Отговори
# 150
lika, аз кърмя през нощта по 3-4-5 пъти.Отдавам нощното будене на зъбоникненето.

# 151
Откакто спрях да кърмя преди около 5 месеца Вяра спря да се буди нощем.Убедена съм че е от това буденето,просто си искат млякото.

# 152
Здравейте, дружки! Ох, и Стефан не е добре, много ми е сдухано днес. Sad Цяла сутрин нищо му нямаше, само покашляше малко, даже му купих сироп и хапчета за смучене. Легна си да спи, след около 2 часа видях, че е отвит, понечих да му преместя крачето и усетих, че гори. Събудих го, измерих му температурата и беше 39.5! Много се шашнах. Той обаче пак не дава вид да е болен - играе си, палува, яде, както по старому. Но много взе да кашля. Sad Сега спи, уж няма Т, но знам, че цяла нощ ще ми е трудно да мигна. В понеделник ще го задържа у дома, за да не заразява децата.
Хайде, лека, до утре!

# 153
  • София
здравейте!
и от нас лоши новини - пак сме болни и пак двете  Cry
На Вики й почнаха едни тъмни сополи (жълти) и страшно запушен нос (едвам е спала последните 2 нощи), от време на време покашля, но мисля, че е от храчките, които слизат надолу - големички са .... Вече незнам с какво да я лекувам. Едва ли в неделя ще дойде лекарката на посещение  newsm78
Аз пък съм с гърлобол ... иначе рядко ме боли гърло ... и съответно запушен нос (вторник ще станат вече две седмици с тоя нос!). И аз незнам какво да пия вече, вероятно не се доизлекувах предния път и сега пак  Confused А и така ми се гади - НЕпрекъснато! Дайте някой лек с това гадене ... и май ми вървят киселини (преди незнаех какво е това).
Хайде, дано ни е лек деня и на другите болни дечица да минава бързо и без усложнения!
niunia, какви хапчета за смучене ви изписаха?

# 154
  • Варна
galita, Ани, милички, да се оправяте! И аз бях така, а сега мъжът ми е с гърлобол. Него го лекувам с нишадър, по бабешки, татко едно време мен все така цереше. Супер гадно е, но минава бързо.

Стефко дано е ок. Hug

niunia, хайде деееее!!! Откога те чакаме! Гушки на Мими! Разказвай повече за вас.

Аз отивам да си догледам Хари Потъра.

# 155
Здравейте и от нас!

Галитка, mom_an, бързо да се оправяте  Praynig Praynig Praynig

niunia , добре си ни се завърнала  Hug

Благодаря на всички за милите думи! Али май е по-добре.Днес ходихме пак в частната клиника да я погледнат и да видят пак изследванията. Позакрепихме положението.Вече си пийва сокове и вода, даже тази нощ се престраши и си пийна и АМ (за първи път от 5 дни). За ядене не я насилвам - каквото колкото иска й давам.Не е много, но поне е по-спокойна като сама си дозира храната  Joy И така.Надявам се , че сме минали страшното  Praynig

Гушки на всички и всички болнички бързо да оздравяват!  Hug

# 156
Привет дружки!

Ееех пак болни  Sad galitamom_an - бързо да се оправят малчовците! Ох имам чувство, че цяла зима ще сме така.
Аз изпадам в паника, че трябва да я пусна в понеделник пак на детска - а Бояна само като и спомена и се натъжава и започва да повтаря нискам деската.... Rolling Eyes

Галита - можеш да пиеш цитросепт, а за гърлото масло и мед май също помога  newsm78  Абе за болно гърло знам една много ефикасна рецепта, но е малко гадничка - сутрин на гладно се прави гаргара с олио за няколко минути и така няколко дни - много помага, но сега с това гадене едва ли ще го изтраеш. На мене не ми се гади много, но като се прояви пия пресни сокчета, лимон със спрайт много хубаво ми действа, водата от киснати шипки също или шипков чай, солетки - виж за киселините незнам
Между другото моята втора лентичка би трябвало да показва абсолютно същото като твоята  Laughing ама още се подмотвам да я сложа...

# 157
Oххх тия ясли нещо ни развалиха здравословната дисциплина в темата #Cussing out
Бързо да се оправят малчовците,че представям си какво им е на мамите Rolling Eyes
Галита,за гаденето моятя докотрока ми казваше нещо май Алмагел ли се казваше,попитай си доктора все пак.Обаче знам че спасение от това няма.За киселините чувам в бременилската тема казват "талцид" продавал се без лекарско предписание и бил подходящ за бременни.Слава богу и аз нямам от тия екстри.За содата за хлаб (дето някои взимат против киселини) научих че изобщо не трабвало да се пие от бремнни,защото спомагала за появата на оттоци.

Аз се стягам,че от утре съм работник,а на Вяра само като и каже баба и че мама ще иде на работа и после ще си дойде и т.н. тя почва да реве,много свикна с мен през лятото Tired

# 158
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
*Daisy* , Дес - благодаря ви!

Ще видим при нас от какво ще да е! До преди малко четох една тема и си признавам, че ми се изправи косата и сериозно започвам да се притеснявам не само за проблемите със съня, а и за неговоренето на Алекс,  но както и да е да не пълня темата с моите проблеми!

Галита - аз през цялата бременност пиех Талцит и все още се възползвам често от него. По вереме на бременността се консултирах с 3 докита и мнението беше едно - няма проблем и дори се препоръчва за облекчение в това състояние. Бях се запасила и винаги имах в мен. На мен лично ми помагаше и коричка хляб, както и вода на малки и бавни глътки! 

Телма - честито и на теб! Ех, колко хубаво, че има толкова много нови растящи тумбачета!

Вили - радвам се, че сте по-добре!

# 159
  • Варна
За содата за хлаб (дето някои взимат против киселини) научих че изобщо не трабвало да се пие от бремнни,защото спомагала за появата на оттоци.

Хм. Аз и с двамата имах ужаааасни. Питах гинеколога си тогава и той ми каза, че содата била най-безвредната от всичко друго, та се разминах с има-няма 2-3 пакета. Laughing

# 160
Галита, на мен през бременността ми предписаха хомеопатични свещички Вомакур (Vomacur) и Деган за пиене. От второто никакъв ефект, а от свещичките - съвсем слаба полза, но някои бяха много доволни. За киселините- както са ти казали другите момичета-Талцид.
За гърлото пия Хексоралетен, също хомеопатични- за смучене. Но мисля, че трябва да се консултираш с лекар, все пак.

# 161
  • София
Благодаря ви, момичета!  Hug Възползвах се от някои ваши препоръки!  Praynig
Цял ден почти лежа, дообяд карах мъжа ми да изведе малката, а следобяд той въобще не се сети  Close Виси си на компютъра или пред тв-то и само въздиша като се оплаквам  Rolling Eyes
Утре естествено няма да водя Вики на ясла, следобед ще ходим на доктор. Видях, че 2та втори кътника долу са й избили вече ... дано да нямаме повече усложнения  Praynig

... и сериозно започвам да се притеснявам не само за проблемите със съня, а и за неговоренето на Алекс,  но както и да е да не пълня темата с моите проблеми!
Лика! Ти  няма да ни занимаваш, а ние ще те занимаваме с нашите проблеми! Я си сподели, мила! За говоренето знам, че не е за притеснение - някои към 2,5 - 3 год. директно проговаряли с изречения! Имам и примери пред очите си! А за съня - в края на кърменето ни (1,3 г.) Вики си се будеше поне по 1 нощем, сега е горе-долу пак така, така че аз не отдавам никакво повече будене за кърмене. Пък и периода на никнене на зъби сукането се засилва, нали знаеш ...

# 162
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
galita - благодаря ти и наистина се надявам всичко да са само притеснения в майчината глава. Прочетох доста и сега въпреки тревогата ми, съм доста по-спокойна и по-сигурна на какво да обръщам внимание, така че да не говоря много, но се надявам всичко да си е наред. А пък и на доста места прочетох, че трябва да се мине 2год възраст и проблемите да си стоят, за да е основателно притеснението. Дано всичко да е просто начин да се изрази и след като проговори да се поуспокои, пък ако не, ще търсим необходимите специалисти!
За засилването на сукането по време на зъбоникненето - определено е така, но при Алекс това ми се струва, че няма общо - по това време просто иска да суче, а напоследък не е така - събужда се по n-на брой пъти, като става скимтейки или въртейки се в всички страни, и се успокоява само от допира до мама и то до гърда... може пък по- този начин да си наваксва целодневната ми липса, знам ли.
Вече съм доста объркана ... !
Целувки на Вики и дано тази нощ да ви е по-спокойна!

Лека нощ на всички!

# 163
Добрутро мами!

Ние продължаваме с адаптацията в яслата.. В четвъртък е спала 45мин.след това е станала с писък и рев-събудила е още 5 деца.В петък пък още на обяд казали да си я взема,че много ревяла/добре че kleo ми съдейства/.Разбрахме се няколко дни баща и да я води,той да е "лошия"-Дари в знак на протест започна да ме бута и вика"маха"и "марш",но знае че така не се прави-като я питам на кого казва така и тя"на кучето" Mr. Green понякога посяга да ме удря..но гледам да не и обръщам внимание или веднага го обръщам на майтап и я карам да се засмее.Определено ни се сърди на нас с баща и.Тази сутрин той я води,Дари ми каза дори "чао" на вратата,изглеждаше доволна че отива на "гина".Там е помрънкала/примиренчески/ на влизане"икам мама,икам тати" но е влязла сама и това ме обнадежди доста..  Peace
Уф,само да е здрава/засега/ Praynig пък ще свикне,трябва си време..

А пък вчера с татито бяхме на сватба,ех че беше хубавооо...  married Дали защото много обичам сватби или защото това ми е първото излизане/по-така/ от много време,но се забавлявах истински!Ресторанта беше Скай Плаза (ако някой ще се венчава скоро  Mr. Green) препоръчвам!ХорА тропнах доста,а половинката хвана жартиера на булката..! Mr. Green Rolling Eyes После пък си чухме имената/като несемейна двойка/и трябваше да се захранваме с торта..  Crazy Blush Ще видим тая работа..

# 164
Здравейте, момичета!

Мога да се похваля, че Калоян май свикна с градината. Вече не плаче като му споменеш, сутринта само веднъж каза "няма гинка", но аз се направих, че не го чувам  Embarassed. Изобщо не плака, обу си обувките и си взе пижамката. Влезе сам и ми каза "чао". Лошото е че взе да кашля  ooooh! Той все си покашляше по малко, но педито каза, че е здрав. От два дни кашлицата е по-силна (особено нощем). Давам му сироп и се чудя дали не е от него  newsm78 Те нали са откашлящи...

БОДЛИВКА, Калоян точно така започна да се адаптира - спря да плаче и влизаше примиренчески  Confused Дано и при вас това е началото на края на ревовете  Praynig

lika, не се притеснявай да ни занимаваш - нали за това е форума - да се оплачем и да се подкрепим.  Hug Калоян също много се будеше нощем и аз се бях отчаяла (и то без да го кърмя), но изведнъж взе да спи по-спокойно. Сега ако не кашля и няма сополи си спи по цяла нощ, само дето се върти и ставам да го завивам. Забелязах, че ако спи друг при него е по-неспокоен, така че нищо чудно да си наваксва липсата ти  Heart Eyes

galita, аз киселини имах само веднъж и също ми препоръчаха Талцид. Гадене за щастие нямах.

mom_an, как сте?

Дес, успех на първия работен ден!

Общи условия

Активация на акаунт