27 причини да отворим нова Американска тема!

• 19 285
  • 284
  •   1
Отговори
# 180

Вики, Браво на тебе как упорито учиш Елла на български, много се възхищавам на това  smile3501. Имаме семейство познати с майка американка и баща българин, бащата дори не е направил опит забелязвам... много е горд, че детето му говори само английски  Rolling Eyes
Егати срамотата,таткото а може би и майката ще съжаляват някой ден .
Аз като работех във фитнес преди и там истории всякакви ,имаше доста хора които като ме заговорят от къде съм що съм и казват " ами аз също съм  италианец" примерно ,и аз като кажа "ей супер,значи говориш и италиански"   и те "ами не  Embarassed" и аз им се смея "е какъв италианец си ти тогава"  Laughing  .Много от тях не говорят 2рия език в семейството ,it's a shame no

Я чакай че не разбрах нещо ,защо днес ти е термина като си 39.3 седмици,дата на завършен термин не е ли точно като навършиш 40 седмици newsm78

# 181
Виктория, супер за Елла, браво на теб!
А я кажи, моля те, как се оправяте, когато заедно и говорите- ти на бг, мъжа ти на англ, ами нали трябва да има  единодушие на родителското тяло, аз например редовно се хващам, че говоря на София на бг и след това се обръщам към баща и да му обясня какво  и казвам.
Също така не се разсейвай, моля, ами я бързо изплювай камъчето кои са баща ти и брат ти? Хм?  Whistling
Или поне кажи познаваме ли ги?  Thinking

Дженке, а я ти вади списъка с наддаванията за името и датата, та да видим кой ще обере наградата.
Майтапа настрана- леко и безпроблемно раждане ти пожелавам и да не ни забравиш тук, като подаде глава Н-чо.   bouquet

# 182
Я чакай че не разбрах нещо ,защо днес ти е термина като си 39.3 седмици,дата на завършен термин не е ли точно като навършиш 40 седмици newsm78

По последната менструация ми е 21ви (демек както го определят в БГ). 25ти е по 1ви УЗ (както го определят тука). Та за БГ отчетните (където всички са според менструацията) съм вече официално в 10тия  Crazy

Зоре, знаеш ли, аз си мислех, че и при нас е така (дават 6 седмици дисабилити, които можеш да вземеш преди или след, НО се оказа, че имало още две седмици, които са само за "преди". Светнаха ме случайно и повечето бременни при нас изобщо не го знаеха, защото никъде не пише). Не че те убеждавам, но говори с вашия лийв департмънт и потвърди с тях дали няма нещо индепендънт от тези 6 седмици "след", което да е само за "преди". Just in case...

МрсГ, за датата единствената, която има шанс да познае е Джи (ако се роди на 23ти). Другите гадания бяха за след 25ти (а 26ти не се брои, защото ще е предизвикано)
За името...  Laughing... мога да кажа, че има несколько познали

# 183
Дженна, тя Джи си знае работата. Много познава пустото му Джи!  Crazy

А обновени залози приемат ли се?
Ако да- аз казвам, че ще родиш до ден, т.е. че ще си в лейбър не по- късно от утре вечер. Хайде да видим сега.

# 184
Jenna не искам да разсърдя Джи, ама ако родиш днес ще са на една дата с мъжа ми Hug. Tогава мога да ти обещая добра девичка Mr. Green. Леки последни дни  bouquet. Чувала съм, че после ще ти липсва да чувстваш Н-чо вътре.

За езика- И аз познавам едно сeмейство. Майката избягала преди години тук. омъжена за американец, не научила никое от децата си на български. По стечение на обстоятелствата един от синовете и се ожени за българка и сега научи езика ни покрай нея. Rolling Eyes
Вики, браво за успеха с Елла Hug

Мunieca, наистина тежи, това което искаш Peace. Доколкото си спомням имамe право само на 50 паунда, около 20 кг. Друго си мислех, ако се счупи при прехвърлянето по самолетите какво става? Не можем да я върнем и на теб няма да ти върши работа. Аз като чекирам количката и коша за кола подписвам, че авио-компанията не носи отговорност, ако се счупи.

КК25 Добре дошла! Пристрастяващо е, но и много весело при нас Mr. Green

# 185
Мале пак се шашнах с този аутизъм,тъкмо малко го бях забравила,че аз всички симптоми и откривам.Понекога си удря главата в стената,купих и един куб ж който има издълбани форми и тя трябва да познае коя за къде е,ами не тя хич търпение няма като не стане на първото мята играчката удря я,тръшка се,но пък не се отлешпя от мен,сама да се заиграе,е почти абсурд,ох не искам да мисля,само се моля да е всичко наред...
Дженна леко раждане!
КК25 добре се завърнала!
Вики браво на Елла.
иаз не разбирам хора които не си учат децата на повече езици,ами аз съм живяла с семеството ми 11 години в Мароко,като си дойдох в Бг чак се чудиха защо не говоря с диялект и имам даже по-добър правопис и от много българи,единствено ме е яд че само френски сме научили,а не и арабски,защоот нашите са решили че много ще ни дойде 3 езика наведнъж.
Сега на малакта и говоря на български,в парка хората и говорят на английски.
Май много нещо пиша.
Ние се преместихме в Нейпървил.
Да питам има ли някоя мама която ще пътува към Бг сега октомври от Чикаго,ако може да и дам два комплекта дрехи да ги пусне като колет от Бг,че тия колети от тук са на 23 долара.
Прегръдки от нас.

# 186
Здравей те на всички! обръщам се неслучайно към вас с надеждата за добър съвет
избрала съм си точно този модел http://www.walmart.com/catalog/product.do?product_id=5223220

С UPS  ми искат 485 евро за доставката !?!?!?! и това е най-евтиния вариянт! при все че количката и столчето струват 280 лева!!!
в България хем избора е малък хем цените са трони и четворни!!!!!

та питането ми е няма ли някой който скоро да си идва от САЩ с не много багаж??? ако не излиза скъпо ще си платя и свръх багажа!
ето това са и размерите на товара
 Shipping Weight (in pounds): 38.0
Product in Inches (L x W x H): 26.0 x 19.5 x 40.0
Assembled in Country of Origin: USA and/or Imported
Origin of Components: USA and/or Imported
Wal-Mart No.: 002600161

предварително благодаря на всички за съветите и съдествието!  Hug

А има ли начин да използваш обикновените пощи, например пратка със кораб? Ще отнеме доста време докато го доставят, но предполагам, че ще е по-ефтино.
Имай също предвид, че най-вероятно ще дължиш мито и от сорта такси по доставката, които може да достигнат до сериозна сума. В мойта отчетна тема една мама каза, че си поръчала бременни дрехи от УС за 80$ и май беше платила доста повече за освобождаване на пратката от митница, доставката и т.н. Та като си направиш сметката може да стане същата сума като в БГ магазин.
Аз също не вярвам много хора да се навият да я пренесат, защото това е доста обемен и тежък багаж. Освен това с чекирания багаж винаги има проблеми, не пристига, губи се  и от сорта. Ние напр. вече летим само с ръчен багаж и носим само най-необходимото.

# 187
Здравейте момичета Simple Smile
Голяма част от днешната дискусия ужаси мойта бременна душа, пък и не съм много компетентна, та ще се спра само на темата за органичните храни.
Сед пръвите няколко месеца престой на местна земя бях развила някаква непоносимост към месо, мляко и от сорта продукти и просто бях престанала да консумирам. Но поради това, че вегетарианството ми не беше обусловано от някаква философия, а просто от непоносимост към месото, все търсех начин да намеря продукти, които ще мога да консумирам и така стигнахме до органичните продукти - отначало най-вече месо, после мляко, яйца и т.н. Този избор също не беше философски, просто продуктите ми харесваха повече на вкус. Така малко по малко почнахме да научаваме повече за органичните продукти и местното производство, което съм съгласна с Бистра е най-добрата алтернатива. Сега даже сме нещо като съсобственици в един от местните кооп магазини. Определено не купуваме всичко от там, но аз съм доволна, че имаме възможността да пазаруваме продукти от там, защото вкусовите им качества са много по-добри.

# 188
Мале пак се шашнах с този аутизъм,тъкмо малко го бях забравила,че аз всички симптоми и откривам.Понекога си удря главата в стената,купих и един куб ж който има издълбани форми и тя трябва да познае коя за къде е,ами не тя хич търпение няма като не стане на първото мята играчката удря я,тръшка се,но пък не се отлешпя от мен,сама да се заиграе,е почти абсурд,ох не искам да мисля,само се моля да е всичко наред...

Ето затова съм силно против всякакви "професионални" обсъждания на такива въпроси по форуми и Опри...Не бива така да приемаш нещата и да тълкуваш поведението на детето си 1:1 с изписаното досега тук. Няма да се уморя да повтарям, че ако някой има съмнение за нещо, трябва да заведе детето си при специалист лично - да го види, да се интервюира майката, да се вземе история на семейството, на бременността, на досегашното развитие на детето, да се направят измервания, тестове, да се говори със самото дете и още един куп неща. Недейте, моля ви, да четете и свободно да интерпретирате нещата. Това не е рецепта за манджа или съвет за коя марка дайпъри да си купим. Моля те, Mucunka, не се шашкай и не откачай! Simple Smile Това, което написах по-рано, е 1/100000000-на от нещата, които може или не може да се случат. Това важи не само за аутизма, а и за всяко друго психично или физично отклонение.

Това беше нещо като disclaimer към по-нататъшни спекулации и страхове по въпроса.

# 189
Тази вечер който е гледал 20/20 е видял пак историята на Дженни М. -показаха нагледно за какво става въпрос!
А иначе не се шашкайте ,интернет е хубаво нещо все пак,по добре да сте информирани за да има ранна интервенция отколкото и идея да нямате,доколкото разбирам ранната интервенция е страшно важна.
--------------------------
Току що съобщиха по ТВто че има рекол на повече от 1 милион Симплисити и Грако(Греко) крибс,давали безплатно repair kit  защото нещо не е наред със  rail  на креватчетата.
------------------------------
МрсГ

Цитат
Виктория, супер за Елла, браво на теб!
А я кажи, моля те, как се оправяте, когато заедно и говорите- ти на бг, мъжа ти на англ, ами нали трябва да има  единодушие на родителското тяло, аз например редовно се хващам, че говоря на София на бг и след това се обръщам към баща и да му обясня какво  и казвам.

Ами така процедираме и ние,тя ме слуша като говоря на англ. аз дори и на кучето говоря на англ,само на нея на БГ ,за в момента като седим на маса, с Дан на англ - със нея на бълг,като трябва превеждам ,но Дан вече има представа какво и казвам , или защото си е превел сам или просто разбира ситуацията .
По принцип на Елла говоря само и изключително на БГ, аз  и не мога на англ. да и говоря вече ,мозъка ми тотално е свикнал да се обръщам към нея на БГ ,неестествено ми звучи да се обърна към нея на англ. някак си.

Цитат
Също така не се разсейвай, моля, ами я бързо изплювай камъчето кои са баща ти и брат ти? Хм?
А ти каква си лисичкаааааа Flutter,колко пъти те питах ти какво работиш...не казваш Crossing Arms - имената си не казвате ,криете имената на мъжете си - аз почти всичко съм си изпяла и показала и сега това ако го изпея ...айдеее отиде ми инкогнитото. Peace

# 190
Eй, голямо обсъждане сте му ударили на аутизма. newsm78 Абе, дано никой да не го сполетява. Джи мерси за пояснението.

MrsG, съгласна съм за бактериите напълно, просто релейвам малко допълнителна информация за продукта.  Peace Аз не можах да го харесам Стонифийлд Фарм, много захар има. В последно време само обикновено ядем и сме хаппи.  Peace

Дженна, сори, не съм доразбрала. Аз затова замразявам я. chef

И за всички, които са ни помолили да им донесем нещо от САЩ - извинявайте, ама макар и да си идвам след 6 дена, няма да мога да донеса нищо, защото имаме МНОГО багаж.

Като сте заговорили за заговарянето на български, и аз в последно време умирам от смях с нашият син, едни все ги изтърсва на българо-руски. Английски още не е проговорил, ама разбира явно. И аз в последно време съм "мамочка"  Joy Joy Ох, много забавна възраст е в момента, едни страхотни изречения се опитва да прави и даже и разговори провеждаме. Обаче дядо му като дойде и каза, че му трябвал преводач  Joy А аз се хващам че понякога говоря на баща ми на руски, понякога на английски Crazy

Днес ходихме в Гап да купя дънки на племенника си и Марти пак отнесе няколко подаръка и той  Money. Купих му и Gap Red Campaign t-shirt, откога се каня. MrsG, твоята щерка ли беше с такава на един от аватарите ти? Тя пак е много сладка, между другото.

# 191
Джи мерси за пояснението,от голяма полза е.Гледам да не го мисля.Ох аз имам още да разопаковам но са останали само дрболиите и така ме мързи и накрая всичко ще хвърля в боклука и чиста работа.сега даже и готвя за утре ,че съм нощна птица аз,спя дали има 6 часа,мам сама съм си го избрала.
За органик храните,купувам ги,но не винаги,вече не съм сигурна кое е качествено и кое не,та по-добре да не се замисляме много ,че от глад ще умрем. Wink

# 192
Джена, честито термин  Hug Ако тръгнеш случайно да раждаш ти пожелавам най-лесното раждане на света  Grinning

Зори, на Картерс неща има в Мейсис - доста са на разпродажба.

Виктория, аз пуснах линк за бебешките легълца 1-2 страници по-рано. За който се интересува от бременните. Да проверите дали не сте купили нещо от този производител.

Да ви се похваля- днес гладих  Mr. Green Легнала. Цяло събитие  Laughing Гладих бебешките неща до 3месеца, абсолютно ненужно, но се намерих на работа и така видях какво още ще ми трябва. И се оказа,че повечето са с къс ръкав и май ще ми трябват и с дълъг.

# 193
  • Sofia
благодаря за информацията

# 194
Правилно ли виждам, че Дженна я няма? Дали???  smile3543

Bistraz, и аз не го харесвам кис. мляко на Стонифарм на вкус, едно гъсто и лигаво е такова и по-скоро ми прилича на сметана, отколкото на кис. мляко. Но е единственото (за което аз поне знам), което да има всичките шест "добри" бактерии. Иначе на вкус аз досега признавах само на Данон плейн йогурта. 
За РЕД- о, да- аз съм голям почитател и съпортър на каузата, плюс, че съм и луда по Боно, който стои зад проекта. И София съм я вербувала вече за идеята, да, правилно помниш.  Simple Smile

victoria, ее, сега, гледай каква си.  Flutter

А за моето "инкогнито"- аз не се крия, половината момичета тук, и колко още от форума, знаят и как се казвам, и с какво се занимавам, и всичко, единственото е, че аз не се чувствам удобно да пиша тези неща на всевидение, но ако някой иска нещо да ме пита на лични или чрез емайл- добре дошъл е, т.е. и на теб нямам нищо против да ти кажа, стига да те интересува.  Peace

Така че казвай кои са татко и батко, не се офлянквай.  Whistling  Laughing

Лек уикенд на всички!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт