Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 3

• 94 076
  • 866
  •   1
Отговори
# 675
 Hug Благодаря Ви мамчета bowuu

Деси, това е идея да видим по основни продукти на първо време.Гери много обича - ориз, картофи, кисело мляко, сирене, лютеница, спагети, макарони, баничка /домашна/, пилешко месо, риба, мед, хапва редовно супички, леща и фасул също. Обича и зрънчо, държи много на хляба, винаги трябва да има по време на ядене.
От плодовете в суров вид си обича: ябълки, банани, круша също, макар и по рядко да има в къщи. На сок и цъдя портокали, мандарини, преди ябълки с моркови. Домати не иска, краставици също.
Приема много течности, много пие вода, за това и вечер се напикава.

Деси, nadejda.v.l  ще ви помоля /вие сте по-голями спецове от мен/ по така написаното от мен за храните на Гери да ми помогнете за групирането им в/по групи
Райнов, съгласна съм с теб за твоето мнение "...четох,че някаква лекарка в някакъв салон за красота приемала за такива тестове и доста храни включвала в теста,но на мен това ми звучи несериозно."

nadejda.v.l, точно за биомед ми казаха и за същата цена.

bluevelvet, и на Гери трудно и взимат кръв от вената. Взимали са й от вените на китката веднъж, но втори път не даде, дърпа се, пиши, не може да забият иглата и таткото се ядоса и си тръгнахме.
Та направо не знам, като чуя за такива изследвания и ни се изправят косите.

# 676
От това което пишеш най силните алергени са казеина и глутен(т.е. мляко, сирене и хляб, макарони, баница). Картофите и ориза са много малко вероятни като алерген. Цитросовите плодове са също силен алерген. Царевицата, моркови и ябълки също могат да са алерген - евентуално тях след млякото, пщеницата, маята и портокалите може да тествате... За боб и леща нищо не знам  Crazy аз на моето дете давам... Бананите и доматите са много богати на хистамин и не са подходяща храна за малки деца с каквато и да било история на алергии...
Между другото детето може да има алергична реакция не към самите плодове и зеленчуци, а към пестицидите и нитратите в тях. Това май никъде не го проверяват, защото те уж не трябва да го съдържат  Rolling Eyes

За напикаването - Гера не се напикава защото пие много вода  Wink Понеже си имам един 10 годишен у дома с тоя проблем и години наред се опитвам да разбера какво го провокира, поне до този извод стигнах. Когато малкия ни батко беше на 3 години изпиваше по 2 литра мляко на нощ. Не се напикаваше при това. Чудех се къде го събира.... А големия ми син и да не пие нищо пак мокри леглото. Сега ми остава само надеждата, че в пуберитета ще отмине... А ние вече сме големи и за памперси оооох.... не ме питайте що пране пера При всички положения това е свързано по някакъв начин със нервната система. Но как точно един Господ знае. ПО принцип на всички деца които мокрят леглото в рода има и други които са го правили. Факта, че почти винаги се оправя с навлизането в пуберитета показва, че е свързано по някакъв начин с хормоните. Между другото вазопрезина - хормона който концентрира урина (като спи детето то не трябва да отделя урина както като е будно и да пълни мехура си) ако се дава на деца с такъв проблем те веднага спират да мокрят леглото...но той пък има толкова странични ефекти, че се ползва само при големи деца(примерно 16 годишни) които и след пуберитета мокрят леглото... При малки деца не се два, защото ги кара да изпитват жада до толкова, че могат да изпият количества вода, които да им застрашат живота(водна интоксикация). Смята се че големите деца биха могли да се контролират колко пият да и да търпят жаждата.

# 677
Деси, благодаря  bouquet

# 678
      Майчета, вижте на какъв руски сайт се натъкнах МР3 Колекция музика за обучение и отдих, който включва:
      - Музика за медитация.
      - Развиваща и успокояваща музика за малки деца.
      - Звуци от природата.
      - Пеене на птици.
      - Звуци от океана.
      - Инструментална музика за намаляване на стреса.
      Можете да я изтеглите от тук:
http://yugzone.ru/brainmusic/download_mp3/index.htm
 Peace

# 679
Сладко пате, благодаря    bouquet
Оказва се, че отново сме на една вълна. От съвсем скоро посещаваме един психотерапевт с Марти, който със слушалки му дава да слуша определена "музика". Слагам в кавички, защото не е точно музика, по-скоро шумове, според него, космически шумове, наподобяващи шума на океана, дори делфинчета се чуват. Незнам, но определено му действат. Вие представяте ли си хиперактивно дете, да стои почти половин час, със слушалки на ушите  newsm78, е, аз го видях, и това си беше моето дете. Реших и аз да послушам, и установих, че определено действат отпускащо, успокояващо. Имало значение и това, че е така направен записа, че имало разлика в херците на двете слушалки, и всъщност се образува трети звук, с херци, колкото на мозъчната дейност. Незнам колко добре го обясних  Rolling Eyes . За мен също е ново, но е факт, че се укротява моето малко торнадо, докато слуша тази музика Peace
Сега си тегля от тези линкове, на Сладкото пате, и ще споделя после и за тях  Peace

# 680
Задължително ли е слушането със слушалки? Ако се чуват звуците от тонколоната няма ли да повлияят?
/Довечера ще ги чуя и изтегля звуците, които е дало Сладкото пате/

# 681
Мартинчее, много се радвам за Марти! И Гера е така при логопедката, седи на едно място час и половина, задържа се, а в къщи рядко се случва.

И аз ще ги разгледам в къщи от линка на Сладко пате.

# 682
Задължително ли е слушането със слушалки? Ако се чуват звуците от тонколоната няма ли да повлияят?
/Довечера ще ги чуя и изтегля звуците, които е дало Сладкото пате/

За тази музика, от линка на Сладко пате, не мога да кажа, но за нашата терапия е повече от задължително, защото иначе няма да се образува този трети звук с мегахерците на вълните на мозъка, така ми го обясниха.
Сладко пате, при мен само може да се слуша тази музика, не мога да я изтегля, няма ли някакъв вариант за теглене  newsm78

# 683
      Мартинче, мисля, че е само за слушане. И аз не се сещам за някакъв вариант за теглене. Освен да си сложеш линка на предпочитани, за да ти е винаги подръка. Peace

# 684
Ето по тези линкове може да се свали нещо,но става мноооого бавно Sad Доколкото прочетох е ограничен трафика за извън Русия.
http://www.mu5ic.ru/meditation/

# 685
  • густо майна Филибето
Сладко пате, благодаря    bouquet
Оказва се, че отново сме на една вълна. От съвсем скоро посещаваме един психотерапевт с Марти, който със слушалки му дава да слуша определена "музика". Слагам в кавички, защото не е точно музика, по-скоро шумове, според него, космически шумове, наподобяващи шума на океана, дори делфинчета се чуват. Незнам, но определено му действат. Вие представяте ли си хиперактивно дете, да стои почти половин час, със слушалки на ушите  newsm78, е, аз го видях, и това си беше моето дете. Реших и аз да послушам, и установих, че определено действат отпускащо, успокояващо. Имало значение и това, че е така направен записа, че имало разлика в херците на двете слушалки, и всъщност се образува трети звук, с херци, колкото на мозъчната дейност. Незнам колко добре го обясних  Rolling Eyes . За мен също е ново, но е факт, че се укротява моето малко торнадо, докато слуша тази музика Peace
Сега си тегля от тези линкове, на Сладкото пате, и ще споделя после и за тях  Peace

Това с космическата музика и делфинчетата го имам от същия сайт, на Сладко пате, но на тонколона е ужасно (поне нашите не ги бива)

# 686
      Мартинче, мисля, че е само за слушане. И аз не се сещам за някакъв вариант за теглене. Освен да си сложеш линка на предпочитани, за да ти е винаги подръка. Peace

Аз не успях в къщи да го прослушам, но тук още вчера съм си го сложива във Фаворитито, ще пробвам днес.

# 687
  • густо майна Филибето
Ето от тук си свалих http://yugzone.ru/brainmusic/download_mp3/Thompson.htm , наистина става бавно, но се сваля. последния е с космическите шумове и делфините.

# 688
Здравейте. Май скоро не съм се включвала "активно" в тази темичка. Кое ме провокира днес да пиша? Вчера бяхме на ТЕЛК комисия. Там по време на разговора единия от докторите каза, че прилича на аутизъм /това по епикризата и от краткото наблюдение - не че му е поставял диагноза/. Друг доктор го контрира с това, че не може да е аутизъм, защото детето изобщо не е говорило. При аутистите било, че имали първи думи и после "млъквали". Това ме учуди, защото доколкото съм ви чела и при вас мили момичета ги е нямало тези първи думи и после да е настъпило затишие. Единствено за Кирил - сина на Wolf, знам, че е бил така.
Да знам, че е един признак не е повод за диагноза, но в случая това ми направи впечатление. Бъркам ли или правилно знам, че дечицата ви са нямали първи думи  newsm78

# 689
При нас беше така: Гери още като малка годинка - година и половина казваше думички като дай, лельо дай сок, мама.. и после изведнъж спря и започна на някакъв си бебешки език да говори, но много ги наваляше. Аз все си мисля, че тя преживя стрес преди това при смяна на дежурна детска ясла - в друга сграда, друг персонал, не нейния си. Много плачеше сутрин, тръшкаше се, дърпаше се, по земята лежеше и не искаше да ходи, след този период при Гери настъпиха промените.

И явно този емоционален стрес е отключил нещо, което не трябва, защото според логопеда и спец. педагог също, на нея това й е проблема - този емоционален срив й пречи да се нагласи с нейния свят към обкръжаващия я социален свят.
Иначе другите признаци за аутист тя ги няма - което не прави аутиста, тя го прави.

Не мисля, че аутизмът е добре познат у нас, дори и от самите лекари.

Както например през 2005 година ми казаха за съществуването на ББустера /от една майка тук от форума/, лекарите с които се консултирах, не го бяха чували Confused

Общи условия

Активация на акаунт