"Приемни семейства с трудов договор"???

• 197 295
  • 1 926
  •   1
Отговори
# 765
Я се върни и прочети по-добре

# 766
Четох и исках да кажа ,че не е задължително да обичаме всички в това число и биологичните родители на детето.Важното е да обичаме детето което е при нас и да не забравяме ,че то е времено при нас.Това последното го казвам с мъка ,защото вече преживяхме една раздяла и добре ,че от време на време се виждаме с Цеци.Но със Стефи незнам как ще се разделим не че няма да се радвам за нея ,че ще си има мама и тати.Мисълта ми беше,че всеки си има свое мнение по въпроса,но ако не обича детето това е проблем и социалните трябва да обърнат внимание.

# 767
radiididi, във връзка с коментарите,... понеже не съм сигурна, че съм се изразила ясно, ще го кажа по-директно.
Ако хора, които нямат личен опит и идея от това, какво представлява приемната грижа, какво включва тя в чисто практически и емоционален план, започнат да пишат гневно, как циганите раждали за да плаща държавата, ние да им гледаме децата... хм... няма да ми хареса, но и няма да ме изненада... - такива мнения са в стил "чесане на езиците, списващите не знаят за какво става дума, ще затворят интернет-страницата, в която хулят и ще си гледат живота... Приемните родители, обаче, са направили малко по-друг избор...

Онзи, който няма да пусне в къщата си циганче и за 5000лв. на месец, поне стои зад това, което казва и мисли... Но ако вече станали ПРИЕМНИ РОДИТЕЛИ, споделят същите или подобни расистки възгледи, това според мене е изненадващо, неестествено и дори страшно. От една страна е жалко за тези хора (или по-директно: тези хора са жалки), тъй като те са загърбили принципите и вижданията си (все едно, колко глупави) за някаква нищожна сумичка пари, от чиито размер редовно се оплакват... От друга страна, и по-важното (!) приемните деца на подобни "родители" не се отглеждат в особено оптимална среда.

radiididi, разбира се, че е много важно, какво е отношението на приемните към биологичните родители и като цяло, към произхода на детето. Доколкото си спомням, един от ангажиментите на приемните родители е евентуално активно съдействие в процеса на реинтеграция на детето в биологичното му семейство. Как може това да се случи, ако човече от малцинствена група и ненавист на етническа основа съжителстват под един покрив? Това е опасно за детето. То не било ромче, ами цигане, да сме назовавали понятията направо... Нямали хората нищо против детето, само против произхода му. Хахаха! Това е, все едно тебе всеки ден да те ругаят на майка, ама иначе много да си те обичат...

Чудя се освен това, как се чувства останалата част на такъв вид приемно семейство в подобна неестествена обстановка... Такава ситуация не е добра за никого...

П.П. Аница, 15 млн.лв. не са толкова много...

Последна редакция: пт, 25 ное 2011, 00:36 от Chandra_Den

# 768
Чандра,аз не гоказах в смисъл етнуса а в смисъл вообще биологичните родители.Нашето предишно дете беше българче но това по нищо не личеше.Родителите просят и по цял ден стоят в държавния супер на топло.Апартамента им прилича на контейнер,защото си оставят отпадъка там където е.Вземат помощите и отиват да ядат в ресторант ,защото майката не иска да готви.Сега детето е при прабабата която смята ,че родителите са се грижели много добре за детето.Сега тя се води доброволен приемен родител,но нали ти е ясно ,че тя няма да взема деца от дома ,апък и нейното мнение е че "нетрябва да гледаме циганета" можеш ли да го проумееш.Е кажими как да уважаваш такива хора и въпреки това ги търпим ,а Цеци докато беше принас и повтаряхме колко я обичат мама и тати.Забравих да спомена ,че тази майка има още 2деца дадени в дом.

# 769
radiididi, разбирам те много добре...  Confused

Но аз писах във връзка със следния коментар, в който определено се чете нетърпимост на етническа основа, не на социална:
"И каква стана тя! Аз мога да родя и да отгледам дете, но[!] нямам работа и средства! Станах приемна майка и гледам дете от циганка/стига с това понятие "роми"/[/b].Бебчето е много сладко и си го гушкам и гледам като мое заедно с моята дъщеря на 6 год. Вярно е че всички го правим заради парите, а те са 350лв.заплата + 250 за дете +част от рзходите за отопление! Ех, ако ги имах тези пари щях да си имам още поне 1 дете.! ТАКА ЧЕ РАЖДАЙТЕ ЦИГАНКИНИЕ БЪЛГАРИТЕ ЩЕ ВИ ГЛЕДАМЕ ДЕЦАТА ЗА ПАРИ! "

...апък и нейното мнение е че "нетрябва да гледаме циганета" можеш ли да го проумееш...
Rolling Eyes newsm78  То май често така става...

# 770
Точно за това говоря,че точно тези които са едвали не по-смотани от ромите те се смятат за съвършенни.

# 771
какви трябва да са доходите и местоживеенето на приемните родители?

# 772
Ако си професионален приемен родител не искат доходи,а за доброволните незнам.Изисква се да имаш добри условия за детето.

# 773
 Момичета, в трудовия договор  признават  ли ви образование и  начисляват ли ви клас прослужено време?

# 774
    http://napg.eu/?cat=14

Благодаря , Линд , за линка. Разгледах сайта на Националната Асоциация по приемна грижа.
 Фондация'' За нашите деца ''лансира идеята приемните семейства да преминат на лицензионен режим, както е в други държави където е  уважавана,престижна и добре платена професия.
 А сега може ли да дадеш инфо по този въпрос-  лиценз за приемно семейство ,що е то и има ли почва у нас, в смисъл ,  на нормативна база?

Последна редакция: чт, 19 яну 2012, 08:59 от Танюшка

# 775
Здравейте  Hug
Майка ми е решила да стане приемен родител.Ние живеем заедно,така че и аз ще участвам,като приемна леля Simple Smile.Не съм наясно с процедурата по взимане на детенце от дом,но много бих се радвала да си имаме още едно дете вкъщи.Даже майка ми иска да вземем 2 деца,посъветвах я да вземем първо едно.Само се чудя какви деца са те(изоставените) диви,конфликтни...както и да е,деца са и не са виновни с нищо за положението,в което се намират.Надявам се скоро да се включа,като приемна леля  Grinning

# 776
     Аз съм осиновител, но мога да отговоря на въпроса какви са децата в институциите. Първо те са деца. Второ те са лишени от любов и нормална човешка близост. Трето те не знаят нищо за света отвън. Те са диви, буйни, лакоми, не спазват правила и ограничения. Ще ти скъсат нервите, ще ти изчерпят търпението. Ще се питаш защо го правиш, ще плачеш от безсилие. Ще искаш почивка и спокойствие, което ще ти бъде отказвано. Те са това и още много повече. Но те са деца лишени от любов и грижа и когато им я дадеш ще са най-щастливите на света. Ще те направят и теб най-щастливата мама и ще знаеш, че за тях си всичко и те за теб също. Ще се погледнеш в огледалото ще видиш умореното си лице и ще знаеш защо го правиш.

# 777
Pany Hug. Вярно е, всичко е вярно, което си написала.
Трудно е, но пък толкова си струва.

# 778
  • София
    А сега може ли да дадеш инфо по този въпрос-  лиценз за приемно семейство ,що е то и има ли почва у нас, в смисъл ,  на нормативна база?

Танюшка, съжалявам но нямам информация по този въпрос.

# 779
Няма лицензионен режим за приемната грижа.

Общи условия

Активация на акаунт