Още месец или два с малките слънца НОЕМВРИ ще сме у дома

• 12 016
  • 284
  •   1
Отговори
# 45
  • На тиха улица
Напротив,
като си дребничка и отбелязваш натрупване главно около корема и то е постепенно, това идва да каже, че бебето си се развива съвсем нормално с течение на времето, това че майката трупа килограми и сантиметри даже не е индикатор за бременност.Ако беше качила 30 кг примерно, кое точно е показва, че бебто ще е едро?Килограмите на майката ли? Радвай се, че структурата ти е такава и че вероятно по-бързо и по-лесно ще се възстановиш, а а ко раждаш по естествен път- мисля, че и по-леко ще родиш.Имам близка с наднормено тегло преди забременяването- тогава беше проблем да забременее, а сега лекарите много се карат, защото т наддава с по-много и я плашат с какво ли не- не искам да изреждам .Знам, че е различно при всеки, но има много разпространени глупости, дори и сред лекарите.Човек трябв ада черпи от 5 места инфо, за да стигне до осреднена истина, ако има такава. Споко smile3525

# 46
  • София
За овлажнителите - няма да ползвам аз такова нещо. То в нас и бездруго е влажно, даже си слагаме отвлажнител Wink
ПростоАз страхотни покупки. Аз още нищо не съм купила за бебето  Embarassed а и сега както не мога да ходя много...май ще разчитам предимно на другите да купят като вляза в болницата.
Днес запазих за РД на каката за 6 октомври и вече съм по-спокойна - и да съм в болница детето ще си има тържество.  Simple Smile

# 47
  • София
Краси, и аз да ти кажа, че имам приятелка, която е 1.50 и има няма 40 кила, пък роди бебе 3.600, без да е имала чак огромен корем  или да е наддавала. Тъй че хич не се коси.
Мимиииии, ще ти дам аз един NEXT на тебе! После ще има да се фукаш, нали? Майтапът си е майтап, но аз изпадам в сериозна депресия зарад тези дрехи. Така искам да си му накупя всичко!!!!!!
Prosto Az, ти ако мислиш да кърмиш, по-добре не бързай да купуваш нагревател за шишета, макар че сигурно рано или късно ще потрябва може би.... newsm78

# 48
Ами определено мисля и се надявам да кърмя,ама...де да знам,казаха,че нагревателя се ползвал много дълго (после и пюренца и всичко) ,а и ще се налага понякога да изцеждам кърма и да давам малката на бабите та да не ги товаря и тях излишно... Мисля да взема,пък ще видим.А може и за подарък да го оставя на някой от близките... newsm78

Краси задължително се обади веднага щом те пуснат,а аз обещавам да не те натоварвам излишно  Grinning
А за корема ... и аз се бях наплашила,ама като гледам снимки на други мами в тоя месец наистина всичко е относително...можеш да разгледаш коремита на Августинките има една сладурчеста мама,коята няма почти никакъв корем,но... Simple Smile е родила страхотно бебе 2800

Simple Smile И аз не мисля да взимам овлажнител за сега,ама ще видим...
Ам много хора ми се чудят че всичко съм накупувала,ама не мога да разчитам на таткото защото е НЕадекватен още  Laughing  кой знае,ако го пратя какво ще купи. А... и не съм суеверна,пък и нали после за новата къща трябва да купувам толкова много неща   ooooh!  ooooh!  ooooh!Та...по-добре поне за бебче да знам,че ми е мирна главицата

Дита и ние сме с климатик,ама май и аз ще съм с тенджери с вода....

# 49
Tsetseto, blagodaria mnogo za infoto. Otivam da si opraviam kirilicata   comp03

# 50
Привет и от мен!
Аз вчера и днес ви чета, ама така ме домързява да драсна по един ред  Confused
Искам първо да пожелая успешна учебна година на по-големите батковци и каки! Преди всичко им желая здраве, а също така успехи и приятни изживявания с приятелчетата! На родителите повече поводи за гордост и по-малко нерви!
krasimira00, стига си се тревожила за глупости. А и разбира се, че има значение обиколката от която тръгваш. Я си представи да беше тръгнала от 75-80, ами това са си двайсетина см аванс  Crazy
слударка и ти хич не му се връзвай на този твой доктор. Той май наизуст си говори, че и не му е ясно какво приказва. Ами то ако изостава драстично бебето, нали ще вземат мерки - ще ти влеят някоя система, ще ти изпишат разни протеини, повече белтъчна храна и т.н. Нито диети пазиш, нито пушиш, предполагам, какво има да се тревожиш. Пък и досега не ти изчислявал приблизително тегло, този път ти си го питала и той изсипал някоя глупост, която му е на устата.
Виж, за спина бифидата е по-сериозно, ако не го взема под внимание. Междудругото той ли ти каза, че имаш такава, да не е пак някоя нелепост? Ако нямаш възможност да се консултираш с друг специалист, ти си настоявай поне за планирано секцио, а не да чака да започне раждането и тогава да те режи. Аз и в този случай съм сигурна, че всичко ще мине нормално, но ти да си по-спокойна. Да не би да иска предварително да му предложите пари и  да уговаряте определена сума и затова да увърта сега, а?
ProstoAz, наистина страхотни покупки. А пък количката е върхът! Досега не бях виждала този десен. Не че и много се заглеждам, ама все разни цветни ми се набиват в очите по улиците. Много ми харесва вашата. Значи отпада питането за другата като отида в Рошко, нали?
 Ditta, къде ще ги слагате тези съдове с вода като сте с климатик?  newsm78
Ние преди, докато се топлехме с радиатор и аз слагах отгоре тенджерки с вода да се изпарява, ама сега с климатиците не виждам смисъл. Все още незнам, обаче, дали имаме нужда от овлажнител. Досега не сме имали здравословни проблеми от по-сухия въздух, да чукна на дърво. Пък то и във Варна си е по-скоро влага, може и да не се изсушава  чак толкова, знам ли /въпреки че, сутрин като станем, се усеща, че до някаква степен е пресушен/.
А за бебешките покупки аз мисля почти всичко да си купя сама. Такова удоволствие ми доставя, а и съм толкова претенциозна, че трудно могат да ми угодят на вкуса. Само някои работи ще си ги набележа за подарък и ще насоча леко роднините  Wink, че и те да се радват  Wink  А и таткото не го искам особено с мен по магазините  Embarassed, да не ми разваля удоволствието с липсата на ентусиазъм:) Аз и по принцип всякакъв шопинг почти винаги сама си правя, така обичам /дори с приятелки не харесвам да се мъкна по магазините, изнервям се/. А мъжът ми проявява ентусиазъм само за  обзавеждане или техника и хранителни продукти. Супермаркетите са му силата  Crazy, там го оставям да се вихри на воля, не мога да го изкарам по един час.
Уф, уж мързел, мързел, пък цял ферман изписах  ooooh!

# 51
здравейте мами!реших и аз малко да ви попла4а.извинете ме предварително. Embarassedзнаете ,4е аз сам с втори мъж,от когото ми е беб4о.имам голяма дащеря на която и е много трудно в момента.проблема ми е бившия мъж,ужасен е ,за сетен пат се уверявам 4е не сам сбаркала като сам избягала от него,но за жалост ме тормози още?да има някоя маика -адвокат,да ме посаветва какво да правя? smile3547
досега ревах от онова което той ми каза ,но като седнах пред комп. и ви за4етах ми олекна newsm45 радвам се с вас ,радвам се на страхотните покупки на prosto az .Благодаря ви моми4ета 4е ви има newsm51

# 52
  • На тиха улица
Lili-33,

Можеш да подадеш жалба в РПУ, че те тормози, хубаво е да имаш и свидетел, защото иначе тормоза е недоказуем.След две жалби му се прави официално предупреждение, а ако ти се занимава и зависи от тормоза, можеш да си извадиш Съдебно разпореждане, по силата на което той не може да те доближава на не повече от .....метра (Ограничителна заповед), иначе носи наказателна отговорност.
Ако се заяжда, т.е. не те напада физически- що го слушаш и как попадаш в ситуации на близост с него?

# 53
арабела, ми под климатика имаме бюро и мисля ей така върху него... Thinking Мами, които са си гледали бебета на климатик ми казваха да сложа съд, все си се изпарява нещо.
А, и нашия тати в супермаркетите няма равен  Mr. Green

Лили, не знам какъв съвет да ти дам,миличка...Недей да плачеш  Hug Опитвай се да мислиш за това ,че си намерила истинската половинка за теб и ще си имате бебче Hug

# 54
Браво момичета за покупките. Просто Аз, видях, че сте купили Куинито  Grinning Любимата ми е, но не ни влиза в багажника Laughing и козирката и е преклено малка за непрекъснатото силно слънце при нас. Аз си бях харесала синята или оранжевата...отказала съм се, но още ми течат лигите по тази количка. Аз ще вземам Макларън, защото е лека, компактна и практична, за съжаление нищо общо по вид с Куинито. http://www.maclarenbaby.com/gb/index.php?option=com_content& … p;Itemid=88889227

Дрешки ми дадоха приятели от тяхното бебе. Много съм доволна, защото поне основни неща няма да купувам. Ще вземам само работи за излизане. Мъжа ми ги изпра преди да замине и сега ме чака цял кош за гладене. Ще трябва в легнало положение да гладя  Laughing Днес ще видя как става този номер.

Легълцето съм го избрала, но и то не е купено. Т.е. нищо не е купено, защото аз нали лежа, а любимия е в командировка. Като се върне след две седмици ще трябва да отиде и накупи всичко сам най-вероятно, защото мен още ще ме държат на легло. Каквото, такова...изпускам удоволствието за пазаруване /онлайн съм направила списък в магазините само/, но важното е бебето да се роди навреме и да е здраво. После ще си правим заедно шопинг терапия.

Момичета, лежа и ям като за световно и не качвам  newsm78 Не знам къде отива това ядене.

# 55
Пумпалче,ама тази вашта количка само летен вариант ли има?Ама ти каза нещо за силно слънце,няма ли студ по вашия край Mr. Green Embarassed? Иначе много ми хареса модела,не бях виждала такива Grinning

# 56
Lili-33 не дей да плачеш и да се тормозиш миличка , мисли за бебчо защото сега той е най важен и всичко усеща малката душичка Трябва да си щастлива и лъчезарна мама и много силна
Нашият бебчо се е обърнал вече готов за старт а аз още се чудя къде и при кого ще раждам
пазете се и само положителни емоции ви желая

# 57
Дес, има приспособления към количката за студено време. Макларъна е британска количка и е най-използвана в Англия и при нас на Източния бряг, защото е много лека /само 6.5кг/ и практична и е идеална за метро, тесни улици, улици с много хора и т.н. Като се сгъне става тънка и дълга. В Калифорния всичко се купува голямо /като Куинито/ и не е толкова разпространена. Хората си я купуват да пазаруват с нея по моловете, пак защото е лека. Почти всички имат по две колички. Една тип Куини и една тип Макларън - но тук разхищението е принцип, не изключение.

За студ ме питаш -ютук няма такова животно. Зимата най-много да стане 6-7' през ноща, а през деня грее ли грее и хората са с шапки и шалове /за фешъна и аз  Laughing/ . Е, понякога една седмица вали. Ние си имаме земетресения обаче. На мен ми липсват сезоните, тук минават почти незабележимо.

# 58
Да мина и аз а се разпиша пак,ProstoAz,както винаги страхотни покупки,особено това жълтичкото...не го знам как му се вика,анораче ли е? Страхотно е! А количката също е върхът,само дето отпред само едно колело ли има newsm78 Ти също изгледаш страхотно и ако ми кажеш къде ги намираш тия дънки 7/8 дето стават за бременелки Laughing Аз мерих какви ли не марки и модели,еми не стават за корем и тва е,пък специални дънки за бременни не ща Crossing Arms
Аз за бебче все още нищо нямам...все се заглеждам по маркови дрешки,че и на мене както на Цецето ми се вижда всичко циганско и шарено,ама като ми се каже как съм луда да искам да давам толкова пари,то бебето растяло с часове,да така е,ама какво да разчитам на подаръци и чужд вкус ли Crossing Arms За количка съм си харесала модел на Маг Ингланд,чудя се вече дали да я купуваме,че с тия  прогнози за мойто бебе Confused Арабела,лекаря не ми е намеквал за пари,даже по-скоро аз съм опитвала,нищо не казва,значи ще е по моя преценка,ама такива са му разбиранията,бебето до последно вътре и само да тръгне,пък можело и накрая да ме резне Rolling Eyes,то хубаво,ама в определени случаи трябва по друг начин да се процедира....Спина бифидата са ми казали още като ученичка,че имам,ама тогава не знаех какво точно е това,пък и не ми е създавала проблем,даже рентегеновите снимки съм ги позагубила,а сега не могат да се направят нови.Та ще разчитам на късмет.
Мамета много ме болят тия кости тазови и вскакви бе,одеве реших д аполегна и се паркирах на кухненския ъгъл,че спалнята е меко и като ми потъне малко тялото и преместването си е цяла физарядка..ама на тоя ъгъл пък много твърдо,охкам буквално като баба 5 мин докато се изправя тежко-тежко,поздрямах малко одеве и сега ми е много плачливо и депресирано,а даже и не се наспах поне,сега пак мисля глупости и ми се плаче...
Измерих си от пъпа до срамната кост разстоянието-20 см е!

# 59
Лили,мила новият ти съпруг какво мисли по въпроса? не може ли той да те защити и помогне? Аз да ти кажа от опит с мойте родители тая работа със съдилища и институции разни е толкова унизителна,а и няма да ти помогнат..не.че искам да те разочаровам,но имаш нужда от подкрепата на другия ти мъж!

Общи условия

Активация на акаунт