Време до НОЕМВРИ не остана и аз ще стана скоро мама!

• 12 597
  • 282
  •   1
Отговори
# 105
nunka, моя юнак най-сетне проходи и определено сега ми е по-лесно. Не че не се налага пак да го вдигам де.
А относно болничните - да, трябва да ни се издаде болничен 45 дни преди термина. Тогава майчинството ни се намалява на половина. Т.е. ще си взимаме болничния + 50 % от майчинството. Не трябва нито ден да ходиш на работа. Дано съм го обяснила правилно.

# 106
  • Плевен
А с това сменяне на адреси и лични карти е гадно при мамите които са в болничен от преди смяната,защото в НОИ стават едни обърквания и още повече бавят болничните.Те не че са редовни и без това.
А за секциото,ако е препоръчително няма да се правя на герой,но ме е страх сякаш повече незнам.Много е гадно излизането от упойката,аз съм била под пълна упойка и като се събудих беше много гадно,мислите ми бяха ясни,но не можех една дума да кажа като хората и много се ядосвах че те ме питат нещо пък аз искам да отговоря но немога.Това че вече рядко правят секцио с пълна упойка ме успокоява донякъде. Simple Smile

# 107
  • София
Аз пижамата си я купих за вкъщи, че като родя и само до това ще ми е - да ходя и на мен дрехи да си купувам. Затова предпочитам да си подсигуря всичко предварително.
А нощницата за кърмачки като я взема във вторник ще кажа колко струва - иначе я поръчах в едно магазинче на Пиротска и Димитър Петков - то е за пижами и хавлии комбинирано.

# 108
и аз като тебе Ditta с мъжът ми се водим на различни адреси.

Клер ще гледам по сергийките за ношнички да купя.но ако дават в болниците да нося ли какво?

при какви случай в 9 месец могат да ми кажат че трябва да родя със секцио?

# 109
при какви случай в 9 месец могат да ми кажат че трябва да родя със секцио?
Сещам се за поне 4-5 варианта, може дори започнало вагинално раждане да се наложи да премине в секцио, затова най-добре да не го мислим от сега, който и да е начина, ще е най-добрият за нас и бебета  Hug

# 110
  • София
Цеци, аз също се пазаря за нормално, от другото ме е страх, ама страх не страх, ако се наложи ще стискам зъби и ще се мяткам Simple Smile

Дитта и ние с милото живеем на различни адреси. То къде нарочно (да не го търсят военните), къде от нямане на време, но ако наистина се иска нотариален акт със съгласие на собственика той да живее там, май скоро няма да се съберем Wink Женени, ама той в В.Търново, аз в СОфия ... Ама че идилия . . . Wink

Мими22, ама и вие вече сте първокласници по размер Wink И ние сме едрички (две седмици сме напред) и аз малко се притеснявам как ще го раждам глиганчето, но ще му мисля като дойде времето Wink

Момичета, не знам кой каза вчера че си набавя магнезии от черен шоколад и за това че това че ми се схващат краката нощем като се протягам е признак че ми липсва магнезии, но има голяма почерпка от мен ...  moresmile С новите витаминчета и с това с шоколада снощи определено беше по-леко! Simple Smile

# 111
m_face, ако обичаш банани и тях можеш да включиш към "магнезиевата диета"  Simple Smile

# 112
Клер ти нали живеех в младост да си спретнем някой срещичка някои ден?

момичета да ви питам вашите мъже помагат ли ви с домакинската работа?моя мъж някой го е подучил че жената трябва всичко да прави и хич не ми помага в къщи,даже ми прави физиономии като нещо не му харесва.аз оставам без сили до вечерта да влача торби от пазара,да чистя в къщи,да готвя.даже вечер от умора и болки в кръста не мога да спя.на всичкото отгоре се депресирам като каже:малко подправки си сложила,що не си купила това онова,що не си ми изгладила ризите,почвам да си мисля че ако не правя нещата както трябва ще ме замени с някоя друга,а от друга страна си викам аз не сам слугиня.направо полудявам.постоянно плача и се измъчвам.понеже бременността ми минава добре/да чукна на дърво и до края да е така/и той си мисли че не се изморявам и че съм длъжна всичко да правя в къщи а той да живее като на хотел.дай те ми съвет как да го накарам да ми помага в къщи.

# 113
Kanela ако не те затормозявам ще ми кажеш ли за какви варианти се сещаш?

# 114
  • София
Моят мъж много ми помага в домакинската работа. Обикновено той слага и вдига масата, зарежда и изпразва миялната. Снощи къпа и детето, че на мен ми е трудно да се навеждам да я сапунисам като хората. Готви, прави зимнина, пазарува. Имам жена която чисти и глади.
marusj ако ти идва нанагорно и не можеш да убедиш мъжа ти да помага си вземи жена за помощ в домакинството, че като се появи и бебето хич няма да ти остава време. Аз мойта жена я взех след като преди близо година от да чистя, взех че направих спонтанен аборт Sad, мъжа ми много се изплаши тогава като ме води по нощите в болницата и той сам ме нави да взема жена. Не че и той не ми помагаше, дори много ми помагаше и тогава, но здравето и нервите ни са по-важни отколкото сумата която плащам за да си позволя почивка и повече свободно време.
Аз да ви се похваля си стегнах багажа  Laughing - останаха някви дреболии без които всъщност мога, но основното е в сакчето  Simple Smile

# 115
  • София
marusj, ам направо не вярвам на очите си това което чета...Моят е научен и майка му и баща му постоянно ми обясняват, че трябва да ми помага. А и както той сам казва на наши познати (които разсъждават като твоето мило), мъжката работа в къщи е много малко и не е често: да се оправи това онова като се развали, да се изхвърля боклука и това е... Аз не готвя - ние готвим, чистим, простираме и т.н. Аз пазарувам, но той носи торбите (аз нося само хляба и яйцата)...

В крайна сметка и аз работя и то не по - малко от него, така че защо домакинската работа да пада на мен...А честно да ти кажа - предпочитам да работя отколкото да чистя и готвя - това ме побърква Simple Smile ДОри в събота като го правя си казвам "еех са да можеше да си поработя вместо да търкам печката..."

# 116
ООО аз съм си супер доволна от помощта у нас-от както съм бременна например прахосмукачка и забърсване на под не правя-е имам 2-3 случая. А банята въобще не я пипвам-тооо тези препарати не са за бременни.
Сега качеството няма да кометирам....все пак мъжа си е мъж...нооо ще съм нагла и ако мрънкам.
А за готвенето...как ме трая не знам..вече съм 8-ми месец-значи досега съм сготвила 4-5 пъти. Караме го на салата и плодове и кръчми..нямам грам желания за готвене, а съм изявен кулинар.
А както казват препатили-мързелувай и се полигави сега, че послеееее нема не искам.

# 117
Момичета, не знам кой каза вчера че си набавя магнезии от черен шоколад и за това че това че ми се схващат краката нощем като се протягам е признак че ми липсва магнезии, но има голяма почерпка от мен ...  moresmile С новите витаминчета и с това с шоколада снощи определено беше по-леко! Simple Smile

Аз бях. Обичам бира. Тъмна.  Mr. Green

Маруся, не знам какъв съвет да ти дам... Честно казано ме учудват такива мъже, аз или имам късмет, или много ясно съм определила границите преди време, но моят съпруг е 50% отговорен за къщната работа и няма не искам, няма недей. Ако се опита да откаже да направи нещо, за което съм го помолила, ще бъда изключително много изненадана, натъжена и колкото и да ми е мъчно, ще бъда принудена да предприема неприятни действия в отговор. Примерно, ще откажа да му пера чорапите и гащите и да готвя. Е, второто няма да го уплаши много, той готви по-добре от мен, но първото определено ще го накара да се замисли. Той много трудно се оправя с перални, не говорят на един език.
Нещо като анекдот, но е истинска случка в моето семейство - прадядо ми казал на прабаба ми, че не прави баница като неговата майка (в смисъл, че въобще не прави баница). Тя го погледнала и му рекла - еми като ти е правила едно време, да си ял. Аз съм на този принцип, действа.

# 118
Jutto ти за коя болница се стегна, знам че сме съседки май...

за ТК моя приятелка скоро ми разказа (роди преди месец), че списъка е много малък и първо влизаш с прозрачна чантичка с наааай необходими 2-3 неща и след това ти носят другия багаж.

# 119
  • София
Jutto ти за коя болница се стегна, знам че сме съседки май...
В Шейново ще раждам аз - там ми е докторът, а и първия път там родих.
Май вече трябва да спретнем едно списъче кой в коя болница и при кой лекар ще ражда.

Общи условия

Активация на акаунт