ФОТО: -Графи, -Шопъри, -Ценители и -Гледачи / Volume 16

• 23 097
  • 587
  •   1
Отговори
# 90

Фликр е разкошен и аз се чувствам като дете в сладкарница там, направо ми иде да полудея, не мога да избера от толкова много....

И аз,и аз така. perko

# 91
Аз вече си набелязах няколколюбими автора там и си комуникираме много приятно Mr. Green направо съм във възторг от отзивчивостта ии и охотата, с която споделят как са правили това или онова Shocked Невероятно но факт! Има една детска фотографка, чиито неща много харесах, аз нали си падам по портретна фотография и сега съм нещо като нирвана:)))

# 92
Хехе  Joy Всички се чувстваме така във Фликр  Mr. Green

В момента копирам всичкото инфо от първа страница тук и там в нова тема, слагам го в тагове, а то си е играчка  Crazy
Ще пусна темата, за да не ми стои отворен прозорецът. Не всички линкове са активни, това ще го оправя после, сега трябва да дам на детето да яде, да има сили за проекта 365 дни  Heart Eyes

Ще направя едно user friendly Фликр-ръководство, но по-натам.
Междувременно ако някой има въпроси, може да се обърне към мен.
И аз още не съм разучила всички опции, липсва ми време.
Редно е според мен с всяка регистрация във Фликр да добавят опцията денонощието да се удължава с два часа, един вид 26/7.   Close Joy

# 93
аз пък искам да благодаря на dodo_dodo, за това че като се появи и лъхна нов живот и настроение на темата. Тя пак си беше хубава, но някой като додо определено й липсваше. Искам да й благодаря и за обработката на снимката на Малена, коятто пуснах по-нагоре. Радост за очите ми!
ако искате да я видите все пак:
http://malena2004.multiply.com/photos/hi-res/5/596?xurl=%2Fphoto … 2Fphoto%2F5%2F596

и друго искам да кажа:
ПРЕЧИТЕ МИ ДА РАБОТЯ!!! НУЖДАЯ СЕ ОТ СПЕШЕН БАН ИНАЧЕ ЩЕ ФАЛИРАМ СЪВСЕМ СКОРО!!! #Cussing out

Sad Sad Sad Cry Cry Cry Cry Cry Cry Cry Cry

# 94
Фрида, да ти жива ,здрава и все така красива Сара и много да те радва и да те вдъхновява още повече!

И аз искам да се присъединя към благодарностите за синтезираното инфо и на Фрида и на geminarius и на dodo,  и на всички, ама наистина поспрете се малко, то се видя, че не спите, ама на работа не ходите ли? #Crazy

# 95
ох  ooooh!

Пропуснах да пожелая на Фрида и малкото човече много здраве, щастие, любов, нестихваща муза за мама и весели мигове за малкото вдъхновение!

# 96
  • Sofia
аз пък искам да благодаря на dodo_dodo, за това че като се появи и лъхна нов живот и настроение на темата. Тя пак си беше хубава, но някой като додо определено й липсваше. Искам да й благодаря и за обработката на снимката на Малена, коятто пуснах по-нагоре. Радост за очите ми!
ако искате да я видите все пак:
http://malena2004.multiply.com/photos/hi-res/5/596?xurl=%2Fphoto … 2Fphoto%2F5%2F596

и друго искам да кажа:
ПРЕЧИТЕ МИ ДА РАБОТЯ!!! НУЖДАЯ СЕ ОТ СПЕШЕН БАН ИНАЧЕ ЩЕ ФАЛИРАМ СЪВСЕМ СКОРО!!! #Cussing out

Sad Sad Sad Cry Cry Cry Cry Cry Cry Cry Cry

Думите ти ме радват много!
А относно обработката на снимката на Малена - когато снимката е с добри технически показатели и детето има излъчване, да се работи по нея е удоволствие.
Иначе и аз съм на работа, но ми действате заразително. Чудя се как по-рано не съм писала в темите ви. Simple Smile

# 97
Додо, снимката е станала много хубава! Както ти казваш - когато снимката е добра
и обработката е на ниво.
Може да ти досадя и аз с една стара на Сара, защото много я харесвам, а фонът е мазало  Mr. Green
Само когато имаш време се занимавай с нея, не ми е спешно. Искам да се зичисти фонът, ако не ставам нахална   Flutter
Само да я намеря и ще ти дам линк. И не се смей, това е от ante-pro-периода ми  Joy

# 98
  • Варна, а по празниците в Ямбол
ееее срамота, купони мепони, всичко съм изтървала... добре, че има добри хора да ми кажат з ановата тема!!!  Money   bouquet  Mr. Green
Отивам да чета

# 99
Фрида да ти е живо и здраво вдъхновението   bouquet Весел празник!
dodo снимката на Малена е станала чудна:) Как правиш бузките толкова приятно розови,устничките толкова алени и очичките като звездички?Simple Smile

Мен много ме е яд че днес времето е хубаво и трябва да излизаме на разходки:) Предпочитам да е мрачно,дъждовно и студено,за да си стоя вкъщи и да ви чета  Hug

# 100
Време тъкмо като за фотография.

# 101
Амбер пък мен ме е яд само че времето е хубаво, слънчево и прекрасно за снимане на есенни листа, пък аз кисна в офиса и ви чета Joy Трагедията е че като Малена и Додо нещо работата ми куца като вися при вас Confused

# 102
  • Czech Republic
Запис и от мен(без нищо Blush) в бързо набъбващата нова тема!

dodo_dodo, добре дошла - знам за теб, че си магьосница във фотографията, така че се радвам както всички, че пишеш тук! Hug Heart Eyes

Фрида да ти е жива и здрава дъщеричката! Много радостни моменти да ти носи!  bouquet

# 103
  • Sofia
Фрида да ти е живо и здраво вдъхновението   bouquet Весел празник!
dodo снимката на Малена е станала чудна:) Как правиш бузките толкова приятно розови,устничките толкова алени и очичките като звездички?Simple Smile

Мен много ме е яд че днес времето е хубаво и трябва да излизаме на разходки:) Предпочитам да е мрачно,дъждовно и студено,за да си стоя вкъщи и да ви чета  Hug

Много е просто. Селектирам устничките и бузките - може и с една селекция, може поотделно. В зависимост от размера на селекцията - това зависи и от мащаба на снимката и от плана на обекта - давам стойности на Feather - а, така че да прелива плавно.
След което засилвам червеното и готово. Може да стане и през сатурацията и през колор баланса или пък през селектив колора. Може и с левълс. От където ти е кеф. След това може да десатурираш леко.
Очите - селекция, дубъл на лейъра, на ириса правя ъншарп, контраст, проби с цветовете, може и левълсите - квото ти хрумне, всичко е експеримент. хубавото е че може да се трие и започва от начало - въображението ви не бива да има граници! Бялото не го пипай много, щото като е прекалено бяло - стои несъответно на останалото.

Ще ви споделя малко личен практически опит. Винаги, когато приключа с обработката на дадена снимка, не бързам да я качвам никъде. Оставям я да ми виси в шопа.
И си правя нещо друго на компютъра или дори не на него.
След известно време отварям снимката. И я виждам с други очи. И веднага ми се набива кое не е поправено или кое е изкуствено или нещо което съм забравила.
Това упражнение може да се повтаря много  пъти. И всеки път откривам по нещо. Това е защото, когато се вглъбим в дадена снимка, в обработката и и някак съзерцанието ни става така концентрирано, че започваме да виждаме само детайлите върху които работим. Същевременно губим усета да видим целият кадър в съвкупността му и пропускаме разни детайли във взаимодействието си.
Случвало ми се е дори следното - много пъти проверявам по този начин снимката, качвам я в някой от сайтовете и виждам нещо фрапиращо. И си казвам - о, боже, та как не съм го видяла!
И трия и качвам пак... Simple Smile
Но винаги имам усета, кога снимката е станала хубава като кадър изобщо. Нещо под лъжичката почва да ме гъделичка и се усмихвам несъзнателно, просто се радвам. И наиситна, винаги тези снимки се харесват много и почти на всички, които са ги видели.
Та така.

Деси, прати ми я. Но довечера ще я пипна, защото на работният си компютър нямам Фотошоп / и слава богу Joy/

# 104

Общи условия

Активация на акаунт