Още месец или два с малките слънца НОЕМВРИ ще сме у дома

• 12 020
  • 284
  •   2
Отговори
# 60
  • София
Пумпал, Макларън ми водят класацията  Grinning Много са готини, виждала съм ги и из парка...номер едно са! Мислех да купувам такава, даже и модел си бях избрала, но ми се видя скъпа (няма да гледам трето бебе Blush) и реших Джордани...та сега, в крайна сметка, май няма да купуваме нови колички  Tired Но искренно се кефя на покупките ви и ми е голям кеф да ги разглеждам  Grinning

Лили, хич не мога да бъда полезна със съвет, но дано по-скоро се приключат тези истории с бившият Confused

# 61
Ей вечер все сама ще си пиша май,особено в неделя няма никой,ама мъжо гледа филм,който не ме кефи и аз кво да прая сега,катои одеве дремах и сега май няма да ми се приспи скоро,ще потърся модела,който харесах на Маг Инганд и ще питам за мнение

# 62
Ако не се лъжа това е май модела разбира се в друг цвят,аз си харесах в жълто и зелено
http://www.shtarkel.com/m1.html

# 63
  • На тиха улица
sladurka ,

Ти си пиши- аз те чета, пак е комуникация smile3525   newsm10

# 64
Сладурка, а и останалите, които купуват колички за първи път - пробвайте комбинираните колички в двете положения - когато бебето гледа напред и когато гледа към вас дали е удобна количката като я вдигнете само на задни гуми (дали е добре разположен центъра на тежестта). За комбинираните магове принцес знам, че са удобни, когато бебето гледа към майката, но повдигането е трудно, когато бебето гледа напред - дръжката се скъсява и усилието за качване и слизане на тротоари и стълби ще е по-голямо. Много е неприятно да се набираш с цялата си тежест върху количката за всяка улица, която трябва да пресечеш, особено когато детето поотрасне и натежи. Аз бях с маг, но летен - маг фламинго, бебето гледа само напред и този недостатък го нямаше - дръжката е достатъчно дълга. За съжаление не е подходяща за зимно новородено, иначе е супер количка - хем лека, хем няма препятствие, което да й се опъне.

# 65
Ми Юлче,тя така си изгледжа маневрена,ама как да я пробвам без беба? А пък не ми се и чака newsm78 Пък да ти кажа хич не мога да си представя накъде и как ще гледа бебето,че да знам как е удобно,гледам да е с големи колела да не се тръска и да се избягват малките препятствия.
Азаде Embarassed така както ми каза е все едно сама да си говоря,ама всеимам какво да пиша или най-вече да се оплача де,сега се наядох с много принцеси и ми е тежко за спане хич дума да не става,ама тоя лаком гъз кво да го прайм
Абе къде е тва Карамелче бе newsm78

# 66
  • На тиха улица
Sladurka,

Как сама - аз искам да кажа, че съм вярна публика,ама ми е рано на мен за количка и тем подобни, ще чакам втората половина на октомври, та засега само акъл трупам.Иначе съм съпричастна, но не ми се спами.По твоя въпрос за размерите и на твойто бебе ще ти дам пример с размерите ( уж де) на мойто- инфо ,събрано в една седмица : 1.Докторката, дето искам да ме изражда, ми каза, че е 1 700 кг, 2.Д-р Марков (ФМ) каза, че е 1 300 кг.3., а докторката , дето ми води ЖК - 2 килограма.В книгата за бременни, дето имам, пише, че бебето трябва да е в момента 900 гр.....Какво да пиша по всяка тема- то къде го чукаш, къде се пука....
Иначе наистина съм ти вярна публика smile3525

# 67
Sladurka,
Иначе наистина съм ти вярна публика smile3525
Joy

# 68
Момичета, мислите ли, че тези комбинирани колички са удачни за зимно бебе? Задавам ви този въпрос, защото вече 2 мои познати, с летни бебета, се оплакват от тях. Казват, че не уплътняват добре и на бебчета им духа. Аз съм си избрала количка и не ви казвам горното, искайки съвет, а по-скоро да ви посъветвам да обсъдите варианта с някоя мама, ползвала такава количка през зимата.  bouquet

# 69
  • София
Аааа, Сладурче, как сама ще си говориш, бе? Тук сме и ний.....Ми ти си талисманчето на форума, хич не се притеснявай да се оплакваш колкото си искаш Grinning
Аз да ви кажа хич не одобрявам колички, при които бебето не гледа към майката, освен във летния вариант. Не мога да си представя да си го возя и да не го виждам, ми то все едно покупките от супермаркета си бутам така. Друго е да си наблюдаваш детенцето и да имате визуален контакт....
Сладуранке, и аз към Маг Ингланд съм се ориентирала, но Куини. Пробвах я и много ми е удобна на височина, бутане и всичко останало. Големи гуми, абе стабилна работа. Нооо това ще е последната покупка, след раждането чак.

Последна редакция: нд, 16 сеп 2007, 21:46 от tsetseto

# 70
Сладурка, накарай в магазина да ти покажат положенията на количката - бебе гледа напред и бебе гледа към мама - тя дръжката просто се завърта. Във всяко положение просто натискаш дръжката и я повдигаш на задни гуми (като е празна не изисква голямо усилие) и виж дали ти е удобно. Това е. Иначе маговете са широки и удобни за бебето със сигурност. Въпросът е и на теб да ти е удобно да я караш  Laughing  Аз самата не съм бутала такъв маг и не знам, бутала съм на една приятелка принцеса, който е с 4 гуми (би трябвало с 6 гум ида е малко по-тежка). Действително натежава, когато бебето гледа напред.
По ехгограф не може точно да се определи колко тежи бебето, защото малко да мръдне - и хоп - някъде се губят 300 грама... А книжките дават само ориентировъчно осреднено тегло за седмицата. Докторът с ехографа трябва да е много добър, с много опит и да мери достатъчно дълго време, за да уцели и то приблизително теглото. Има грешка плюс минус 200грама (и то ако лекарят е добър, ако не е - може и доста пчвече...) За теглото се съди по размера на гръдната обиколка и обиколката на главата, но те не могат да се мерят едновременно. Така че ако бебето мръдне между двете измервания - ето ти грешка в изчисленията.
За комбинираните колички през зимата не знам, аз бях с голямо вече бебе и с лятна количка през зимата - едно чувалче на ТСМ върши перфектна работа. За сегашното бебе ще бъда със столче за кола (и зимно чувалче за него), защото така или иначе не ми се очертават големи разходки с две малки деца.  
Цеци, свиква се детето да не гледа към теб, но отнема време Simple Smile Аз постоянно обикалях около количката първите седмици да гледам всичко наред ли е...

# 71
Цеци абе как така бебето не гледа към майкта,не мога да го разбера? И кажи сега какво сготви на новите придобивки  food002

# 72
  • София
Сладурка, аз съм с такава количка и съм изключително доволна! Единственият недостатък е този, който е описала юл4е. Наистина малко трудно се изкачва бордюр, ако бебока гледа напред. Но и аз мнооого време го бутах, като му гледах личицето. Свиква се с бутането и в двете положения. Смених я чак това лято, когато малкия стана много тежък и количката и тя 12 кг, та...множко ми идваше да ги бутам заедно по редутските баири. Сега ще си отгледам второ бебе с нея  Simple Smile Е, моята не е с въртящи се гуми, ама не съобразих тогава. Зимата на 2005/2006, в голямите снегове, бях единствената мама в парка (толкова е проходима). Топла е, здрава е ...доволна съм  Simple Smile Само й предвиди нещо плътно за отдолу (сгънато одеалце или тънко дюшече, защото според мен е твърда за новородено.

А по повод бутането с крачетата напред, май голяма роля изигра една акушерка в родилното, която ми каза да не го бутам, като мъртвец...още първият път, като си го взех да го кърмя. Така ми се заби в главата...доста късно се прежалих да го завъртя с главичката към мен. Blush

# 73
  • София
Юлче, ама аз не искам да свиквам, аз искам да си го гледам. Peace
Сладур, бебето не гледа към майката, когато дръжката е обърната откъм главичката му и ти не го виждаш от коша, както е при модела, който си избрала. В другия вариант го буташ с главичката напред и имате зрителен контакт. Разбра ли сега? Ама и аз как го обясних... Embarassed

Днес месих пита да пробвам новата фурна и стана суууперррр! Сигурно ако си взема кола няма да й се радвам така, ама ти ще ме разбереш, знам, щото си кулинарка от класа  Hug

Момичета, абе да ви питам, на вас втвърдяват ли ви се коремите, като сте прави или ходите? Аз като си лежа или седя, всичко си е точно, корема мек, обаче изправя ли се, веднага започвам да го усещам твърд, а ако походя направо като камък става. И не знам това контракция ли е, или просто стягане на мускулатурата, щото нали тая тежест трябва да я държи нещо...

P.S.
Ей, Дианче, това за крачетата напред ти го каза, аз просто не исках да го споменавам, че е много брутално наистина. Ама аз имам и такива съображения.  Peace

# 74
А по повод бутането с крачетата напред, май голяма роля изигра една акушерка в родилното, която ми каза да не го бутам, като мъртвец...още първият път, като си го взех да го кърмя. Така ми се заби в главата...доста късно се прежалих да го завъртя с главичката към мен. Blush
Малеее тва звучи зловещо ooooh!

Аз пък да ви кажа страшно много харесвам скъпите колички,особено това Куини - просто е прекрасна,но толкова пари за нещо дето ще ползвам около година и половина две не бих дала.Не ме разбирайте погрешно Naughty Също и ако съм си харесала една количка на пръв поглед изобщо няма да питам никой какво мисли,аз ще си я ползвам и щом ми е харесала значи е хубава.Това колко е тежка,как се вдига върти и прочие изобщо не ме вълнува.Моята си я харесах много,от евтините е.Върши чудесна работа,ама нямах много късмет да бутам бебе в нея,та видях,че и без количка ставало Mr. Green Може би за големите градове като София,Плевен,Търново е доста важно да отговаря на изискванията за които споменавате,но според мен в малък град като нашия хич не е от значение.

Общи условия

Активация на акаунт