Септември = революция и есен, за нас е месец най-чудесен!

• 14 346
  • 291
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте мацки!

С моята щерка сме навън дори и в студа, затова почти нямам време да се включа, та съвсем набързо:

Desssy честито ти проходило момченце! Да ти е живо и здраво и да прави само малки белички!

И аз очаквам с нетърпение момента на прохождането. Имам чувството, че това ще бъде най-щастиливият ми миг, дори по-вълнуващ от РД, защото това е първата стъпка към независимост на моето момиче. Тя засега не се пуска и е много внимателна и предпазлива - Vesana прекрасно те разбирам в тази връзка. Но пък от друга страна ми се струва, че по-късното прохождане има своите предимства. Така се научават на стабилност, на по-леко падане, въобще съзряват за ходенето, което не било лесна работа (просто никой от нас не помни с какви трудности се е сблъскал навремето Crazy Party)
Та така...., аз вече ще се пръсна от напрежение в очакване на мига, в който Игли-бигли ще се пусне. Някак ще израстне пред очите ми. И stes, да, прощъпулника си е празник, поне толкова важен колкото РД, нали ходенето превръща бебето ни в малко дете?  Hug

За ваксините - мацки гледах календара, защото видях, че мненията тук са разни-разнообразни. До края на втората година има две реимунизации за полиомиелит и една ДТК. Вие пишете за пентаксим, но той включва всичко - полио иДТК, та не знам с него как ще стане по календара ваксинирането. Струва ми се, че твърде много ще му дойде на детето ДТК два пъти. Все пак схемата в календара не е случайна. Следващите ДТК са чак на 6-7 години все пак.

Аз лично като правя рубеолната ваксина ще си поговоря с моето педи, защото ние слагахме пентаксим(за което вече малко съжалявам) и сега как ще процедираме не знам  Thinking

Dennis, разчитам на теб да разпиташ и да ни осветлиш като сложите ваксината във вторник.

Целувки и доскоро, задачи имам много.  Heart Eyes

# 106
steli-ssd, stes, Лулова, за хемоглобина пуснах тема и една мама ми каза, 4е пилешки дроб4ета е давала.
stes, предимството на кухнята в нашия слу4ай е, 4е всеки ден дават месо. Браво на Рая за избора! И нашият бати си взе тенис ракетата на прущъпулника, до сега тенис не е играл, пък да видим Wink Мерси за линка, запазих си го.
Ирини, браво за вашия хемоглобин! Сподели на какви храни и до колко /всеки ден ли, как.../ наблягаше. Какво му е на Спаси? Може другите стойности от изследването, за които споменаваш, да се дължат на сегашното му неразположение.
Vesana, дано не е нещо сериозно и бързо да мине!
Дессси, браво на ходещото 4ове4е!

# 107
 venush , защо се притесняваш за ваксините и съжаляваш за Пентаксима ThinkingТази ваксина определено е по-добрият избор от това, което предлага касата. Не виждам проблем. На 1 г. и 1 м. - ваксината за шарките. Реимунизация с Пентаксим - мисля, 4е на 1 г. и половина newsm78не съм сигурна, защото още ни е рано и не съм питала, но педиатрите знаят!

# 108
  • sofia
Здравейте!
Венуш, няма нищо неясно във ваксините. От 14 месец натам трябва да се сложи полиото и от 18 месец, но не по-малко от година след третия прием на ДТК трябва да се направи реимунизацията ДТК. Тъй като Пентаксима е комбинирана, за да спази всички условия се слага не по-рано от година след последния и прием, т.е. ние както закъсняхме и я сложихме на 6 месеца третия прием, сега най рано на година и 6 месеца можем да сложим реимунизацията, дори и да се закъснее не е проблем, На Ели едната реимунизация и я правихме на 2 години и 9 месеца  Wink
За зъбите.....ами човек наистина трябва да отиде на лекар ако детето му има симптоми на разболяване, защото то е в резултат на занижен имунитет, но същевременно няма нищо ненормално и знам за деца, които вадеха зъби с по 39 градуса Т и то в продължение на 10 дни, със сигурност е било от зъби, защото ходеха на лекар, проблем здравословен липсваше и с избиването на съответното зъбче Т спадаше. В този ред на мисли, Лулова много жалко, че сте дали антибиотик и че по този начин ти се мъчи Хари с всяко зъбче  Sad
Стес, честито за прощъпулника, жалко, че не сподели по-рано за идеите си и за хобита и допълнителни занимания, веднага бих се възползвала  Mr. Green
Мама Капи, за всички лекарства и особено антибиотиците най-добре се посъветвай с лекар. Все пак като мама и на по-голямо дете знаеш, че на лигавицата на носа са и необходими 10 дни за да оздравее напълно.
Снимките на всички, да не ви изброявам поименно, да не пропусна някого, са чудесни.
Целувки.
P.S.
Стес, чак сега видях за изследванията на Рая, но аз си мисля, че е нормално да има ед. еритроцити и левкоцити и пик. кристали. Какво каза лекаря ви?

Последна редакция: пт, 21 сеп 2007, 18:37 от assia

# 109
  • София
Ние...пропуснахме срещата Embarassed От много каненици дребния заспа точно, когато трябваше да излизаме, а цял ден само мрънка. По повод на което вижте какво ми прати мъж ми от работа hahaha

# 110
Здравейте сладурки! Grinning
В края на "работния ден" успях да седна да ви драсна няколко реда. Веси и тати се преспиват, а Мимка "чете" книжки. Grinning Ех, как обичам да е петък... Grinning Някак празнично настроена се чувствам. А и имам повод да съм щастлива. Днес моето голямо момиче е изгледало послушно целият театър в детската градина и дори е взела дейно участие - имало е танци. Това си е голямо постижение за нас. Grinning
А Веселушка от ден на ден става все по-интересна. Толкова активно комуникира с нас, изразява ясно желанията си (сочи с пръстче, издава звуци, срички), радва ни се като ни види, много е емоционална. Все едно гледам бебе за първи път в живота си. Мими никога не е била такава. Confused
Дребка върви много стабилно вече, мога спокойно да я оставям да си обикаля сама.
Vesana, съжалявам да чуя че малката е болна. Дано бързичко оздравява. Praynig И ние у дома сме се натръшкали и трите мацки.
Desssy, честито ходещи крачета! Знам каква радост е това. Grinning Време е за прощъпулник!
venush, изобщо няма да разбереш кога Иги ще те изненада с първите си самостоятелни крачки. Grinning
Кузманка, изследвания на кръвна захар се правят заедно с другите показатели. Не се прави отделно.
irinii, скорошно оздравяване на Спаси. Много болни дечица, но и времето рязко захладня и е доста променливо. На вас не ви ли правиха пълна кръвна картина? Тя би трябвало да включва и кръвната захар.
stes не се съмнявам, че един ден от Рая ще излезе чудесен лекар. Grinning И дано си хапва с удоволствие манджичките от кухнята.
mamaKapi, и аз като stes, се доверявам преди всичко на хомеопатията. При нас дава чудесни резултати. При настинка много ни помага една стара народна рецепта (ползвам и такива Simple Smile) - намазвам стъпалцата с пчелен мед и нахлузвам два чифта чорапки. Така преспива през нощта. Процедурата се повтаря 3-4дни. Но ако положението е критично, разбира се, трябва да се обърнеш към педиатър. И благодаря ти за комплимента.
steli-ssd, голям сладур е малкият рожденник. Heart Eyes
Vessselka, красива торта! Grinning
viki81, прекрасни снимки! Hug
Отивам да спретна една салатка, че да седнем с моя мъж на сладка приказка. Grinning
Целувам ви! Heart Eyes

# 111
Добър вечер и от мен!Вече мога да отдъхна малко тук след тичането целия ден след малчовците.Планирам неделя да правим прощъпулник на Ради,че вече си ходи съвсем сам,Дари още я страх и търси да се държи за пръст.Вече сигурно станахме "досадни",нооооо Ради има 16-ти зъб,неговият хемоглобин е 122,а на Дари 124,не съм им давала от както стана горещо жълтък и много се радвам,че им е така добър.
За ваксините,разбрах защо по ЗК е толкова рано полиото-на 1,2 месеца,защото е само тя,ДТК се слага на 1,6,и тъй като пентаксима е комбинация от тези не може да бъде сложена толкова рано и затова се забавя полито,което не е проблем,разбира се.
Отивам да си сипя една биричка,прочитам още малко тук и айде при децата Mr. Green
Лека вечер на всички!
И на всички болнички-бързо оздравяване!!! Hug
П.П. И на Ради в урината има единични левкоцити,педиатъра каза,че е нормално,тъй като не е стерилна.

# 112
Честит рожден ден на всички празнуващи днес   bouquet !
Не мога да чета днес, моя компютър се разби тотално и ще го нося в сервиз тези дни, ще ви чета и пиша от приятелки, който иска да се свърже с мен за парите за партито, нека ми вземе тел от Ави, Деси, Весана, Мила...(Поздрави на всички

# 113
Стес, честит прощъпулник. Звучи страхотно всичко, което описваш, а идеята за хоби и т.н. вече е част от нашия сценарий.  Peace
Деси, честити ходещи крачета  Hug
Венуш, наистина прохождането е много мног овълнуващ момент. дори повече от пъривите думи, защото със сигурност не става "без да искам", а със съвсем целенасочено усилие и воля от страна на малкия човек. Сигрун оскоро ще г овидиш. За Пентаксима - няма опасност да е в повече - защото логиката на трикратнот ому поставяне е е не 3 пъти да слагат ДТК /например/, а да сложат 3 изчислени дози за постигане на пълна имунизация след поставянето на третата.
Ви, ами аз за нашия режим на хранене съм споделяла - общо взето почти всеки ден с еконсумираше някаква ""желязоносна" храна - месни пюрета /вече от нашите храни/, супи, бульони, хапва си телешки кюфтенца, яйчица, спанак... Общо взето едвали нещо ново и оригинално ще споделя - въпросът е да има последователност. Сигурна съм, че и Яничка ще го вдигне, а и вие все още доста се кърмите.
доника, мнооого оригиналн ареклама. Особено ми хареса пръцкането  Wink
Марианка, много се радвам за успехите на Мими и съм убедена, че все повеч еще стават!
Йоана, чудесни резултати. А за броя зъби н аРади - мног осъм впечатлена  Grinning
Кузманка, марианка, пълна кръвна картина е стандартен блок от изследвания на кръвта, а за нива на кръвна захар се извършва друг тип изследване - в смисъл резултатът е извън общата картина.

спаси също от ден на ден става все по-интересен и зрял. Много обича да участва в мои занимания- например в готвене. Имитира ме - например разбърква с лъжица яденето, днес ръсеше плънка по баницата, добавя съставки в тенджерата и т.н. и се чувства много пълноценен. Когато му кажа отваря хладилника, пералнята и ми носи дрехите за простиране. Вече се опитва да се облича и съблича, а също и да се обува - мога да изброявам още. Любимот ому тв предаване е Бон апети - гледа го открай-докрай.Състояниено му з асъжаление е без позитивна промяна засега и добре че утре сме на консултация.

мацки, как мина срещата днес?

лека нощ!

# 114
mari_anka   браво на Мимито Hug  bouquet Hug

# 115
Благодаря, DVV! Невероятно щастлива съм! Grinning
irinii, чудесно е, че внесе яснота по въпроса с кръвната захар.

# 116
аз съм от миналогодишните септемврийчета но тук пише Пуполино.  newsm59  bigdance2 nbirthday newsm67 Tada bdbaloni hbday happy bd baloni baloni
Искам да й честитя празника на нейното малко слънце-Бранко.Пожелавам му едно без грижно детство ,много иги и прекрасен празник на родителите му

# 117
 Hug Добро съботно утро!
Срещата мина в едно непрекъснато щъкане на майки и деца.Нямаше статисти ,единствените неща които не се движеха бяха чашите ни на масата  Mr. Green В Мола беше много задушно и излязохме на площадката зад Мола,където на воля попързаляхме децата,люляхме ги,щракнахме няколко пози с фотото.Дечицата са пораснали много и всяко може различни и интересни неща.Аз лично се смях от душа на имитирането на жаба,магаре и конче от Сашето на Ави.Все едно слушате звук идващ от играчка,страхотно ги имитира.А Мия пее една песен за кокошките в дует с майка си.Партията на Мия се състои в - ко-ко-ко-коооо  Heart Eyes Арен се държа малко непрелично превземайки играчката на Иван на Алфи и надавайки писъци,за да не му я върне.Запознахме се с Цвети и 2те и чудесни дечица.Стефи пък е със страхотно възпитание опитва се да казва "благодаря"   Wink В очакване сме на партито Peace
Стескръста се оправи.Не ме боли.Но още пия лекарствата.Това с почивката и аз го знам,но не ми се отдава  Rolling Eyes
Мама Капи благодаря ти.Радвам се че си харесала стаята на Арен.Аз обичам да имам пространства също.Има едни вратички продават се в ТСМ който се слагат на вътрешно стълбище и са за обезопасяване точно като за вашият случай.
http://tcm.dir.bg/_wm/catalog/item.php?did=18426&df=35581&dflid=3
 Много неща биха се случили.Добре че не са и си я видяла навреме малката разбойничка.
mari_anka Браво на Мими .Радвам се че Веселушка те прави толкова щастлива също  Hug
ПуполоноЧестит Първи Рожден Ден на Бранко.  bouquet Пиши как сте?
Ириникакво му е на мечето?
Ви да не те излъжа на коя фирма беше,но съм давала пюре от черен дроб на Арен също.Ще разгледам в магазина да видя има ли и на коя фирма е.Ето това е : http://www.semper-bg.com/meat/meat_14.html
Доникатова клипче е много смешно,върти се от около 2 седмици в нета. Mr. Green
Десичестито ви ходещо човече. Hug наитсина е вълнуващо
~~Леля~Ог~~ Убедена съм че ако човек търси спор винаги го намира  Peace Децата обичат да участват в нашите ежедневни дейности както могат,дори и с наша помощ.Кое се брой и кое не ,не е тема за разговор,просто защото всички знаем че децата ни не готвят,простират,прахосмукират сами.Дори да цапат,влачат дрехите по пода и разливат храна е важно че са им дали възможност да участват.И забележи ,че Ирини е написала,че Спаси обича да имитира нейните дейности,не да я отменя в тях.Убедена съм твоето дете може страшно много неща и едва ли има неща който не може като останалите.Никой не е по-гениален от другите.Всеки се равива в неговият си коридор и няма как да се сравняват.Това ми напомня за чашата с вода,която за някой е полупразна,а за други полупълна.Въпрос на гледна точка и начин на изразяване.
Хубави почивни дни на всички ви  Heart Eyes
П.С. - Ася е преписала една много полезн аи хубава статия ,ще се радвам да я пусне.
Бебе Дунди - как мина театъра?

Последна редакция: сб, 22 сеп 2007, 17:35 от dennis

# 118
  • София
Izvinete me za latinicata. ne moga da si sloja kirilicata Embarassed

Viki se razbolia- hremava e, ciala nosht ne spahme, zashtoto plache , che ne moje da disha, znaete kak e. Dano se opravi do 4etvartak, 4e sme na vaksina , a i v sabota e sreshtata. Praynig

Pjureto s 4eren drob e na Semper.
 Haide da ne dosajdam s latinicata.  Hug

# 119
Влизам набързо да се похваля ,че вече си имаме християнче HugДържа се мъжки и се накриви само попа като го изкара от водата Joy Малко му се видя банята Mr. Green Голям смях падна.Снимки после Hug

Общи условия

Активация на акаунт