Машина за хляб - 5 част

• 63 997
  • 550
  •   1
Отговори
# 285
  • Sofia
Днес направих "хляб с мляко" по рецепта от книжката към машината и стана ужасяващо вкусен, направо като козунак!  Laughing
Може ли да споделиш и с нас рецептата Hug

70г размекнато масло на малки парченца
1,5 ч.л. сол
3 с.л. захар
350мл прясно мляко (на стайна Т)
530г брашно
1,5 ч.л. суха мая

Simple Smile

Току що го изконсумирахме. Наистина е много вкусен но явно ми е малко хлебопекарната защото изскаше даже да излезе от капака. Какво  не съм направила както трябва? И защо все ми стават с едни твърди хрупкави и ронливи кори? А иначе отвътре си е душичка.

# 286
И на мен много ми бухна, беше 2-3 см над съда. Моята машинка е за мах 1кг и предполагам, че е заради това. А за кората - няколкото ми опита досега  - в началото е твърда и крехка кората, а после омеква и не се троши.... ако остане от хляба де Simple Smile

# 287
Кажете ми от какво пълнозърнесто брашно сте доволни и считате за добро?  Praynig
Аз до сега все на Техра - грахам ползвам и че хлябът ми става - става, няма грешка. Направо душица стават всички, но ако това е показател за подобрители в брашното (заблудената аз! Пък аз си мислех, че аз добре се справям с правенето на хлебчета  ooooh! Rolling Eyes ) ...
Аз все пак не ползвам пълнозърнесто, защото съм му кой знае каква почитателка, а защото се опитваме вкъщи поне малко по-здравословно да се храним.

# 288
  • Стара Загора
Забелязах,че и кората на моя хляб се троши.На какво се дължи това?Гледам в книжката пише за глазурите-например да се намаже кората на хляба с разтопено масло newsm78.Вие слагате ли глазура на хляба след като го опечете?

# 289
  • София
Здравейте, хлебарки!
 След няколко месечно мрънкане на мъжа ми от 2 дена и аз съм с хлебопекарна. Вече направих 2 хлебчета - станаха супер. Днес пека хляб с маслини и сирене. Въпроса ми е ако прекъсна печенето 10-15 мин преди края на програмата, дали автоматично продължава да го поддържа топъл още 1 час?

# 290
Въпроса ми е ако прекъсна печенето 10-15 мин преди края на програмата, дали автоматично продължава да го поддържа топъл още 1 час?

Не. Ако прекъснеш програмата, машината ще се изключи  Wink Едва след звуковия сигнал, отбелязващ края на печенето, се задейства програмата за поддържане на топлината, която е един час  Peace

# 291
Забелязах,че и кората на моя хляб се троши.На какво се дължи това?Гледам в книжката пише за глазурите-например да се намаже кората на хляба с разтопено масло newsm78.Вие слагате ли глазура на хляба след като го опечете?

Звучи ми като на превтасване. А как изглежда целият хляб - като консистенция отвътре, троши ли се прекалено? Не мисля, че трябва да мажеш с глазури отгоре. Всъщност аз мажа с масло, ако правя питки във фурната, и то - след изпичане  Peace

# 292
Относно брашната Техра. Определено имат доста подобрители, поради което хлябовете винаги стават, независимо дали са бели, пълнозърнести, че дори и ръжени  Rolling Eyes
Не съм фен на тези брашна, както се подразбира  Laughing

# 293
  • София
Момичета, кажете от къде в София мога да си купя брашно на едро. Thinking Може би някоя хранителна борса, но не знам къде има. newsm78 Благодаря предварително!  bouquet

# 294
Записвам се в темата.Спечелих Мулинекс от Калиакра  Mr. Green

# 295
  • София
Записвам се в темата.Спечелих Мулинекс от Калиакра  Mr. Green
Браво! smile3501 За пръв път да разбера, че някой е спечелил от подобен тип игри. Със здраве да си я ползваш!  bouquet

# 296
Атракция, честито!Със здраве да я ползваш!

# 297
Благодаря ви! Започвам да чета и да се обучавам в майсторлък  Grinning

# 298
  • София/Осло
Здравейте, хлебарки!
 След няколко месечно мрънкане на мъжа ми от 2 дена и аз съм с хлебопекарна. Вече направих 2 хлебчета - станаха супер. Днес пека хляб с маслини и сирене. Въпроса ми е ако прекъсна печенето 10-15 мин преди края на програмата, дали автоматично продължава да го поддържа топъл още 1 час?
Може ли да споделиш рецептите за хляба с маслинките и сиренето  Hug
атракция-честито ,да си я ползваш със здраве  Wink

# 299
БРАВО!Поздравления,наи-хубавия подарък си спечелила.Преди 1 година аз спечелих микровълнова печка от Доместос,но те са една фирма с Калиакра.Така,че от техните игри се печели.Играйте.

Общи условия

Активация на акаунт