Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са основните теми, обсъждани във форума?
Какви са предизвикателствата, свързани с училището и детската градина за деца със слухови увреждания?
Какви са цените на слуховите апарати?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са основните теми, обсъждани във форума?
-
Какви са предизвикателствата, свързани с училището и детската градина за деца със слухови увреждания?
-
Какви са цените на слуховите апарати?
Цените на слуховите апарати варират в зависимост от модела. Например, цената на процесора Opus 2 е 2400 евро при запазване на Opus 1, но ако се върне Opus 1, цената на Opus 2 е 1800 евро. За новата задушна кутия със зарядни батерии все още няма точна цена, тъй като не е преминала през лекарствената комисия.
-
Какви са препоръките за справяне с проблемите в училище и детска градина?
-
Какви теми обсъждат родителите във форума?
, и аз бих искала да присъствам на коференцията (повече за да се видим )но едва ли малкия ще стои толкова и няма кой да го гледа за толкова много време в София .Сега в момента и не ми е много много до конференция
Хубавото е че почна нещо да си бръщолеви като говор и това ме радва ,опитва се нещо да ми казва .Имитира ме , дори малки напредъци радвам се .Това може би за някои да са нищо но за нас майките във форума е много цено и го наблюдавам със сълзи на очи.
Ние ходим 2 пъти седмично на логопед и 2 пъти седм. при сурдопедагог. През останалото време уж работим, но да си призная напоследък доста сме несериозни
Те твърдят, че са ни изпратили известие, обаче ние не сме го получили и до днес, а вече бяхме на комисия.
Гледам по линийката ти, че скоро ще е радостното събитие. Вие при Людмила ли ходихте на логопед? Говорих с нея, но каза че има много дечица и нямаше време, в което да ни вземе. Но се уговорихме пак да се чуем в края на този месец. Ние сега ходим отскоро при Поля Колева. Тя е логопед в Психодиспансиера. Но не се е занимавала с толкова малки деца и е малко трудно, но пък мисля, че има желание жената и дано имаме напредък. Но тя е на мнение, че първо детето трябва да се занимава със сурдопедагог и ми е интересно за тези сурдопедагожки, за които споменаваш. Аз се обаждах на г-жа Делева, от градината за ДУС, тя също е пенсионерка, но пък имала внуче, за което се грижела в момента и също нямала възможност. Чувала ли си за частния логопедичен кабинет "Сиввена", който се намира в Тракия? Там имало сурдопедагог, логопед и психолог, който се занимавал с децата. А Ицето как е напредва ли с говора? И как е в масовата детска градина, защото и на нас това ни предстои на есен. Но се притеснявам, че групата е 24 деца, на една учителка, просто незнам как ще сме? Другият вариант е частна градина, там децата са по- малко, но пък в града има само две частни градини и те са езикови, с изучаване на английски език. Ние български още не говорим, та как да го запиша да изучава английски. Абе мислих си, че живея в голям град, ама съм се бъркала.
Така с бебчетата мисля ,че ще помогнете на дечицата си Йоан и Веси .Те ще станат много грижовни и общуването им ще се подобри.И аз както Руми пише много се замислям за още едно висше по слухово - речева рехабилитация . Не знам ,искам да мога за помагам на Емката , но честно да ви кажа той си се лигави когато е с мен.Много е по - концентриран при Невена(логопедката от детската градина), при Славина също ,но вкъщи му се играе. Правя се на клоун........ ,но бързо му омръзва.Сега сме на звук К и ние доста трудно.