ДЕЦА С УВРЕДЕН СЛУХ - 2

• 75 030
  • 818
  •   1
Отговори
# 225
Не, не, Руми, нищо не си объркала. Аз не съм седяла да те чакам, но имах готовност, че може и да се обадите. Но... мъже! Няма какво повече да ми обясняваш...  Mr. Green
А за филмчето с Йоан - предполагам е едно филмче, което показва как Йоан прави изречение с 4 думи. Това беше на 4-тото или 5-тото занятие с Петя и Ирена и ние не можехме да повярваме колко бързо схвана какво се иска от него. Simple Smile

# 226
Здравейте,аз съм Миглена имам голям проблем .Детето ми е с кохлеарна имплантация от една година . Живеем в Дупница ,но с повечето , с които съм разговаряла ме съветват да отидем в София.Какво да правим? Посъветвайте ме.

# 227
Здравей, Миглена.
Колко е голямо детенцето ти? Работи ли с него сурдопедагог? Как вървят нещата?
Защо да идвате в София - заради рехабилитацията или защо? Малко общо си задала въпроса си и ще ни е трудно да сме ти полезни.  Hug

# 228
Момичета, като се прибрах в България се оказа, че имам 4-5 слухови апарата в отлична форма, които няма да ползвам никога повече. Семейството ми е дало около 1000 лв за всеки, защото аз оглушавах много по-бързо, отколкото държавата отпускаше апарати по 300 лв. Бих искала все пак да им взема някакви пари и да ги дам на майка си, която в момента сама си купува химиотерапията по 3000 лв на месец.

Някакви идеи как да ги продам?

# 229
Да Илонка. Йоанчо трябваше да подреди изречението, мисля, че беше:"Аз искам зелен бонбон". Таблото с картинките бяха зад него и той трябваше да ги нареди на лентичката и се справи много бързо. А след това каза какво иска. Гледайки, в такива моменти се зареждам с голям оптимизъм, че и аз някога ще чуя моят син да каже какво иска.
Миглена аз съм от Пловдив и тук също има голям проблем с рехабилитацията на деца с кохл. импланти. Аз съм пред същата дилема дали да отидя в София да живея за 2-3 години, защото знам, че тези години са едни от най- важните за детето. Мисля, че тези 2-3 год., трябва да посветя само на него, за да може да проговори и след това да води нормален и по- пълноценен живот. Но пък ако отида в София трябва да съм сама, защото на мъжът ми бизнесът е в Пловдив, а пък и без финансови приходи не става. Така, че е много важно да съпоставиш приоритетите ти и тогава да вземеш решение.

# 230
Христина, недей да се обиждаш.
В правилата на форума изрично е записано, че трябва да се пише на кирилица, но това, поне според мен, означава и да се спазва българската граматика, в най-общи рамки поне. Когато някой като теб пише на кирилица, но все едно на латиница, останалите читатели наистина се затрудняват да разберат написаното или най-малкото се напрягат, за да го прочетат. На мен също ми е трудно да проследявам мисълта ти, когато липсват препинателни знаци, главни букви и т.н. Това не е забележка за грамотността ти, а просто молба да се опиташ да пишеш, като останалите потребители.
Victoria_R, благодарим за грижата. Все някой ще се възползва. Simple Smile
Руми, защо не се обади да се видим, като беше на обучението? Аз все се надявах, че ще звъннеш... Дано е било наистина полезно за вас.
Несе обиждам свикнала съм на латиница и затова греша . Времето ми е прекалено малко . Винаги бързам гледам да исползвам времето максимално извиниаваи те за неудобството.

# 231
Момичета, знаете ли около ВМА дали има по- евтини квартири под наем. Нали в началото ще ни се налага по- честичко да идваме до София, та сега проблема ми е да реша, къде ще пренощуваме. Мисля, че в предишните теми бяхте говорили за някакви общежития до ВМА, които се дават на ден, ако не се бъркам. Дайте идеи.
Приятен и спорен ден!  Hug

# 232
  • В една Дупка.
Хайде да не говорим за аборт на деца с глухота.
А кой говори за това нещо? Хайде да не се впрягаме на всяка дума, май ще ни е по-лесно.....а и всеки, ако може, има право да избира. Достатъчен е факта, че това дете е налице, не съм си и помисляла за аборт. 
Христстина 781 извинявай , но малко по-грамотно не може ли.....
Мислиа  че това което пиша се разбира доста  добре и че в този форум не си пишем да се обиждаме а да си помагаме на вас лично не съм писала нищо  така че не сте длъжна да го четете
След като си го написала във форума, всички имат право да го прочетат. Много добре знам, че не е до мен поста ти, но когато е предназначен за толкова голяма аудитория , си длъжна да го пишеш правилно. И никой не обиждам. Просто се възмутих от неграмотността ти.
Миглена, пиши по-точно  какъв е проблема. Аз съм от Дупница.

# 233
  • София
Това с рамката - апарат за костен път ли е? Аз търсих такъв детски преди , защото на сина ми костия път не провеждане е съхранен и е точно за такъв вид апарати, но уви- не намерих! Най добре опиши точно апаратите да се види за какъв вид слухова загуба са подходящи! А иначе - аз се нареждам, защото ние наскоро загубихме още 1 апарат , а имаме 1 година до другите " безплатни" !
Проверила ли си във фирма "Савина". Намира се на ул. Цар Асен 29. Съпруга ми от там си купи такъв. Може да има и детски, те са вносители.

# 234
Хайде да не говорим за аборт на деца с глухота.
А кой говори за това нещо? Хайде да не се впрягаме на всяка дума, май ще ни е по-лесно.....а и всеки, ако може, има право да избира. Достатъчен е факта, че това дете е налице, не съм си и помисляла за аборт. 
Христстина 781 извинявай , но малко по-грамотно не може ли.....
Мислиа  че това което пиша се разбира доста  добре и че в този форум не си пишем да се обиждаме а да си помагаме на вас лично не съм писала нищо  така че не сте длъжна да го четете
След като си го написала във форума, всички имат право да го прочетат. Много добре знам, че не е до мен поста ти, но когато е предназначен за толкова голяма аудитория , си длъжна да го пишеш правилно. И никой не обиждам. Просто се възмутих от неграмотността ти.
Миглена, пиши по-точно  какъв е проблема. Аз съм от Дупница.
Мисля че е безмислено да пиша друго . Влизам във форума , за да потърся помощ и съпричастнос , а не да се заяждам .Моиат син Ален ,е имплантиран на 1г сега вече е на 1 г и7м . Исках да попитам ,имали деца оперирани на тази възраз ,и как вървят нещата при тях.Предварително благодаря.

# 235
Само Виенатон, които се намират на Триадица 6/ЦУМ предлагат очила по костен път.
Но нужно ли е да ви казвам, че дарявайки се с разни апарати всъщност може повече да навредите отколото да помогнете. Всеки апарат има различни показатели и покрива различна слухова загуба. Освен това е особенно важно първо да се настрой.
Вени какъв модел сте загубили?

# 236
  • В една Дупка.
И аз мога да дам слухови апарати. Модела е Oticon Swift 100+. Ако му трябва на някой ги давам, но за съжаление засега само един. Вторият или сме го загубили или съм го сложила някъде  вкъщи и сега не мога да го открия.
Бобсвел, ние затова тук може да описваме моделите а майките ще преценяват дали са им нужни, и дали ще им свършат работа.

# 237
Здравеите на всички ,толкова се радвам ,когато чета всичко което сте писали.При нас нещата вървят по бавно ,а може би защото сме по малки ,а и са минали само 7 месеца .Радвам се когато ,чета за постиженията на вашите деца.Аз съм от Шумен ,в нашият град няма сурдопедагог ,ходим във Варна.Ален  така се казва моят син ,моята малка душичка,в момента е на 1 г и 7м .Вече чува ,и то доста добре някои звуци ,но наистина всичко става много бавно ,и с много работа с детето ,но и аз като всяка маика ,нямам търпение да чуя поне една дума .

# 238
  • Враца
Хриси...не се притеснявай...всичко ще си дойде на мястото ,но много по-бавно ,отколкото ни се иска..Радвай се ,че имплантирахте Ален на малка възраст и нещата при него ще тръгнат по-бързо...но трябва да имаш търпение...Ние вече наближаваме 3год. , а не знаем толкова много.казваме няколко думички...така ,че карай-по.бавно и не се тревожи...но трябва време..при нашите проблеми най-важното е времето и търпението..Помня колко се радвах ,като установих ,че вече чува... и това беше на 6м. след настройките на 2,6год. когато каза мама..се разпаках , а като научи тати..  ooooh! таткаше по цял ден...И ние тук във Враца нямаме специалисти... но виждаш кохлеарната имплантация се вмъква  и във по-малки градове..ще се изучат и специалисти.Но трябва да сме силни и търпеливи...Ако си представиш ..Криси е  и със бронхиална астма... този месец ми прави 2 пристъпа... лежахме и в болница.. ужас.Вчера бяхме на изследвания в София и откриха,че белите му дробове не функционират достатъчно..Сега сутрин и вечер правим инхалаций,пием и хапчета и капки за нос.. това е за дълго време занапред.Направи пристъпа /втория/ във болницата,един час и половина чакаме ред ,а той  вече пожълтя и му посиняха устничките.. и никой не му обърна вниманиеПочти не можеше да диша ,направо ни изпратиха във спешния.. и просто не искъм да се връщам назад.И въпреки всичко  и сега съм усмихната и весела, и оптимистична.На някой отсрани може да му се стори ,че съм коравосърдечна,но аз си зная какво ми е на сърцето..  Cry .предам ли се на отчаянието..няма връщане ,а всичко лежи на мен.Затова гледай напред и вярвай ,че ще бъде по-добре..наистина ще стане..!  Peace

# 239
Няма нужда от снимки, просто напиши марката и модела, защото и ние не сме специалисти и трябва да се консултираме дали ще вършат работа за нашия случай!

Но нужно ли е да ви казвам, че дарявайки се с разни апарати всъщност може повече да навредите отколото да помогнете. Всеки апарат има различни показатели и покрива различна слухова загуба. Освен това е особенно важно първо да се настрой.
Вени какъв модел сте загубили?

Всички сме информирани относно някой специфики при слухопротезирането Wink а иначе аз загубих вече няколко апарата - на Старки и на Славина. Най добрата новина е че онзи ден НАМЕРИХМЕ СКОРО ИЗГУБЕНОТО АПАРАТЧЕ!!!! Само че аз пък нещо прецаках едно друго което имахме- но Сименс. То имало някакъв филтър в края на луличката , а аз реших че е мръсотия която пречи и махнах луличката , съответно го извадих , но като сложих луличката апарата вече не работеше Sad И макар че не е ползван много е купеван преди 1,5 г. , гаранцията му е изтекла и сега ще си му плащам ремонта... дано да е нещо разместено и да не струва много  Praynig
Очила наистина ми трабваха преди 2г, сина ми преди да сложи апарати носеше очила, наложи се да ги махнем / всъщнст той го наложи/ за да имаме шанс да свикне с апаратите. Но на последния очен преглед ми казаха че няма нужда от очила , дой боже да е така и за в бъдеще !Така или иначе детски модели на очила по костен път тогава търсих, - не се внасят! Дори и Старки нямат диадема за деца , до сега само 1 път са слагали такава!

Общи условия

Активация на акаунт