Време не остана, през ДЕКЕМВРИ ще съм мама!

• 14 217
  • 285
  •   1
Отговори
# 75
Добро утро!  Hug
И аз да се разпиша сутрин, отдавна не съм го правила  Grinning Пусти мързел! Напоследък все си лежа и чета книжки разни, някава апатия ме е обзела и към ТВ и към музика, и към нет... Добре поне, че все още имам желание да готвя, та с това да разнообразявам четенето  Mr. Green Абе драма!
Днес ще ходим на поредния преглед, да видим каква е хавата. Ще се теглим, мерим и гледаме- дано няма неприятни изненади! То от толкоз лежане и хапване час по час, освен някое и друго килце отгоре, друго не може да стане.
Айде, хубав и спорен ден от мен! И, междудругото, днес е Кръстовден! Празник е, не се преработвайте!  Wink

# 76
  • София
Добро утро и от мен.
  Scorpia, dari76 е права. Oбади се на твоя лекар и недей да рискуваш.
 babaToHkе  и ти ли неспиш по цяла нощ, оф и аз съм така ама несмея да пусна компютъра, че нашия е с два вентилатора и бучи зверски. Гледам телевизия , ама филми със субтитри, че мъжа ми спи много леко и ако случайно го събудя ми чете конско половин час поне.  А по въпроса за присъствието на таткото по време на раждането , аз съм за и нашия  май ще присъства. Така ще съм по-спокойна.... мисля..... за сега де, незнам какво ще ми хрумне след три месеца.

Последна редакция: пт, 14 сеп 2007, 09:26 от nellyli

# 77
Добро утро момичета   bouquet
Ивалинаи -  Hug много е приятно да пишеш и четеш в добре поддържана тема!
Наистина - през бременността сме по-емоционални и това ни се отразява на сънищата. Моите обаче са хубави и много ясни. Сънувах едно бързо и безболезнено раждане и една чернокоса девойка с бадемови очички, изглеждаща доста по-голяма за новородено. Сутринта си залепих усмивка на лицето и не я махнах целия ден  Grinning
Киселините са екстра на бременността, която не съм си и мечтала да ме подмине. С предната бременност ме нападнаха едва към края на седмия месец, но този път...Е как е възможно да се събуждам с киселини. Ако започна да пия и лекарства за това, сигурно ще се храня само с хапчета. Сега се разхождам с бутилка сода и си мисля, че ми помага. Имам усещането, че всички вътрешни органи са ми качени на гърлото, за да има място за бебка. В интерес на истината - все още нямам голям корем и оня ден като казах на един бивш съученик, че съм бременна помисли, че се бъзикам.
Конракции си имам всяка вечер, въпреки Магнерота 3 по 2. Лекарите следят дължината на шийката и се надявам да нямам изненади. Муунлайт - да почиваш повече!
Баба Тонка - не съм си и помисляла да предлагам на съпружеското тяло да присъства на раждането. Събитието наистина е велико, но гледката - едва ли. После да лекувам и психически травми ли? Т
Скорпи - на мен ми бяха предписали Биопарокс и капки Виброцил, но както те е посъветвала Дари - най-добре е консулт с лекар. Като си спомня какво изживях като бях бременна с Марина. Още в началото, когато и не подозирах, че съм бременна бях пила Преднизолон, който е противопоказен. До края бях на тръни.
Лек и слънчев  ден!

# 78
  • BABYLAND
Ранобудно да се включа и аз. За срамотите снощи се чудех какво още да пиша и така и не се сетих. Имахме си важни новини, които през нощта ме осениха и се старах да не ги забравя. Започвам, въпреки че ме гони вътешно убеждение, че пак ще забравя някой.  Embarassed
   СТЕЛЧО, мила, наистина липсваше в седмичните темички. Така се зарадвах като видях че си писала...че явно съм забравила да те приветсвам. ooooh!
   МУУНЛАЙТ, представям си какво шубе те гони с това разкритие. Стискай кълки /зУбете ги стиска Моника Люински/ и максимално спокойствие. Повечко време в къщи, слънце и никакво натоварване.
   Съвета за висенето в къщи  ме подсеща да се оплача/похваля, че от Неделя до сега съм излизала една вечер само. Бяхме на кръчма с приятели. lalalala Срам ме е да призная какво количество храна изядох,  eat а още по-срам ме е да кажа, че и след обилния десерт се чувствах.......гладна. Tired Аз, тази която яде винаги по една скромна салата и мъъничко десертче се освиних в буквалния смисъл на думата.  Joy Проблема не е само в това, ами и че през останалото време все гледам да натъпча нещо. Опитвам се да е прясно зеле /поникнаха ми заешки зъбки от изяденото количество  bowuu/ или мюсли, но понякога директно награбвам лъжицата и задълбавам в археологически разкопки в кутията с течен шоколад. Гузната ми съвест после ме отвежда на кантара и следва краткотрайно тръшкане.    badscale
   ДАРИ, безкрайно се радвам, че посещението при дока те е успокоило и новините са добри.
    maxi_d&d , и теб не те е подминал кошмара с притесненията и контракциите. Съжалявам. Уф, дет' викаш ти не е важна обстановката и отношението, ами професионализма, който явно при вашите лекари липсва. Мен ако питате перфектния вариант е съчетание между обстановката,която се предлага във вашите болница и отношението на лекарите ви и професионализма на нашите. Всъщност попита ли ме някой?  newsm78
   Имаме си нова ...ето свекърва ми ми се обади и забравих. Забравих какво ново си имаме в темата........ #2gunfire Явно за сега това ще бъде от мен. Отивам да си събирам мозъка.  Crossing Arms

# 79
  • София
Добро утро и от мен. И ние с бебка имаме този проблем - четем книжки до сто часа и после си доспиваме ( само че по обедно време). Вече е телевизия не ми се гледа, въпросът е какво ще правим студените зимни дни........май после ще му мислим.
Stella Maria, постовете ти не са безмислени и на доста от нас ни помагат да си зададем някой и друг въпрос, за който точно сега например не се бяхме сетили. Така, че продължавай да ги пишеш, а ние с удоволствие ще ги четем и обсъждаме.
По въпроса с магнезия, толкова ми омръзнаха тия шепи с хапчета, че направо съм спряла да ги пия. Напоследък повръщам дори от витамините( въпростните сокчета Хип). А контракцийки имам винаги когато съм колата - НО друг ме кара. Какъв е този парадокс направо незнам. Щом карам аз не съм имала нито една - а аз по принцип не слизам от нея.

Мунлайт, почивай си повече, лежането някак си се преживява. Още само няколко месеца останаха Peace

Хайде, момичета, весел ден от мен  bouquet

# 80
  • София
Добро утро и от мен момичета! Днес сте много словоохотливи и склонни към пространни постинги! И аз няма да се цепя от тази тенденция. Mr. Green

Не знам как я карате с това недоспиване, но откакто се върнах на работа и ставам всеки ден в 7 или 6.30 не ме гони лукс като безсънието.  Едва що помириша възглавницата заспивам, а сутрин, като ми звънне алармата, няколко минути не мога да разбера на кой свят съм и какво се случва с мен.

Скорпия, със сигурност може да пиеш фервекс, както и други препарати на основата на парацетамол. Естествено, най-добре е да се посъветваш с лекаря си, но ако случайно още не си се свързала с него, гарантирам, че едно прахче Фервекс няма да ти навреди. Ако кашляш, със сигурност може да пиеш Стодал - то си пише в упътването, че е подходящ за бременни и кърмачки. За гърлото - Ефизол.

Бабо Тонке, непрекъснато се измислят все нови и нови методи и се отричат стари. После пък вземе, че се окаже, че новите били добре забравени стари. Та няма какво да им се връзваме. Факт е, че бебетата оцеляват и като ги изкъпят веднага, и като не ги сложата на гърда, значи другото се престаравания. Да не говорим за фикс-идеята, че като веднага го сложиш на гърда, още докато е покрито с верникса, се създавала по-здрава връзка между майката и плода. Дрън-дрън. В българската традиция винаги е било да се къпе новороденото и да се поема чисто от майката. Пък дълбоко се съмнявам, че връзката на западняците с децата им е по-силна от нашата. Животът показва съвсем друга тенденция. Crossing Arms Между другото, като спомена анестезиолога, се сетих за моя при предишното секцио. Може и същия да е бил - един млад хубавеляк. А аз - тлъста, рошава, без грим, гледам го и му казвам :"Ех, докторе, жалко, че не ви срещам при други обстоятелства." Той се позасмя, ама сигурно си е казал на ум: "Ужас! Хипопотам. И говори."  Joy

Стела-Мария, спасение от Синдрома на внезапната детска смърт, уви!, няма. Ни бебефон те спасява, ни денонощен пост над бебето. Най-добре е да не мислим за това. За щастие съм чела статистика, че в България въпросният синдром е много по-рядък, най-чест (поне от цивилизованите страни) бил в САЩ. Защо - не знам, няма обяснение. Така че хич и не искам да мисля тия ужасии. Факт е ,че повечето бебета оцеляват, така че хич и не ща да мисля за това! Peace

maxi_d&d, от приятели съм чувала страшни ужасии за американското здравеопазване, така че напълно ти вярвам и ти съчуствам. Но съм сигурна, че като истинска българка, ще се справиш със ситуацията и ще родиш едно здраво и красиво славянче, на пук на янкитата! Hug

Розичке, хич не ми говори за апетит, че аз от първия ден, в който видах положителния тест, не съм спряла да се тъпча! Единствената ми утеха е, че и предишния път бях така, пък за нула време се вкарах във форма. Дано и тоя път така стане, че хич не ми се получава реномето на БИВША красавица. Sick

За присъствието на таткото - аз и без това ще съм със секцио, та не стои на дневен ред. Но така или иначе не бих искала да присъства - нито той, нито майка ми или друг. Като имам проблем, съм като животните. Предпочитам да се свия в дупката си, да се съсредоточа и да си го реша сама. Не търпя чуждо присъствие в тежки моменти! Rolling Eyes

# 81
добро утро и от мен

едва ви изчетох и вече забравих кой какво е писал  Mr. Green
утре съм на ЖК да ми пуснат изследвания и измерят кръвното. дано успея да се свържа и с доктора ми да ме погледне на видеозон че тази седмица бебето не мърда много много, а да не говорим колко пъти Ема и баща й ми бутнаха или притиснаха тумбака. ще трябва да ги узъптя в някоя клетка  Mr. Green днес получих ужасно схващане на прасеца докато се протягах и страшна болка. мисля да си увелича магнезия че бая го бях занемарила.
стелче довечера ще ти дам телефона на човека дето ни прави гардеробите. на лионката също ако още го иска че все забравям да го взема от мъжа ми.
за спането и на мен ужасно ми се спи, дали желязото ми не е паднало - ама в понеделник ще видя колко ми е хемоглобина. трябва да го почна този малтофер и направо ще го гълтам.
нашия тати категорично отрича да присъства на операцията - ама според мен ще припадне, а и лекаря ми смята така  Joy та явно ще се видим след операцията като предния път в реанимацията. пак ще попитам за шансове за нормално раждане ама ...

# 82
Добро утро и от мен Simple Smile
Моят мъж ще присъства на секциото и не го мисля,сега е смел ама... Simple Smile
Аз съм имала ве4е едно секцио,но доста ме е страх сега като знам какво ми предстои пак Embarassed

# 83
  • София
Ха, добър ден и от мен!
Като ходих онзи ден на ЖК, ме пратиха за кръв от пръста  newsm78 и урина. Мислех си, че взимат само венозно. Така ли е или греша  newsm78
Днес ще ходя да видя резултатите, че с тия подути крака от ония дни, ми беше доста притеснено дали всичко е наред. Дано всичко е както трябва  Praynig

За раждането - не съм си избрала твърдо болница, но си мисля за Шейново или МД. А за избор на екип и такива разни други екстри пък дума да не става. Моя мъж не го ща да присъства на раждането. Как ще ме гледа после в по-специалните моменти luvbed , като е присъствал на раждането - дали ще си ме представя винаги като раждащ слон като по филмчетата по Анимал Планет  ooooh!

Момичета, да ви питам, на вас прави ли ви се секс. На мене хич  Naughty
Срам ме е да кажа, че откакто съм бременна сигурно на пръстите на едната ръка се броят случаите  Embarassed

# 84
Добро утро и от мен!
macata аз имах моменти, дето направо ми идеше не само моя мъж да награбя, а няколко Mr. Green , но сега...май по-скоро музата ми идва в моменти, когато определено не е до мен, и после бързо отминава. Та секс сигурно последните 1-2 месеца не сме правили (честно казано, нямам спомен от кога newsm78 ).
А настина интересно, че са ти взели кръв от пръста, и аз мислех, че е само венозно, пък знам ли, може би да изследват нещо, където е нужна просто кръв от теб.
Аз много се кефя на дългите постинги във форума, така, че мамчета лично от мен няма да чуете негодувание Grinning А схващанията - все още си продължават, тази сутрин болката беше неописуема, но добре, че бързо скочих и мина за нула време. Ще видим във вторник какво ще каже доки. Ами толкова за сега от мен.

Последна редакция: пт, 14 сеп 2007, 11:07 от Tsvetito

# 85
Мацата - и на мен ми взеха от пръста. За сега желязцето си е в норма - 123 и то без желязосъдържащи лекарства.
Секс не само, че ми се прави, но и от месец съм доста редовна  Wink. Сега като плацентата ми се вдигна и няма кървене - не мисля, че е опасно, а контракции така или иначе си имам - със или без.

# 86
Добро утро момичета!То май вече си е добър ден Laughing
МНого ме разсмиват някой постове...мн.сте ценни, смея се наглас в офиса, но добре че тази седмица шефове нямаааа.
Лелее и утре на работа ужас Tired
Това пък коклко е гадно ...
Стела МАрия моя мъж го няма от почти 3 месеца, така че не се маже с нищо, но пък и няма смисъл...ние сега секс няма да правиме, след като преди 3 месеца правихме и прокървих...мерси...иска ми се ама не ми стиска Laughing
Клер това с хипопотама и анестезиолога ме изкефи максимално...
Я д ави питам тези дето пият МАгнезии...аз пия вече 2 месеца Магнерот 3x1, но всяка вечер след цял ден на работа и жисене след работа на детската площадка си имам контракции, дали не е добре да го сменя с някой друг магнезиев препарат newsm78, знам ли...може да ми подейства по добре...
Както казва Дари че магне Б6 бил добър..май ще да го сменям...
Аз съм доста едричка ама вече започва да ми натежава корем аи на мен, а и хич не ми е малък...поне аз така си мисля...
И ние сме напречно обърнати ...и ме ръчка навсякъде,особено в пикочния мехур...
Незнам кога щте се обърне както трябва, ама то има време доста:-)
Лек ден на всички  bouquet

# 87
Здравейте и от мен завърнах се Laughing Едва ви изчетох и определено ми липсвахте Grinning  Hug Много полезни неща сте споделили за кой ли път благодаря на всички споделили опита си  bouquetДобре дошли на новите мами, а и на завърналите се WinkЧестито на всички , които са се похвалили с хубави новини и дай боже още много такива за всички Grinning А на мамите с проблемчета бързо преодоляване  Grinning
Аз бях малко ваканцийка на моренце и съм страшно доволна и отпочинала Grinning Имаше и слънчеви дни и разбира се не пропуснах няколко слънчеви и водни бани нали обожавам морето LaughingЕ имаше и дъждовни, но тогава пък така хубаво си поспивах и почивах, че сигурно по нататък ще си спомням с носталгия Laughing Сега ще помързелувам до понеделник и после още малко на работа. Оказа се, че никак не скучая тия дни в къщи - да подредя и попочистя нещо или разходки по магазините и пазаруване естествено /как пък винаги намирам по нещичко да си купя чудно нали  Wink супер приятно занимание ако изключим поизтънелия портфейл след това Grinning/ или някоя приятелка на гости на сладки приказки и денят свършил. Е предполагам, че е така защото по принцип работя и за такива приятнни заниманийца и мързелувания никога не остава достатъчно време. Аз все още не съм почнала с разточителни пазарувания за бебчо все още се ослушвам, обикалям зяпам замечтано магазините и чета и си записвам вничко, което някои мами са написали, а и напазарували. Иначе бях на преглед и бебо си расте голям мъж пак с около 2 седмици напред /определено не прилича по това на майка си Laughing/засега се държи прилично не мога да се оплача Laughing Вчера  като бях в Тина питах за отворените врати на 18 и ме пратиха във 121 кабинет. Там ме записаха за безплатното училище за бременни, което включва лекция и разглеждане на отделението и безплатен ултразвук. Така и не ми казаха какво ще има на 18 ако някои знае моля кажете. Може би отново разглеждане, но всеки който желае и вероятно ще има доста бъдещи мами знам ли newsm78 Желая ви прекрасно настроение в днешния слънчев ден Grinning

# 88
Разбрах за дните на отворени врати. Той включва само разглеждане на приемния каинет и залите за раждане, докато училището за бременни включва освен това и лекция и ултразвук. Така, че според мен момичета за предпочитане е училището.Освен това за 18 този месец няма повече свободни места. Можете за следващия месец, когато има или най добре си се запищете за училището /мен ме записаха за 22 и 28 другия месец/ Simple Smile

# 89
  • Sofia
Добро утро и от мен!
Добър ден , де!
Скорпи, аз като бях болна доки ми каза да пия панадол (има едни такива разтворими), а за капките в носа изрично го питах дали може да си слагам и той каза, че може. Но както и другите те съветват, най - добре е да питаш си доктор.
За секса .... какво да ви кажа , от втория месец ми е забранен , та  вече се чудя какво ли беше пък това  newsm78
Бабче , не знам за анестезиолога, обаче моя доктор какъв е сладур  Embarassed И аз като Клер , ако го бях срещнала при други обстоятелства  Mr. Green
А за раждането и аз ще съм секцио и ми се иска мъжа ми да присъства , само че не съм питала още дали може в Шейново. А и друг е момента, че май ще трябва и за него един доктор да уговорим  Sick

Общи условия

Активация на акаунт