БУРГАСка есен пъстроцветно, ще ни обагри неусетно (35)

• 15 927
  • 293
  •   1
Отговори
# 195
Добро утро! Бре аз ли съм най-ранобудна днес или просто всички сте излезли нанякъде?!? Аааа, може би сте на срещата на Ултрата  Thinking
Хайде, приятен ден от мен и малкия Валери  Hug

# 196
Супер ще е.
Аз да кажа, че в понеделник малката я пускам на ясла и ми трябват дрешки, подходящи за там. Висока е 85-86 см. Hug
Има ли някои деца, посещаващи ясла № 1?
Трябва ми инфо за там.
Може ли вместо с пантофки да е със затворени сандалки / с пантофки й се запарват крачетата/? Какви да са дрешките и пижамките? Зимата може ли с чорапогащник, или е много топло? Знам, че там не са с парно, а с климатици и не знам колко топло ще е.

Zdravej mousi,

nie ve4e porasnahme i 86cm ni e malak- kakvo ti tryabva- ne prodavam, iskam da gi podarya. Az sam ot slavejkov, a ti???
Imam mnogo hubavi ne6ta, zhal mi e da stoyat taka. Naj - dobre sama da izberesh kakvoto ti haresva i e podhodyashto za gradinata.
Pozdravi

# 197
Цитат
Не става така толкова деца в една група, те нямат даже къде да спят, на походни легла ги слагат в на майка градината.
Ех тва вече е груба селска проява #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire
E чак пък селска... Laughing Тук в Канада децата в градините от 2 годинки спят на един дюшек на пода. За пожарна безопасност. Тъй че, погледнато от друга страна, на някой може да му се стори за груба индианска проява.  Laughing На мен не ми пречи.
Mnogo e gotino dori, na dezata im haresva, a e i po- bezopasno: nayma rabove, nyama opasnost ot padane.
Sigurno ste gledali filma s Schwarzenegger, v kojto toj beshe u4itel v detskata gradina- tam sa6to spyaha na dyushe4eta na poda, u4itelya im 4eteshe knizhka i nalyagali okolo nego te krotuvaha.  No6to strashno nali?

# 198
  • Бургас
Нямам време да пиша, само влизам да се похваля, че вече бебчо е на бял свят.
Роди се на 25.09 в 11.20
Казва се Александър, 3470 кг, 51 см
До скоро

# 199
Wasto не искам да се заяждам  Blush, но във форума се пише на кирилица. Ако нямаш инсталирана на компютъра можеш чрез сайта да промениш езика, на който пишеш. Като отговаряш на някой малко над полето за отговор има едно бутонче, от което се променя (в наситено синьо за english, така че няма как да не го забележиш).
Така (на мен специално, но мисля, че и на останалите форумки) ще ни бъде по-лесно и приятно да четем постовете ти.  Peace

Имаме си още един малък мъж във форума!!!
Честито на Лекси!    bouquet  bouquet  bouquet
Да е жив и здрав малкия Александър! smile3525

# 200
Лекси ЧЕСТИТО! ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ МАЛКИЯ АЛЕКСАНДЪР И МНОГО ДА ВИ РАДВА!

# 201
  • България
Честито Лекси - да е жив и здрав малкия мъж
Мама да се възстановява бързо и да разказва как е минало всичко

# 202
Лекси,честит ти син Александър!Да расте жив и здрав,много послушен и усмихнат!

# 203
честит  ти  син  лекси  newsm51 !  да  ти  е  жив  и  здрав  newsm17    да  порасне  умен  и  послушен    ura  bigdance2 Tada

# 204
  • Бургас
По молба на Танина изготвих това писмо. Ако имате забележки или искате да добавите нещо, сега е момента:
Уважаеми дами и господа управници,
Във връзка с недостатъчния брой места за деца в ЦДГ/ОДЗ/ясла на град Бургас, през настоящата 2007г., ние техните родители, като пряко засегнати, очакваме Вашите бързи и навременни мерки за осигуряването на достатъчен брой места в детските заведения и удовлетворяване на нашите молби за прием на децата ни.
Наша гражданска позиция е, че проблемът е следствие от бездействие и недостатъчна заинтересованост на общинската администрация в продължение на години, въпреки отчетите за тенденция на сериозно нарастване броя на родените и приходящите в града деца. Предприетите до момента, мерки за създаването на нови детски градини са крайно недостатъчни. Чрез завишаване на броя на настанените в групите деца(до 33-35), се снижава значително качеството на образователният процес. Това представлява рисков фактор за опазването на  здравето на децата и води до невъзможност на учителите да се справят със задълженията си.
Процедурата по приема на децата е все още субективна  и непрозрачна.
Липсата на места дава възможност, спонсорирането на детските заведения да продължава да е основният критерий, който определя кои деца да ги посещават и за кои да се окаже, че няма място. Социалният смисъл на идеята детска градина изчезва, при положение, че приема се основава на принудителната благотворителност. В случая спонсорство и подкуп се припокриват.
Нашите основания да очакваме и изискваме от Вас място за всяко едно дете, чиито родители са подали молба за прием в ЦДГ/ОДЗ/ясла са следните:
1. Семействата ни са ощетени, като данъкоплатци от начина, по който се решава, че за част от децата на Бургас, детска градина няма да има.
2. Детските градини имат както социална, така и образователна роля. Неприетите деца са дискриминирани и поставени в неравностойно положение, спрямо връстниците си. Нарушен е принципът за равен достъп до образование за всеки български гражданин.
3. Семействата на отхвърлените деца са изправени пред сериозни финансови проблеми /невъзможност на единият родител да се върне на работа, което от своя страна срива семейния бюджет/.
4. Обществото в лицето на управляващите, отказва на родителите на неприетите, основни права заложени в Конституцията на Република България.
Чл. 6. (1) Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права.
Чл. 14. Семейството, майчинството и децата са под закрила на държавата и обществото.
Чл. 47. (1) Отглеждането и възпитанието на децата до пълнолетието им е право и задължение на техните родители и се подпомага от държавата.

Нашите искания към Вас са следните:
1. Да се намери начин за компенсация и подпомагане на семейства, за чиито деца няма място в ДГ, но и двамата родители работят. Като за работещ родител да се счита и такъв който е регистриран, като активно търсещ работа в Бюрото по труда. /Нашето предложение е родителите на всяко дете, получило отказ за прием в ЦДГ/ОДЗ/ ясла, през настоящата 2007, да получат ежемесечна компенсация при направени разходи за настаняването на детето в частна ДГ/ясла или за наемането на човек който да се грижи за него, до предлагането на място за детето в ЦДГ, при спазване принципа за райониране/.
2. Започване строителство в шестмесечен срок на поне още една ДГ с капацитет поне 200 места.
3. Изготвяне на цялостна програма, касаеща решаването на проблема от Община Бургас, съответстваща на броя на родените деца и на районите с най-високо съотношение между брой подадени молби за ЦДГ/ОДЗ/ясла и налични места.
4. До решаване на проблема с броя на децата в една група, да се назначи поне по още един преподавател, за всяка смяна.
5. Предвиждане на навременни мерки, касаещи приема в първи клас, както и по нататъшното образование на децата родени след 2003 година.

# 205
  • Бургас
И ние вече сме в новия апартамент , най-накрая цялата хамалогия  приключи.

Честит син на Лекси ! stork-boy

Честит рожденик на Тадела!  Tada

Да са ви живи и здрави ,обичливи и щастливи деца !

# 206
  • Бургас
Най накрая бебче. Честит син на Лекси, много да я слушка   bouquet

Честит рожденник и на Тадела, и той да слушка много мама   bouquet

# 207
Здравейте smile3525, както си прецъквам из форума и изведнъж- тази страхотна тема. Записвам се.
Лекси честито ти бебче, да ти е много много здраво(че то това е най важното), много щастливо и ти желая бързо възстановяване.

# 208
  Ооо, Галка, честито!Появи се най-накрая.Кога ще се видим?Днес бяхме с Цанито и Рени на Ултрата.Уж и други щяха да идват...

# 209
Честит син на Лекси! Да е жив и здрав!

bouquet   bouquet   bouquet

Последна редакция: сб, 29 сеп 2007, 19:58 от Вери

Общи условия

Активация на акаунт