е ясно за трансфера? Ето малко по-подробно:

Копираш си картинка от Интернет(най-добре черно-бяла и в подходяща големина), принтираш, мушкаш я в канцеларски джоб. Мазваш му малко масло или маргарин(колкото да не залепне шоколада) и с разтопен на водна баня тъмен шоколад + малко масло, правиш контурите. Те не трябва да са много тънки, нито много дебели. Аз имам накрайник на Wilton(около 1 мм диаметър) и ги правя с тях, но и с фунийка съм правила. Пълниш фунийката и внимателно обкантваш всички черни линии на картинката(колкото е по-малко детайлна картинката, толкова по-добре). Гледай да не прекъсваш линията и да остава плътна линия. Мушкаш в хладилника за да се стегне и си подготвяш белия шоколад за запълване на картинката. Аз разтопявам на най-ниската степен на микровълновата, като от време на време разбърквам, докато се получи гладка глазура. Не използвай гелови бои(при тях няма маситеност на цветовете, когато се смесят с шоколада), а само на прах, които си разтворила в няколко капки топло мляко. След това пълниш пак фунийка, но ако детайлите са по-големи няма нужда от малко отворче, режи направо около 1 см. Внимателно изпълваш всички детайли на картинката с различните цветове оцветен шоколад, като внимаваш да е равномерно и не много тънко и да не остават незапълнени дупчици.( Не се притеснявай ако зацапаш тъмния шоколад - картинката от другата страна си остава хубава, ти гледаш работната страна) След това оставяш в хладилника да  се стегне(най-добре поне 4-5 часа). Правиш си тортата и я покриваш или с крем, или с някакво захарно покритие и когато е готова или внимателно отлепяш картинката и я обръщаш върху тортата(забележи, трябва да е нагоре страната, която е била залепена за фолиото) или направо с фолиото обръщаш, махаш и готово. После доукрасяваш както искаш.

Дано да е по-ясно, ако имаш още въпроси, ще се радвам да отговоря!  bouquet

# 232
  • Мнения: 5 873
Само да допълня Наталинка-аз рисувам върху пекарска хартия.Поставям картинката под нея,закрепвам с тел-бод и рисувам.После нямам проблем с отлепването.  Flutter

# 233
  • Мнения: 23
Благодаря ви много, мисля че разбрах как става,дано само аз да успея да го направя както трябва,ще пробвам първо с някоя по-малка картинка.  Hug

# 234
  • Мнения: 5 873
Ето ,виж тук.Дано добиеш някаква представа.Въпреки,че трансфера не е на висота. Blush

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=154604

# 235
  • там нейде .............
  • Мнения: 647
лелеееее Ванче сега как да пусна снимка на моя неуспешен трансфер??
 Е нищо де е тва направихме със щерката -


 абе провал, ама като за първи трансфер, бива (пък и имах две ръчички за помошници....)

# 236
  • Мнения: 5 873
лелеееее Ванче сега как да пусна снимка на моя неуспешен трансфер??
 Е нищо де е тва направихме със щерката -


Глупости-неуспешен.много е сладък даже.Другият път направи контурите по-тънки и ще си ок.

# 237
  • там нейде .............
  • Мнения: 647
Другият път направи контурите по-тънки и ще си ок.


прецака ми се фунийката за тънки ивички и мацах контурите с ръце, а като ме видяха дойдоха да ми помагат .... и стана едно мазанеееее. Обаче по весело правена торта досега не е имало в къщи Crazy Crazy Crazy

# 238
  • Мнения: 5 873
Другият път направи контурите по-тънки и ще си ок.


прецака ми се фунийката за тънки ивички и мацах контурите с ръце, а като ме видяха дойдоха да ми помагат .... и стана едно мазанеееее. Обаче по весело правена торта досега не е имало в къщи Crazy Crazy Crazy

За правене на контур с ръце си се справила повече от перфектно. Flutter
И честита ви годишнина.  bouquet

# 239
  • Бг-мама
  • Мнения: 2 331
Аз съм си, синът ми като ти видя тортата и каза тази торта много ми харесва искам такава   Laughing Laughing, така че си се справила добре .Аз да питам моите розички от сметаната стават такива като на Аз съм си защо? Искам красиви , шприца ми е Фенкелман , сметаната е Хопла и все ми стават такива ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт