Машина за хляб - 5 част

• 64 063
  • 550
  •   1
Отговори
# 390
Не ни се надува хляба до края на формичката..адски вкусен е, но размера му е хммм...като на квадрат....дали е от маята..ползваме суха

Не би трябвало да е от това. Аз също ползвам предимно суха мая. Колко мая си сложила на какво количество брашно, на коя програма... и изобщо каква ти е рецептата? Ако си правила "черен" хляб, то и на мен ми стават тухлички, поради което вече почти не посягам към типовото брашно  Laughing

# 391
А кога вадите бъркалките, че аз моите ги оставих в машината докато свърши напълно?
Като чета cathie какво е написала за типовото брашно, а пък аз колко съм си купилаааааааааааа... ooooh! Но си мисля да пробвам да науча малката да яде типов хляб, пък ще видим ще успея ли Rolling Eyes

# 392
А кога вадите бъркалките, че аз моите ги оставих в машината докато свърши напълно?
Като чета cathie какво е написала за типовото брашно, а пък аз колко съм си купилаааааааааааа...

Аз не ги вадя  Wink Като извадя контейнерчето, веднага изсипвам хляба. Бъркалката е или в контейнера, или в хляба. Дори и да е в хляба, се вади без проблем. Предпочитам така, отколкото да дебна кога да вадя и да се плескам.

За типовото брашно - не се плаши, сигурно преувеличавам. Аз не съм от успелите с черните хлебчета. Мама Цоцоланка и Димитрина са майсторици.
Съветът ми е: Не прави хляб само с типово. Смесвай с бяло и става. Но друго си е бялото брашно.

# 393
Като чета cathie какво е написала за типовото брашно, а пък аз колко съм си купилаааааааааааа... ooooh!

Целта е да правим здравословен хляб, а не да се явяваме на конкурси, за най-добър вид, нали  Wink? На мен, пък и на съпружеството изобщо не ни прави впечатление, дали крайният резултат е квадратен, триъгълен или паралелепидед  hahaha, важен е вкусът му. Старая се пред гости да докарам интересен външен вид, а хляба от хлебопечката си изглежда като трупче  Grinning каквото и да го правиш. Такава си е формата на контейнерчето.

# 394
Ааа, Зори, понякога и на тегло го докарвам тухличка  Laughing Това ми става с тъмно брашно.

# 395
Като влязох в този форум за първи път разбрах, че  имало машини за хлаб в домашни условия Embarassed Искам да купя една за Коледа, затова може ли да споделите какви машини имате и от какво сте доволни или недоволни, кои са добрите марки според вас и какво трябва да има една машина задължително като функции. Ако не ви се пише и е правено това, може и линк да дадете Simple Smile

# 396
Момичета, не робувайте на точни мерки. Следете просто течността - била тя мляко, бира или вода, да е около 300мл, а сухите продукти - 500гр. Ако ще слагате яйце, то да се приспадне от течността. Грубо казано са тези мерки, но има разлика в типовете брашно. Затова просто си следете топката да ви е гладка, еластична, да се отделя от стените на контейнерчето. Ако при последния звуков сигнал добавите малко кашкавал, хлябът става божествен. Опитайте хляба с чесън и кашкавал. Моят любим. А, ако после филийките се препекат - да не ви обяснявам за каква вкусотия става дума. Иначе в темата с рецептите (на първа страница в тази тема е даден линк към нея) ще откриете това, което търсите. Препоръчвам рецептите на Рая, Пина, Зори. Ако все пак държите за бирен хляб, ще пиша.

Не открих, затова питам.

Преди да попитам най-напред там погледнах.

Айде моля давайте, че остана 1/2 бира, а не ми се хвърляаааааа .... Praynig

# 397
Съветът ми е: Не прави хляб само с типово. Смесвай с бяло и става. Но друго си е бялото брашно.

Аз пък по съвет на Пина(обясненията за видовете брашна 1 страница по напред)останах с впечатление,че може и само типово...И последният път ми стана с типово+пълнозърнесто. Без бяло!

Днес си купихме по 1 стек типово и пълнозърнесто и сега съм заредена за хляб...за 1 седмица напред! купих си и едно козуначено - пак на Панино...Някой да сподели рецепта точно с това брашно за козунаци.....

OMEGAzine  - препоръчвам моето гардже - Аляска.....

# 398
Debka, заповядай.

Бирен хляб

320-350-400 мл изветряла бира ( и да не е изветряла, няма страшно. Само ощетяваш феновете й.)
1/2 ч.л. суха мая (аз слагам 1ч.л. и пека на бърза програма )
1 ч.л захар
2ч.л. сол
брашното е около 600-700-800 гр (в зависимост от милилитрите - да се отлепя хубаво от стените)
*1. програма (БЪРЗА) - много вкусно

Бе може само с типово, но е тухличка. Говоря за чисто типово, от завода, без подобрители. Опакованите имат разни неща  Wink

# 399
  • София/Осло
Не ни се надува хляба до края на формичката..адски вкусен е, но размера му е хммм...като на квадрат....дали е от маята..ползваме суха

Не би трябвало да е от това. Аз също ползвам предимно суха мая. Колко мая си сложила на какво количество брашно, на коя програма... и изобщо каква ти е рецептата? Ако си правила "черен" хляб, то и на мен ми стават тухлички, поради което вече почти не посягам към типовото брашно  Laughing
Ами да ти кажа 1 ч.л. суха мая на 400-500 гр.брашно на основната програма..дори и бяло да е брашното ,пак на ми изпълва целия контейнер...а пък оня ден правихме един сладък хляб и той просто докато втасваше изскочи от машината  newsm78

# 400
   HugБлагодаря ви за отговорите.  PeaceЧета ви, но просто тези дни не мога да стигна до компа да ви благодаря.
   Да се похваля вече два пъти само месих - единия път питка /само, че две дози като за  хляб / и тази сутрин тесто със сода за питки.  Peace Станаха перфектни, но аз не ги оставям до края на програмата за месене, а само - 10-15 минути.
  Wink Обаче, да ви се "оплача" от моята Аляска-как само се подмазва на свеки. Пекох 2пъти бял хляб и 2пъти пълнозърнест и все контейнера не се изпълваше съсвем до горе, а като реших да се представя пред свеки-като бухна оня ми ти хляб, чак до върха на контейнера /а му бях сложила както  друг път същото количество продукти/.
    newsm78 Да не забравя- какво трябва да е съотношението между бяло брашно и трици за да се получи пълнозърнест хляб / достатъчно ли е както пише в моята книжка - 150 гр. трици +  350 гр. бяло брашно/ .Имам предвид домашно смляно брашно и триците от него.

# 401
Здравейте,ето една интересна рецепта за хляб с бира и босилек.300мл.бира,1к.л. сол,1 к.л. захар,6 с.л. нарязан пресен или 1 с.л. сушен босилек,щипка черен пипер 1 с.л. зехтин 1/2 оп.суха мая.Добавяме брашно за да получим твърдичко и гладко тесто.Аз го правя с  основната програма basik на машината ми.Моята е Cookworks.

# 402
Debka, заповядай.

Бирен хляб

320-350-400 мл изветряла бира ( и да не е изветряла, няма страшно. Само ощетяваш феновете й.)
1/2 ч.л. суха мая (аз слагам 1ч.л. и пека на бърза програма )
1 ч.л захар
2ч.л. сол
брашното е около 600-700-800 гр (в зависимост от милилитрите - да се отлепя хубаво от стените)
*1. програма (БЪРЗА) - много вкусно

Бе може само с типово, но е тухличка. Говоря за чисто типово, от завода, без подобрители. Опакованите имат разни неща  Wink

Кати и Инна 999 ,

много съм ви признателна, момичета  Hug  bouquet

Тичам да оползотворя биричката .... Peace

# 403
Аз нали вчера се похвалих, че си купихме Мулинекс бяла. Изпекох един хляб, стана страхотен и сложих естествено втори, по друга рецепта. Та машината изобщо не пожела да тръгне. След 3 часа се отказах и си легнах. На сутринта сложих нова смес и пак пускам, пак не иска. Къде ли не проверих какво й е, и не ще. Събудих мъжа ми, и той откри, че врътките запичат, не въртят. Няколко пъти в продължение на месенето вадихме контейнерчето и развъртахме отдолу за да тръгне да работи. Егати и каръка се оказах, но ще видя следващия път така ли ще е, и ще заминава на ремонт бързо, бързо. Close

# 404
  • София/Осло
Това със запичането на врътките май го има навсякъде...и при нас както пина е казала ,като слагаме нещо сладко се запича ,ако хляба не се изваде веднага и контейнерчето не се накисне с вода. Да не би и при теб да е станало нещо такова.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт