Време до НОЕМВРИ не остана и аз ще стана скоро мама!

• 12 569
  • 282
  •   1
Отговори
# 60
Аз нищо не съм подготвяла за болницата още. Все си мисля, че има безкрайно много време, дано бебето не ме изненада. Ходя на работа и имам още 3 седмици и половина до болничния и сигурно тогава вече ще оправям сака.

Сега на дневен ред ми е да приготвя Ники за есента и зимата. Обувки вече купихме и есенни и зимни. Проблем са ми дрешките - за три месеца лятото е порастнал с 6  #Crazy см и всичко му е малко и късо. За сега закрепихме положението с 2 чифта дънки и ходи със старите яке и блузки, защото още нищо есенно не са пуснали - продават миналогодишни остатъци, от които просто няма какво да си избереш.

# 61
eй мамчета помните ли ме?завърнах се от банско от командировката.сега съм пак малко на бачкане,въпреки че се водя вече в болничен.ще си поработя малко нелегално че не не ме свърта в къщи.сега ще по свърша малко работа и ще се включа по-късно да поприказваме.
радвам се много че най-накрая се завръщам сред вас.

# 62
marusj,направо щяхме да те забравим вече Laughing
Ditta,много ли боли мануалния преглед за разкритие и състояние на шийката? Щото аз смятам до последно да се опъвам....

# 63
  • София
Зехтина трябва да е студенопресован, първа преса. Вари се 20мин на водна баня.
Преди купувах точна марка, но не я помня...като я видя и ще се постарая да запомня името. 200-300мл струваха около 7лв (преди).
Това е огромно количество и стига за месеци.

Ама пък вятър духа навън..така ме мързи да излизам..май ще си остан ау нас днес да се излежавам Blush

# 64
Разбира се, че те помним,marusj! Hug Добре дошла отново!

Канела, ми то и аз се учудих малко на това, че доктор бие към секцио, но той всъщност наистина нищо конкретно не каза...По-скоро може би се опитваше да ме успокои, че ако се наложи секцио няма нищо страшно, защото когато ми каза, че ако беба не се завърти до 35 седмица ще планираме секцио аз -  Shocked Shocked

Сладур, изобщо не боли. Нищо особено не е. То е буквално за минутка, даже по-малко, доста по-кратко от обикновените прегледи които са ни правили преди да забременеем.Най-неприятната част е надигането от магарето Grinning, доктора ми подаде ръка. Mr. Green

Дианче, чакам инфо за името на зехтина, че аз щях по етикета да го избера. Laughing

Офф ,сега такива кофти неща изчетох за този Гиназол, че май няма да го слагам... Confused

# 65
  • София
marusj, точно днес си мислех за теб, че от доста време не си писала  Simple Smile Радвам се че отново си сред нас  Laughing
шоколадче наистина зачезна на някъде, но те щяха да сменят жилището и може заради това да се губи  Simple Smile

# 66
  • София
Здравейте мами и от мен Simple Smile

Току що пристигам на работа и си пих витамините. Тъй като отказах да пия Матерната защото много ме болеше стомаха от нея и имах много киселини, Доки ми изписа едни други - Хип Натурал Актив и честно да ви кажа, чак ме е яд че не започнах с тях в началото а се мъчих толкова време до сега! Та който има проблем с Матерната - препоръчвам му ги - те са като сокче и пиеш по една капачка дневно Simple Smile

Приказливка и Тиха Вода, да са ви живи и здрави дечицата да растат, а с дрешките все някак ще се оправите. Даже си мисля че това е малкия зор, щото честно да ти кажа като си спомням като бях ученичка в училище постоянно "рекетираха" наще - я събираха пари за волейблни топки, я за учебници по английски директен внос от Обединеното Кралство (а те са скъпи), я за ремонт на класната стая... Направо откачах всеки път като измисляха по нещо ново  #Crazy Ама какво да се прави  Confused

Канела, какви предродилни изследвания ти започват октомври? Мен сега на 27-ми ще хода да дам кръв и стандартно урина (която давам всеки месец), имам и секрет от онзи ден...ама какво още има да ни правят? Може би да записват тоновете на бебето? Щото това ми се струва че започва някъде края на 8-мия месец или бъркам?

Сладурка, мануалния преглед не боли много, но е ужасно много неприятен... и мен си ме боля . . .На мен Доки ми обясняваше, че сега като сме бременни задържаме вода, тъканите са ни станали по-чувтвителни, а хормоните понякога ни играят лоша шега и за това може да ни боли. Аз направо си се превивах от болка онзи ден и ми се развали удоволствието от срешата с беб Sad

# 67
TIHA VODA в Шейново искат неразпечатан пакет от 20 памперса. Е, ако занесеш повече от това няма да ти ги върнат  Laughing
За това става въпрос! Ние имаме много ромки в града. Има много сносни от тях, но има и от ония, нали се сещате... Когато раждах аз, се използваше само лигнин за след това, и част от този , които бях донесла за себе си, отиде за тях. Естествено, сестрите първо ме питаха, но пък и как да откажеш, не ми свиди, но като виждам точно те как се отнасят с децата си , и как ги раждат като на състезание, нямам желание да ги захранвам с памперси в болницата...Иначе съм готова да дам винаги на някой нуждаещ се- утре в Горна Оряховица и в цяла България се организира акция за събиране на средства и училищни помагала за децата сираци , организирана от нашия благотворителен форум. Аз и една съфорумка засядаме на Центъра утре, и дано се съберат повече тетрадчици и писалки за нашите дечица-първолаци от домовете в региона.
m_face, мерси за пожеланията! Да те питам за киселините, от новата добавка, или може би това е комплекс от витамини, те понамаляха ли ти?

# 68
  • София
Току що пристигам на работа и си пих витамините. Тъй като отказах да пия Матерната защото много ме болеше стомаха от нея и имах много киселини, Доки ми изписа едни други - Хип Натурал Актив и честно да ви кажа, чак ме е яд че не започнах с тях в началото а се мъчих толкова време до сега! Та който има проблем с Матерната - препоръчвам му ги - те са като сокче и пиеш по една капачка дневно Simple Smile
И аз в началото си бях взела от това витаминното сиропче на Хип - то е като натурален сок на вкус - много е приятно. После пих Топ Левюр - пак витамини за бременни и от тогава нищо не съм пила. Мисля обаче да си взема пак нещо сега за накрая, че те витамините са и за кърмачки обикновено, а като знам предния път като родих и как нямах никакъв апетит...

# 69
Aaa Simple Smile Marusq! Simple Smile  видях те,видях те !  Винаги ми е било странно - като си помисля за някой човек и веднага след това той се появява  Laughing

Ам... за джапанките - да много добра информация,че тези с високата подметка са най добри!  Ще взема от тях...ако намеря  newsm78  За гащите...малко съм се пообъркала...абе... оплетох се много,амащесе оправя!

Ам... Юлче Стокето е направо извънземно  Laughing  аз ако съм бебе ще развия фобия към височините

Сладурче и мен ме боли като ме рита понякога.Имам вуството,че ще ми счупи ребрата  Confused

# 70
а аз може би си внушавам,но копгато се сетя и си пия витамините(матерна),определено не се чувствам хич добре,почва да ми се вие свят и подобни..може би са ми силни и нямам нужда ли,не знаммм

# 71
  • София
Здравейте, момичета! Hug Да се отчета и аз за днес, че се очертава натоварен ден. Ще се стягам след малко за консултацията при нашия лекар. Днес се надявам най-после да имам 100-процентова яснота за раждането/да видим какво ще ми препоръча/, и да предприема необходимото за избор и уговорка за раждането, че то време не остана. Днес сигурно ще ми вземе и секрет за разните му там гадинки, аз нямам симптоми, ама може и да се завъдили, знам ли....newsm78 Сигурно ще почнем и със записите на тонове, което предварително изживявам като кошмар - всеки път като ходя гледам какви опашки и какво висене с часове е за тия тонове...
Мойта маминка пристига днес за няколко дни, утре ще ми купува готварска печка и ще бъдат големи вълнения Embarassed /нали са ми слабост тези уреди.../ Ще отидем и до Пакостника /видя ми се много хубав и зареден магазин/, смятам да взема дрешки за бебешора и спално комплектче, както и да избера другите неща, които обаче ще се взимат в последния момент може би или докато съм в болницата. Смятам утре и чантата за родилното вече да е приготвена и напълнена с необходимите неща, че то се не знае.....
eй мамчета помните ли ме?
Как да не те помним, marusj, добре си си дошла и вече да даваш редовен отчет!  Simple Smile  bouquet
Исках и други неща да споделя с вас, ама няма време, като се приготвя, пак ще пиша. Хубав ден на всички! Hug

# 72
  • София
TIHA VODA , абсолютно права си! И мен много ме е яд на циганките. Нагледах се в Тина Киркова на мръсни, неграмотни и цвъкащи бебета циганки Sick Едната даже не можеше да си поиска бебето...не познаваше цифрите. Не буквите, цифрите...
Иначе за акциите съм насреща  Hug В неделя ще отида от парка да дам раничка и още разни нещица, които ще накупя Heart Eyes
Вече има желаещи да стоят на благотворителностите и не ходя  Blush Но се чуствам много добре след тези акции Grinning

Дита, няма да го купувам скоро зехтина, че нямаме кухян и не живеем у нас. Но по-нататък ще го напиша..ще ходим за памперси в Метро и ще мина покрай щанда.

Цецето,
успех в избора на печка! Аз вчера се препотих 100 пъти, докато избера печка, плот и абсорбатор...дано направих добър избор  Crazy Толкова много модели, цени и функции, че се оплетох яко.

# 73
Ditta, и на мен ми казаха, че въз основа на показанията от ултразвука в 35 г.с., ще се вземе решение за начина на раждане, за да започна да се подготвям психически. Това обаче ми се струва пресилено, защото напоследък на две познати бебета се обърнаха - на едната - 3 дни преди раждането, а на другата - ден преди това, така че и двете родиха нормално.
M-face, точно тези изследвания имат впредвид - в началото на октомври ще съм в 34/35 г.с., т.е. края на осми месец и тогава започва записа на тоновете веднъж седмично, пак кръв, урина /при мен не е всеки месец/+микробиология /за първи път Shocked/
Снощи сънувах и първия си кошмар от сигурно 5 години насам - че раждането започва, а чантата ми не е готова Laughing, затова ще ускоря приготвянато й вече.

# 74
tsetseto,успех при консултацията днес,дано ти кажат това,което искаш да чуеш Peace,а и при избора на печка също-пиши после какво си харесала,и аз много обичам да пазарувам техника и стоки за дома(то май аз от всичко обичам да азарувам Mr. Green)

Общи условия

Активация на акаунт