27 причини да отворим нова Американска тема!

• 19 283
  • 284
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте,
Опитвам се честичко да ви чета, но до сега не съм се решавала да ви пиша просто от опасение, че ми изглежда пристрастяващо...ама реших да рискувам Simple Smile
точно сте захванали две от темите, които най-много ме вълнуват в момента, а именно organic храните и аутизма.
Абе както казват хората: това, което ти мисли майка ти никога да не те стига.... И аз съм се загледала по моята сладурка за някакви признаци за аутизъм /недай си Боже/. Защото е на почти 19 месеца и е бита въпросната ваксина, а И  защото нещо почна много да се говори за това. По принцип няма причина /или по не се надявам/ да се безпокоя, ама и мене пoчват да ми прават впечатление например, че си играе на количките с колелцата, или това дето казва victoria за ръчичките при радост, а при безумна радост и главата си върти. Но ми се иска тези неща да ги преписвам на психическото и поведение на база на възрастта, а не на нещо по сериозно.
Както и да е... и аз като ТинаХрис се шашкам май повече от необходимото. Ама като гледам имаме на една възраст дечица, а и сме от един град..та може да има нещо във въздуха за психиращи майки като нас Laughing
От мен   bouquet и до скоро

# 166
  • Sofia
Здравей те на всички! обръщам се неслучайно към вас с надеждата за добър съвет
избрала съм си точно този модел http://www.walmart.com/catalog/product.do?product_id=5223220

С UPS  ми искат 485 евро за доставката !?!?!?! и това е най-евтиния вариянт! при все че количката и столчето струват 280 лева!!!
в България хем избора е малък хем цените са трони и четворни!!!!!

та питането ми е няма ли някой който скоро да си идва от САЩ с не много багаж??? ако не излиза скъпо ще си платя и свръх багажа!
ето това са и размерите на товара
 Shipping Weight (in pounds): 38.0
Product in Inches (L x W x H): 26.0 x 19.5 x 40.0
Assembled in Country of Origin: USA and/or Imported
Origin of Components: USA and/or Imported
Wal-Mart No.: 002600161

предварително благодаря на всички за съветите и съдествието!  Hug

# 167
Meрси   bouquet

КК25 пристрастяване и още как  Crazy Привет Simple Smile

# 168
  • usa
Здравей те на всички! обръщам се неслучайно към вас с надеждата за добър съвет
избрала съм си точно този модел http://www.walmart.com/catalog/product.do?product_id=5223220

С UPS  ми искат 485 евро за доставката !?!?!?! и това е най-евтиния вариянт! при все че количката и столчето струват 280 лева!!!
в България хем избора е малък хем цените са трони и четворни!!!!!

та питането ми е няма ли някой който скоро да си идва от САЩ с не много багаж??? ако не излиза скъпо ще си платя и свръх багажа!
ето това са и размерите на товара
 Shipping Weight (in pounds): 38.0
Product in Inches (L x W x H): 26.0 x 19.5 x 40.0
Assembled in Country of Origin: USA and/or Imported
Origin of Components: USA and/or Imported
Wal-Mart No.: 002600161

предварително благодаря на всички за съветите и съдествието!  Hug

извинявай, но за да се навие някой да носи 38 паунов товар, трябва да тръгва не с малко, а с никакъв багаж...

KK25 , добре дошла! или казано с други думи - добре попаднала в капана Simple Smile.

# 169

Аз пък точно за тях четох в една книга, че са уж органични, но ако проследиш веригата от продукти използвани в производството им стигаш до познай къде - Китай. Повече от половината им продукти са от там, уж китайски органични...

Говорим за различни неща, Бистра, аз не говоря за органични/ неорганични, а за незаменимата полезност на млечнокиселите бактерии от рода на Лактобацилус булгарикус, Стрептококус термофилус, Асидофилус и сие.

Тина и Бубка,  за съжаление не сте извън диапазона за аутизъм, на теория естествено.
За ММР- май има особен пик на дечица, развили аутизъм около нея- при първата, която аз поне доколкото знам се бие м/у 12 и 15м, втората е чак към 4-6 г.  Но както вече е написано (Мишолина?), доказана връзка няма и диапазонът на вероятни причини е многообразен и многообятен, т.е. с две думи никой нищо не знае със сигурност. Но за съжаление проблемът не само съществува, ами и се увеличава.
А като си помисля само как едно време поне за мен аутизъм означаваше романтичния образ на Дъстин Хофман в Рейман и това е, а сега...  Confused

# 170
Дали може да взема думата като човек, който работи с такива деца и ще, не ще, поназнайва нещо за тях? Бях една година в отпуска, но две години преди това работех пряко и всекидневно с повече от 7-8 деца аутисти в училище, не помня точно колко бяха. Сега се занимавам с деца с поведенчески проблеми, които не изключват и аутистичните, но като цяло - емоционално проблемните деца са ми основната сфера на работа.
Аутизмът го прекръстиха на spectrum disorder скоро, защото наистина е спектър и то какъв...Никога не можеш да знаеш 100%, докато детето ти не стане на 3-4 години. Спектърът наистина е огромен и всякакви дребни нещица може да водят до следата му. С което, разбира се, не искам да ви шашкам, но имайте предвид следните няколко неща, при деца под 2 години, споменати набързо:

- дали си разпознава името, докато е бебе, отговаря ли на него
- прави ли очен контакт, задържа ли вниманието си, сочи ли предмети, посяга ли с интерес към играчки, между нас казано - "в час ли е"
- социални контакти - усмивки, реакции на говор, имитации на социални интеракции - подаване на ръчички, чао и т.н, като поотрасне, дали си играе на игри само, дали се вторачва в едно определено действие/детайл/част от играчка или действа цялостно и комплексно с играта като такава.

Тези неща, разбира се, в общи линии присъстват при всяко дете, но се гледа за горна или долна граница - с други думи - дали залита в едната посока - много се смее - никак не се смее, примерно. Или пък - играе си, но се вглъбява до степен, че не следва команди, не излиза от играта си и се дразни, когато го повикате или нарушите спокойствието му. Или пък зацикля в детайл и не се интересува от цялото.
Един от най-явните признаци на аутизма е вглъбението - самодостатъчни са си в техния свят и не чувстват нужда от присъствието на другите, дори на майката. Някои са самонараняващи се - удрят се, скубят се, чоплят се и се нараняват, като това им донася спокойствие и удовлетворение. Много са характерни повтаряемите действия.

Има един милион неща, които могат да се споменат за аутизма и както с всичко друго, младата майка ще е на тръни, докато детето не стане на 5-6 годинки и не се открият никакви развитийни или физически отклонения, закъснения...После пък идват другите тревоги, после третите и така, докато сме живи. Самият аутизъм е толкова безкраен, че както знаем от филмите - някои имат страхотна памет и могат да се справят с нечовешки редици от числа примерно, но не могат да се оправят добре с личния тоалет и прочее.

С особено мнение съм за това, че ваксините предизвикват директно аутизъм...Това е, меко казано, смешно. При всички случаи признаци е имало и преди това, но не всеки е специалист и може да ги разпознае. Може да отключва нещо ваксината, но процентно аутизмът е генетично предизвикано заболяване. Не може да ми каже Джени Макарти, че като му били ваксината на сина и, и изведнъж "душата му се изгубила от погледа му", просто  е нелепо според мен, и само всява ужас в останалите. За Опра също съм с особено мнение, защото шоуто и е интересно и комерсиално, но прилича леко на форума.

В офиса си оставих едно научно списание, абонирана съм за разни такива и си ги чета в малкото свободно време, та в него точно скоро четох, че е открит някакъв си нов геном на аутизма, нещо си ново и пак генетично, ако някой го интересува, ще го взема и преведа по нататък, кратичка е статията, но е силно научна, затова ще я преразкажа, като си взема списанието в понеделник.

Хай стига толкоз от мен засега, шишета за миене ме чакат и едно спящо човече, което скоро ще скокне, готово за подвизи. Crazy

Последна редакция: сб, 22 сеп 2007, 01:16 от Джи

# 171
Джи..тенкю баба....

# 172
Джи...добре че се включи че на лошо бяха тръгнали нещата...народа се изплаши и всички се разбягаха Confused
Само за Дженни М. да кажа ...тя хем казваше че мисли че е ваксината ,хем обясни че като е превъртяла лентата назад детето наистина си е имал симптоми и преди нея ,с 2 думи говореше се че ваксината просто отваря широко вратата.Нещо с имунната система ли ,химична реакция в мозъка ли.....явно голяма загадка.

# 173
Дженна...ако не си родила до утре 3:15пм ме биеш по износване Laughing
Как се чувстваш тези дни?

# 174
Моята двуезична дъщеря ме удиви отново - след вечеря и дадох парченце ябълка,тя го гризна и идва да ме пита за още,   казва"апъл" и аз тъкмо да кажа "искаш ябълка ли?" и тя моментно се поправи  и каза "габъка"  Laughing .
За 1ви път я виждам да се поправя така ,явно почна да разбира че мами говори само на БГ а дади само на англ.

Също  тази вечер докато гледа бейби айнщайн,филмчето Сафари и за1ви път каза ,"жиуаф" (жираф) и "въф"(лъф).Почва да и се развързва езика , а мама е много горда  bowuu

# 175
Munieca, не видя ли какво ти писахме по-назад в темата няколко момичета? Ако не си разбрала модераторите обединиха темата с твоя въпрос заедно с тази и имаше коментари по повод количката.  Peace

# 176
Jenna, честит ти термин, днес е, нали? Кажи как си, как се чувстваш?

# 177

Дженна...ако не си родила до утре 3:15пм ме биеш по износване Laughing
Как се чувстваш тези дни?

Вики, Зоре, мерси за вниманието   bouquet

Ми странно - емоционална as I am, бих си помислила, че много ще се вълнувам. Nonchalant with no sense of urgency. Свикнах с корема и неудобствата, и тъй мога да си откарам буквално още месеци. Стига да не работя. Явно това е бил "препъни-камъка" ми. Разликата е ОГРОМНА. Едно е да бачкаш до 1 през ноща, друго е да се местиш от кълка на кълка и да се занимаваш с неща, които ти доставят удоволствие, но никога не си имал време да правиш.

В този ред: Зоре, провери дали ви дават дисабилити пре-търм, мисля, че няма по-хубаво нещо от релакс преди дю датата.

Вики, Браво на тебе как упорито учиш Елла на български, много се възхищавам на това  smile3501. Имаме семейство познати с майка американка и баща българин, бащата дори не е направил опит забелязвам... много е горд, че детето му говори само английски  Rolling Eyes

# 178
Ooo, Jenna, честито термин Simple Smile Пожелавам ти прекрасно раждане, което да си спомняш с умиление и здраво бебе!!!

# 179
Джена, мен ми дават 6 седмици платени, когато ги взема, тогава. Мога и преди, мога и след термина, мое решение. Аз се глася да съм на работа до една седмица преди термина, ама да видим дали така ще стане. Ако не се чувствам добре, ще изляза по - рано, но така или иначе на края на третия месец трябва да съм обратно на нивата.

Общи условия

Активация на акаунт