Помогнете на бездомните котки

• 5 614
  • 69
  •   1
Отговори
# 45
# 46
Ужасно съжалявам. Винаги, когато идва зимата си мисля за бездомните животни и колко ли от тях няма да доживеят пролетта. Sad

# 47
да побутна темата.

# 48
Още едно котенце почина - лекарите го умориха в буквалния смисъл... И си отиде в ръцете ми...
Ако някой го бе взел преди точно 2 седмици от студеното им жилище сега щеше да е жив.

Казах ви, че едва ли ще преживеят повечето зимата. А зимата даже още не е започнала...
Просто трябва да се знаят и тези неща - че ако вие лично не се погрижите, няма кой да се намери да се погрижи или ще го направи твърде късно... Всеки поема своята лична отговорност. Мен лично вината ме съсипва. В момента в дома ми вече има 4 котки, починалото както казах бе 5-то и издъхна в ръцете ми  - твърде късно взех малкия Марки...Поне в последните му дни бе на топло и гушкан и обичан...Почивай в мир малък Марки..

# 49
От година помагам на няколко смели момичета, заели се с нелеката работа да спасяват котешкия свят като приютяват всякакви бездомни, изоставени и гледани в лоши условия котенца. Правят го сами, на добра воля, със собствените си средства, които не са много. Помагам както мога финансово, самата аз имам вече 2 котки взети през тях. Всички техни подопечни са ваксинирани, обезпаразитени и мечтаят да намерят своя дом и стопани.
Проблемът е, че сградата в която досега помещаваха котките, където ги хранеха, къпеха и се грижеха за тях ще бъде съборена - поредната площадка за безсмислени строежи в София се отваря. И на улицата ще останат десетки малки и големи котенца, повечето от които не са способни да преживеят ужаса навън.
Затова ви моля да им помогнем. На този адрес  cat.friends.bg@gmail.com и в форумите на дир.бг секция котки ще получите пълна информация за всички котенца, които са спасени само временно, но скоро ще трябва да посрещнат първата си зима навън и е повече от възможно тя да бъде и последната им.
Котенцата не са тежест за никого - те са само малки пухкави носители на радост и спокойствие, веселите им игри ще ви разтоварват, а гальовността им ще ви помага да разпускате. Неслучайно домашните животинчета ги наричат вечните деца - ве вечно ще се нуждаят от вас, вашите грижи и вашата любов - вие сте техните господари и целия им свят. Нима не си заслужава да помогнете на тези малки пухчета?

Ох, сърцето ми се къса всеки ден... И до нас има една колония от котки, има мънички котенца, как ли ще преживеят зимата...  Sad  Давам им храна и аз, и други хора, но това не решава въпроса.
Колкото и да е трудно трябва да се подходи по-глобално към проблема - да се стартира някаква инициатива за построяване на истински приюти за котки!

Относно проблема с къщата - в агенциите по имоти се предлагат само хубави и скъпи имоти. Но си мисля, че има много по-неугледни къщи в София и околностите, някои дори са празни (но може би и опасни!), защо не се опитате да пообиколите и да си харесате някое място, да се договорите на място с хората? Може да излезне нещо от това.

Можете да си напишете телефона на залепващи листчета с молба да ви се обадят и да ги залепите на вратите на празни къщи. Все ми се струва, че трябва да може да се намери място срещу някакъв малък наем. А пък ако е и по-топло...

Ох, как в някоя кооперация не са се събрали да живеят любители на котки и кучета, толкова е топло във входовете и мазетата... Толкова животинки биха приютили...

Много съжалявам за Марки...  Cry

# 50
толкова ли няма кой да помогне на тези малки приятелчета...

# 51
Аз се оглеждам за подходяща къща в Симеоново, ама тука все едни лъскави къщи Rolling Eyes
Мъчно ми е за двете котета Sad

# 52
пак побутвам.

# 53
  • под кривата круша
И двамата с милото обожаваме котки. Имаме си и един черно-бял разбойник на годинка и 3 месеца, който ни се е качил на главите и е като малко дете. Много ми е мъчно за котенцата-и за тези и за другите, които гледам по улиците. И коли ги газят милите глупачета, и разни хайвани ги осакатяват, къса ми се сърцето. Бих взела и други, ако бяхме в къща, но сме в апартамент под наем, хазяина ни и така е безкрайно търпелив. Дали няма приюти за тези животинки? Един ден, като имам възможност, биха направила приют, където да живеят.

# 54
Мойта опция за гласуване я няма. Whistling
Вече няма причина да не си взема котка
и мисля точно това да направя Whistling

# 55
Мойта опция за гласуване я няма. Whistling
Вече няма причина да не си взема котка
и мисля точно това да направя Whistling
Да се похвалиш   bouquet

# 56
Коте от улицата? Да, благодаря!
 Heart Eyes

И още едно:
http://www.youtube.com/watch?v=1PDJV3z12CA

Последна редакция: ср, 21 ное 2007, 18:45 от bushkata

# 57
Ми, не мога да се сдържа, ето ви и последното,макар че е за кучета:
http://www.youtube.com/watch?v=KnkcFxpDifk

# 58
Аз съм от тези, които не могат да си вземат коте, просто защото в къщи си имам кученце, което е доста отрицателно настроено към други кучета да не към говорим котки, също така си едно голямо акваримуче с рибки, и още едно с разни мишчици, а да не забрвя и Милото Laughing Тъй като не мога да помогна, чрез осиновяване, бих могла да ви помагам материално, с колкото мога

# 59
Повечето от котенцата в къщата заминаха за Германия да чакат там своите бъдещи стопани. Добрите хора явно там са с по-висока концентрация, знам ли и аз.
Но има и по-лошо. Котките никога не свършват, изникнаха нови - от едно мазе в блок в Дружба. Очевидно живущите в блока не харесват животни - вече няколко котки са намерени отровени, за останалите е въпрос на време. Къщата в която помещавахме бездомни котки се бута до края на седмицата и всички остават навън.
Приемните семейства се броят на пръстите на едната ръка.
Хотели за котки няма.
Няма хора, които да дадат своята непосещавана вила, гараж или мазе за да спасим животинките.
Общо взето положението е черно. Точно преди Коледа.
Малко повече информация можете да намерите в клуба на дир.бг
http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=cats&Number=19482 … mp;sb=5&part=

Моля ви, ако можете по някакъв начин - финансов, с временен дом или с място за временен подслон моля пишете на cat.friends.bg@gmail.com

Общи условия

Активация на акаунт