Машина за хляб - 5 част

• 64 068
  • 550
  •   1
Отговори
# 405
Ами да ти кажа 1 ч.л. суха мая на 400-500 гр.брашно на основната програма..дори и бяло да е брашното ,пак на ми изпълва целия контейнер...а пък оня ден правихме един сладък хляб и той просто докато втасваше изскочи от машината  newsm78

С каква вместимост ти е контейнерчето? На 500гр брашно можешда сложиш и 2ч.л. мая. Поне това е основната рецепта из книжките на машинките. С такава рецепта започнах и аз, но по-късно прецених, че става и с по-малко мая. Особено лятото. Сега обаче е хладничко, така че 1 1/2 или 2ч.л. са ОК, мисля аз  Peace

mimes, явно има дефект. Не чакайте. Щом още сега прави така, бягайте в сервиз. Погледнете за всеки случай дали контейнерчето е добре сложено  newsm78

Debka, да кажеш какво е станало  Wink

Към каквото и тесто да се прибавят добре подбрани подправки - чубрица, чесън, черен пипер, се получава хляб, чийто единствен недостатък е, че свършва за секунди  Laughing

Последна редакция: нд, 04 ное 2007, 13:14 от cathie

# 406
  • София/Осло
кати -не знам точно с каква вместимост е ,но програмите са за хляб 700 и 900гр...иначе като се замисля ,около 2 литра течност би побрало май  newsm78

# 407
кати -не знам точно с каква вместимост е ,но програмите са за хляб 700 и 900гр...иначе като се замисля ,около 2 литра течност би побрало май  newsm78

Имах предвид точно тези 900гр  Wink Ами значи всичко си е ОК. Пробвай с малко повечко мая  Peace

# 408
Здарвей на всички  Hug

От вчера имаме машина за хляб Аляска и сега се пече първия ми хляб Simple Smile След час ще знам резултата. По вашите съвети почнах с най-обикновена рецепта за 750гр и нямам търпение да видя дали се получи Simple Smile
Доста прочетох от темите, ама май още повече има Simple Smile Ще следя с интерес.

# 409
Добре дошла, Билбо, желая ти удоволствие при работата с тестото  bowuu

# 410
  • София/Осло

Имах предвид точно тези 900гр  Wink Ами значи всичко си е ОК. Пробвай с малко повечко мая  Peace
  bouquet Hug...така и ще направя
bilbo_bo - честита придобивка и успех

# 411
  • София
newsm78 Да не забравя- какво трябва да е съотношението между бяло брашно и трици за да се получи пълнозърнест хляб / достатъчно ли е както пише в моята книжка - 150 гр. трици +  350 гр. бяло брашно/ .Имам предвид домашно смляно брашно и триците от него.

Извинявай, не те разбрах - имаш домашно смляно брашно, или искаш да наподобиш такова?
Ако имаш - няма какво да добавяш, ако е смляно домашно, си има всичко вътре - и трици и зародиш..
Ако искаш да наподобиш пълнозърнесто...Тук не мога да кажа пропорции, но ако добавиш малко трици и зародиш, все ще му подобриш хранителната стойност....

# 412
  • тук
И ние си имаме машина от преди един час Simple Smile По принцип избягваме да ядем хляб, но малката тръгва на училище и трябва да и приготвям сандвичи - предпочитам хлябът в тях да е без консерванти. След около 2 часа ще знаем резултата, но имам основополагащ проблем - нямаме си везна и не знам как да си меря брашното, а в упътването пише, че ако не е точно, няма да имам добър резултат.
Някой може ли да ми каже от опит друг начин да си измеря необходимото количество брашно?

благодаря предварително и ще се похваля, ако стана "член на клуба на пекарите"   chef

# 413
  • София/Осло
portman-Аз имам везна ,но да си призная не съм се и сетила да я използва при направата на хляб  Embarassed
Аз използвам една пластмасова каничка ,която е разграфена и показва и децилитри и милилитри , и количествата на брашно ,захар, ориз, течности и т.н...а иначе към машината нямаш ли мерителна чашка и лъжичка?

# 414
Да дам отчет Simple Smile

Хлябът се получи много добре, но следващият път ще пробвам на средна степен за коричката, да стане малко по-мека. Още 1-2 опита да се понауча на основна рецепта и ще се почват експериментите с добавки Simple Smile

portman- и аз още нямам везна и мерих с чашката към машината. В една книга четох, че водна чаша (надявам се имат предвид 200 мл) се равнява на 110 гр. брашно. Е, не знам точни ли ми бяха мерките, ама хлябът се получи. Но определено може би ще си взема някоя везна, ако не са много скъпи.

# 415
И ние си имаме машина от преди един час Simple Smile По принцип избягваме да ядем хляб, но малката тръгва на училище и трябва да и приготвям сандвичи - предпочитам хлябът в тях да е без консерванти. След около 2 часа ще знаем резултата, но имам основополагащ проблем - нямаме си везна и не знам как да си меря брашното, а в упътването пише, че ако не е точно, няма да имам добър резултат.
Някой може ли да ми каже от опит друг начин да си измеря необходимото количество брашно?

благодаря предварително и ще се похваля, ако стана "член на клуба на пекарите"   chef

Честита машинка и на теб!
Не гледай какво пише в книжката за брашното. Сигурно се повтарям около 100 пъти..., но - трябва да ти се получи гладка, еластична, гъвкава, отлепяща се от стените топка. Горе-долу като чаши това е течност:брашно в съотношение 1 1/2:4.
Успех

# 416
newsm78 Да не забравя- какво трябва да е съотношението между бяло брашно и трици за да се получи пълнозърнест хляб / достатъчно ли е както пише в моята книжка - 150 гр. трици +  350 гр. бяло брашно/ .Имам предвид домашно смляно брашно и триците от него.

Извинявай, не те разбрах - имаш домашно смляно брашно, или искаш да наподобиш такова?
Ако имаш - няма какво да добавяш, ако е смляно домашно, си има всичко вътре - и трици и зародиш..
Ако искаш да наподобиш пълнозърнесто...Тук не мога да кажа пропорции, но ако добавиш малко трици и зародиш, все ще му подобриш хранителната стойност....

Имам домашно смляно брашно и отделно имам и  трици, та от тях  / като ги смеся /в какво съотношение мога да получа пълнозърнесто брашно.

# 417
Някой знае ли откаде да намеря  бъркалка за хлебопекарна Moulinex, че загубих нашата. Много , ще съм ви благодарна, ако помогнете   Hug

# 418
Някой знае ли откаде да намеря  бъркалка за хлебопекарна Moulinex, че загубих нашата. Много , ще съм ви благодарна, ако помогнете    Hug

# 419
  • тук
Мисля, че съм успяла на око да го "измеря" и хлябът изглежда доста добре (не сме го извадили още, ще се похваля след 30 мин.)
На снимките, които сте сложили, вие-майсторките Simple Smile, видях, че мажете отгоре с яйце и слагате ядки. По кое време мога да го направя, защото мен ме е страх да отварям машината, докато работи. От баба си знам, че тестото не "трябва да се безпокои", за да стане вкусно.
Много ви благодаря за гостоприемството

Общи условия

Активация на акаунт