Машина за хляб - 5 част

• 64 035
  • 550
  •   1
Отговори
# 420
http://www.servicebg.net/ - ето тук можеш да видиш адреса на сервиза в Лозенец.
И аз чакам да докарат, че да взема на майка ми, защото и тя е изгубила своята. Но зависи какъв модел точно е твоята. Отиди на място най-добре.

# 421
d_draganova, виж тук - http://www.servicebg.net/ - сервизът е в Лозенец.
И аз чакам да докарат, че да взема на майка ми, защото и тя е изгубила своята. Но зависи какъв модел точно е твоята. Отиди на място най-добре.

# 422
  • тук
Супер хляб си направихме. Много сме доволни, защото имаме успешен първи опит, но и малко притеснени от ефекта върху теглото ни  newsm50 newsm50
чакам да ми кажете кога мога да слагам екстри, а утре ще опитам с по-здравословни съставки

# 423
# 424
Pina имаш специалните благодарности на цялата фамилия   bouquet за рецептата за козунак. Аз от известно време експериментирам с различни рецепти. Моята е само с масло и когато не случа хубаво (в повечето случаи мирише на сирене, а не на масло) не ми се получава. Маслото на нашия пазар на нищо не прилича, а вносното е нечовешки скъпо. Та на въпроса - вчера реших да пробвам твоята рецепта, но с брашно тип 450 на Мелко - Варна (това ми е любимото брашно, от него правя и хляба защото "мра" за бял хлебец) Отиде ми 500 гр. Продуктите измерих точно - имам електронна везна. Пекох го във фурната. Толкова бухна че обикалях около печката във възторг. Козунака се дели - прекрасен, със стафиди, ометохме го за нула време Mr. Green
Мамо Цоцоланке аз съм вземала от козуначеното брашно на Панино. Много е хубаво, но рецептата от пакета не струва. Абе стана приличен козунак, но аз реших да направя половин доза и като взе машината да меси се получи консистенция за палачинково тесто. Наложи се да добавям брашно (отиде към 700 гр.) после захар, още мая, тя стана една рецепта дето ако ме питаш не мога да ти я кажа. Но като цяло брашното е читаво.

# 425
Лебедуна,много се радвам,че съм била полезна!  bouquet
Аз масло най-вече купувам немско.Скъпо е,ама е хубаво.Понякога купувам българско "Роса",като реша да икономисам някой лев, ама не мирише хубаво... Confused

# 426
Lebeduna мислех,че никой няма да ми отговори Hug Hug Hug. Казваш да си карам както аз си знам, така ли? А рецептата на пакета е май за ръчно месене, като слагам същите продукти...

# 427
  • София
Имам домашно смляно брашно и отделно имам и  трици, та от тях  / като ги смеся /в какво съотношение мога да получа пълнозърнесто брашно.

Домашното ти брашно не е ли пълнозърнесто? Как в домашни условия сте отделили триците и зародиша? А иначе пишат, че от пшеничното зърно 14% е обвивка (трици), 3% е зародиш и 83% е ендосперм, от който се прави бялото брашно.

# 428
Имам домашно смляно брашно и отделно имам и  трици, та от тях  / като ги смеся /в какво съотношение мога да получа пълнозърнесто брашно.

Домашното ти брашно не е ли пълнозърнесто? Как в домашни условия сте отделили триците и зародиша? А иначе пишат, че от пшеничното зърно 14% е обвивка (трици), 3% е зародиш и 83% е ендосперм, от който се прави бялото брашно.

newsm78 Ами не е пълнозърнесто -тип 500 пише /понеже имам и пакетирано/ и отделно ни дадоха и триците-така го дават от мелницата.

# 429
  • София
АААА, значи все пак не е домашно мляно, а от мелница...Ясно. Тогава просто си добави, колкото си искаш трици, те са полезни със съдържанието на влакнини и за възрастен организъм, който не приема много сурови зеленчуци, зърнени храни и бобови, са добре дошли. За деца все пак трябва да не се прекалява, защото влакнинте, както бързо освобождават организма от токсини, мазнини и т.н., така го освобождават и от хранителни ващества, които още не са усвоени... Горе долу това мога да ти кажа по въпроса...Но в общи линии, мнението ми е, че няма как да получиш пълнозърнесто пшенично брашно в пълния смисъл на "пълнозърнесто" като към тип 500 добавиш трици. Ще имаш тип 500 с трици. Simple Smile))

# 430
здр реших да се включа и аз имам една хлебопекарна OPTIMUM пекла съм  но днес реших да омеся тесто за фокача някой пробвал ли е и каква рецепта
 а иначе другите рецепти за хлябове съм ги правила с голям успех благодаря ви Peace

# 431
Мале с тия снимки с тия рецепти ......... ми потекоха. Направо ме амбицирахте и аз да си купя. Почвам да трия сол на главата на мъжо да вади пари за машинката   Laughing

# 432
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Да,машината няма програма за това,но вие пак може да си го направите.Ако се интересувате и нямате друг източник - аз имам описание как става киселата закваска и прочие процедурите натам - мога да ги дам.Или Димитрина,ако иска може да ги напише.
Очаквайте доста гадно нещо, обаче... Sick

вчера си купих ръжен хляб с кисела закваска.
няма друг такъв хляб. Crazy

ароматът му е в пъти по-силен от този на нормалния хляб с мая, а за вкусът да не говорим.
ям го само с масло да се насладя на вкуса.

тук поне половината хляб е такъв. супер вкуснотия е.

няма да казвам колко се оръсих за тоз хляб ooooh!

# 433
вчера си купих ръжен хляб с кисела закваска.
няма друг такъв хляб. Crazy

Този хляб (въпреки че е с мая) доста се приближава на вкус до тукашния купешки хляб с кисела закваска (за мое голямо учудване и радост  Laughing).

А със супа от миди колко върви този хляб, ммм  Crazy

Оправих линка (рецептата е в края на поста), копирам я и тук:

Ръжен хляб с кисело мляко

За 750г хляб

140 мл. вода
140 мл. к.мляко
2 ч.л сол
3 ч.л. мед
2 с. л олио
225г бяло брашно
225г ръжено брашно
1 1/2 ч.л суха мая

Програмата е за пълнозърнест хляб (аз имам multigrain за непшенични брашна и ползвам нея).

Последна редакция: пн, 05 ное 2007, 22:17 от Juturna

# 434
Не ми се отваря линка, който си дала Juturna. newsm78

Общи условия

Активация на акаунт