На ясла или у дома ще посрещнат есента АПРИЛските деца

• 8 926
  • 300
  •   1
Отговори
# 60
ЧЕСТИТИ ИМЕННИЦИ НА РЕНИ!  bouquet

ЯнчеHug Hug Hug!

Ренка, благодаря ти за отговора! Grinning

Мотивите ми за ясла - не искам помощ от баба или чужда жена, там е естесвената среда за дете, работи ми се вече. Mr. Green

Обувки - ще носи батковите си и едни подарени немаркови. Wink

# 61
Янче, с теб сме Hug Дано всичко да е наред Praynig
Памперса и аз не бързам да го махам, когато започне да разбира мисля, че ще е далеч по-лесно и за него и за мен, не виждам причина да го махам сега и само да се дебнем ...
За яслата и аз търся само добрите страни - че ще е с деца на неговата възраст, ще играят заедно, ... но на него определено не му е скучно с мен, когато аз съм наоколо не признава никой ... на мен също ми е голям кеф да играя с него ... Но и аз съм притисната от работата, все някога трябва да се върна на работа в офиса и понеже при нас приема в яслата е само Септември, така че нямам друг избор ... НО принципно съм ЗА яслата, но определено периодът на адаптация е явно е труден ... на думи е лесно, аз докато не го оставих днес не знаех какво е, но определено ми е трудно, но казват, че майките свикват по-трудно от децата, та на това се надявам ...

За мрънкането - ами първо си мисля, че нещо му е некомфортно и последната ми мисъл е че се глези ...

# 62
Специални прегръдки за Черепахчето и Събина! Hug Hug Hug

Честит имен ден на Сонята!  bouquet

Вени, празнувам, щото съм Вера Grinning

За яслата, против отглеждането на дете съм от баба, та за това.Така се надявам да свикне, докато се появи бебето...А той още кашля и има хрема, вече 10 дена Sad

# 63
4естит имен ден на вси4ки праzнуваЩи, малки и големи  Hug  Hug  Hug

Ян4е, аz не раzбрах какво има, но стискам палци много силно  Praynig

Сабина, гуШ  Hug  Hug  Hug

Гърне не полzваме, нямаме. 4акам тя да раzбира zа какво иде ре4.

И аz не правя компромис zа обувките, лоШото е, 4е само на една фирма пасват на нейния крак  ooooh!  та сме много ограни4ени в иzбора. Миналата седмица купих едни есенни и бяха от миналата година, та с намалена цена. За дрехи купувам нормални, т.е. не от най евтините магаzини, в които едва ли не те е гнус  Sick , но не купувам маркови или пък диzайнерски дрехи  Stop  На детето му е все едно, какво пиШе на етикета и аz не я иzполzвам zа да си повдигам собственото само4увствие  Rolling Eyes  Само по време на раzпродажбите купувам примерно от Бенетон, zаЩото тогава цените йм са наистина ниски, ина4е не. Игра4ки купувам предимно на ФиШер Прайс, цените са нормални zа тук, но нямаме нито една 4упена игра4ка, та си струват  Peace  Пък и както е каzала Ян4ето, тук винаги се намират промоции и иzгодни цени  Peace

Сминс, има един "трик" zа климатиците. Ако купуваШ такива, които консумират малко ток, полу4аваШ пари от държавата, май 20% бяха. Условието оба4е е, да теглиШ потребителски кредит zа покупката  Mr. Green  Та ето ти реШение на въпроса  Mr. Green   Mr. Green  Mr. Green  Ако искаШ Ще питам баЩа ми zа подорбности, той скоро си купи нови климатици  Peace
БаЩа ми с немска пенсия трудно се оправя, а баба ми с нейните 110лв......мъка е, определено  Sad

Деси, стискам палци Кало бърzо да свиква и да си намира нови приятел4ета  Hug

Таzи сутрин ходихме с Милена в една група zа майки и деца. Всеки понеделник е zа 90 минути, 8 деца и майки сме. Песни, игри, zакуска  Laughing ...а бе малко раzнообраzие  Wink  Като отидох паркирах мааааалко на zабранено място  Whistling  и после отидох да местя колата, нямаШе ме zа 10 минути и Милена дори не е раzбрала 4е ме е нямало  Laughing   Сега смятам да я zапиШа и на други zанимания, все пак zимата е дълга тук  Crazy

# 64
Вени ти се завъртя в омагьосания кръг на болестите,изчезвай бързо от там,скорошно оздравяване на децата,и весел празник!  bouquet

# 65
Еее, Филипа, мисля, че ще свикне Преско, имунно имам впредвид Simple Smile

Аз се чудя първите дни дали да не й давам витамин Ц. За 3-4 дни  - голяма съм му фенка, за някакви реакции странични чували ли сте? Аз знам, че което не се усвои от организна се изхвърля с урината.

Като гледам коментарите май само моето чедо предпочита другите хора Sad

# 66
Аз също съм против отглеждането на децата от бабите, те могат да помагат и от време на време да ги гледат за по някой ден, но и според мен средата на децата си е в яслата ...
Мойта майка да е жива и здрава доста ми помага за всичко, сега и Кало ако се налага мога да и оставя, а колко ми е мъчно за баща ми, той беше невероятен детишар, всичко дава за деца, а за Кало си умираше, а не можа да му се порадва. Сега като се прибера в Ихтиман все си представям ако беше жив как щяха да играят двамата с Кало, но ....  Cry

# 67
  • София
Момичета, пиша го тук, за да го видят повечето, които ще идват на срещата: на 30 единствения им свободен час е от 16 до 18 ч. следобяда. Казвайте дали е о.к., за да го запазим. Съботите и неделите с а им заети все с рожденни дни.

# 68

аз на Капчица харесах едни (около 32 лв са ) - някой да има поглед върху тях

Есенните, дето му ги взехме на Капчица ми изглеждат удобни - широки, меки, с лепки, с гъвкава подметка и не миришат на ацетон (на ацетон миришат лошите лепила за обувки). Ама не сме ги пробвали, че са като лодки все още.

колко от вас не са преборили памперса?

Ако съм сериозна и го изпикавам редовно, може да се каже, че памперс за пишкането не му трябва (но не съм сериозна). Ходим в банята след ядене, преди и след спане, казвам "пиш" и ако има - пишка  и се опишква с кеф. Не казва сам обаче. Виж, акането е terra incognita. Не сяда на гърне, не дава знак, разбирам обикновено по замирането на място (веднъж чак крак беше дигнал при един запек) и кравешкия поглед с облещени леко влажни очички. Освен това ака непредсказуемо, по 2-3 пъти дневно и затова караме предимно с памперси. Но примерно вчера вечерната разходка беше само с боксерки.

В тази връзка, да питам: Когато децата ви мрънкат, кривят се без видима причина  и пр., каква е първата ви мисъл - че е болно, т.е. че има някакъв зор, или че показва характер, т.е. че е инатливо!? Аз все за последното мисля, а после с изненада откривам, че е било зъб напр....
Embarassed
Аз от малък си го знам, че никога не мрънка без причина. Така че търся причината и ако ми се стори маловажна (заклещил си е дрънкалката някъде), му обяснявам или показвам как да се справи сам с живота. Ако не видя причина, значи е гладен. Никога не съм видяла признаци на инат, Иво някак си не е такова дете. Е, оставям го понякога да си полежи на земята и да узрее, тогава обикновено сам забравя какво го е обидило и почва да се въргаля и да се хили.

Сабина, онзи е, който губи в края на краищата.

Гале, аз не искам още Иво да ходи на ясла, защото имам възможност да уредя да ми помагат с гледането (разбира се, ще идват бабите при мен, не аз при тях), освен това не искам да ми мъкне болести, докато съм бременна и бебето е мъничко. Искам да тръгне по-голям, за да може да ми казва, ако нещо нередно му се е случило през деня, въобще да може да ми разказва. А и той не обича малки деца. Каки, лели, баби - да, но от малки деца бяга. Иначе няма проблем с отделянето от мен, всъщност аз имам проблем с това (все ми се ще да се научи да си играе кротко до мен, а не да бяга, като го наближа...)
Вит. С е добре, но натоварва бъбреците при предозиране, така че се посъветвай с педиатър за дозата.

Янче, надявам се биопсията да не даде лош резултат. 

Рени, мен часовете ме уреждат. Ще пиша и в другата тема, де.

# 69
Момичета, пиша го тук, за да го видят повечето, които ще идват на срещата: на 30 единствения им свободен час е от 16 до 18 ч. следобяда. Казвайте дали е о.к., за да го запазим. Съботите и неделите с а им заети все с рожденни дни.
Аз съм ЗА!

# 70
  • София
Филипка, незнаех! Честито още веднъж! А защо си тогава Филипа?

Момичета, тия дне забравих покрай децата да следя другата тема - 30-ти в 16 става и за нас!

За яслата
- също съм за, въпреки болестите има много положителни страни и най-малкото - това е срадата им - деца на тяхната възраст! Само че при нас не визамат малки - само 2 годишни или такива, които ще станат на толкова до края на годината, т.е. един набор!

# 71

И аз съм ЗА!

# 72

Вени, празнувам, щото съм Вера Grinning

Е, Фил! Аз одеве като питах кой как се казва под ника, точно теб фиксирах да кажеш, ама никой не ми отговори  Whistling

# 73
Ми Наде, що не пита направо, казвам си без бой Grinning

# 74
  • София
И аз празнувам, тъй като 2 дни съм се казвала Любов!  Laughing

Честит празник на всички именници и на съгражданките ми!

Ние рано сутринта заминаваме за Варна за 5 дни. Иска ми се да мога да се видя с някои от вас там.

Иначе купуваме фирмени артикули предимно. Правят супер намеления, попадам на много изгодни оферти. Пазарувам и от Eastbay.

Целувки за всички

Hug

Общи условия

Активация на акаунт