Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 10

  • 32 386
  • 301
  •   1
Отговори
# 240
  • Мнения: 5 873
Аз да питам моите розички от сметаната стават такива като на Аз съм си защо? Искам красиви , шприца ми е Фенкелман , сметаната е Хопла и все ми стават такива ooooh!

Сметаната трябва да е много добре разбита.Държиш ли я до последно в хладилник?Трябва да е студена преди разбиването.

# 241
  • там нейде .............
  • Мнения: 647


За правене на контур с ръце си се справила повече от перфектно. Flutter
И честита ви годишнина.  bouquet

благодаря
.Аз да питам моите розички от сметаната стават такива като на Аз съм си защо? Искам красиви , шприца ми е Фенкелман , сметаната е Хопла и все ми стават такива ooooh!
нямах време - инъче преди разбиването я пъхам за десетина минути във фризера - после разбивам хубаво слагам и сгъстител за сметана на Д-р Йоткер  тогава розичките стават супер.
Но сега нямах време и сгъстител  Embarassed Embarassed

# 242
  • София
  • Мнения: 1 940
Здравейте, от една седмица се любувам на страхотните ви произведения. Решила съм скоро да ми е първият опит за рождения ден ден на синът ми. Искам да ви попитам откъде купувате бои и какви?  Hug

# 243
  • Мнения: 678

 Пак не стана кой знае колко добра,но аз съм доволна.
Направих я с готови блатове(от кръглите) сиропирани с нес кафе и върху тях банани и разбита сметана(Хопла).На следващия ред със сладко от къпини и пак сметана.Отгоре и отстрани я покрих с маслен крем много тънък слой(даже май доста тънко го направих) и украса с марципан Варна.
4UБоите са ми течни от магазинчето на Женския пазар .Може да използваш и за яйца но трябва да пише че е безвредна и да пише сладкарска.Предварително се разтватя в една капка вода и тогава се използва,ако е на прах де

# 244
  • Мнения: 6 243
Мила, това ли е тортата:

че нещо горе линкът не е у ред

Поздравления, разкошна е!

# 245
  • Мнения: 6 105
Mila84 Тортичката ти е станала много хубава, хареса ми! А да те попитам тези фигурки отгоре с марципан Варна ли ги направи? Защото аз мисля че с марципана много трудно би станала една от тези фигурки. Каква е техниката която прилагаш при правенето им?

# 246
  • Мнения: 678
Много благодаря.
Да с марципан варна са.Техника няма ,гледах от една снимка на торта от сладкарница и ги направих.Много е важно точно да с еспазят пропорциите за марципана и става като пластелин.Оцветявам си парченце и го моделирам горе долу като на картинката.Само не се смейте като ви кажа как направих черното-с маркер оцветих маржипана размесих го и стана черно(разбира се няма да го ядем)С него рисувах и по фигурките Crazy

# 247
  • там нейде .............
  • Мнения: 647
Много благодаря.
Да с марципан варна са.Техника няма ,гледах от една снимка на торта от сладкарница и ги направих.Много е важно точно да с еспазят пропорциите за марципана и става като пластелин.Оцветявам си парченце и го моделирам горе долу като на картинката.Само не се смейте като ви кажа как направих черното-с маркер оцветих маржипана размесих го и стана черно(разбира се няма да го ядем)С него рисувах и по фигурките Crazy


 Страхотно си се справила, браво!

ето и разрез от моята вчерашна торта

# 248
  • Мнения: 373
Опитвам се да направя марципан Варна. Технологията я спазих и сега замесих с пудрата захар и студеното парени тесто, обаче много лепкаво стана и тече между пръстите ми почти. Как да го оправя?

# 249
  • Бг-мама
  • Мнения: 2 331
Опитвам се да направя марципан Варна. Технологията я спазих и сега замесих с пудрата захар и студеното парени тесто, обаче много лепкаво стана и тече между пръстите ми почти. Как да го оправя?
а изстинало ли беше тестото , защото ако не е било по добре направи ново тесто иначе ще ти отиде толкова много пудра захар и пак няма да стане много хубаво.

# 250
  • Мнения: 466
А аз имам един въпрос към вас майсторки. Този млечен марципан, който се прави от кондензирано мляко бял ли става или жълтее малко, понеже ми се ще да направя тортичка, но да е с чисто бяло покритие. Вие какво ще ми препоръчате?

# 251
  • Бг-мама
  • Мнения: 2 331
А аз имам един въпрос към вас майсторки. Този млечен марципан, който се прави от кондензирано мляко бял ли става или жълтее малко, понеже ми се ще да направя тортичка, но да е с чисто бяло покритие. Вие какво ще ми препоръчате?
на мен ми жълтееше леко на снимките ми излиза по бял отколкото е всъщност.
На Наталина и е много бял но явно при нас сухото мляко е с по други качества аз само така си го обяснявам ,защото и Мимито го прави и на нея и жълтееше.

# 252
  • Мнения: 466
Благодаря ти, аз вчера си купих млякото, но все още се чудя с кое покритие да направя тортата. Досега не съм правила никакъв марципан, но ми се щеше да е беличко. Пък и с мляко ми се струва по-вкусно. Кажете вие кое е по-добро на вкус.

Между другото мисля си, че този марципан с глюкозата  би трябвало да има чисто бял цвят, но пък не мога да си намеря  от нея за да пробвам.

 Поздравления на всички за  страхотно майсторство.

# 253
  • Бг-мама
  • Мнения: 2 331
На мен на вкус повече ми харесва млечния марципан в сравнение с Марципан Варна ,но и той става жълтеникав.

# 254
  • Мнения: 373
Опитвам се да направя марципан Варна. Технологията я спазих и сега замесих с пудрата захар и студеното парени тесто, обаче много лепкаво стана и тече между пръстите ми почти. Как да го оправя?
а изстинало ли беше тестото , защото ако не е било по добре направи ново тесто иначе ще ти отиде толкова много пудра захар и пак няма да стане много хубаво.

Беше идеално студено и за това съм в размисли  newsm78, сега пак го сложих в хладилника дано се стегне.

Общи условия

Активация на акаунт