ФОТО: -Графи, -Шопъри, -Ценители и -Гледачи / Volume 16

• 23 054
  • 587
  •   1
Отговори
# 570
Според мен трябва активност.Освен включването към разни групи,трябва много да коментираш други снимки,да задаваш въпроси,да участваш в какво ли не.

Аз веднъж оставих някакъв блед коментар под една снимка и получих няколко месиджа с най-подробни обяснения как и защо е направена снимката.Така тези,които си коментирал,евентуално те включват в контактите си и коментират твоите работи после(защото им се явяваш в бутона "Photos from your friends").Въобще взаимен процес.

Затова и направих в "Something very special*"(http://www.flickr.com/groups/492834@N23/discuss/72157602043568634/ )код,с който може всеки член на групата да покани за присъединяване към нея снимка,която много харесва,но не иска да коментира по-подробно.Пак си е някакъв вид комуникация.

Последна редакция: ср, 26 сеп 2007, 14:40 от Trislon

# 571
фрида, това за фликрските коментари не го разбрах.

за групите и аз си мислех как ще го снимам всеки ден,.обикновено се виждаме около 15 мин сутирн, докато се приготвям да изляза и не знам на кой свят съм, и вечер от 8 - 9 -или 10, зависи в колко се прибера от работа, и обикновено само гоприспивам.
но пък това е моя живот с него. поне за сега. хубавото на 356 е че се хващат всякакви моменти, и хубави, и не толкова, и магарии, и усмивки,и инат... така според мен се добива по реална представа за живота на дечко, и ако го правим за документален спомен, мисля, че снимка с ръце пред лицето е също толкова стойностна, колкото и останалите. замисляш се след няколко години какво магаре си бил и как си томрозил мама.
също така мисля, че 1 снимка е достатъчна. вечи, аз не бих затормозявала админите да ми трият излишните снимки. всеки си има достатъчно задължения, и никой не е на трудов договор към фликр. малко самоконтрол и ще е окси.

също така бих поставяла номер под снимките, за да се вижда поредицата. повечето така правите, но не всички и понякога се обърквам.
много ме кефи да ги гледам, въпреки че още не съм постнала. но от около 2 месеца имам снимки от всеки ден с 2-3 изключения. от седмица снимам тенденциозно за групата.

Муцун, и на мен едното петно ми се беше появило изневиделица по средата на едни снимки на морска буря. направих около 150 кадъра на едно място, без да сменям обектива, за около 20 мин. дори не мърдах много. на 70та снимка се появило петно. много по-грозно черно и голямо от твойто. няколко дни по късно пак така изчезна.
ама си имах други по-малки рук там.

# 572
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Фрида, разбира се, че няма да пипам... та аз дори не я знам къде седи тази матрица в апарата, знам само, че е някаква пластина, ама как изглежда - нъц... Crazy

Е какво излиза сега - ще си имам петно ли? Ми то трябва да хвана да снимам стената, че току виж и други петна се появят - ще правя проби след малко ooooh!
Последно не разбрах - може ли да го върна като е едефектне, защото определено не съм аз виновникът - видях една от най-първите снимки, правени с апарата, още от първите минути в ръцете ми - има го петното Close

Казвайте кога ще е този плАнер, че много искам да ви видя... Hug И въпроси искам да ви питам Flutter

# 573
най-ясно се виждат петната на чисто синьо небе.

опитай да го върнеш.

# 574
Фрида , с интерес чакам нещата ти. Simple Smile

Ето и моята последна снимка:  Simple Smile

# 575
  • Sofia
Фрида , с интерес чакам нещата ти. Simple Smile

Ето и моята последна снимка:  Simple Smile

Браво!
Дай съвсем малко контраст / може и левълс/ и насити цвета на очите.

# 576
  • Sofia
И още нещо сега видях. За да е перфектна.
На деколтето, там където е рокличката - червените пиксели дразнят - много по ярки са от общата тоналност. Почисти ги.
И сянката от пръсчетата на личицето. Със щампата.

# 577
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Фея, много ми харесва. Много нежно, много детско и чисто Flutter. Сподели каква обработка има, моля. Винаги съм се чудила как стават тези снимки с прекалено светлата кожа и въпреки това контраст.

# 578
Аз ще взема да позачистя снимките дето са в повече в групата.
На тези, които не са влизали да гледат пускам тук "избрано"

# 579
 Горска Фея -възхитена съм/и аз чакам за разяснение,как точно я направи newsm78/
Вечерница - Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 580
  • Sofia
На Вечерница снимките също много ми харесват!

# 581
На Вечерница снимките също много ми харесват!
Твоето мнение ме радва особено! Като се има предвид, че снимките (без една) са натюр без никакви корекции.

# 582
Лулуто, ми спретнете една група  52 Simple Smile То от много глава не боли  Mr. Green

Формирането на група не ми е проблем. Сериозни затруднения срещам с последващото "администриране"  Чувствам се длъжна да обхождам вяска снимка Grinning Напоследък нямам никакво време и нещата драматично се задълбочават:( На всичкото отгоре аз съм и с много ниско ниво на самодисциплина и като влеза веднъж в някой фотографски сайт си откарвам поне час Sad Нека някой друг я регистрира или поне да поеме администраторските права, че в близкия месец се очертава изобщо да отсвиря фотографията. Всъщност излъгах на 10 е иложбата на онези шефове newsm44 Най после всичко е готово, копирано на хартия, рамкирано и т.н. ще я редим на 8-ми и 9-ти. Аз не помня дали ви казах, но един познат фотограф ми помогна при ретуша и освен че научих разни нови неща съм доволна от крайния вид на нещата Grinning

Пус нещо и от мен:)

# 583
А какви условия ще има групата?
Да не стане така, че повечето ще зарежат "365 мига" и ще пускат само в "52 седмици"
Идея за заглавие?
За мен не е проблем да я създам. Стига да няма против.

# 584
Аз искам да помоля притежалки на Канон 350Д(например geminarius  Simple Smile )  и пентакс К100 ( например Лулу!  Simple Smile ) да ми изброят недостъците им.

Сега ти видях въпроса, извинявам се Embarassed

Недостатък - липса на прецизен ръчен контрол върху готовите режими на баланса на бялото. Това най много ме боли. Другите неща са просто разни екстри, които съм забелязвала в други моделчета и съм решила че са удобни - изваждане на бутона за роу върху тялото, изваждане на варантите за мерене пак върху тялото.

Общи условия

Активация на акаунт