Септември = революция и есен, за нас е месец най-чудесен!

• 14 291
  • 291
  •   1
Отговори
# 30
И тук честит рожден ден на Алекс!
Честит рожден ден и на голямото септемврийче на Сладурче 2!
Нещо не съм много в кондиция тези дни и затова няма да се включа с коментари,разболявам ли се,незнам,а и пак кръста доста ме боли не мога да спя добре Tired
Весел и усмихнат ден на всички!
П.П. Стели,страхотни снимки! Hug

# 31
  • Sofia
ЧРД на Алекс на мама Цвети! Да е умерено палав, невъобразимо усмихнат и да оздравява бързо!
Ех, момичета, нас пък все ни бъркат с момче. Аз розово ненавиждам и Али има всякакви други дрехи - оранжеви, зелени, жълти, червени...
Но когато е в оранжево или зелено поне 5 пъти на ден казвам, че това е Тя, а не Той #2gunfire Няколко пъти ми се е случвало, когато поискам червена дрешка от витрината в магазин,  да ми кажат: " Но това е момчешко!" #Crazy Аз съм на мнение, че няма момичешки и момчешки цветове.
Хубав ден на всички!

Последна редакция: ср, 19 сеп 2007, 14:31 от Vesana

# 32
Здравейте и от нас!

ЧРД на всички днешни малки рожденници, да бъдат здрави и засмени!

Бързам да се включа по въпросите, защото имам какво да кажа, а и са интересни.

Lulova, аз кърмих 8 месеца, като започнах плавно отбиване от към 7 и малко. Имах дискомфорт в началото и изцеждах леко. След окончателно спиране на кърменето обаче имах мляко още около месец-два. Гърдите ми бяха спокойни, но като стисна зърното и пръсва. Чувала съм, че така може да бъде доста време след отбиване и не е повод за безпокойство.
Аз лично окончателно "пресъхнах" два месеца след последното кърмене.
Щом отбиваш плавно не ти трябват хапчета, те са с много странични ефекти. Но според мен избягвай да освобождаваш напрежението като кърмиш, защото така ще стимулираш производството на кърма, а и малчо ще продължава да иска.

Dennis аз има обратния проблем, Иги все я мислят за момче, защото е с къса коса, а аз я обличам в розово рядко. Веднъж даже беше с рокля (синя), но в количката това не личи много и един млад татко я набеди за "батко" на малкото си бебе. Според мен момиченцата се познават отдалече, по-нежни са, по дребни и фини някак. На мен рядко ми се случва да сбъркам пола на някое бебе или дете.

steli и Иглика се захласва често, веднъж даже посиня и доста ме притесни. За духването не бях чувала, но и аз пляснах шамар, който свърши работа. Зная, че в такъв случай детето може наистина да си е глътнало езика и трябва да се извади, но не мога да си представя как точно ще стане това. Сигурно в такъв момент човек прави всичко инстинктивно, без да мисли.

Доника Хриси ще порасне мъж за чудо и приказ, много ще помага в домакинството  Heart Eyes

bonne esperance добре дошла в клуба ва майките на малки кокони. Иги вчера също яде червило. Дадох и едно мое старо, изразходено, като реших, че няма как да стигне до него, нали е навито навътре. Но явно съм подценила Иги, хитра е като хлебарка. Намерих я отворила червилото и бърка вътре с пръстче, изчегъртала каквото стигнала и с омазани бузи, блуза, въобщеее  ooooh!
Видях, че питаш за пробиване на уши, Денис е права, в козметичните салони го правят, също и в студиата за татуировки. Там предлагат и специални обици от медицинско злато.

Аз пък да питам сега, всички ли мами на момиченца ще им пробиват ушите? Не е ли рано?
Аз мисля да оставя този избор на Иги. Като стане достатъчно голяма сама да реши дали да си пробива ушите и кога. Съдя по себе си, защото изтърпях доста болка и възпаления като малка, а сега изобщо не нося обици. Но никой не ме е питал искам ли пробити уши.

Стана дълго, нямам време, доскоро мацки.

P.S. Цвети, вчера ти пратих парите със запис.

# 33
  • Sofia
Венуш, и аз съм точно на същото мнение за пробиването на ушите newsm10

# 34
Венуш,аз съм решила,че обечките ще са едно нежно допълнение към малкото ми момиченце..Не смятам,че ако аз направя този избор за нея ще е фатално - те така бързо зарастват в случай,че един ден реши,че това не е за нея..Пък и имам подарък за нея - подарени са от хората,които я оби4ат пове4е от всичко на света и са заредени с толкова много положителна енергия..Накратко ще пообиколим салоните в квартала Wink
За кърменето - при нас Мия взе и реши един ден просто,че не иска..Не можах да я сложа на гърда и туй-то.Даже бях много изплашена от легендите,че ако детето не иска да суче,то това е защото кърмата е с променен вкус поради бременност на майката..И на 10 месеца и седмица на Мия аз търчах кат гламава да си купя тест  BlushА кърмата ми се спря от само себе си,даже нямах никакво напрежение в гърдите,за каквото са ми разказвали..
Мами,улисах се и забравих,че готвя.. ShockedДокукане  chef

# 35
Обещах да се весна следобяд и ето ме тук!
Рожденникът и кака му спят, и аз гледам да се включа за малко. Днешният  ден минава много тържествено, сутринта го изненадах с много балони и надпис за честит рожден ден в лапите на огромен мечок, той ги видя още в 5 часа и настана голяма игра.  След което , преди обяд почерпихме наши малки приятелчета в близката градинка и беше много весело, наивно по детски всичките се бутаха кой повече ядене да си вземе и само подаваха чашите за сокче Laughing!Алекс надали разбира какво точно става, играе с балоните и поглежда към уредбата където свирят силно детски песнички!
А довечера ще се почерпим скромно с дядо му и баба му, другото празнуване с дечица остава за неделя!
Steli-ssd, много са хубави снимките от кръщенето, Стенли е едно малко модерно" хлапе", а ти си много елегантна, незнам защо си дюканстваме заедно, при теб няма нужда Wink. Как е той след вчерашната неприятна случка? Дано не се повтаря вече! Naughty
Irinii, ще се радвам да се видим в петък, но да знаеш, че за Спаси, Лулова ми даде парички на предишната среща в парка!
Ави, чакаме те с нетърпение, сигурно имаш много да разказваш, и да показваш! Приятна и романтична вечер преди да изпратите татито, и умната Naughty!
Марианка, а ти защо така се разписваш тези дни накратко и веднага бягаш Thinking!? Я да кажеш подробно как са децата, оздравява ли Весинка, липсват предишните ти всекидневни постове! Heart Eyes
Bonne Esperance, канех се да ти пиша за обичките- на Ивето й пробих ушенцата сега на Голяма Богородица, преди месец, тя много искаше , но баща й все не даваше, да не станело някаква инфекция. Направихме го в козметичен салон , наблизо в квартала, малко заплака, но бързо се успокои и беше много доволна, че най- накрай е с обички. Няколко вечери подред, като лягаше , все ми казваше: Мамо, много ти благодаря, че ме заведе да ми пробият ушенцата! Сега , още е с медицинските обици, скоро ще й сложа от нейните, че има 2 чифта чисто нови! Но ти си прецени, дали да го направиш сега, когато е мъничка и нищо не разбира, или като малко по-голяма, когато съзнателно ще го иска! Не е изключено при някои деца да се инфектира!
Щастливка, весело изкарване в Испания, ще ни липсва вашето присъствие на срещите и голямото парти!
Относно: гримовете- това е нещо ,което е много интересно на Алекс, не се заиграва толкова с играчки, колкото с необичайни неща- инструменти, кабели, дистанционни, рови в шкафовете , разбира се, а като види гримовете-веднага отваря моливи, червила, лапа моливите , бърка с пръстче в червилото, всичко такова вече трябва да е нависоко.
Относно: боклука- навън събираме всички фасове и боклуци, същата работа е с коша в къщи-отива и почва да бърка вътре, затова му хванах цаката или поне така си мисля- върху коша нахлупвам чиста торба за смет и той става като опакован, обаче Алекс започва да хитрува и с един замах го маха! hahaha
За срещата в петък-нещо времето се разваля и незнам дали няма да е дъждовно, при всички случаи ще е студено. Ако дойдем, то ще е за малко , колкото да оберем парите Laughing, и ще стоим по-далечко от вас, предвид здравословното ни състояние!
Какво ще кажете: дали да покажа списъка на тези , които ще се включат на голямото парти и на тези, които са дали пари до момента? За да не пропусна някой!
И какво става с идеята за фотограф, някой има ли оферта?Ако не- ще предлагам аз![/b]

Последна редакция: ср, 19 сеп 2007, 16:35 от tzvety roussimova

# 36
Цвети - Пускай списъка да няма сърдити после!

На нас пък все ни казват - "Ууу, какво е кротичко, сигурно е момиченце", а целия е в синьо например. Много смешно, но някой хора не доглеждат...

# 37
Искам тук, в тази тема да честитя рождения ден и на още една сладка септемврийка- бебе Калина на мама Силвия! Тя е родена малко преди Алекс, Силвето чете често тук, но все не се осмелява да пише:
Честит, рожден ден, мила Калина!

Да растеш все така хубава, слънчева и щастлива и много да радваш мама, тати и батко! Пък и още едно братче или сестриче ти пожелавам, знам, че мама иска, да действат по-скоро!

Благодаря още веднъж на всички за прекрасните пожелания!
Steli-ssd,
много мило ми стана като видях и темата в Календар на събитията! Благодаря ти! Hug

Последна редакция: ср, 19 сеп 2007, 17:46 от tzvety roussimova

# 38
4естит рожден ден, малки сладур4овци!
Моми4ета, има ли някой друг с толкова нисък хемоглобин като нашия - 108? Нещо взех май да се притеснявам...
Ирини, док каза само да наблягаме на месото.
Лулова, доста време след като спреш да кърмиш е нормално да произвеждаш кърма в малки коли4ества. И, да, трябва да се освобождават по малко гърдите, ако са болезнени и напрегнати, заради опасността от възпаления. Съжалявам, 4е Хари е хремав. Не съм убедена оба4е, 4е е логи4на връзката хрема-зъби /както и Т да се отдава на никненето на зъби е, меко казано, безотговорно/, така 4е може би да го следиш по-отблизо...ти си знаеш.
За обиците - и аз мислех да я оставя да реши сама, но сега като гледам по-големи моми4енца с оби4ки, някак си ми се прииска и ние да имаме...А и ни подариха ве4е 2 комплекта, та се 4удя...

# 39
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН на АЛЕКС на мама Цвети!   newsm59 

# 40
Виждам че има доста объркани дечица според цвета на дрехата и вида на косата. Mr. Green
Ако вали в петък може да се видим в Мол-а.За купона в барбарони съм за най-чистият вариант.Събираме се ,веселим се,снимаме се ,бърборим си и така.Това само по себе си е достатъчно голяма емоция за всички ни.
tzvety roussimova каква ти е уговорката с клуба?Платила ли си капаро и кога трябва да се даде остатъка или цялата сума.Ако уговорката е да се дадат на място ще е по-лесно за мамите.Всяка влизайки да ти ги даде и за тези който няма да се класират за срещата в петък.
Виосвен месце,жълтък и елда са добри за хемуглобина.Хапва ли Янче и тези неща?Какво казва педиатъра ви?Зъбките могат да имат връзка не само с хрема и температура ,а и с болки в ушите ,главата,косата/невралгия/,червено гърло,не при всички излизат без симптомно.Хубаво е да се установи дали са зъбки преди да се дават капки,сиропи,антибиотици и други.
мама меги - да носите лолкъра навсякъде с вас  Mr. Green

# 41
Честит рожден на Алекс на мама Цвети! Весело и безгрижно детство!

Венуш – аз също мисля да оставя избора на Ема за пробиването на ушите. Каката си ги проби, когато беше на 11 години по нейно желание.
Бон есперанс – голямо притеснение сигурно е било, докато видиш резултата от теста. hahaha
Изпуснах Щастливка да й пожелая приятно изкарване - дано да е леко пътуването и да си изкарат супер!
Ави - честити ходещи крачета на нашия приятел Сашето!
Мама Меги - приятно изкарване на морето. Ще се видим другата седмица.

Честит рожден ден на патерица на нашите приятели Неси и Ян и другите септемврийчета!

Мила84 - надявам се, че Неси вече е по-добре!
Мари анка - липсваш тези дни - дано всичко при вас да е наред.
Стели ССД - и Ема често се захласва и като й духна в лицето си поема въздух.
Цвети - надявам се да се видим в петък, за да ти дам пари. Аз ще имам ангажимент с каката, но ще се постарая да дойда.
Денис - благодарности за менюто за закуска! Hug
Приятна вечер от нас! Grinning

# 42
Мацки, благодаря за отговорите за отбиването. И на мамите, които ми писаха отделно. Единственото, което ме интересуваше е кога ще спре, защото искам да си изследвам хормоните, а при наличието на кърма- няма смисъл, понеже резултатите ще са грешни. Усещам, че нещата пак си стават зле, както преди да забременея. Хормонално лечение и/или противозачатъчни пък мога да започна да пия след като се прегледам на мамограф (никога не съм го правила и това е доста безотговорно, особено на 30 г.). Гърдите се преглеждат "на чисто", без да има каквато и да е хормонална намеса.

Ви, Хари е с 106 хемоглобин. Беше 96 и 94 в предишните 2 изследвания. Според нашето педи, нисък хемоглобин е налице при дълго кърмене и късно захранване (като при нас). Педи каза, че щом е налице покачване всичко е ок и затова да продължавам ударно именно с месо, жълтък и елда. След 2-3 месеца ще изследва пак. Нормата е 115, така че сме близо. Оле!
Преди време писах тук, че за да се назначи лечение е задължително да се вземе кръв от вената и да се изследва желязото.

При нас секрета от носа и Т, всичките 3 пъти са категорично от зъби. Всеки път тичаме панически при педи за обстоен преглед, после тя ни праща на УНГ. Вторият път секретът беше по-обилен и предизвика и кашлица. Предписаха ни антибиотик и около 10 дни по-късно избиха 3 горни зъба, а дотогава си нямахме.
При третия път изби четвърти зъб. Сега има само секрет, без Т, но долу са се подготвили 2-ри ляв и 2-ри десен (за сега имаме 2 долу и 4 горе). Ревовете нощно време са много, супер активен е в дъвкането на всичко твърдо и метално-дръжки на столове, лъжица за хранене, стъпалата на витата ни стълба - захапва, стиска зъби и започва да си върти главата в двете посоки.

Мамчета, да отворя тема за ваксините, че го дискутирахме с 2 септемврийки. Сега на 1 г. и 1 м. предстои някаква ваксина. Има ли нещо живо вътре и после не се ли дублира с Пентаксима?
Има ли бебчета без белег на рамото и ще ви бият ли повторно манту заради това (на нас-да, но след преглед при специалист).

# 43
  • Sofia
Тъкмо влизах да попитам за ваксините и белега, но Лулова ме изпревари Simple Smile

# 44
Сега на година и един месец се слага ваксина за шарките-рубеола,варицела и морбили,нищо общо няма с пентаксима и е добра от ЗК Peace

Общи условия

Активация на акаунт