Септември = революция и есен, за нас е месец най-чудесен!

• 14 320
  • 291
  •   1
Отговори
# 45
Ваксината на 1год и 1 месец е за шарки.Няма нищо живо.Тази от здравната каса била добра и няма алтернативна на нея ,която би могла да се ползва.Въпреки това е тежичка и би могло да има обривчета.На Арен ще му я слагат във вторник и ще споделя.Не се дублира с пентаксима.Той се слага отново 3 инжекции в три поредни месеци.1год и 6 -7 и 8 месеца.
За белега - Арен го има на рамото много ясен от втория си месец.Повторна проба не сме правили.Понякога няма белег,но имунитет има,това се установява с проба.Ако се докаже ,че няма нито белег,нито създаден имунитет се повтаря ваксинацията.

# 46
Честит рожден ден на Алекс на Цвети. Желая му незабравимо детство изпълнено с игри и усмивки!

За ваксината - на нас днес ни я биха. Нашата педиатърка каза, че в период до 10 дни е възможно да се вдигне температура от 38-38,5 и да се появи обрив (това е в най - лошия случай). а и доколкото разбрах има жива компонента във ваксината и затова реакцията може да бъде обрив. За белега добре че ме подсетихте - Стефи няма, а и забравих да ппитам педито как да процедираме в този случай.
Иначе нашите резултати са следните: 11 кг, 82 см, затворена фонтанела.
Относно гърнето: Стефи подобно на Арен казва, когато има нужда - и в двата случая казва "ако" и ми носи гърнето - в резултат от около 4 дни сме минимизирали употребата на памперс. обикновено до обяд не върши нищо в памперса, тъй като винаги ми казва, следобедите обаче сме на вън и пишото го изпускаме в памперса  Mr. Green
Снежка - смешка, беше се загубила ти?!
За обеците - и аз ще оставя решението на Стефи..., въпреки че има вече два чифта невероятно красиви обички, които така ме изкушават...
и Стефи постоянно я мислят за момче, дори да е с фиба на главата и цялата да е в розово...интересни хора
Мари-анка, губиш се нещо...

Хайде стига толкова ,отивам да чета  Hug

# 47
Момичета, тук съм, но така яко съм настинала... Адски ме боли гърло, гърди и имам страхотна кашлица. И Веси е в подобна ситуация. Мимка е в по-лека форма. Само мъжът ми е здрав. Поне един да има, че да ни гледа. hahaha Много ме е жал за малката. Кашлицата не я оставя да спи. Confused
Браво на Арен и Стефи, че така добре се справят с гърнето. Grinning
Цвети, разбрахме се с Мила да ти даде пари за мен. После ще си оправяме сметките с нея. Grinning Имам изненада за Алекс, но като се видим на 29-ти.
Мила, скорошно оздравяване на Неси! Praynig
la estrella, а какво става с вас? Не пишеш.
steli-ssd, много са хубави снимките. Стенли е голям сладур. Много са му красиви дрешките. Grinning
И Веси често я мислят за момченце, но аз съм търпелива и обяснителна. Laughing Има обеци, в повечето случаи е с рокля или сукман и въпреки всичко все се намира някой да каже "Какво сладко юначе" или "Какъв юнак ще стане само!". hahaha
Сложихме обеци на Веси 5дни преди да навърши 7м. Тогава беше Благовещение. И Мимка има от бебе. Тя много си ги харесва. bonne_esperance е права, че винаги могат да се махнат при нежелание да се носят. Но всеки има право на мнение и нека всеки реши според разбиранията си. Grinning

# 48
  • sofia
Здравейте!
Честит рожден ден на Алекс, пожелавам му много здраве и късмет и много да се разбира с Ивето  Simple Smile
Сега на година и един месец се слага ваксина за шарките-рубеола,варицела и морбили,нищо общо няма с пентаксима и е добра от ЗК Peace
Ваксината е против рубеола, паротит(заушка) и морбили.
Лулова, и Габи няма белег от БЦЖ ваксината, или поне аз не видях, но нашата лекарка и сестрата видяха  Shocked . Ако все пак се наложи в пулмологията ще му направят проба манту, Денис е права, че при много деца не се появява белег, а имунитет има. За кърмата от гърдите...ами на мен с Ели спрях да имам чак след като забременях с Габи, т.е. около година и половина след отбиването, не беше много, но като стиснех имаше капчици. За мамолога поне можеш да отидеш даже и да имаш по малко кърма, всъщност даже и като се кърми можело да се ходи.
За обеците, аз също смятам да оставя малките сами да решат кога и дали. Освен това смятам, че обеците са потенциално опасни за толкова малки дребосъци. Винаги може да стане беля в градина или ясла....както и не ми се иска заради това грамче злато да ми наранят детето...
Бон Есперанс, с право си се притеснила, знам едно бебе, което се е отбило и така майката разбрала, че чака ново бебе...не е само мит  Wink
За гърнето поздравления за Денис и Бебе Дунди аз съм убедена, че най-доброто време, за махане на памперса е година и 2-3 месеца, така направих с Ели-много съм доволна, сега ще постъпя по същия начин и с Габи. Тя също си "казва" не всеки път, но пък винаги когато каже си върши работата чат пат се случва да е в памперса, но все пак предупреждава, че ще има "събитие".
Олях се в писане.
Целувки на всички и се надявам да се видим в други ден,в този ред на мисли наистина ако е лошо времето е добра идея да се видим в мол-а.
Лека вечер!

# 49
Еха, ето че вече е 20-ти и нашата малка сладурана има голям празник днес!
Много ми се ще да кажа две, три думи по този повод.......

Когато преди една година, в един хубав ден по средата на седмицата на бял свят се появи малката Йоанка, животът ми почти не се промени - стана просто още по-прекрасен. Тя зае своето място специално отреденото за нея в душата и сърцето ми, и светът засия по-пъстър и цветен за мен. А когато започнах да го опознавам наново заедно с нея, разбрах че мога и трябва да и го представя, така както го виждам аз - откъм слънчевата му страна. Така в песни, смях, игри и много усмивки измина цяла една година, която е само началото......
Честит Рожден Ден, мъничка моя Йоанка! Обичам те много, още преди да пожелая да те имам!

А на вас мили момичета, искам да благодаря! За това, че благодарение на вас изкарах една ведра и спокойна бременност, едно много красиво и емоционално раждане и страхотни, весели месеци след това. Въпреки, че в началото не пишех, никога не съм се притеснявала дали ще се справя в това начинание, защото знаех, че при вас ще намеря всички отговори, даже без да питам. Искам да ви благодаря и за това, че волно или неволно бяхте свидетели на всичко онова, което се случваше в душата ми през тази /за вас почти/ една година. Благодаря ви на всички от сърце и се надявам да продължаваме все така заедно и за напред! Hug

Честит Рожден Ден и на нашите сладки набори, които са поемали своята първа глъдка въздух заедно с Йоанка, някъде нам. Весел празник на всички вас!

Сега ви казвам ЧАО с уговорката, че ще се видим чаааак другата седмица, че много празненства ни чакат нас!

# 50
Фибичка,посред нощ е,ама не  можах да не се включа..разчуства ме поста ти..Толкова топлина и любов..Усмихвам се през сълзи от енергията на думичките ти..Иде ми да ви нацелувам и теб и малкото ти слънчице..и не намирам думи да ви пожелая нищо,а искам да ви пожелая всичко!..

# 51
Честита 1-ва годинка на Стилиян на steli-ssd, Йоана на fibi4ka, Алекс на Мамичка Яничка и Румен на Vessselka!
С пожелание за едно незабравимо и красиво детство, изпълнено със слънчеви дни!
Heart Eyes

П.П. fibi4ka, прекрасни думи! Hug

# 52
ЧЕСТИТА ПЪРВА ГОДИНКА НА МАЛКАТА, СЛАДКА ЙОАНКА!   
Да бъде здрава, щастлива, усмихната и все така добричка. Весел празник и пожелават бебе Ники newsm03 и мама Evanik.
От нас  newsm67 и този музикален поздрав тук.

Последна редакция: чт, 20 сеп 2007, 08:32 от evanik

# 53
Честит рожден ден на Стели, Йоанка, Алекс на Мамичка Яничка и Румчо!
Мили деца желая ви много искрици на щастие в очите и бъдете обградени от огромна любов.

# 54
Добро утро. Малката още спинка и аз реших да ви прочета .
Погледнах идейките за закуска , понеже и аз нещо се изчерпах . Чудя се само как успявате да накарате дечицата си да пият АМ. Моята кукла го плюе откакто беше на 7-8 месеца. Лятото се бе подрискала и едва я накарахме да пие лечебната хумана  Sad 
Още не сме проходили , чак ми е странно , спомняйки си колко рано проходи каката , но двете са пълна противиположност. Вчера с изненада открих , че ни е излязъл още един кътник  Joy . Вече имаме 7 зъба и един , който много скоро ще избие . Детенце обаче има хрема - бистра и много течна и снощи не съм спала , цяла вечер се гушкахме , понеже нослето й е запушено и тя не може да си цока бибичката . Ще ми се да я махна , но бубата е свикнала много с нея . Вие кога мислите да махате бибероните ????
Боля ме ужасно кръста снощи, доплака ми се по едно време и тазобедрените стави също . Въртях се и не можех да си намеря място в кревата. Болката много приличаше на следродилната .
Мами , колко спинкат децата ви , моята буба спи напоследък мнооого . След кръщенето направи 15 часа сън  #Crazy , спи до 10 , понякога 11 сутринта , а си ляга не по-късно от 22.30 .Понякога дори към 21.30 , започвам да се питам , дали всичко й е наред , дано да си е сънливка. Иначе и през деня спи и си е весела и няма признаци да боледува .  newsm78
Гледам как смело си качвате снимките , а аз нещо се дърпам , нямам голямо желание да висят из нета  Embarassed има ли някой друг като мен  Blush
Сега ще отида да забъркам нещо , та като стане бубата да папка и да не се налага да чака . Цунки на всички.
Искам да питам онези от вас , кито пият противозачатъчни таблетки , дали ги боли кръста от тях . При мен нещата са много объркани с тях. Започна ли да ги пия и си ми тече цикъла без спир. Пия регулон и понеже почти целия юни бях с цикъл , ми назначиха и оргаментил към тях . Не издържах посред лято да ми тече непрекъснато и ги спрях . Реших , че ще се оправя и сега на 4 ми дойде и пак ги започнах . Но до вчера си бях с цикъл и не издържах и реших да ги спирам . Явно нещо с хормоните ми има , то и първия път като родих пак се опитах да ги пия и беше същото , но тогава не ме боля кръста . Отида ли до София ще си направя пълни изследванияи ще сложа спирала пак . Явно само това е решението при нас . Татито ни не обича презервативите ..

Последна редакция: чт, 20 сеп 2007, 09:54 от mamaKapi

# 55
И днес има прекрасни рожденници!
Честит рожден ден на Стенли, Йоанка, Руменчо и Алекс!
Мили дечица, желая ви здраве и късмет, палави игри, безоблачно детство и винаги да има любов около вас!

А за най-щастливите мами днес с пожелание за вълнуващ ден:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=224782.0

Последна редакция: чт, 20 сеп 2007, 13:54 от tzvety roussimova

# 56
Здравейт! Отдавна не съм се включвала, но днес получих обстоен отговор на въпроса за ваксините след годинка. Една септемврийска мама ме притесни, че има освен шарки и ваксина за коклюш  - някаква нова наредба, ала се оказа че няма такова нещо. Ето отговора на въпроса за ваксините:

" На 13 месеца се прави Тримовакс (Морбили, Паротит, Рубеола) на 14 евентуално полиомиелит. Според нашата местна инструкция (устна) на ХЕИ този прием на полиомиелтната може да се направи и на 22-24 мес. Никъде на 13 мес. няма коклюш. Едва ли да има нова наредба за която не съм чувал. Ако твоята педиатърка настоява да правите Пентаксим на 13 мес. подозирам, че ще направите грешка. Убеди се с очите си, че има нова наредба с давност не повече от месец или пиши незабавно да направя справка за нещо съвсем прясно. На тази възраст не е необходимо да се изръсваш за вносна ваксина. Тримовакса е добра, вносна, има я в детска консултация (и забележи не от касата, а от държавата). Полиомиелитна ваксина на капки в срок на годност в момента едва ли някъде ще намериш. В момента дават убита, инжекционна, вносна- добра, но инжекционна.
В твоя случай бих направил сега на 13 мес. Тримовакс, бих пропуснал полиомиелитната на 14 мес. и бих направил на 22-24 мес. отново Пентаксим.
D-r Ivanov"

Мнението е публикувано тук http://bgtatko.com/forum/viewtopic.php?t=204

# 57
  • Пловдив
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА нашите малки приятелчета Румчо, Йоанка и Алекс!
Желая им страхотен празник днес, много усмивки и весели игри!

Момичета, тази сутрин преди 1г в 8,15ч се появи на бял свят моето съкровище Стенли! Той още от бебе си беше гръмокласен и чувах плача му над всички останали! Тази сутрин моят малък рожденник стана рано и ме събуди по същия прекрасен начин както преди една година!
Черпя ви виртуално:

Да ни върви по вода  днес! Hug

Последна редакция: чт, 20 сеп 2007, 10:24 от steli-ssd

# 58
Днес започваме денят с много хубави рожденици - Румчо,Йоанка,Стенли,Алекс - Бъдете умни,засмени и с голям късмет.  bouquet   Heart Eyes 
Разказа на Фибичка,вълнението което лъха от постинга на Стели ме карат да се чувствам страхотно и да не ми влияе лошото време. Heart Eyes
vilitraаз неразбрах,защо е настанало такова объркване и притеснение за ваксините.Хубаво е че си изяснила.Щом сте сложили пентаксима ,от къде идва притеснението ти че пак ще се слага на година и шест-седем и осем месеца?
mamaKapi може да е сънлива Теди от зъбките.Поне при Арен когато са подути и пред излизане го унася непрекъснато.Той спи по 12ч. през ноща и два пъти по 1ч. през деня.Разбирам те за болките.Вземи мерки,отиди на лекар.Ако се върнеш назад ще прочетеш за моите одисеи с тези болки.
За бибката - Арен имаше период в който я преоткри и я искаше денонощно .Не я ползва само докато се храни.Сега я ползва 5-6 мин.докато се унесе да заспи,после я плюе и не я търси до следващото заспиване.Мислих много как да постъпя,но не съм предприела нищо още по отказването на бибата.

# 59
Честит рожден ден на Стенли,Румен,Йоанка и Алекс!Бъдете здрави и много щастливи,мили дечица!Нека животът ви бъде изпълнен с много емоции и красиви моменти! Hug  bouquet

Ние също имаме хрема,но при нас не е придружена с Т,има и кашлица,но вече е по-добре!Днес ще го водя на контролен преглед!
За ваксините-вие сте изчерпали въпроса,доколкото аз разбрах от нашето педи,слага се на 13 м.,ваксината е морбили,паротит и рубеола и почти няма странични реакции,тази по ЗК била добра,няма друга по-хубава на пазара!Ние имаме белег от БЦЖ!
За захласването-нашето сладурче също често се захласваше като по-малък,педиатърът ми каза,че до 15 секунда не е опасно,ако въобще в такъв момент можеш да броиш до 15 Winkаз винаги му духах в лицето и той после се оправяше,но д-рът ми препоръча да не го правя,защото като по-големи,когато се захласнат,очакват да им духнеш в лицето и тогава да си поемат въздух!В резултат на това,сега когато се захласне го оставям броя до 5 и той винаги наистина сам си поема въздух,откакто спрях да му духвам в личицето,не се е захласвал сигурно повече от 2-3 пъти!Иначе наистина изживяването е кошмарно и много страшно! Sad
За отбиването -Мишето сам се отби и около 1 месец след това все още ми изтичаше по малко кърма,в следващия един месец само при къпане,окончателно спря около 2м след като го отбих!

mamaKapi,и аз имам проблем с качването на снимки,точно като твоя,не си сама! Wink
За гърнето-ние го ползваме успешно от около 1 месец,сам се научи,но понякога се изпуска все още Winkказва "А-а-а" с лек напън Mr. Green,обаче трябва много бързо да го поставя на гърнето и работата е готова! Laughing

Лек ден от нас за всички вас и приятен празник на рожденниците!  bouquet Hug

Общи условия

Активация на акаунт