Отговори
# 165
Петенце, много се радвам, че Калоян се е адптирал! Браво на него!  Hug
Лика, не се притеснявай за неговоренето - момчетата май по принцип по-късно си проговарят (нищо че тук имаме страхотни потвърждения на обратното! Grinning), и Стефан не говори много (смислени думи имам предвид) - само отделни думички (най-новото е "икам" = искам и "гооооо" = гоооол!, за изречения и дума не може да става, освена ако "мамо дай" и "тати тао" (чао) не се броят за изречения.
Бодливка, кураж! Още малко и е готова с адаптацията, щом вече сама си влиза, значи е готова. Само да е здравичка!  Praynig
Галита, на мен много ми помагаше Стопацид - хапчета, които се дъвчат (в началото ги погледнах с тих ужас, защото на големина са колкото аналгина, горе-долу, а аз изпитвам ужас от хапове и винаги настоявам да ме лекуват с инжекции Laughing), но нямат почти никакъв вкус, оставят само някакъв стипчив вкус в устата, абе не е гадно. Ефектът е много бърз, може до 12 хапа на ден.
Вили, много се радвам, че Али вече пие течности и че се оправя! ДАй Боже по-бързо да приключи процеса! Praynig
Деско, не се преуморявай!  Hug Лека и спорна работа!   bouquet
Стефан все още не е добре. През нощта вдигна температура, добре, че обожава Нурофена, на сън си го изпи. От тогава не е вдигал, но довечера очаквам включване пак. Има ужасно гадни сополи - гъсти и текат много бързо, докато му обърша носа и айде пак! Кашлицата му не е начесто, даже рядко кашля, но все пак кашля. А от днес едното му оче сълзи. Умишлено не го водя на лекар, защото ще му изпише АБ, а аз съм упорито магаре и АБ не ща да давам. Ще го оправя с хомеопатия. Иначе е весел, хапва си, тормози брат си и така - всичко по старому. Тази седмица няма да го пускам на ясла, в резултат от което в края на седмицата ще бъда абсолютно куку (снощи заспах на дивана преди всички, мъж ми само ме помоли да се преместя в спалнята, другите кога са легнали, не знам), но искам да си излекувам детето и да не заразяваме другите деца.
Хайде, че тука някои хора доста понамирисват.....

# 166
Здравейте, момичета, моите вече са здрави и от днес пак са на ясла, пак до обяд. Беше истинска лудница, много деца и много родители и Ники си порева малко, вътре всички реваха, после на обяд всички деа ревяха, само моите не Laughing Даже не се зарадваха като ни видяха. Елена сутринта яла допълнително попара Mr. Green Всичко си били изяли.

Утре ще видим как ще е Laughing Скоро няма да ги оставям да спят май, сигурно от другата седмица, живот и здраве ако не сме болни. Мъжа ми се моли поне 3 дни да са здрави ooooh!

За киселини по време на бременност и аз талцид взимах, помага за кратко и после пак Rolling Eyes

# 167
Добро утро!

Нещо много слаба активността  newsm78

Да се отчета за яслата - ходи без да плаче, днес даже и физиономията му не беше чак толкова тъжна. Още кашля, но мисля, че се оправя, но нещо му се беше запушил носа. Дано не тръгнат пак сополите  Praynig

Мъжа ми се моли поне 3 дни да са здрави ooooh!

Той и моя е така  hahaha Нищо че като се разболее Калоян аз ще оставам вкъщи или ще идва свекъра  ooooh!
Умишлено не го водя на лекар, защото ще му изпише АБ, а аз съм упорито магаре и АБ не ща да давам. Ще го оправя с хомеопатия.

Мом-ан, и аз съм така. Мъжо все вика дай да дадем лекарство, ама аз упорствам  Crossing Arms Как е Стефан? Оправя ли се?  Praynig

# 168
Аз минавам да се разпиша, Ники има няколко нови думички от които ме напушва смях Laughing Първо вече вика на Ели Ена, на бавачката - Кефи, тя се казва Параскева и й викаме Кевче и преди на водата викаше пий, пий, сега вече казва писА, което си го превеждам като да пия сега. Ама в яслата не знам как го разбират #Crazy

Петенце, радвам се, че сина ти се адаптира толкова добре Heart Eyes

Моите днес пак плакаха, този път и двамата Rolling Eyes

# 169
Мили дами,
срам ме хваща като си погледна датата на последният постинг тук.
Тъй като ангажиментите ни станаха много, време за форум никакво не остана.

От юни тръгнах на работа, мама и свеки се менкаха, докато детето тръгне на ясла.
От един месец ходим вече на ясла и сме много щастливи.
Сутрин като не иска да става, само и казвам че отиваме при децата да си играе и се е изстреляла зa секунди от леглото.
След това отива на тоалетната и си иска нейната седалка с патенцата.
За съжаление още не може да си казва зa всяко ходене на тоалетна, но повечето ги уцелваме. Как е при вас, махнахте ли памперсите?
Друго нещо, което леко ме притснява е факта, че не говори. Казва някоя и друга дума, но с това се изчерпва репертоара.
Чувала съм, че двуезичните деца по-късно проговарят. Мами на двуезични, я споделете при вас как е?
Яслата и е двуезична, т.е. едната и учителка и говори на немски, другата на английски. Как смятате, това дете няма ли да се обърка съвсем с езиците?
На почивка никъде не отидохме, но се надявам по Коледа или Нова година да можем и ние да поотпуснем края, че последно ходихме май месец в Италия на Лаго ди Комо зa една седмица, но това беше толкова отдавна, че бях и забравила даже ....

mishlentze, дано Ники и Ели по-бързо свикнат. На теб не ти ли разрешават да стоиш там, та дори не и в същтата стая и при нужда да те викат?
petenceto, в момента, в който Мирабел тръгна на ясла и сополите и те тръгнаха. Дали са зъби или е от яслата не знам, защото ние постоянно сме в период на зъбоникнене и все си седим на 8 зъба. Иначе за течащ нос досега не са ни връщали от яслата.
mom_an, бързо да се оправя Стефко. Hug
БОДЛИВКА, не знам как стои върпроса с адаптация в България и колко родителите имат участие и колко зор си дават възпитателките, но стискам палци Дари бързо да се справи. 
lika, гледам, че имаме еднакви тревоги. Дано бързо отшумят, но това което знам, е че деца които проговарят по-късно, после не можеш им затвори устата.  Mr. Green

Отивам да наваксам малко с четенето...

Последна редакция: вт, 02 окт 2007, 12:07 от doritt

# 170
Доритт, в България такива екстри не знам да има и в частна ясла, тръгваш си по живо по здраво и това е Laughing Всъщност аз съм на мнение, че това е по-добрия подход, а моите поне. Миналата седмица ги водихме на детски рожден ден и те не искаха да се отлепят от мен като видяха каките. А се залисат и язляза,а Николай започне да вика мама, мама и те ми го водеха. В продължение на час и половина съм близала едно капучино и крака не ми останаха, за нерви да не говоря. Накрая мъжа ми ме отмени, защото го хвана срам от неговите приятели Mr. Green Та, Ники искаше хем да е в стаята при другите деца, хем аз да съм му до гъза и отказа да стои при мен на масата с големите и само ме дърпаше за ръката. Тъй че оставям ги с чиста съвест сутрин и бягам на секундата като влезнат. Следобед винаги ме гледат все едно защо съм дошла Laughing Затова от утре са по цял ден Mr. Green

Дано няма изцепки Praynig Че са малко капризни на заспиване, особено Ели Rolling Eyes Кипрата иска да й се крЕпи ухото, докато захърка дълбоко Crazy

Айде, лека ви нощ и до утре Wink

# 171
Здравейте и от нас днес ни биха ваксината за полиото остава още 1 .Тежиме 12.500 и сме 89 см сложих  в  августското трябваше да са в септемврииското но нищо албумче снимки които иска да гледа  bouquet

Последна редакция: ср, 03 окт 2007, 08:37 от DIVA_ORHIDEQ

# 172
  • Варна
Че са малко капризни на заспиване, особено Ели Rolling Eyes Кипрата иска да й се крЕпи ухото, докато захърка дълбоко Crazy

Държиш й го докато заспи ли? Оххх.

За смешните думички - Сашко започна много да харесва таратор и само поръчва "тАлатоо", обича много да го масажирати  само да го попитам иска ли, мята се по очи на леглото и чака. Дори вдига крачето и вика"кАче", да не пропусна крачетата евентуално. Naughty Много добре разбира какво  "бИиляяя", но не му пречи по 1000 път ида изгася компа или да прави други щуротии, които знае, че не се правят, ама ... Grinning

Дорит, радвам се, че се разписа в темата. Да се включваш по-често! Hug

# 173
Ох, от тези деца не ми остава време за форума. Какъв ти форум, то за едно кафе не ми остава време... В момента спят и двамата, но очаквам всеки момент Максим да се събуди. А колко работа ме чака, къщна и служебна... Whistling В петък пристигат нашите, че им домъчняло за децата, та къщата трябва да блести, терасите са в ужасно състояние, мани мани. А на всичкото отгоре си тегля "Дяволът носи Прада", кога ще го гледам, не знам.
Иначе при нас нищо ново - Стефан си влачи кашлицата и сополите, снощи го водих на лекар (за първи път се вози в маршрутка, крещя от кеф! Laughing), гърдите са му чисти, само гърлото е червено, но естествено ни предписаха АБ. Аз си продължавам по старата схема, няма да давам АБ. От снощи не е вдигал Т, което ме обнадеждава.
Снощи заспа без биберон, вчера следобед също, но през нощта започна да реве и да се мята в леглото, очевидно беше, че си иска бибо, да го издирихме изпод леглото и му го дадох. Rolling Eyes Не трябваше, но искахме да спим. Mr. Green Днес понеже скъса и последната залъгалка, му дадох биберон от шише, надяна го на пръста си и така заспа.
Айде, дребния врекна!

# 174
Ееххх, мамита здравейте! Не съм писала поне три месеца,направо ми се зачервяват бузите Embarassed
Страхотно заглавие на темичката сте сложили, съвсем актуално за нас Heart Eyes. Не можах да изчета всичко, но доколкото разбрах Телмичка и Галитка са към отбора на тумбаците (ако бъркам прощавайте Heart Eyes)
Аз влязох в петия месец и щърко е с розови гащи Laughing, Йоан ще си има сестричка, добре си свършихме работата Mr. Green Чувствам се значително по-добре,след идиотското гадене,което имах...Щастлива съм,че Йони няма да ходи на ясла (поне засега),като чета малчовците януарски как се борят храбро с лелките ми се къса сърцето,представям си на вас какво ви е Confused
Сега да ви кажа за Йонито, имаме все още 12 зъба, обожаваме си бибата (направо вече ме втриса като каже "наната"-така си я е кръстил), с памперс сме и още не съм започвала с махането, но постигам резултатите с казването за акане. Говори невероятно много и повтаря абсолютно всичко, крачи важен и размахва пръст като му се карам за нещо StopМного е палав и белите и синките са му доста (няма да ги изброявам, но имахме доста инфарктни ситуации)
Ох,целувам ви,събуди се Sunglasses

# 175
  • Madrid
Здравейте и от мен!

Да не повярва човек,след половин година,отново имам кирилица! ooooh!

Първо искам да честитя на Галита и Телма-целувам ви и поздравявам за смелостта!  bouquet
Лика,аз мисля,че тревогата ще се окаже излишна,аз също съм преглеждала статии,в които се споменава,че е нормално децата да проговорят на по-късен етап с цели изречения,отприщтват се както се казва! WinkА и племеницата ми е жив пример затова.Алекс изглежда прекрасно на снимката в подписа ти!  Simple Smile

На мен ми се иска Самуил да ходи на ясла,защото смятам,че контакта с други деца му е нужен, а аз понякога не смогвам да му обърна вниманието,от което се нуждае,но засега ще го гледам аз.
 Бяхме в България-починах си психически,но физически се размазах просто,не се спрях...и ми хареса! Rolling Eyes
Ходихме на море,първо без Сами една седмица на Слънчев бряг,а после и с него на  Златна рибка.Установих,че Самуил плува с лекота,дори и да го покрива,с плувки на ръцете разбира се,той по принцип е безръсъдно смел към всичко/което ме измаря допълнително/ и това изживяване го развълнува доста,все още ми повтаря как е правил "бам" с тати на морето.
Памперса сме го махнали вкъщи.Навън предпочитам да е с него,тъй като пишка често.Иначе не е акал в памперса от 2 месеца близо.Но аз не го насилвам,дали  сега или на две години ще е без памперс, ми е все едно.
Ходя да свиря всяка вечер в музикалната школа,а Самуил го гледа една българка от 20 до 22 часа.Много съм доволна от отношението и,защото ме слуша какво и говоря,забелязала съм,че това е често срещан недостатък при хората.Понякога взима и една от двете си внучки ,които са в ранен тинейдж и се забавляват добре с детето.
Вече не го кърмя,тъй като приемам алкохол,а и пуша понякога.
Ще кача снимки скоро,за да си ни припомните.Целувки!

# 176
Еййй привет на завърналите се стари дружки Hug

Илиндичка,честита ти кирилица! Joy  bouquet

Абсолютно подкрепям това ,че тревогите че дечицата все още не говорят са напълно излишни.По мои наблюдения наистина след 2 се отприщтват,хич не се косете,да са здрави само малчовците Embarassed

Вяра напоследък ляга и става с орехи из ръцете Mr. Green Имаме орех в къщи и тя само събира,без орех не заспива,през нощта се буди и си го търси,смяяхххх hahaha Joy Дори бих казала,че малко остави бебока на по заден план,ама не го забравя и него де.

Вече седмица сме без нощен памперс и мисля че се справя успешно.УРА!Махнахме ги най-сетне Party Само сега се чудя като дойде бебето дали и тя няма да посика "папеси" като види че на него слагаме.Чета за такива дето почвали и да се напикават и наакват покрай бебето Rolling Eyes

Аз в петък ще ставам леля най-сетне,голямо чакане падна.Дано всичко мине нормално.

ХАйде гуш на всички Heart Eyes

Последна редакция: ср, 03 окт 2007, 22:32 от Дес

# 177
doritt,ilindi4ka,tanitaia радвам се че отново сте сред нас! Hug Дайте малко снимки да видим порастнали дами и господа.. Wink
То и аз не съм качвала от има-няма два месеца,но ще се поправя.
Дес браво на кукла Вяра,щом и през нощта е без памперс!Това си е цяла победа! Peace Да ти кажа напълно възможно е като се появи бебчо и тя да иска отново "папеси" Simple SmileТова също е начин за привличане на вниманието.. Wink
Ох,майка ми дисертация може да напише по темата за детската ревност-малко след като съм се родила брат ми е направил тик с окото,но за кратко.
Сега малко за нас..Направо не смея да се пУфаля,но Дари вече втори ден спи в яслата! Praynig Казахме на лелите да и махнат възглавницата(тя никога не е спала на възглавница) и там си носи нейния мечо с който заспива,та нещата май взеха да се получават,ох дано!
Тази вечер бяхме на детски РД,в клуба до нас в който е била безброй пъти и толкова харесваше,че забравяше за мен.. Ей в чудо се видях-влезе и като видя каките се изстреля с 200 ревейки. ooooh! Страхът,че ще си тръгна/както всяка сутрин за яслата/ беше огромен,гледаше много уплашено. С нищо не можах да я накарам да влезе при децата-само ако аз съм с нея. Tired Клеопатра сега усетих какво е.. Crazy Все едно не беше моето дете,но когато чу че ще ядат торта,всичките и притеснения се изпариха,сама качи стълбите и бързо влезе вътре...тогава си познах детето. hahaha

pepi,Лисана,nenepygka,VIVKA,Vili4ka..къде сте?

# 178
  • Madrid
Дес,ами...да бе! Crazy Laughingнаправо ти се чудя ,да знаеш-работиш и си толкова близо до втората радост,еми ЕВАЛА Simple Smile,както и на другите бременни мами!Честно ви казвам,че ви се радвам,аз също много искам още едно дете,но не мога да се справя,осъзнавам го,то е на психична основа.В България като усетих помощта на близките се резглезих Embarassed и сега за мен е немислимо.
Бодливка,щом има напредък при Дари  и адаптирането в обстановката,сте  в близост до първоначалната представа за ясла и двете.
Ако бях в България,яслата щеше да е моя избор.Често споменавам родината,защото спомена за нея ми е пресен...и прятен,разбира се...
Но моето мнение е на базата,че познавам детето си,което е адаптивно към ситуациите,в които го поставям./а той е навсякъде с нас,трудно ни е да се лишаваме от нуждите на младо семейство все още Rolling Eyes

# 179
Бисе, точно това казвам, иска да й се държи ухото, докато заспи, даже сама ти хваща ръката ако ти не се сетиш и стиска отгоре, ако мръднеш тежко ти Rolling Eyes

Илиндичка, привет  bouquet Аз на 21 пътувам за Мадрид на гости на една приятелка, ако искаш да ти донеса нещо казвай Mr. Green Задължително една от сутрините ще отида в парка Ретиро, много ми се е доходило, така че можем да се видим, ако имаш време Heart Eyes

Да ви разкажа за моите вчера, оставих ги до 4 и половина следобяд, за първи път с преспиване. Яли си както обикновено всичко и от следобедната закуска даже допълнително си искали Laughing Не са спали много, но и не са дивяли както вкъщи преди спане Wink

Сестрата каза, че явно на Ели много й било забавно ,защото постоянно се хилела нещо Crazy Тя си е усмихната по принцип, докато не й настъпиш мазола за нещо Laughing Ники много думички знаел Shocked Ми той знае, ама тук в темата някои деца вече цели изречения сглабят, та не ми се вижда толкова извъреден случай Laughing

Другото е, че вчера като ги взех видях, че пак имат сополки. Нямат цвят и затова днес ги пратих пак, довечера ще видим. Снощи ги наблъсках с осцилококцинум, цитросепт, витамин С, капах даже разтворен цитросепт в носа, от което Ели повърна малко, защото цитросепта е отвратителен на вкус. Дано този път не се задълбочи. Водих ги на още един доктор точно онзи ден и каза, че са здрави като камък, тогава нямаше сополи и точно на другия ден се почнаха пак  сополите. Двама доктори вече ми казаха ако сополите нямат цвят и нямат температура да ги пускам на градина, гледам има и други деца там в този вид, така че този път реших да ги оставя. Не може всеки път аз да ги лекувам за ходене 3 дни по 3 седмици и накрая като ги пусна там, пак да лепнат сопол от някое друго дете и после пак 3 седмици вкъщи. Rolling Eyes

Иначе вкъщи промяната в децата ми се изразява в повече мрънкане и рев, явно насъбраното мрънкане от целия ден си го носят вкъщи и го изразяват в концентриран вид #Cussing out То ужасна работа, казвам ви, такава война за всяко нещо водим и те водят помежду си, че не е истина. Rolling Eyes Трябва да наблегна на възпитанието вечер, защото бавачката е мека и само да мрънне някой и тя остъпва Rolling Eyes Онзи ден доктора като видя как като се размрънка Ели  да не я преглежда и я оставих и взех Ники, ми каза че не трябва да се поддавам, защото ще ме направят луда и като съм тръгнала нещо да правя на единия да не го пукам, докато не свърша, иначе ще разберат, че като се размрънкат и им минава номера поне за момента. Това го обясни пред бавачката, така че се надявам да влезем в час и двете. Татито точно така процедира и имат респект към него Laughing

Бодливка, стъпките в яслата на Дари и моите вървят горе-долу еднакво, така че ми е интересно да чета как се справя Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт