Септември = революция и есен, за нас е месец най-чудесен!

• 14 324
  • 291
  •   1
Отговори
# 60
  • Sofia
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ПРЕКРАСНИТЕ ЙОАНКА, СТЕНЛИ, АЛЕКС И РУМЕН!

# 61
Честит първи рожден ден на Йоанка,Стенли,Алекс и Румчо!Да са живи и здрави,усмихнати,игриви и само радости да носят на всички около тях!

А за прекрасните им мами:

# 62
ЧЕСТИТ ПЪРВИ РОЖДЕН ДЕН на АЛЕКС на Мамичка Яничка, СТИЛИЯН на Steli-ssd, ЙОАНКА на Fibi4ka и РУМЕНЧО на Vessselka! Мили дечица, растете здравички, умнички и да има много щастие и радост в детските ви очички!!!
Ники от два дена е на кухня и засега му харесва, яде с апетит. Пасирам му храната, защото не може да яде още по-едрите неща в храната. Мина на четири хранения дневно, защото иначе на пет не огладняваше достатъчно и изхвърлях мляко и храна.
Още НЯМАМЕ зъби  newsm78
Не ходи, освен хванат за две ръце, и той се тръшка и реве от инат, опитвам се да не се ядосвам много, но не знам доколко успявам.  Thinking
Майка ни беше на гости един месец и онзи ден си замина и сега сме си самички с Ники, и малко ми е мъчно, но това е положението.  Sad

Момичета, към колко часа ще е срещата утре и къде? Някой беше предложим МОЛ-а. Ако остане така може да дойдем, защото като гледам времето ще е лошо.

Целувки на всички сладурковци  Hug

# 63
Привет и от нас с Дари Hug
Честит рожден ден на вече порасналите Йоанка,Стенли,Алекс и Румчо-мили дечица бъдете здравички и много обичани(в което не се и съмнявам ) Heart Eyes-а за вас мами  bouquet
Марианка-бързичко да оздравявате с твоите кукли Hug
Фибичка-страшно ме разчувства-какви силни думи само,как изкам да имам поне малко от твоето положително излъчване-ПОЗДРАВЯВАМ ТЕ!
За ваксините-при нас е пълен хаус-заради АД се наложи да слагаме няколко по особенни и следователно да отложим други и да ви кажа направо ми е неудобно да си призная но ми е ужасна каша в главата до къде сме стигнали Confused
За мантуто-ние сигурно сме единствените на които вече направиха даже проба-понеже нямахме белег на рамото във вторник ни направиха проба която ще отчетем утре-но както виждам е отрицателна и ще се наложи второ боцкане-а Дари милата така плаче че направо не ми се мисли Cry
Поздравления за всички мами и разбирасе и за мъничетата които са решили вече така наречения(проблем) с гърнето!
А сега ви пожелаваме приятен и усмихнат ден от нас !:love:

# 64
Ето малко снимки и от нашето кръщаване!
Още не съм кръстен:

Вече съм християнче!

С моята кака и моята кръстница:

# 65
Denis, объркването ми дойде от една мама, която каза, че освен шарка се слага и за коклюш. По Имунизационни календар на 14 мес. се слага срещу полиомиелит. Та - ако на 13 мес. се дава за коклюш и на 14 мес. биеш Пентаксим - коклюша се дублира, защото го има и в Пентаксима. Това ме притесни. Всъщност се оказва, че коклюш не се слага на 13 мес., а и Пентаксим няма да бия преди февруари 2008 г. поне. Един вид - получи се развален телефон, но бях длъжна да си изясня нещата.

# 66
  • София
Честит първи рожден ден на Йоанка, Стенли, Румчо и Алекс! Вълшебно детство и лудешки игри! На майките ви - да изживяват всеки миг благодатта да бъдат майки!

Приповдигнатото настроение от постингите на Фибичка и Стели ме завладя и мен. Винаги през септември ще се опитвам да изживявам отново и отново събитията около раждането, да си припомням нежното есенно слънце, да си спомням пробуждащото и набиращо скорост майчинско чувство.

Сега към ежедневието. Вилитра, мерси за инфото относно ваксините. Значи от 13-ия месец слагаме държавната Тримовакс и после чак от 22-24-ия месец - Пентаксима.

Мамо Капи, и моята бебка спи повечко напоследък. Сигурно защото се уморява повече през деня от опити за ходене и от трупане на впечатления. Ставаме втори ден вече към 10 часа. До скоро ставахме към 8. През деня спи сутрин по около час. Следобед също се унася, но спи по-кратко. Зависи дали е вкъщи или в количката.

Цвети, прекрасни снимки. Честито ти християнче!

За гърнето - още дори не съм купила такова.

За бибероните - моята не познава вкуса им. Нали биберона бил първата лъжа в живота на човека...

Днес имахме малък инцидент. Съборих малката и я натиснах с тялото си дори докато й миех дупето над ваната. Сега има синина под очето.   Sad

# 67
Maми,някой знае ли защо така се разминават с месеци ваксините,които са по ЗК и пентаксима newsm78.Реимунизациите по ЗК започват още на 1 годинка и 2 месеца Rolling Eyes

# 68
Вилитра,разбрах те сега.Че иначе прочитайки поста,отговора на доктора...не разбрах изобщо какво става с тези ваксини.
yoana77 разминават се при всички ни,защото някой дечица са били болни в месеца когато е трябвало да се имунизират и са ги отложили,други са си ги сложили когато е трябвало ,но са закъснели с други.Има и срокове които трябва да се спазват между отделните ваксини и това е много важно за здравето на детето и това е по-водещото и важното,а не възраста на детенцето.Аз мисля че тези обърквания са само при нас,педиатрите много добре знаят и следят всички тези неща.За тримовакса ми каза педиатърката да и се обадя след 24ти,защото тогава изтичали незнам си колко дни от еди коя си ваксина.Моето мнение е че е най-добре да си слушаме педиатрите на които сме се доверили и да не се шашкаме и вкарваме в размисли.

# 69
Денис,не говорех за такава разлика,поради забавяне на някаква ваксина,а това,че по ЗК реимунизациите започват на 1,2 месеца,а с пентаксим след 22-24 месец,което си е солидна разлика,именно това ми е чудно защо е така newsm78

# 70
yoana77  Simple Smile ще попитам специално в понеделник  Peace но според моите разсъждения именно заради този срок за който споменах.Живата полио ваксина е един прием,а пентаксима 3 поредни месеца.Друг вариант е като всичко в Бг да не са синхронизирани,защото ЗК си има едни ваксини и дати и списъци,и понеже са бавни и тромави....хората вече ползват пентаксим,който незнам вече официално включен ли е в списъците на ЗК.

# 71
yoana77  Simple Smile ще попитам специално в понеделник  Peace но според моите разсъждения именно заради този срок за който споменах.Живата полио ваксина е един прием,а пентаксима 3 поредни месеца.Друг вариант е като всичко в Бг да не са синхронизирани,защото ЗК си има едни ваксини и дати и списъци,и понеже са бавни и тромави....хората вече ползват пентаксим,който незнам вече официално включен ли е в списъците на ЗК.
Вече не е жива ваксината полио по здравната каса,но за съжаление пентаксима не е включен още в ЗК. ooooh!

# 72
  • sofia
Честит рожден ден на Йоанка, Алекс, Румчо и Стенли! Момичета да са ви живи и здрави съкровищата. Пожелавам на всички да си даряват взаимно обич и да се запази завинаги вълшебството и любовта ви един към друг, както в онзи скъп миг преди една година!
Денис,не говорех за такава разлика,поради забавяне на някаква ваксина,а това,че по ЗК реимунизациите започват на 1,2 месеца,а с пентаксим след 22-24 месец,което си е солидна разлика,именно това ми е чудно защо е така newsm78
Причината най-вероятно е във факта, че Пентаксима има и ДТК компонента, а за нея задължително се изчаква определен период от една година поне след третия прием  Wink.
Мама Капи, и аз не публикувам снимки в нета. Не се знае кой гледа снимките на децата ни.  #Cussing out и най-вече с какви мисли. Колкото до сънливостта.. и Габи спи доста-вечер от 21 часа до 8-8.30, после в 10 е пак в леглото може да спи и до 13 часа и после от 15 часа пак един час сън. За прохождането не се притеснявай също, няма кой знае каква полза от ранното прохождане, аз съм проходила не навършила 9 месеца и съм спъната за трима, мъжа ми пък е бил много страхлив и е тръгнал на 14 месеца пък си е ок и не помня да е имал тротоарни екземи  Mr. Green
За тръшкането се присъединявам към вашата компания. Мисля, че е нормално в определена степен според темперамента на детето, все пак съм предприела мерки да я обучавам на добро поведение.
Желая лек ден на всички!

# 73
Включвам се набързо само да честитя рождения ден на Йоанка на Фибичка - бъди щастлива и неотразима, бъди горда с прекрасната си майка!

Честито и на Алекс на Яничка - много усмивки и игри днес сладко синеоко момче! Яничка, знаеш, че съм си го набелязала за зет, нали? Не ми го давай там на разни бургаски мадами. Rolling Eyes

Честито и на Румен на Веселка - целувки и на него от Иглика!

Честито и на малкия Стенли на steli-ssd -пожелавам ти да растеш здрав, умен и весел, за радост на мама и тати!

Hug прегръщам ви и вас и майките ви и ви желая весел празник!

# 74
  • Русе
Честит рожден ден на Йоанка, Алекс, Румчо и Стенли-таз година 1 ,догодина 2  Crazy Hug
Съвсем съвестно изчетох 4-те страници от темата и малко ми се омота информацията #Crazy
Основно май на дневен ред са ваксините.аз да си призная не ми се мисли,че нашето педи от мен за 1-ви път чу за Пентаксим,а сега като и кажа,че след Тривомакс,чак на 1,6м ще сложим  пак Пентаксим,тя ще се опули Shocked що за схема пак съм си съчинила,понеже на 1г и 2м няма да слагаме мъртвата полио,нали? само това незнам дали съм разбрала добре,иначе и при нас се пада на 1г6м да сложим 1-ви Пентаксим от Реимунизационните ваксини newsm78
Голямо вълнение около срещата......ей,завиждаме ви с Ема,но вие ще ни снабдите с голяяяяямо кол-во снимков материал Naughty
Ема, има  : белег от БЦЖ и то солиден, ползва биба при заспиване и при крайна невроза ,има 8 зъба,които мие вечер, ходи за 1 пръстче,но многооооо я е старх да се пусне.опита преди 3 дена и сега челото е синьо,понеже незнае да пада на дупе,а направо като талпа .....на глава Cry не е чувала за гърне още,но приказва много и то "човешки" думи.
хайде,стига съм писала,че кои ще чете толкова?!

П.С.tzvety roussimova  ако не ме лъже паметта,май аз те "накарах" да пробиеш ушите на Ивето Wink Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт