Февруарчето щом ревне, мама бързо ще го вземе

• 11 911
  • 293
  •   1
Отговори
# 195
Ей, защо не сте писали кой кой е.. Коя е майката с кафявата блуза и русата коса с момиченце с дънкова шапка с розови панделки..
А и вече разбрах коя е рекламата с галастра..все се чудех коя е..
Аз познах АниПа с дани, бадем с Дани, Bettie Page с Ева, галастра с Мишон и Сами и другите не съм ги виждала..

# 196
  • Bapнa
Имена на снимките плс  Praynig

# 197
  • постоянно
Много сте готини всичките- страхотни снимки.Сам-чо също ги гледаше с удоволствие- маи си хареса някоя от момите , но мълчи - не казва  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Ние сме в Бургас при баба и си прекарване страхотно- и временцето е много хубавко, днес даже беше  горещо....  Nature Sunny  Nature Sunny
Ядохме вече макарони- много ги хареса- бяха във формата на малки звездички.
Момичета какви хомеопатични лекарства да взема за Сам-чо- за хрема , за зъби.Дайте ми някое именце, много ще съм ви благодарна... Hug
Лека Ви нощ!
Целувки от мама и Сам
Вили

# 198
Хомеопатичните лекарства се изписват само от компетентни лица иначе може и обратен ефект да има.. За зъби ползваме Chamomilla CH15 по 5 гранули два пъти на ден.. дава се най рано 1 час след хранене и най-късно 20 мин преди следващото. За хрема изписват Кортизалия.. но зависи много от хремата.. Влез в темата на бургазлийки и виж дали няма да те насочат към някой хомеопат в града..

# 199
  • постоянно
Хомеопатичните лекарства се изписват само от компетентни лица иначе може и обратен ефект да има.. За зъби ползваме Chamomilla CH15 по 5 гранули два пъти на ден.. дава се най рано 1 час след хранене и най-късно 20 мин преди следващото. За хрема изписват Кортизалия.. но зависи много от хремата.. Влез в темата на бургазлийки и виж дали няма да те насочат към някой хомеопат в града..
Благодаря ти- смятам да отида при ферфенлиева, чувала съм добри отзиви за нея. Hug
Вили

# 200
  • offshore & overseas
Ядохме вече макарони- много ги хареса- бяха във формата на малки звездички.

Значи сте яли кус-кус...  Hug

Момичета какви хомеопатични лекарства да взема за Сам-чо- за хрема , за зъби.Дайте ми някое именце, много ще съм ви благодарна... Hug

За зъбите можеш да вземеш chamomilla vulgaris, концентрация 15 или 9 (според Галя 9 е по-високата). За хрема не знам. Аз ползвам само спрей Sterimar, но той е за прочистване и не е хомеопатичен... Всъщност, защо хомеопатия?

Sky-ски, според мен неизвестното момиче трябва да е нашата майка-героиня киша, поне такава е моята логика.

Ама, надпишете ги снимките, де! Ей вие, лоши момичета...  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 201
Вили, вземи му:
Осцилококцинум  - за бъро реагиране при евентуално разболяване.
Арника - за падане.
Камомила Вулгарис - за зъби.
Може Коризалия за хрема  - ама питай как се разтваря за бебета, защото е на таблетки (предполагам като другите, ама по-бавно).
Може да вземеш и спрей Еуфорбиум Композитум - за лека начална хрема е супер.
Стодал - за кашлица.
Кокулин - срещу прилошаване при пътуване.

Тези са на Боарон (с изкл. на спрея за хрема) и не е нужно да ти ги изписва специалист, както е при класическата хомеопатия.

Това се сещам, което ползвам аз.

Всъщност, защо хомеопатия?

Как защо?!  Защото се възприема много добре от деца и защото не тъпчеш с излишни химии.

Последна редакция: ср, 19 сеп 2007, 22:10 от baby_doll

# 202
  • София
Коя е майката с кафявата блуза и русата коса с момиченце с дънкова шапка с розови панделки..

Киша и Дариа  Grinning

# 203
  • постоянно
Благодаря Ви момичета страхотни сте  Hug
Вили

# 204
концентрация 15 или 9 (според Галя 9 е по-високата)
15 е по-високата потенция. Тъй като първоначалното вещество е разредено повече пъти, отколкото 9CH. В хомеопатията колкото по-разредено е дадено вещество, толкова по-силно е действието му.

По принцип е по-добре да се консултират(м)е с хомеопат, защото хомеопатията не лекува симптоми, а самия човек. За хрема двама човека може да се повлияят от различни лекарства.
Но както и да го погледнеш - по-добре осцилококциум, отколкото после една камара лекарства!

А за хората по-отворени към таквиз алтернативи горещо (та чак парещо) препоръчвам есенциите на Бах! Има една книга за есенциите и децата. И можеш сам да ги "изписваш"(и са евтини). Макар нашите деца все още да са малки, скоро ще ни дойдат добре.... особено като се зададе инатливо-пубертетския период (брррр)... Например има капки за прекалено привързани към майките си деца (не бебета).

Отплеснах се  Rolling Eyes

Последна редакция: ср, 19 сеп 2007, 22:32 от Maktub

# 205
Но както и да го погледнеш - по-добре осцилококциум, отколкото после една камара лекарства!
А, ето това исках да кажа и аз.

А есенции на Бах в България продават ли се?

# 206
  • Bapнa
Не си ... дай по-подробно, че ми стана интересно  Peace

# 207
  • offshore & overseas
концентрация 15 или 9 (според Галя 9 е по-високата)
15 е по-високата. Тъй като първоначалното вещество е разредено повече пъти, отколкото 9CH. В хомеопатията колкото по-разредено е дадено вещество, толкова по-силно е действието му.

Тогава държа да се извиня на Галето. Вероятно не съм разбрала и тя сигурно е имала предвид, че по-силното лекарство е с концентрация ДЕВЕТEmbarassed

А по принцип упоменатите лекарства не са баш хомеопатични, защото са общодостъпни и масови... Така че, може да звучи кощунствено, но тях може и без срещи с хомеопат...

Е, всички научихте какво мисля за хомеопатията... Mr. Green

# 208
А по принцип упоменатите лекарства не са баш хомеопатични,

Баш хомеопатични са  Laughing

# 209

Тогава държа да се извиня на Галето. Вероятно не съм разбрала и тя сигурно е имала предвид, че по-силното лекарство е с концентрация ДЕВЕТEmbarassed

А по принцип упоменатите лекарства не са баш хомеопатични, защото са общодостъпни и масови... Така че, може да звучи кощунствено, но тях може и без срещи с хомеопат...

9СН е по-слабо от 15СН....

Съвсем хомеопатични са си, какво общо има колко са достъпни с вида на лекарството  newsm78

Но например Осцилококцинум, Коризалия, Стодал са боаронски (съдържат повече от един препарат), а Арника е монопрепарат и се използва и от класическите хомоепати и от боаринците. Едните дават едно топченце, другите правят схема за прием. По мои лични наблюдения боарон са твърде комерсиални, но все пак са хомеопатия.

За есенциите на Бах - тук

Общи условия

Активация на акаунт