"Есен идва, дъжд вали - ДЕКЕМВРИйчето пълзи и се учи да върви"

• 10 900
  • 284
  •   1
Отговори
# 15
Аз кърмих 3 месеца с големи мъки, но йок, опровергах кърмаческия форум, че всяка майка има кърма..., но бих искала поне до годинка да мога.

За гърнето нямаме никакъв успех, имам строени три броя-различни по цвят и форма, но не се котират, направо ги мрази, ще спестявам за памперси явно.

И аз искам якенце - в Захи нямаше размер, но бяха много хубави - някой беше го показал-едно оранжево-имаше и други цветове. Девойката каза в края на месеца пак да се пробвам. Купих обаче пижамки-много хубави за по 8 лв.
В mothercare са получили нелоши якенца за скромната сума от 92 лв., чак толкова хубави не ми се видяха. Това ми е информацията за момента и аз ще следя отзиви.

Днешното меню-за закуска кус-кус с масло и сирене, обедното меню днес беше картоф, морков, чушка, пилешко месце, магданоз, малко свежа чубрица, зехтин. Като сварих месото, добавих зеленчуците и зехтина, варих да готовност и пасирах. Хапна го с кеф, ама то след буламачите от кухнята вече всичко яде, та съм доволна от Ози в тоя смисъл. Даже си сготвих за още два дни-стерилизирах за всеки случай. Следобедната закуска беше готова паша на семпер с манго и ананас-според мен е отврат, но той много я харесва. За вечеря мляко с бисквитки.

Утре ще пробвам рецептата на Nikky с овесените ядки, а сутринта ще хапваме елда.

Хайде лека и любовна!

# 16
Чстита нова тема и благодарско на Ники!
Николчо си ходи в гърнето, вече месец направихме откакто го слагам веднага след като се е наспал сутрин и след всяко ядене, ако сме у нас. Иначе ако ми дойде музата го слагам и прездругото време, ако сме в къщи. Върши си работата човека и си пляскаме после за БРАВО на детето Wink
Аз още го кърмя и възнамерявам ако не се наложи да ме оперират или да пия антибиотик за синуса да го кърмя до пролетта на 2008, но това са само намерения. Няколко пъти ме охапа по зърното и изпищях от болка. Ако смята така да прави ще го отбия. вечер го дохранвам с АМ, а сутрин си му стига. Дори и да е сукал в 4 сутринта (суче м/у 4 и 6), после си закусва в 9.

Последна редакция: сб, 15 сеп 2007, 21:50 от aspasia

# 17
Здравейте Hug
По повод анкетата- гласувах с 1, 2- 1,6 години, макар че по- скоро ми се ще 1,6- 2 г./но няма такава опция Thinking/, но над 2 г. ми се струва, че ще ни дойде в повече...но ако стигнем до 2 г. може би ще е трудничко да спрем  Crazy
Ники, много се смях с вашите премеждия на килима Joy, ама знам че на теб не ти е било никак весело...
Малката не съм я слагала на гърнето Confused...а проявява интерес като гледа кака си...май ще я пробвам  newsm78

# 18
Запис Wink
Ники благодарим!И аз много се смях за премеждията ви на килима hahaha Joy
Георги много мрази гърнето,2 вида сменихме вече.Ама хем не иска да е с пълнеж в памперса и веднага се обажда като го напълни,хем ми прави на инат,ама аз пък не се отказвам лесно  Mr. Green
Че и дупето му е направо ooooh! През деня сме почти без памперс,но всичко се омокря,сменям гащи като за световно,ама ще хванем ритъма.Трябва да се оправи това дупе,че нищо не помага.. Tired

# 19
Браво Ники схванала си ми идеята с пете темички в историята на темичките

# 20
  • Бургас
Понеже гледам коментирате гърнетата, аз в моя трагико-комичен разказ забравих да спомена и сега държа да отбележа /понеже всички май сте останали с впечатление, че синковеца е бил на гърне/, че Пеш изобщо не е бил на гърне, беше си човека с памперс и си играеше на земята  #Crazy Просто и памперса си има някакъв лимит, а товара определено беше извънгабаритен.

И за капак вечерта си хапваме, а Пеш обикаля около масата, като гладен тигър и по едно време чувам баща му да казва: А, какво е това на земята  Shocked Оле, викам прилича мина едно днешно изпълнение, ама в омекотен вариант. Е, този път ми дойде в повечко. Добре, че теракота в кухнята се чисти лесно.... Абе да не би памперсите нещо?!  Thinking
Е това определено ми беше най-мармаладения ден в живота!

За анкетата гласувах - годинка и малко, макар, че всеки месец нагоре ще е от полза. Но напоследък зърната много ме болят /е, поносима болка, но все пак болка/,  това от 9 месеца насам не ми се е случвало, даже Пеш като беше неопитно още сукалче...., та незнам  newsm78 и аз като Магеста може да се откажа о` време.

# 21
Като прочетох,че Ники пише за памперсите се сетих да ви питам-дали ако сменим марката може да помогне за много изприщеното му и зачервено дупе?От началото ползваме само Памперс,дали пък смяна няма да помогне.Моля ви споделете,ако имате опит в тази насока!

И нашите буйки са като на Ники,но се чудех дали са от естествена кожа,защото ако са няма да взема повече такива/т.е. няма да дам на бабите да купят,защото само да се отвори дума за нещо и най-късно на другия ден е доставено Mr. Green/

Пеш е просто уникален Joy hahaha

# 22
Nikki_Ivanova , аз съвсем правилно те разбрах /за без гърнето Wink/   bouquet, наистина памперсите май са станали по- фалшиви, или децата ни са много "шугав бейби" вече, ама и Лора често омазва гърбето над пампа  hahaha, но като вас още не се е изявявала...но никога не късно разбира се ooooh!

# 23
Кой ще кърми повече от 3 години да си признае без бой Flutter ? Ники, аз реших че си ти  Whistling!
EASpirit, ползвала съм памперсите и на Молфикс и мога да твърдя, че са същите като Памперс  Peace, само че при вече зачервено дупе самата смяна на марката няма да помогне с магическа пръчица... не знам дали ползваш мокри кърпички newsm78, но ние с Лора, а и на кака и мием дупето при всяка смяна на памперса- нещо нямам вяра на кърпичките Thinking

# 24
Аз гърнето го купих преди три месеца, но си седи за украса, защото все не стигам до него.

Да се похвалим със второ зъбче и с истерясала майка.  #Crazy

А и исках да попитам маратонките на Пума и на Найк колко струват?

Лягам, че стана много късно   bouquet

# 25
  • Vaudreuil Canada
Кой ще кърми повече от 3 години да си признае без бой Flutter ?
Аз съм  Embarassed  всъщност бих кърмила докато малкото иска и докато има с какво - така че в идеалния вариант няма да броим годините - до 5 годишна възраст и капка кърма в повече ще е от полза.
А както е видно нощните птици не са на изчезване - не знам дали има други на нашето дередже - ядеме почти всички пюрета без проблем, по-скоро с удоволствие, но от плодовите си връщаме коликите и откарваме по 2 часа през нощта в гушкане и приспиване.

# 26
Аз съм  Embarassed  всъщност бих кърмила докато малкото иска и докато има с какво - така че в идеалния вариант няма да броим годините - до 5 годишна възраст и капка кърма в повече ще е от полза.

Знаех си, че си ти  Grinning За т'ва наистина си трябва кураж.....най-вече да се пребориш с околните, дано да имаш необходимата подкрепа  Simple Smile
Аз за кърмене няма да говоря, спирам до тук защото станах досадна с моето мрънкане  Grinning Край, преживях провала  Simple Smile

Пижулинка, Пума - 30 евро, Найк - 25 евро. Найк-а ги открих в ибей, за това са по-етини, иначе струват около 40 евро. Купих ги от ибей, в Гърция ги няма.

# 27
  • София
добро утро  bouquet
нашата фамилия най - ранобудна днес Tired
shrew , с кредитна карта ли се пазарува от този ибей аджеба newsm78 щото не ми е много ясно, от БГ може ли? щото съм хвърлила око на някои нещица, но не знам как.
за гърнето - тъъкмо постигнахме някакви успехи в тази насока и всичко се прецака на ваканциона ни. акото на ния напоследък е като на голям човек - твърдо и топчесто. дали е редно newsm78 иначе всеки ден си цвъка такива бонбони. вече не е мармалад hahaha

# 28
shemet_neveroiaten, няма място за  Embarassed- аз по- скоро попитах, за да кажа "браво" за желанието и куража Hug Много се радвам за вас:   bouquet

# 29
Добро утро!
Да споделя, че този път оформлението на темата ми харесва особено много!Обожавам жълто и тези листа....
Момичета, да се оплача!Сонче и тя е с алергия.Не се знае от какво.Има атопичен дерматит, който е още едно доказателство, че алергия има.Как кашля, ако знаете!Сега и давам противоалергични капки.Лекарите смятат, че до 3-годишна възраст ще го израсте.Ако не стане така, ще мислим.
Исках да питам за овесените ядки.Винаги ли се варят, или това е по желание.Аз ги давам сурови и не съм имала проблеми досега, ама знам ли...
Да си се и похваля.От известно време се заех и с кг.  си, че вече не се търпях.Имам резултати и вече не заобикалям огледалата у нас.То, като не кърмя, поне да се приведа в приличен вид.
Относно анкетата-отговорих с 4 м., но смятам, че е добре да се кърми поне до 1 год.НО...
А, да не забравя:Соня спи по цяла нощ.Откакто и махнахме залъгалката, вече не се буди вечер.В началото беше трудно-много се будеше, но после свикна.
За яденето-не знам.Ту се храни добре, ту- не.Оставям я сама да ръководи парада.
За памперсите:аз отдавна не съм доволна от "Памперс".Много ми харесват "Либеро".
лек ден и извинете за дългия пост,ама и аз докато си кажа всичко...

Общи условия

Активация на акаунт