Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 10

• 32 399
  • 301
  •   1
Отговори
# 210
  • Варна, морето и сините вълни!

Mimito топли ли ги мели, както ти бях писала? Супер тортичка! Браво!

Нат, мерси за думите!От твоята уста това някак звучи ..гордо  Grinning
Бадемите мелех и топли, и студени. Значи накиснах за да им паднат кожите, после ги подсуших и мелех в машинката за мелене на ядки. Мелех ги два пъти. Като опитах д аги меля трети път те ставаха н мазна пихтия.Затова ги оставих да изсъхнат наново. Тогава ги сложих в блендер и мелех отново. За финал и най фино мелене ги сложих в кафемелачката.От там излизаха като топла каша. Голяма хамалогия, но аз си бях наумила да пробвам. Не съжалявам. Някой път като ме обземат лудите пак ще го правя. Определено това изисква повече подготовка от млечния марципан. Не знам обаче дали няма да е по лесна работата с филиран бадем.Имам предвид филираните бадеми в кафемелачката newsm78 newsm78

# 211
Mimito тортата е много нежна  Heart Eyes  Цветовете са много наситени! С какво ги прави?
Само да кажа, че според мен трябваше по-така надпис да сложиш  Peace

# 212
Благодаря за милите думи на всички.   bouquet

# 213
Mimito, много хубав бял цвят се е получил. Вкусът в сравнение с млечния марципан как е?

# 214
Mimito тортата е много нежна  Heart Eyes  Цветовете са много наситени! С какво ги прави?
Само да кажа, че според мен трябваше по-така надпис да сложиш  Peace
Боите ми са сладкарски.
А надписа - приемам , но вече се бях на финала на силите си, а и децата се опитваха да ядат каквото сварят и точно надписа ми го изядоха 3 пъти  Mr. Green Накрая трих, писах и крих тортата Mr. Green
Mimito, много хубав бял цвят се е получил. Вкусът в сравнение с млечния марципан как е?
Всъщност цвета не е бял, а жълтее. Не нзм акак се получава идеално бяло покритие...
Вкуса и преди казах хубав е. Млечния марципан има вкус на бял шоколад, а това има бадемаво сладък вкус. Много е приятно. Според мен е по - вкусно от марципан Варна. Но всеки има вкус. Peace
На мен и млечния и този ми харесват и то много. Не мога да кажа кой е по ...от другия.

# 215
Mimito а с какъв крем е надписа?
(това с криенето ми е познато  ooooh! колко пъти докато почна тортата и продуктите изчезват)

# 216
Mimito а с какъв крем е надписа?
(това с криенето ми е познато  ooooh! колко пъти докато почна тортата и продуктите изчезват)
Това с продуктите много ми хареса Laughing Laughing Laughing
А иначе надписа е белтък с пудра захар.Нищо особено.

# 217
Момичета, много се зарибих по млечния марципан, но съм взела неподсладено кондензирано мляко ooooh! Какви са ми шансовете да стане? Защото и сухото ми мляко е 200 гр, та и без това щях да намалям пропорцията... Та кажете колко голямо става долу-горе тестото и дали ще мога да покрия една средно голяма торта?

# 218
  • Бг-мама
Момичета, много се зарибих по млечния марципан, но съм взела неподсладено кондензирано мляко ooooh! Какви са ми шансовете да стане? Защото и сухото ми мляко е 200 гр, та и без това щях да намалям пропорцията... Та кажете колко голямо става долу-горе тестото и дали ще мога да покрия една средно голяма торта?
виж моята торта с том и джери , с една доза покрих тортата и направих фигурките които не са големи и ми остана малко , мисля че с половин доза няма да успееш да покриеш тортата , и също си мисля че с неподсладеното няма да стане  Rolling Eyes
май не ти помогнах много но ..................

# 219
Патиланец, с неподсладено мляко нямаш шансове много да спретнеш млечния марципан. Просто подсладеното е по - гъсто.
Най добре да си вземеш правилното мляко и тогава да се клепаш Peace

# 220
Много, много благодаря! Тъййй, явно утре пак ще щурмувам за продукти. Само още едно въпросче - къде мога изразходя неподходящото мляко? Освен за кафе... за какво друго може да иде?

# 221
  • Бг-мама
Много, много благодаря! Тъййй, явно утре пак ще щурмувам за продукти. Само още едно въпросче - къде мога изразходя неподходящото мляко? Освен за кафе... за какво друго може да иде?

ами мисля че на кутията си пишеш с колко грама май бяха 600 вода да се разреди и да се получи обикновенно прясно мляо което можеш да си ползваш по предназначение  Peace

# 222
Имам спешно питане-Освен с маслен крем(масло с пудра захар) може ли с някакав друг крем да се намаже под марципан Варна?Например с този на доктор йоткер без варене и да го смеся с маслен крем?Знам за конфитюра от кайсии,но ми се искаше крем

# 223
Mila, рискуваш да ти се разтече марципана. Ако иксш смеси крема с маслен крем или му сложи желатин и пробвай да видиш ефекта. Peace

# 224
  • Czech Republic
Здравей  Mila84!

По-добре не прави подобни опити! Разбирам нежеланието ви да намажете с маслен крем, но тук става въпрос за много тънък слой крем, който гарантирам няма въобще да се чувства.

Знам, че няколко момичета бяха опитвали други кремове, но аз лично имам лош опит с друг крем(а дори не говоря за сметанов) и не пробвам.

УСПЕХ!

Общи условия

Активация на акаунт