Септември = революция и есен, за нас е месец най-чудесен!

• 14 593
  • 291
  •   1
Отговори
# 135
Амииии Rolling Eyes  исках само да честитя на рождениците и да си лягам ама се вбесих Rolling Eyes

Но първо  Hug Честит рожден ден на Бранко и Алекс!/със закъснение/   и  на  Ивана  и Симеон  .С пожелание да растат здрави ,умни и щастливи Hug  bouquet Hug

Благодаря за честитките за кръщенето Hug
Кузманка, честити ходещи крачета! Hug

Днес следобед излязохме семейно и купихме подарък на Ники за рождения ден и кръщенето Ето тази къщичка Много е хубава и Ники много се забавлява с нея  PeaceВзе чукчето още преди да му я сглобим ,само веднъж му показах къде се слагат топчетата и къде да удари и оттам нататък се справяше сам /това го пиша на Ог Crossing Arms/

Та така Ог -Ники също имитира всичко .Реди сам ринговете както трябва, днес му подариха кубчета и той сам започна да ги нарежда едно върху друго.Мие си сам зъбките с четчицата.Опитва се да се облича сам като слага всяка дреха която види на главата си, храни мен  Crazy/няма опасност да заслабна/ Общо взето като му покажеш нещо веднъж започва сам да го прави. Подава ми телефона и вика *Ало Тата*или *Ало Баб* и аз съответно набирам желания от него човек.Ами няма смисъл повече да пиша ти сам си направи изводите Naughty Надявам се само да е злобно изказване и на детенцето ти да му няма нищо Praynig Не нападай злобно хора който не познаваш

# 136
Леля Ог,е хайде не се заяждай толкова,мъж ли си,жена ли си,немога да преценя...
Майките се радват на новите постижения на децата си и обичат да се "хвалят",срещам го често и в реалния си живот.Лично аз имам една приятелка,която честно да си кажа ми "надува главата" като се видим с това  какво може нейното дете,голямо почти колкото моя Румчо.Е ,аз престнах да  обръщам внимание(незнам защо почвам да се дразня и започвам да пристъпвам от крак на крак) на това и тя май се "усети" и спря.. Излишно е да се създават спор и лоши настроения.Щом те дразнят тези неща не ги чети и не си губи времето си в "заядливи "постинги".Не че някой може да те спре-всеки има право на мнение,но тук обикновено цари друга атмосфера и освен да раздразваш,нищо друго не постигаш.

# 137
Честит първи рожден ден на Ивана и Симеон!   newsm51 newsm38

Честити проходили краченца на Даная на мама Кузманка!

Честита нова работа на таткото на Светли!

Вкъщи е толкова тихо - Сашко спа при баба и дядо и след малко отивам да си го взема!

Цунки и приятен ден от нас!

# 138
  • Пловдив
Честит 1-ви Рожден ден на Ивана на Асита и Симеон на никол5!
Честит рожден ден на Бранко и Алекс!/на патерици/

Кузманка, честити сладки малки ходещи крачетата!
DVV, честито християнче! Много хубав подарък!
Ирини, много бързо оздравяване н Спаси! Ужасно и когато бебчо е болен!
Ави много красиви снимки и страхотно ангелче си имаш! Снощи и ние бяхме без Стенли и тази сутрин чак не зная какво да правя! Rolling Eyes

Леля ОГ, всъщност няма значение дали си мъж или жена, но представлението ти е добро.....Ако целта ти е да внасяш раздор в нашите редици - ще ти бъде трудно!
Относно уменията на децата - всичко е въпрос на насърчаване, моделиране и гени! Завиждаш ли?! Mr. Green
Остани си със здраве!

# 139
Добро утро
Честита първа годинка на Ивана и Симеон-да растът здрави умни и щастливи
Имам доста задачки  и затова влизам само да ви почерпя с втория ми опит за торта Мечо пух

Поздрави и целувки на всички
п.с.Ами Ави наистина Сашето много е пораснал и много хубаве станал.Грехота ще е да не родиш още едно прекрасно детенце Heart Eyes нали света трябва да е хубав

# 140
Честит първи рожден ден на Ивана и Симеон!

Доста се посмях на това да проверя дали Ради не е счупил някой рекорд по ранно зъбоникнене Mr. Green
Мила 84 браво на теб,прекрасна торта!
Ние сутринта имахме неприятен инцидент,тъкмо се събудиха децата и с майка ми и двете стоим край кошарките им и те се смеят и закачат ,Ради незнам как просто се наведе,повдигна се и падна с главата надолу от кошарата,буквално пред очите ни.Побърках се от ужас,добре,че си удари челото и някакси малко омекоти удара с ръчичките си,бързо го успокоихме,не плака много,по-скоро се уплаши от нашата реакция.По-принцип рядко реагирам,ако се ударят нещо,именно да не ги уплаша допълнитено,но този път беше наистина страшничко.(аз още не съм на себе си,доста си и поплаках),сложихме му мокър вестник и сега му се леко синьо,но няма цицина.Следобед ще му правим прощъпулник,че нали си ходи вече съвсем сам.Айде това е от мен,по-късно ще се включа пак с разказ как е минало и какво е хванал.

# 141
Честит първи рожден ден на Ивана и Симеон!  bouquet
Мила,наистина си майстор на тортите  Heart Eyes
Щастливка - едно Оле и от нас.Радвам се на испанският поздрав.Дано връщането е по-леко с дребосъците. Simple Smile
 yoana77 чакаме разказ за прощъпулника.Представям си как си се уплашила от премятането на Ради с главата надолу от кошарата.
КузманкаЕто,че и Даная ви изненада .
Бон есперанс - супер са снимките.Предвид почти пълната липса на батерия във фотоапарата  Wink Ние не успяхме да се наканим вчера за Патиланци  Embarassed
DVV сладка къщичка.
Има ли някой който е купил колело на детето си?Какво ?И дали въобще му стига педалите и сеща ли се какво се прави.Вчера на центъра имаше едно момиченце с колело и Арен много се заинтригува ,рева,искаше да сяда на колелото...нямаше как да стане,та се замислих на тази тема.
bebe_dundi следващият път може да и хареса театъра на Стефи.Аз имам опасения,че няма да си задържи вниманието Арен толкова време и ще иска да става и ходи наоколо или направо на сцената  Rolling Eyes няма ли по-кратки постановки  Mr. Green
Мама Каписъжалявам за лошото настроение и мисли.Надявам се като си починеш да се промени това. Hug
От нас много усмивки

# 142
А това е статията ,която мама Ася преписа за вас.
  статия от бр. 53 от август, от списание "Моето бебе и аз"
Жените и техните грешки е добре позната тема, обсъждана от векове. От приблизително същото време всички заедно се опитваме да докажем, че подобно на "първородната", и останалите ни грешки са не толкова фатални и далеч не изцяло "женска" заслуга. Още по-нереално е допускането, че в отглеждането на дете майката е единствената, която се отклонява от "правилното". Но за да сме честни-тя е тази, която наистина зорко "следи резултата". А в борбата с грешките той висок единствено когато ги избягваме (доколкото това е възможно). Проблемът е, че никой (дори мултифункционалната майка) не е в състояниеда види сам грешките си или поне не го прави навреме. При това положение ни остава само един полезен ход-да се обърнем към онези специалисти, които наистина познават родителските грешки и успехи и знаят по-добрите решения.
За здравето на детето
Най-често допусканите от родителите грешки, отразяващи се на здравето на детето, според доц. Маруся Лилова, педиатър нефролог:
Кърмене
Първият често срещан пропуск при младите майки според мен е спирането на кърменето без достатъчно основателни причини за това. В случая най-важна е мотивацията на майката- от нея зависи всичко. Ако тя е убедена, че това е начинът, има възможности да се помогне на лакатацията и кърменето да продължи.
Останалите проблеми, на които се натъквам в практиката си, се обясняват по-скоро с престараването на младите майки.
Хранене и обличане
Българката се страхува най-много от две неща-детето да не е гладно и да не му е студено. Така децата ни или се прехранват, или се обличат прекалено много. Все още много се радваме на дебели бебета и наднорменото тегло назрява като сериозен проблем. Другият момент е нежеланието за хранене-тогава цялата фамили се ангажира с проблема, което само го задълбочава. Важно е храненето да не се превръща в идея фикс.
Смяна на Адаптираните млека
Много голяма грешка е и честата смяна на вида адаптирано мляко. Когато има някакъв проблем с храненето, започва своеволенпреход от храна на храна. Това само допълнително обърква диагнозата, а са възможни и усложнения.
За медикаментите
Важен момент е употребата на температуропонижаващи медикаменти -не се обръща внимание, че въпреки различните търговски марки съставката е една. Така се стига до предозиране, защото майките си мислят, че дават различни медикаменти, а те в основата си са едни и същи. Проблем са и антибиотиците-нашите деца приемат твърде много антибиотици, без винаги да има нужда от това.
Витамин D
 Българските майки много се страхуват и от рахита-стига се до предозиране с витамин D, което е опасно. Прекаленото количество витамин D е по-страшно от занижените му нива.
Пелените
Като нефролог горещо призовавам младите майки да започват да отказват децата си от пелените веднага след като навършат годинка. Дерматитите, причинени от тях, е възможно да засегнат долните пикочни пътища, а може да обхванат и горните. Когато детето е с пелени, е трудно и обикновено ненавременно поставянето на диагноза, ако се отнася за проблем с бъбреците.
Ако списъкът ви се струва прекалено дълъг, помислете отново-д-р Зорка Угринова, лекар хомеопат, също има какво да добави:
Висока температура
Детето ми е с температура какво да му дам?
Това е може би най-често задавания въпрос към лекаря. Температурата е естествена защитна реакция на детския организъм, за това понижаването и на всяка цена не е наложително.
По-доброто решение: При температура до 37.5 и добро общо състояние на детето може да не се дава никакво температуро понижаващо лекарство.
Няма да къпя детето и да го извеждам навън, защото е с температура
Няма нищо по-естествено за едно дете от редовните разходки и честото къпане. Дори когато е болно и има температура, не му ги спестявайте.
По-доброто решение: Запазете колкото е възможно режима на детето такъв, какъвто е, когато е здраво.
Давам нехомеопатични лекарства при температура, значи не мога да използвам и хомеопатични
Двата вида лекарства-конвенционални и хомеопатични, може да се комбинират.
По-доброто решение: Колкото по-различни медикаменти използвате като "свалящи температурата", толкова по-добре. Действието им ще бъде бързо, а ефектът траен.
Кашлица
Кашлицата не се лекува по телефона
По-доброто решение: Всеки пациент с кашлица трябва да бъде прегледан от лекар и състоянието му проследявано във времето. Има хомеопатични лекарства за много видове кашлица-суха, стържеща, дрезгава, отхрачваща и т.н. Със започването на лечението тя ще променя характера си, така че ще се сменят и лекарствата. Не се препоръчва произволното даване на различни сиропи за кашлица и замяната им с "други, по-добри".
Хрема
От днес детето е с хрема и му сложих от капките за нос от миналия път.....
Не е наложително хремата да се лекува от първия час, в който се е появила. Капките за нос и честата им употреба не са напълно безвредни.
По-доброто решение: В повечето случаи е достатъчно да се промие носът с физиологичен разтвор. Ако детето е с постоянна хрема, се посъветвайте с лекар. Хомеопатичните медикаменти са много подходящи при лечение на хреми-в остър стадий и за тяхната профилактика.
При използването на отворени вече капки за нос проверявайте срока на годност и дали сте спазвали условията за съхранение.
Кърмаче
Кърмя бебето си и зая това не му давам да пие вода.
Кърменето не означава, че на детето не трябва да се дава вода.
По-доброто решение: Между храненията намирайте време с лъжичка или биберон да давате на кърмачето си чиста преварена вода. Водата е естествената среда, в която то е живяло девет месеца. За това редовните къпания и даването на вода през устата са задължителни.
Единодушния призив:
Избягвайте самолечението. Не се доверявайте на приятели или близки, които "боледуваха по същия начин", вземали са "това лекарство" и са се "излекували".
Неправилното дозиране на лекарствата крие сериозни рискове за вашето или здравето на детето ви. Безразборното приемане на медикаменти, произволното започване и спиране на лечение не е безопасно. Всяка майка има някаква здравна култура и минимум знания, но това не я прави достатъчно обучена, за да лекува сама детето си. Лекуването е сложен процес и трябва да се извършва само от лекар.
КРАЙ! 

# 143
Здравейте и от мен сладурани! Grinning
И днес съм се отдала на прословутото есенно почистване. Wink Мъжът ми отиде да занесе килимите на автомивка и аз веднага се възползвам. Mr. Green Изключително съм му благодарна за помощта, която ми оказва. Heart Eyes Сама не бих се справила скоро.
Вчера и ние имахме инцидент с Веселушка. Вървеше до мен и Мими, аз бутах количката. Една съседка и се зарадва и моята кипра се затича към нея. Докато се усетя и падна. Confused Ожули нослето, текна кръв и от устничката. Не умее да се предпазва при падане и това е. А понеже баща и я видя чак тази сутрин (снощи като се прибра, тя спеше) ми се накара едно хубаво...
Mila, тортата на Неси много ме впечатли! Grinning Голям майстор си ти, все едно е правена в сладкарски цех. Браво на теб! Hug
dennis благодарности на теб и Ася за страхотната статия.  bouquet Много полезно инфо.
Аз съм купила колело на Веси от тези с дръжка за управление и табла на крачетата. На нея много и харесва. Педалите още не ги стига, но то е и рано още. Около 3-годишна възраст децата усвояват умението да карат колело.
yoana, много неприятно преживяване. Преди години изживях подобен ужас с Мими. Бяхме у майка в Бургас. Тя беше сложила от онези старите метални кошари, в която е отгледала нас със сестра ми. Те са много леки. Мими се беше хванала за мрежата и се прекатури заедно с кошарата на земята. Онемях от ужас тогава.
DVV, и на мен много ми хареса къщичката. Сигурна съм, че Ники много се забавлява с нея. Grinning
mamaKapi, и при мен положението с настроението е същото. Но ще се справим. Една година измина, нормално е, умората си казва своята дума. И аз напоследък лесно се разстройвам, усещам колко лесно ранима съм и сълзите все напират, но вярвам че е просто период. Виж за цепенето на ноктите ще е добре да посетиш лекар. И моята коса не спря да капе цяло лято, но като че ли този процес вече се нормализира.

# 144
Здравейте мили мами!
Не съм писала от мноооого дълго време в темичките,но редовно ви следя как сте вие и малките човечета.
Днес се включвам да ви почерпя виртуално за първата годинка на моето малко-голямо момче и да благодаря за поздравите!

# 145
nikol5, много се радвам да те "видя" отново. Hug Разкажи за Мони. Как сте?

# 146
  • София
Здравейте,

mila81, поздравления за тортата. Много ме впечатли.
yoana77, наистина да се уплаши човек. Дано не се повтаря.
Мама Капи, и аз изпадам в такива настроения. Тогава се опитвам  да мисля за нещо хуваво, спорта ме изважда от депресия. Но съвсем съм се занемарила, имам нужда отново да вляза във фитнес залата.
Кузманка, честити ходещи крачета!
Ави, чудесни снимки.

Вики спи вече 3 часа и аз добре си починах. Дано тази хрема отшуми бързо. И аз скоро смятам да закупя така популярното колело с дръжка. За другото мисля, че и е рано.

# 147
  • Munich
Честит първи рожден ден на Ивана и Симеон! Растете здрави и щастливи, мили дечица! На родителите пожелавам незабравим празник и още по-хубава втора годинка!
Мили момичета, аз със закъснение благодаря за поздравите за рождения ден на моето момченце и още веднъж за огромната подкрепа. За първи път осъзнавам истински силата на добрата дума. Някои неща, които ми писахте, си препрочитам и ще продължавам да го правя.
Не мога да взема отношение по обсъжданите въпроси, защото с брат ми делим един комп., а на него му трябва служебно и времето ми е ограничено. Исках само да споделя с вас снимки от нашия мини празник, разделен на две места. Аз отпразнувах доста скромно, вкъщи, с роднините си, а мъжът ми в Мюнхен, с чудесната си майка и още по-чудесния рожденик Simple Smile Много наши приятели се отбили да ги поздравят и да доставят радост на мъника с разкошни подаръци. Има вече и гърне, което, както се вижда от снимките, още не се използва по предназначение.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=175570&view=1&photo=1
Не мога да се стърпя да не изкоментирам няколко неща, другото като се върна в Мюнхен в началото на октомври:
Ави, снимките ви са прекрасни, а семейната е супер! Много симпатично семейство сте! И колко голям е Сашко!
Двв, честито християнче!
Бързо оздравяване на Али и Спаси!
Мила84, голяма майсторка си, евала! И друг път съм се възхищавала на тортите ти.
Йоанка, дано уплахата ти мине бързо и няма повече такива инциденти!
Фибичке, много ми хареса тоста ти  Wink Чета тибетската книга и те благославям за препоръката.
Много много целувки и поздрави на всички вас и хубавите ви дечица!

# 148
  • sofia
Здравейте!
Денис, много ти благодаря, че си пуснала статията.
Момичета, имам молба здраво да стиснете палци за моето малко момиченце, за втори път има проблеми с кръвните изследвания и утре отиваме на хематолог  Praynig Praynig дано всичко е наред, че направо не знам на кой свят се намирам. Сълзи ме давят вече втори ден.....
Искам да кажа за натрапеното присъствие на една твърде неприятна персона смятам да информирам някой от модераторите, защото по мое мнение познавайки правилата на форума, регистрирането на човек с цел да се заяжда е против тези правила.!!!!Какво като нечие дете прави повече неща от нечие друго, нали е важно да са здрави.
мерси за вниманието!!!

# 149
Честит първи рожден ден на Ивана и Мони! Растете здрави и щастливи! Весело детство! Heart Eyes
Ася, Денис, благодаря ви за полезната информация. Heart Eyes
DVV, честито християнче!
Ирини, дано пика на болестта вече да е минал и Спаси да е значително по-добре Heart Eyes
Мила, възхитена съм от уменията ти! Невероятна торта.
Ави, снимките ви са страхотни!  Аз и Рая сме на линия и очакваме с нетърпение срещичките с вас. Hug
yoana77, дано не се повтаря никога! Изпадам в ужас от момента, в който няма да има безопасно място, където да можем да оставим дечицата си дори и за кратко...
дилИпилИ, Виктор е вече голямо момче и много е сладък. Сигурна съм, че празникът му е бил страхотен въпреки отсъствието на мама. Пожелавам ви само положителни емоции занапред.  Heart Eyes
Ася, сега видях поста ти - стискам много силно палци всичко да е наред с Габи! Кураж, мила!

Последна редакция: нд, 23 сеп 2007, 19:16 от stes

Общи условия

Активация на акаунт