Време до НОЕМВРИ не остана и аз ще стана скоро мама!

• 12 576
  • 282
  •   1
Отговори
# 75
Аз също мисля да ползвам преварен зехтин и част от козметиката на Себа мед.
Има и някакъв гел за къпане на Бюбхен без изплакване. Може би ще си взема и от него, защото често ще ми се налага да къпя бебето сама и трудно ще се справям с изплакването, та да си улесня малко живота  Laughing
Зехтина трябва да е екстра върджин. Сега продават и био зехтин - това означава, че маслините не са били пръскани с пестициди или други вредни химикали, пресоват се в деня на брането, берат се на ръка и така се запазват максимално всички ценни съставки.
Не мога да посоча марка - май пише на етикета само "био зехтин".
Иначе ние от години вкъщи ползваме само Минерва /който май също се води био/. Досега си го доставях от Гърция, но вече го има и в България, затова смея да го препоръчам.
За подсичане - с дъщеря след много проблеми в началото и пробване на почти всичко налично на пазара /включително и лекарствени средства/, накрая видях вълшебен ефект само от едно правено в аптека кремче с ланолин. Оттогава съм ползвала само него и сега пак на това ще заложа.
Междудругото ползвала съм и за след баня /вместо бебешко олио или зехтин/ един правен крем, пак с ланолин, но не си пазя рецептата, а и нямам връзка вече с тази педиатърка, която ми го изписа.
За витамини още се помайвам аз. Отвреме навреме пия по някое хапче Неоксид. сега гледам реклами на едни витамини на Милупа, навила съм си на пръста от тях да си взема, обаче никъде не са ги чували и не мога да ги намеря  newsm78. Neo Vin се казват - витамини + някаква омега три мастна киселина. Някй да ги е чувал или да приема такива?

# 76
  • София
Я да се включа и аз компетентно за зехтина. Според мен в случая е важно да е Екстра Върджин - студено пресован със запазени натурални съставки, а не марката. Останалото - как е събиран, кога е пресован, сорта на маслините и пр., дава разлики само във вкусовите качества, които вече касаят кулинарията. Peace

Сладурче, Дианче, за печката ще търся някакъв компромис между качество и цена, защото не ми се иска да натоварвам мама финансово много, пък тя държи да я купи. А и аз сега при тия разходи за бебето трудно ще извадя 1000 и кусур лева за това, което ми харесва най-много. Ще търся с керамичен плот и вентилаторна фурна, и да е енергиен клас А, има по-евтини варианти /към 600-650 лв/, ще видим...Ама ще се изфукам веднага, де Grinning Вече съм приготвила и продуктите за сефтето, ама няма да казвам, че Диана ще ме  #2gunfire

# 77
# 78
  • София
Аз се завърнах от покупките - взех си джапанки, пижама с копчета отпред и си поръчах за кърмачки нощница с десен на дисни и с дълго ръкавче, но ще дойде във вторник - дано ми хареса. Сега имаше само с къс ръкав и прецених че ще ми е хладничко с нея през зимата.
Превръзки нещо не мога да си намеря по-дебели, все едни пресовани та ще видим какво ще си взема най-накрая, имам тука един пакет нощни на Аулес за зор заман.
Ами това е от мен - утре ще продължа с покупките, че нещо много ме боли крака мен и като походя и почвам да си куцам яко. Най-странното е, че преди ме болеше десния, а сега левия - явно тежестта ми се е преместила и натоварвам повече различни крака Simple Smile И на всичко отгоре който ме види и ми казва колко ми е ниско корема #Cussing out и бездруго съм шашната и само това ми трябва да ми говорят.

# 79
  • Варна
Здравейте и от мен.  Heart Eyes

Клер беше писала за израелския прах за пране - Sano  се казва и има и течен. Доста добри неща четох за него из форума и съм си накупила.

Иначе нека само добри новини на тези дето са на прегледи и успешни покупки на тези които смятат да пазаруват.

Тъй като аз все още работя не ми остава време да си понапазаря а след работа ме понамързява да обикалям по магазините  Blush
Смятам само едни бременлински панталони - по-плътни за есента - да си взема сега обедната почивка или утре.

Хайде лек ден

# 80
  • София
Тиха Вода, от новите витамини определено нямам киселини а и са много по приятни за приемане. Но за да не ме тормозят киселини нощем, гледам след 16-17 ч да не ям или ако ям да е нещо леко и не обемно. Примерно - моркови или чай с мед за вечеря и се мятам в лелото. И момичета, честно да ви кажа, първо няма киселини, второ - спинкам като бебе и трето - не ставам да пишкам изобщо нощем! Това го казвам защото Сладурка и Дита се оплакваха от безсъние. А аз киселини имам и от тестените хранички, които с голяма охота поглъщам всеки ден - банички и щрудели най вече. Но и тях ги ограничавам сутрин . . .

А праха за пране Сано е много добър - аз го купих на мойто мамче да изпере някой неща които е купила за бебо Simple Smile И вече го има навсякъде Simple Smile

# 81
ох, m_face ,знам си аз,че ако стомаха ми е по-празен ще спя по-добре,ама как да изкарам само на чай или плодове до 12 вечерта да речем...пък и на мъжо като готвя и се изкушавам,ти не се ли изкушаваш?

# 82
  • София
Здравейте мами Hug
    Аз влизам набързо да ви споделя възмущението си и после ще ви чета... Та сега се връщам от общината - направих опит да си сменя постоянния адрес и фамилията, че да отида после и до 6-то районно и да си сменя и личната карта....Ужас, мъка - то това да си общенски чиновник си е направо диагноза. Отивам аз, нареждам се на една безкрайна опашка и след 20 мин висене, жената на гишето ми казва "ами моето момиче, отиди до книжарницата, там на ъгъла на улицата, да си вземеш адресна карта и заявление"?!?! Те тия неща там не ги продавали и трябва да чакаш, за да ти кажат #Crazy Както и да е, отидох, взех си, попълних си ги най-чинно и зачаках пак. И като ми дойде реда, жената ги взе тия неща, рови се 15 мин в компа си и ми каза: "а нотариален акт на апартамента, в който ще живееш имаш ли?" и аз отговорих, че не съм знаела, че е нужен за да се регистрирам и че апартаметтна е на мъжа ми. И сега следва най-култовото - "Аааа, ами тогава утре ще дойдеш с копие от нотариалния акт и писмено съгласие на мъжа ти, че можеш да живееш в този апартамен" ?!!?!?! #Cussing out Е, кажете ми това какво е? Да им занеса разрешение от мъжа ми, че мога да живея в апартамента му ooooh! Е няма такава тъпотия - направо седях и гледах като трясната. Та сега утре това ще правя - ще искам разрешение от мъжа ми да живея вкъщи hahaha Joy
   Хайде, връщам се назад да ви прочета и пак ще пиша Grinning

# 83
  • Плевен
Привет и от мен,аз утре съм пак на лекар и май няма да ми се размине качването на магарето,а толкова ме е страх,не толкова че ще боли колкото че може да се разраждам после,а е много рано още.Дита ще ти пратя на лични нещата за болницата,а ти при кой лекар ходиш в Плевен,ако не е тайна де.
А за хапването вечер,на мен последното хапване ми е към 10,знам че е доста късно но...е поне не ми пречи на съня,но пък ми е тежко на коремчето и ми е некомфортно.
Леле Мишунка,като знам че и мен това ме чака след няколко дни,направо не ми се мисли.

# 84
Киселините установих от какво са ми - сладки тестени изделия почти всякакъв вид. И откак приемам сладкото в чист вид (без никакви теста наоколо, сиреч разбирайте просто шоколад) никакви киселини не са ме мъчили. Стискам палци и занапред да е така.

За козметиката - с Ники ползвах сапун, шампоан и олио на Пенатен. И досега ползвам за него сапуна и шампоана. Кремчето против подсичане също беше на Пенатен, но аз съм слагала само когато наистина е имало нужда, а не на всяко преобличане, така че повече от половината кутийка ми остана.

# 85
Мишунка, че вие не сте ли женени? Би трябвало свидетелството за брак да е достатъчно в този случай, определено няма как ако сте женени, да живеете на различни адреси  Shocked На мен не са ми искали нищо подобно при смяна на адреса и личната карта. Отписах се от едната община, записах се в другата и после си смених личната карта. Само че в Пловдив продават документите пак в общината, но на отделно гише, за да няма навалица... Егати и простотията.

# 86
  • Варна
mishunka леле ужас  #Crazy Тия са за разстрел  #2gunfire

Ох и аз имам киселини от тестените неща а така ми се хапват  Confused
лошото е че вече като си хапвам други неща - разбирай супи месо и т.н. - ми се ядат с хляб и после пак киселини.

# 87
Леле mishunka,браво за търпението и куража,аз определено щях да изпаткам! Най-мрая бюрокращини,че и аз редовно се сблъсквам с тях!
Краси,абе толкова ли е сериозно положението и те боли,че мислиш да ти правят такъв преглед? дано ти се размине,че е ранчико наистина...стискам ти палци! Praynig

# 88
  • София
mishunka нямам думи просто...тия хора не са в ред ooooh!
Аз съвсем скоро си смених и постояния адрес  и личната карта и изобщо не са ми искали такива неща от общината /явно си зависи от общината де/, всички бланки ми ги дадоха на гишето...май ми искаха само акт за раждане и удостоверение за брак, така че носи си ги за всеки случай и тях Wink

Последна редакция: чт, 13 сеп 2007, 13:22 от vi

# 89
Аз пък получавам киселини от домати и цитруси.

Общи условия

Активация на акаунт