Септември = революция и есен, за нас е месец най-чудесен!

• 14 591
  • 291
  •   1
Отговори
# 120
  • Sofia
ДВВ, честито християнче! Ами то морски човек, как ще иска да излезе от водата Laughing

# 121
Честит рожден ден на Бранко и Алекс! Да пораснат големи, умни, красиви!

Честит прощъпулник на Рая на мама Стес! Честити проходили крачета на Георги на мама Деси!

ДВВ, честито ви християнче!

Марианка, поздрави и прегръдки за напредъка на Мими! Пожелавам ви безкрайни поводи, с които да се гордеете с нея!

Йоана77, сериозно се замислих дали Ради не чупи някой рекорд на Гинес с многобройните си зъбчета! Може да проверите!

Болни дечковци, бързо да оздравявате!

Сашко е при баба и дядо, а аз съм се захванала с основно почистване! Ще го оставя и да преспи там, та дано и аз си почина малко! Утре сме на двоен юбилей и купонът продължава, а на мен не ми е много до купонясване...

Довечера ще се опитам да кача снимки от Тунис в нашето албумче "На почивка".
Готово: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=150037&photo=26
Хубав съботен ден на всички!

Последна редакция: сб, 22 сеп 2007, 14:23 от Ави

# 122
Здравейте   bouquet
Нямахме нет няколко дена  ooooh! и сега не мога да ви изчета, толкова много сте писали  Grinning
Ние няма да можем да дойдем на партито на 29.09.  Sad А толкова ми се искаше да се запознаем на живо с всички вас  Confused Но нашия тати започна нова работа и сега няколко седмици ще работят и съботите, защото имат повече работа. Така че се надявам после да разкажете как е минало партито и да видим снимките  Hug

# 123
Zdraveite!

Az pi6a ot Pe6tera kadeto sme na gosti i nqma latinica. Iskam samo da se pohvalq,4e Dani ve4e prohodi! newsm44 Nqmam tarpenie da 4akam da vi kaja kato se varnem i zatova vleznah ot tuk vav forum4eto. Mnogo sam 6tastliva...ne mojah da povqrvam,to i e vreme ama ne o4akvah to4no sega. Takmo kazvah na edna jena 4e q e strah da se puska i tq se pusna i tragna, pri koeto onemqh i samo se usmihnah i zamryznah... Grinning.

Vesana, 4estiti hode6ti kra4eta i na vas!  bouquet
DVV, 4estito hristiqn4e, da wi e jivo i zdravo!  bouquet

4ao, tova e ot nas, 6te pi6a pak kato se priberem. Heart Eyes

# 124
Здравейте, сладурки! Heart Eyes
Днес нашият тати е на риба, а аз с двете принцеси у дома, по това време на деня изглеждам ето така Crazy hahaha. Уморена, но пък щастлива. Сутринта ги водих на пазар, после на детската площадка. Веси вече върви много стабилно и не ми дава да я държа за ръчичка. Grinning
След малко мисля да ги заведа на кафе, че Мими от сутринта се е размрънкала.
DVV, честито християнче! Да ви е жив и здрав! Heart Eyes Мъж е той, как ще се разплаче. Grinning
Ави, благодаря ти! Hug И аз съм разхвърлила къщата за основно почистване, ама кога ще превърша... ooooh! Разгледах снимките! Голям сладур е твоят Сашко. А пейзажите са невероятни. Много ми хареса "Слънчевата пътека". Grinning Страхотна романтика лъха от нея и мъничко носталгия. Wink
yoana77, направо ни комплексираш със зъбките на Ради. Laughing А Веси е със скромните 2бр. hahaha
bazel, стискам палци Вики да оздравее бързо. Praynig
dennis, много интересен разказ за срещичката ви. Радвах му се от сърце. Hug
mama rosi, Пуполино отдавна ни е "изоставила", но Честит Рожден ден на Бранко и от мен! Да и е жив и здрав сладкия палавник!  bouquet
Леля Ог, постингът ти искрено ме изненада. Shocked Не мисля, че мястото му е тук.
Ивче, жалко че няма да можеш да дойдеш на голямото парти. Confused Много исках да се запознаем. А към Пловдив кога ще идвате?
Целувки от мен! Отивам да изведа мъничко децата. Grinning

# 125
ехооо бандааа Simple Smile

аз само за едното испанско ехо минавам, че не съм ви прослушала много  Mr. Green

пътуването ни мина чудесно, Боян половината време спа, другата дивя, а Ивайло през цялото дивя, майка им слезе от самолета смачкана и рошава, и съжалявана от половината самолет  Mr. Green

тук е супер, Ивайло всяка минута чака да му се случи нещо различно. С братовчеда както си играят се и ступват бързо бързо... Боян остава в осма глуха горкия и само пресладва батковците, и надава страшен вой за да го чуят,  абеее вече съм уморена  Mr. Green
До плажа стигнахме днес и тамън се разположихме и като заплющя  ooooh!

хайде, дано сте здрави и в кондиция, ако успея да ви поизчета, ще се включа по-подробно

# 126
привет момичета!
Днес бяхме на консултация  - Спаси тежи 10100 /след обилн оизакване и намалено хранене/, висок е около 81см. миналия ден му потече нослето, снощи цяла нощ е с 38.4т. Днес се установи, че едното му ухо е доста възпалено, а също и гърлото... Ще слагам свещички ефералган /повръща през устата/, капки в носа, стеримар в носа, капки в ушите и Колд пач - компреси. Сещате се как се чувства детето щом види че насочвам нещо към сетивните му органи. та така - неприятното е, че и аз съм в подобно положение... а имаме и толкова други ангажименти. Но правим каквото трябва и дано до понеделник сме по-добре.

Щастливке, зарадвах се от сърце като видях испанското ти оле. дано случите нахубаво време и се върнете с тен, и отпочинали след бърза адаптация към беляджийството там.
Кузманка, честити ходещи крачета. Много мило, че побърза да ни споделиш.

Ави, Сашето е като разцъфтнало цвете - още по-хубав и голям. Пожелавам ти още хиляди красиви изглеви и залези с любимите хора и щом оздравеем чакам да те видя. Убедена съм, че все още  си в адаптивен период, но нали знаеш - ще е за последен път, а дотогава - нашето приятелско рамо е насреща.

Та само да доуточним че аз сериозно се притесних - на нас ли нещо ни има или вие сте супер гениални?
Все още не разбирам мотивите ти да четеш тук, да правиш коментари и да взимаш отношение по теми, касаещи хора които не познаваш /и слава богу/... Но все пак ти препоръчвам ако се притесняваш толкова лесно да се консултираш с доктор, защото в тази тема разбиране едва ли ще намериш.

# 127
Здравейте от мацки. Понеже цял ден нямах връзка , преди малко влязох и писах , писах ... и накрая преди да го публикувам малката ми изключи компютъра  newsm09 smile3532 .
И така , повторението е майка на знанието ... newsm62
Теди вече е много по-добре. Два дни пие хомеопатични и кашлицата , която се оказа , че е лаеща , вече е отхрачваща , а с помощта на помпичката , хремата намаля. Може би ще минем между капките и няма да пием антибиотик .
denis страхотна си , от това имам нужда определено . Ще си го набавя , иначе ще съм дежурна на стълбите 
smile3525
Леля Ог , защо си толкова язвителна . Дали едно дете е гений или не , не се определя от желанието на родителите му . Гените на няколко умни баби и пра-дядовци + собствени такива и хоп !!! новото ДНК определя гения . Природния интелект си е друго нещо , а  newsm53 , ама не всеки го има  newsm47 . Все пак да не забравяме , че уменията на детето се формират в основна степен от неговите родители . Малко занимавки , туй-онуй и готово . То и моята кукла не ги може тези упражнения , но аз и да си кажа честно не й ги позволявам . Основно проблема си е в мен , а не в гениалността на детето . Хубаво прави  irinii   , общуването с детето и социализацията му * (ако мога така да се изразя ) в семейството формира характерът и възможностите на детето и не само у дома , а и сред връсниците му след време . Изпитала съм го , вярвай ми . Та няма да е лошо да се позамислиш колко време му отделяш на това дете и после да иронизираш другите . Сега се извинявам , ако мнението ми ще те засегне , но съм сигурна , че ако преглътнеш егото си , няма да ти направя впечатление  newsm51
Денс гледах един филм за едно детенце , изгубило родителите си в катастрофа и на една сценка , където то си спомни за катастрофата и загубата на родителите си така се разстроих , че добре си поплаках . На 01.10 се навършват 3 години от нашата катастрофа и се замислих какъв ад щеше да е за малката ми кукла да расте без нас , за точа , че нямаше да я има Теди и колко съм благодарна за всяка секунда на тази зема , прекарана с любимите ми хора . Невероятна щастливка съм , благодаря на бог от сърце за втория шанс и милостта му ...
Явно наполедък не мога да си контролирам емоциите , станала съм раздразнителна , чувствителна и обидчива - не е хубаво ,все се карам и мърморя , дано след почивката да се върна в кожата си . А да не ви казвам как забравям . Понякога изобщо нямам спомен за нещата , които съм направила , губя вещи у дома и ги намирам след време на необичайни за тях места , забравям имената на роднини и познати , ключовете ми редовно се издирват и прочее  smile3518 , нещо става с мен , това лято ми се отрази зле ....
Искам и съвет за ноктите ми , цепят се ужасно , не съм виждала такова нещо - половината ми плочка се избелва , от маникюра няма и следа , а уж пих мерц , защото лятото ми падаха цели кичури коса.
П.П извинявам се , ако съм ви натежала с оплакванията , явно съм станала кифла  oops , но ще се стегна  Flushed Чао засега , че малката се задава и пак може да остана без постинг  newsm62

# 128
Привет мами,

DVV, честито християнче!
Кузманка, честити ходещи крачета!

Както Денис е писала онзи ден в МОЛ-а имаше много подвижди мами и бебета  Wink Laughing, но въпреки това определено е зареждащо да се видим!
За кукления театър - днес водихме Стефи и Жана...Жана изгледа целия едночасов спектакъл и се забавлява отлично, докато Стефи понеже е особено чувствителна към говорене на висок тон още на 5-тата минута се разстрои дотолкова, че не успях да я успокоя (разтрои се от това че актьорите говореха високо, за да ги чуват всички в залата). И за това ние не догледохме представлението, но другия път може би..... Grinning
mamaKapi , не се притеснявай за емоциите, мисля че е съвсем нормално в този етап от майчинството. При мен също е така предполагам и при други мами. Прекалено сме чувствителни, изострени, обидчиви (сега виждам че и ти си използвала същите епитети). Ако ще те успокоя ще кажа само, че не си сама и ти пращам морална подкрепа  Hug

# 129
Аз съм за секунда..Wink
Ка4их снимките от срещата в албум4ето ни така 4е мами гледкайте Simple Smileза клип4етата като намеря повече време,че там се точи дълго..
Днес сме изтощени до краен предел - то не бяха Патиланци, не бе чудо..Мия заспа в 8!!!Така че утре ще кукуригаме с първи петли..А патиланци сме с татко й - но за момента удържаме много добре фронта с 2 деца..Пък и детския кът ми допада - сега покрай Мия ме пускат там  Mr. Green
Гроги съм и отивам да спя -ще ви чета на свежа глава..Лека нощ или луд съботен купон,ако има празнуващи както едно време  Tired

# 130
Попрочитам, но няма време да пиша. Но, след постинга на Леля Ог ...  #Crazy #Cussing out

Що за вещерски постинг е това?! Бих искала да ти кажа няколко неща: явно не си прочела всичко и явно не ти е ясно, че тук-в този раздел сме все свои, с деца на еднаква възраст, познаваме се, срещаме се, децата ни се познават още от нашите утроби. Най-естественото нещо на света е да споделяме емоциите около израстването на нашите малки съкровища. Логично е, че Спаси не бърка сам горещата супа върху стол, а майка му не реже салата на 4 метра от него!
Коментарите ти най-вероятно имат следните причини: първо-може би познаваш Ирини и й имаш зъб, тогава бъди "мъж" и не се занимавай с евтини провокации, особено скрит/а зад псевдоним и то във форум! Второ, самия факт, че въобще си позволяваш такъв постинг показва, че нямаш дете  Naughty Няма нормална майка на света, която да се нахвърля така върху друга, неразбирайки женското щастие и майчинската гордост от новите постижения на мъничето. И трето- Спаси Е гениален!

# 131
Ние...пропуснахме срещата Embarassed От много каненици дребния заспа точно, когато трябваше да излизаме, а цял ден само мрънка. По повод на което вижте какво ми прати мъж ми от работа hahaha
Joy Joy Joy
Marianka браво на твоите принцеси все така да те радват и занапред  Hug
Ирини бързо за оздравявате
Браво на прходилите  Heart Eyes
4естит първи рожден ден на празнува6тите днес   bouquet

Последна редакция: сб, 22 сеп 2007, 23:49 от viki81

# 132
Само на бърззо че докато си четях се издразних от един постинг.По точно на леля ог
Първо Ирини не е казала че спаси готви на котлона прави салата и тем подобни.Аз неси я слагам върху пералнята когато готвя и тя бърка и вади с празна лъжица в чиния и ми дава да ям,понякога се опитва и сама да се храни.Естествено с празна чиния.За мен е същото.когато простирам тя ми подава дрехите от лигена о понякога ги пуска и от вън или ги вади и слага обратно.Пак анологично.Знае каде седят обувките и си ги слага на стъпалцето,чорапите също но все още сме далеч от мисълта да се обува сама.Ако не се лъжа и Арен го прави същото Peace Всички дрехи ги слага на главата и все още не прави разлика мчжду панталон и блуза та такива неща.Според мен децата са си умни и когато се занимаваме с тях усъвършенстваме уменята им.Неможе по цял ден да го изолираш само да си играе и да искаш да прави някакви чути от нас неща.
Ние сме по добре и с мерки от консултацията 10,100 кг и 75 см.
Ще ви изчета и пак ще пиша и ще ви пусна снимки на тортата която изплагиятствах от Авана
п.с.А да и се е научила да изключва ГСМ на баща си и да си го включва постоянно,праща и смс(Денис е получила най много за сега).Отваря го затваря го сама(с капаче е)И като иска нещо да и се отвори ни го подава в ръка.Това странно ли е?И като ми види една снимка почва да я целува?

Последна редакция: сб, 22 сеп 2007, 23:50 от Mila84

# 133
Честит 1-ви Рожден ден на Ивана на Асита и Симеон на никол5!
С пожелание за красиво детство, палави игри и много здраве!

# 134
Ще отговоря първо на Lulova, тъй като нейния постинг ме "трогна" най-много Simple Smile

тогава бъди "мъж" и не се занимавай с евтини провокации

Определено съм мъж и имам дете на подобна възраст и тъй като имам наблюдение върху способностите на едно едногодишно дете, а съм разговарял и с педиатри, просто подобно преувеличение ми се струва повече от прекалено. Бъркал сам гозбата, помагал в правенето на баници, още малко ще каже и че сам си сменя памперса - я стига! Докато не видя видео как го прави самостоятелно няма да повярвам че изобщо е възможно на тази възраст.

неразбирайки женското щастие и майчинската гордост от новите постижения на мъничето.

Е да, "женското щастие" не бих могъл да разбера - мъж съм. Само че и аз се радвам когато детето ми открива света и колкото и да съм уморен и ядосан някому видя ли усмивката му особено когато се усмихне когато погледите ни се срещнат забравям за всичките си проблеми и настроението ми мигом се оправя. Не мога да не се зарадвам с него когато открие нещо ново. Когато правеше първите си крачки и се радваше се радвах с него. Нищо не ме е правило толкова щастлив и ви пожелавам всички да се радвате поне колкото аз съм се радвал на детето си.

И трето - Спаси Е гениален!

Нека да е! Искрено ще се радвам да се окаже че е така и го пожелавам от все сърце всеки му детето му да е здраво и умно, но само ако може малко реализъм при споделяне на новопридобитите умения, става ли?

Гените на няколко умни баби и пра-дядовци + собствени такива и хоп !!! новото ДНК определя гения.

Абе то бива бива но чак пък толкова - колкото и да е гениален чак такава координация абсурд да има. На четири години реферат на тема теорията на относителността ли ще развива ако се занимаваш с детето си по 24 часа на ден а хората в семейството от 3 поколения имат висше образование?

То и моята кукла не ги може тези упражнения , но аз и да си кажа честно не й ги позволявам .

И добре правиш - имаш инстинкт за самосъхранение явно, защото оставиш ли я на стол до печката да бърка супата в момента в който се обърнеш ще падне от стола хващайки се за тенджерата с врящата супа и не само ще си пукне главата падайки на плочките ами и ще се залее със супата а такова изгаряне може и фатално да се окаже.

но съм сигурна , че ако преглътнеш егото си , няма да ти направя впечатление 

Не мога, ще се задавя - такова голямо нещо не може да се преглътне Wink

Все още не разбирам мотивите ти да четеш тук, да правиш коментари и да взимаш отношение по теми, касаещи хора които не познаваш /и слава богу/...

Абе и аз се чудя що чета женски измишльотини но а де. Явно е защото имам колежки, които ми казваха, колко много информация можело да се намери във форумите на бг-мама та реших да проверявам чат-пат какво става с "наборите".

Но все пак ти препоръчвам ако се притесняваш толкова лесно да се консултираш с доктор, защото в тази тема разбиране едва ли ще намериш.

Явно хумора ми не сте го приели добре. Извинявам се за което на хората с по-нежни сърца които са го приели твърде тежки и прекалено навътре.

п.с.А да и се е научила да изключва ГСМ на баща си и да си го включва постоянно,праща и смс(Денис е получила най много за сега).Отваря го затваря го сама(с капаче е)И като иска нещо да и се отвори ни го подава в ръка.Това странно ли е?И като ми види една снимка почва да я целува?

Нищо странно не виждам в това и моя син го може включително днес се обади на дядо си - ако мога да вметна само - беше случайно, просто задържа копчето за бързо набиране и тъй като не беше заключен успя да се свърже с него. Но пък като чу че телефона "говори" си го сложи до ухото - нещо което и друг път съм го виждал да ме имитира допирайки си моя телефон до ухото си Simple Smile

Всичко което си описала ми се струва нормално. Моя син също си играе с чинии и се опитва да ни подражава, но е едно да направи нещо по случайност друго е да се описва като нещо което умее и го е правил много пъти при това самостоятелно (не казвайте че тя не го е написала, защото не е и написала че е стояла до него и е държала лъжицата с която са бъркали яденето или пък че ръсенето на плънката на баницата са го правили заедно като той е уцелвал 50/50 баницата и пода около масата примерно).

~~Леля~Ог~~ Убедена съм че ако човек търси спор винаги го намира  Peace Децата обичат да участват в нашите ежедневни дейности както могат,дори и с наша помощ.Кое се брой и кое не ,не е тема за разговор,просто защото всички знаем че децата ни не готвят,простират,прахосмукират сами.Дори да цапат,влачат дрехите по пода и разливат храна е важно че са им дали възможност да участват.И забележи ,че Ирини е написала,че Спаси обича да имитира нейните дейности,не да я отменя в тях.Убедена съм твоето дете може страшно много неща и едва ли има неща който не може като останалите.Никой не е по-гениален от другите.

Ееее ами така кажете! "Не че може да го прави обаче се опитва" - това си е друго нещо, само че както беше написано останах с погрешно впечатление. Явно човек трябва да може да чете между редовете и да вади корен квадратен от описаните умения. Аз от прочетеното почнах да си мисля че Спаси се образова гледайки майка си и Бон Апети и после прилага новопридобитите умения и се включва пълноценно в готвенето. Явно написаното е трябвало да го тълкувам по следния начин:
Имитира ме - например опитва се да ми помагам да разбъркваме с лъжица яденето, докато правех баница хвана от плънката и хвърли малко върху корите, видя ме как слагах подправките на супата и взе солницата от ръката ми и продължи да ръси, добре че успях да му я взема навреме преди да пресоли яденето или да я изпусне вътре. Като му кажа отвяря хладилника, а забележи ли че пералнята е отворена почва да бърка вътре и да вади мокрите дрехи - явно му е кеф да бара мокър плат. Вече когато го обличам си дърпа ръката и ми помага да го облека по-бързо, чат пат го виждам да си дърпа дрехите сякаш опитвайки се да ги махне, а съм го виждала да си играе с обувките и да си пъха крака в тях като че ли се опитва да ги обуе, но е по-добър в събуването. Ето с нещо подобно мога да се съглася без да кажа че е преувеличено или нещо.

dennis, изчетох маса фантасмагории и превзети изказвания къде от теб къде от други мами, и въпреки че е доста разчуствено и трогателно, нали съм мъж подминавам ги като си викам "женска му работа", обаче то почва да става едно съревнование чие дете е по-напред с "материала" и кой от кой по-умен малък гений си има. Съжалявам ако с това те засягам теб или някоя друга мама, но отстрани така изглежда.

На всички ви пожелавам да се радвате на децата си, да ги обичате с цялото си сърце и те да растат живи и здрави, умни и работливи. Пожелавам ви те да ви изненадват всеки ден приятно и да ви покажат колко хубав може да бъде живота, да ви радват с чистия си детския поглед над света.

Общи условия

Активация на акаунт