АВГУСТинчетО не СпИра и нЕ трАе, искА тО да тИчА и ИгрАе!

• 9 289
  • 308
  •   1
Отговори
  • у дома

Най - продуктивна дата: 07.08.2006г - 8 бебета
Най - разпространено име: Никола, Николай, Николета - 9 бр.
Най - тежко бебе: Калоян на nana77 - 4.350 кг.
Най - леко бебе: Явор на punita - 1.150 кг
Най - дълго бебе: Андреас на Ljubica - 56 см.
Най - късо бебе: Стефан на KoRn4e, Кари на Lorexa, Александра на Val_ Stef - 47 см.

Първото ни зъбче - Ивайло на Netty

!Сетивата на бебето!
!Сънят на бебето!
!Примерна схема за захранване на ХИП!
!Таблица на алергизиращите храни!
!Запичащи и разхлабващи храни!
!Рецепти за домашни пюрета и каши!
!Кой тип е вашето бебе!
!За нормите!

Проблеми
!Хълцането!
!Утешители - биберони и палец!
!Как да превърнете 8-те “ревливи периода” на бебето в магически крачки напред!
ВАЖНО

Ваксините
Имунизационен календар на Република България
Основни въпроси свързани с кърменето

howtoeat.info (by didika); medicalbg (by didika); exooo (by didika); dieti.gbg.bg (by didika); bulgarianbaby (by didika); moetodete (by didika); varnabebe (by didika) - това е за варненските мами; kidsbg (by didika); kokona (by didika); vaxini (by Kabiv); тема (by Dani777k) - за лесно пазаруване
НЕЩА ОТ ПЪРВА НЕОБХОДИМОСТ:
Парацетамол-сироп или свещички(Ефералган, Панадол, Калпол и др.)
Спирт или кислородна вода 3%
Стерилни марли
Памук
Хипоалергичен лейкопласт и цитопласт
Топоцин пудра или Бивацин спрей(за подсушаване на мокрещи и сълзящи рани)
Сироп за кашлица(Проспан, Хустагил,Стодал и др.)
Капки за нос или спрей за нос(Виброцил, Низита, Стеримар и др.)
Витамин Ц на ампули 2мл
Осцилококцинум(хомоепатично лекарство,което се дава при първите симптоми на разболяване)

НЕЩА ОТ ДОПЪЛНИТЕЛАНА НЕОБХОДИМОСТ:

Дуфалак(за разхлабване)
Сока на Хип против разстройство или активен въглен
Фенистил гел за мазане при единични пъпки
Зиртек или Фенистил капки при цялостни обриви или други алергични реакции
Гентамицин крем(вече няма производство, новия се казва Банеоцин)
Калгел или Дентинокс
Камомила или Осанит
Фуроталгин(капки за уши при оставане на вода в ушите)

Благодаря на  marulka_s за името на темата ни!

Последна редакция: ср, 19 сеп 2007, 09:17 от blueeye®

# 1
Опааааааааааа първааа  smile3534

Бравос на Блу и Марулка   bouquet

Айде качвайте снимки, че чакам да гледакам още  Flutter

# 2
Добро утро от нас с Тони!

Страхотни сте на снимките.
Блу , Марулка   bouquet

Честит имен ден на Нана, София на Blanc и всички други скрити именници!  bouquet

Днес моята сестричка също е именничка и черпя за нейно здраве.

# 3
Здравейте и от нас!
Честита нова темичка!
След вчерашното парти моето момче спа така дълбоко и непробудно, направо пиша на всички 6-ца.
Честит имен ден на всички именници и честит празник на Софиянци!
cvetyab, на много хубаво място ще се местите да живеете. Браво  Peace. А, спиралата ти, каква марка е?
elen@ , аз дори не съм разбрала, че Марти си е ударил устата. Много прегръдки  Hug
Днес най-накрая отварят нашето кафенце, където си ходиме сутрин  Grinning. Бяха в отпуск цели три седмици.
Айде лек ден!

# 4
Ауууу Честит Имен Ден и от мен на всички именници малки и големи!

Цвети и Мама Марго искренно ви завиждам...Така искам и ние някога да успеем да "преплуваме" океана  Blush

Значи да се успокоя за тая спирала и да не се шашкам, но и аз така си мислех, че докато самата аз не пробвам, няма как да разбера. Цвети, а размери имат ли или тия от 15 лв. са си стандартни?

# 5
  • София
Честит имен ден на всички празнуващи днес - София, Нана, Наденце и всички останали! Бъдете много здрави, щастливи и с късмет! Специални целувки за С. от И.! Heart Eyes Wink  Hug Heart Eyes  bouquet

Честита ни нова тема! Hug Блу, Марулка, благодарности!  bouquet

# 6
Така да се запишем и ние в редиците на падналите.Тони снощи падна от спалнята и то пред очите ми.  Cry Изобщо не успях да реагирам.В резултат му се поду устничката, имаше малко кръв и много рев, а мама беше пред припадък.После си го гушках цяла вечер за да го усещам и да съм по-спокойна.
Сега се обличаме и излизаме на разходка. Като приспя Тони на обед ще се включа пак.
Лек ден на всички! Hug

# 7
  • София
привет на всички и честит имен ден на всички именници !!!!  bouquet

И Миташки след вчерашния ден пълен с емоции заспа веднага и спа до 7.30 сутринта- чудо невиждано.

Heart Eyes

# 8
  • София
За срещичката - и аз искам да благодаря на Велмар за положените усилия!  Heart Eyes  bouquet  Беше една голяма бебешка лудница, но много приятна.  Heart Eyes И на мен ми се видя кратка, не успях да се видя с всички мами, освен това така и не се запознах с някои от тях Sad Искам специално да поздравя Ембър и Душето, че успяха да дойдат от далече-далече!  Hug Hug И аз съжлявам, че Марти с Елена закъсняха толкова.  Sad И ние по случайност открихме клубчето, наистина е трудно да се намери от човек, който не го знае... Снимки аз ще кача утре, че сега го няма таткото да ми помогне  Blush
Извинявам се, ако ви се стори много неприлично моето питане, но колко парички събрахме? И защо Криско отпадна?  Embarassed
Кайли, много неприятен инцидент Sad Ивчо тази сутрин щеше да направи същото, но се събудих точно когато тихомълком пълзеше към ръба на спалнята, че нали след сутрешното папане го взимам да спи при нас.
След вчерашното парти моето момче спа така дълбоко и непробудно, направо пиша на всички 6-ца.
Ама добро ти е детенцето, не че е от срещата!  Simple Smile Ивчо пък беше неспокоен. Явно много красивите ни девойки са го развълнували.  Wink Heart Eyes А пък нали и с Дари се целуваха.  Joy
Трябва да простирам. После на разходка. След обяд ще пиша пак.  Hug

# 9
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ И ОТ НАС  bouquet
вчера наистина беше страхотно многоооооооооо специални благодарности на velmar i dari разбира се  Hug Heart Eyes
май трябва по често да става така защото Боян заспа в 8 и стана чак 8 тази сутрин иначе едвам го преборваме да заспи в 10,30
усмихната и успешна седмица на всички

# 10
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ - ДА СТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ

Страхотен рожден ден се е получил май май - БРАВО!!! Ние вчера късно си дойдохме - бяхме при майка ми и баща ми цяяяла седмица, иначе и ние щяхме да дойдем.
Да ви се похваля - Георги проходи. Правихме и прощъпулка - подвуоми се между отвертката и химикала, но си взе химикала детето.
Ами това за сега от нас - качвайте снимки да се наслаждаваме на партито Simple Smile))
(дидка 25 разбрах от nana че с мъж ти сме почти градски....трябва да си пишем с теб, като ходите на гости да се виждаме на по кафе...то се е видяло че тук е трудна работа  Grinning)

# 11
Еййймного хубави снимки. Незнам колко сте успели да се видите, като навсякъде пъплещи мушмороци и очите на четири. То е било весела  гледка. Далечко ми е София инъче щях да завъртя снага там... Mr. Green

# 12
Честит Имен Ден на София на Блан
Честит Имен Ден на Нана,Наденце,на сестричката на Кайли  и ако има и  на другите  празнуващи!!!

Вчера беше супер...Марти,която по принцип е много контактна беше като шашната от многото деца щъкащи навсякъде.И доста време се излага,като ми висеше на ръцете и не искаше да я пускам на земята.Накрая и тя се поокопити,ама накрая!

Честито прохождане на Георги на Тони М

# 13
 blanc, да ти е жива и здрава именничката!   bouquet
И всички други именници  Hug
Разгледах снимките от общия РД, явно сте си прекарали страхотно Simple Smile Възможно ли е да надпишете снимките- аз познах няколко децица и майки, но за повечето тъна в догадки  newsm78

# 14
  • гр.София
 Честит празник на всички! Благодаря за пожеланията. Надявам се довечера поне едни бонбони да почерпя,нищо че Елиона бонбони не пие Mr. Green
Ще водя Пепи на уч-ще и ще се мотам 3 часа по града. Трябва да търся,къде е Държ.лотария,понеже миналия месец спечелих ...ютия с един подарен билет.

За парите-110лв събрахме. Сега поразгледах,наистина в сайта на Дари няма обща сметка,а препратки към нуждаещи се деца.Но Фондът е действащ-трябваше да имат сметка.Помагайте.Много да не се отдалечаваме от първоначалната идея.
 До скоро.
 Елвинг,С. благодари на И. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт