Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 3

• 94 056
  • 866
  •   1
Отговори
# 390
Eхее, това с писането работи. И бързо става, и за всички ни е по-лесно. Кирил се включва  с охота. Вашите дечица имат ли неодушевенни предмети от които се стрехуват. Кирил като малък се свиваше в един ъгъл само като види прахосмукачката, дори преди да е пусната. Сега го е страх от ножове и вилици. Но не винаги.

# 391
Toва с ъгъла и прахосмукачката ми е много познато  /неработеща имам предвид/ Wink
От прибори не го е страх, страх го е като махаме тапата на ваната и като пускаме водата в тоалетната.
Страх го е от кръв също. това е интересно, защото като се удари обикновенно не забелязва, обаче ако в последствие види струйката кръв стичаща се от коляното му може да изпадне в истерия....  Също си крие очите ако види някой друг да кърви.

# 392
Eхее, това с писането работи.
Работи ,я!Хората са измислили картите PECS за малките деца ,а писането е техен еквивалент според случая Peace

# 393
Здравейте  Hug Скоро не съм писала да си похваля детето  Heart Eyes Искам да ви покажа една негова рисунка, правена миналата седмица,която я е оцветил съвсем сам в Ресурсния център. Психолога му е направил очертанията, а Мири сам е направил останалото. /Само да уточня, че преди тази рисунка е имало още три, които са били с помощ от психолога, като на някои от тях даже е рисувал с неговата ръка/
http://images20.snimka.bg/004508084-big.jpg

# 394
  • sofia
Здравейте  Hug Скоро не съм писала да си похваля детето  Heart Eyes Искам да ви покажа една негова рисунка, правена миналата седмица,която я е оцветил съвсем сам в Ресурсния център. Психолога му е направил очертанията, а Мири сам е направил останалото. /Само да уточня, че преди тази рисунка е имало още три, които са били с помощ от психолога, като на някои от тях даже е рисувал с неговата ръка/
http://images20.snimka.bg/004508084-big.jpg

Браво! Чудесно се е справил. Алекс рисуването нещо не го влече, дай му строеж   Rolling Eyes.

# 395
Абе той и Мири е така. По принцип само драска по листа. И затова и тази рисунка и мене самата ме учуди. Сто пъти попитах, сигурно ли е, че сам я е направил, че е без помощ, но...... отговора беше все един и същи. Боже, колко съм несигурна в собственото си дете, чак не ми се иска да повярвам в това. Някой път като направи нещо, което при едно нормално дете би било нещо естествено, аз все си мисля, че сънувам и не искам да се събудя от този сън, в който и моето дете може и прави всичко  Confused

# 396
Пепи, много се радвам за вас. Супер се е справил, виж как е сложил правилните цветове на дървото.

Вълчо, радвам се и за вас. Браво на Кирил Hug

Гери няма страх от прахосмукачка, дори сяда върху нея, когато мама се развихри из вкъщи Laughing

# 397
  • София
Боже, колко съм несигурна в собственото си дете, чак не ми се иска да повярвам в това.
И при нас е така Confused.В градината като я взимам все питам дали е създавала проблеми...и отговора все е ,че е много изпълнителна и добричка.Макар че прекарва само по два часа в градината.И аз все питам ли питам.Чак усещам,че започват да ме гледат странн. Embarassed

# 398
здравейте приятели,

да побутна и темата, че не съм свикнала да я гледам на втора страница с едно предложение, което получих от първия ми сайт www.indigokids-plovdiv.dir.bg, ето какво съдържа то:

Здравей Даниела,

Действително развъждаме професионално йоркширски териерчета. Преди време четох в американски сайт, че прилагат терапия с кучета от дребни породи на деца болни от аутизъм /и не само/ и ефекта при повечето от тях бил много добър. Действително няма дете с такова заболяване, но искрено съчувствам на семейства изправени пред такъв проблем. За това предложих,  да дам за отглеждане /забележете, не да продам/  йоркширче на семейство с дете болно от аутизъм за да се види дали ще има положителна реакция и промяна в детето.

Така че моето предложение не е оферта за продажба, тъй като тази информация не е подтвърдена в България и не бих искал някой да си помисли, че се опитвам да печеля от хорската неволя. Йоркширчетата са скъпа порода - цените им са между 800 и 2000 лв.  но тъй като се невероятни домашни любимци имаме достатъчно много хора с желание да си купят бебе йорки от нас.  Моето желание беше да намеря семейство с дете болно от аутизъм, което би желало да опита такъв вид терапия - ако няма ефект ще си взема кученцето обратно, но ако има - просто ще им го подаря.

Поздрави,

Митко

ЕТО И ЛИНКА ЗА ЙОРКШИРЧЕТАТА

Дано на някой му е от полза, аз лично нямам против да взема едно дребосъче в къщи, защото преди сме имали куче, дори сме развъждали - немска овчарка. Ако мъж ми се съгласи..

Който реши да се свърже с Митко Peace

# 399
# 400
  • густо майна Филибето
Това за кученцата го знаех по принцип, изобщо за животните. Бях чела някъде за дете с такъв проблем, което говори единствено на котката. ПРи моята щерка не върви метода Confused  , в котката си заравя лицето понякога, а от кучето се пази и в същото време търси начин да му позволи да я ближе  Sick
Напоследък Наталка се опитва да ми казва разни неща, но или е доста несвързано, или е неясно и трудно я разбирам. Но има желание нещо да ми разяснява детето Simple Smile
Онзи ден ме изненада с нещо, което още не съм сигурна дали е памет или е някаква телепатия Rolling Eyes Разглеждахме приказките на Андерсен, в главата ми се беше загнездила приказката за Малката русалка, а нея я няма в книжката. Отгръщайки на последната приказка, прочитам - Грозното патенце, а тя ми казва -Малката русалка Shocked Тази Малка русалка се подмяташе преди поне половин година, и нямам спомен да съм споменавала, че е от Андерсен. Rolling Eyes

# 401
Децата си помнят, но не го показват ведната. Хубаво е, че споделя, и Гера е така, вече по й разбирам.

# 402
  • София
Онзи ден ме изненада с нещо, което още не съм сигурна дали е памет или е някаква телепатия Rolling Eyes
Сетих се за децата - индиго  Flutter

Вчера моето момченце се прибра от детската с това.Не можах много да се зарадвам, дойде си с температура.Дала съм срок на болестта до утре сутринта да я няма  Crossing Arms.Вчера за сефте Мишо разреши да му измря температурата.Хареса му и сега си търси термометъра - да се самоизмерва сам  Whistling.

# 403
Катина, много се радвам за "това" - както го наричаш ти. Разкошно е, ще му се нарадваш. Пожелавам си го и аз такова творерение,

лекувайте се..   bouquet

А Гера също не дава термометър да й се слага под мишничката, но си играе с такава играчка, но не знае, че термометър.

# 404
Да питам нещо, после ще обясня защо си пляскам директно въпроса.

Има ли в Бг благотворителна фондация за помощ на деца с аутизъм?

Тази сутрин като четох Таймс, видях че започва серия очерци, с цел подпомагане на различни благотворителни организации (използват сезона на добрата воля, но няма лошо). Днешният апел беше за организация, започната от родители на 5 деца преди няколко години, които се опитват да осигурят специализирано обучение на децата. Техният късмет е, че един от родителите е Ник Хорнби, който е (сравнително) известен писател, и може да привлича и внимание, и пари. То те никога не стигат, та имаше (добър) апел.

Пък аз се замислих, в тази връзка, дали няма организация в България, на която (много повече, сигурна съм) й трябват пари. Затова питам.

Едно изречение само от написаното от Ник Хорнби във вестника. Казваше, че за него аутизмът е като водовъртеж, който непрекъснато се опитва да завлече детето някъде надолу, до място където никой не може да го стигне. (Контекстът беше за нуждата от постоянна индивидуална работа.)

Общи условия

Активация на акаунт