Нашият месец вече дойде, сладко СЕПТЕМВРИЙЧЕ да ни донесе!

• 11 349
  • 302
  •   1
Отговори
# 195
Благодаря ви, момичета  Hug Hug Hug от името на бонбончето ми Боби:)
Ей, честито на Беринка:)
Каквото парче беше тя, къде го извади това голямото бебче  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Да й е живо и здраво пашкулчето и тя да се възстановява бързо:)
Саморасличе ....  Praynig Praynig Praynig стискам палци всичко да е наред и да има някакво объркване при кантарите! Струва ми се адски шантаво това  Shocked Още веднъж стискам палци всичко да е наред  Praynig Praynig Praynig
Илиянка, направо ми четеш мислите !!!! И аз усещам така нещата! Наистина не знам как съм живяла без нея ...  Embarassed
Хекси, ще ти правя компания !!! Мъжа ми току що замина за чужбина за седмица някъде и аз РЕВ !!!  Shocked Едно тъпо ми стана. Почувствах се адски самотна и безпомощна! А като се замислиш основните грижи са мои за беба! С него само я къпем.... но гледай ... направо .... А и се бяхме карали точно защото моя живот се преобърна, а неговия продължава както обикновено! Тези хормони ще ни попилеят ви казвам  ooooh! Не мога да се позная. Никога не съм плакала толкова!!! Уж се бяхме скарали днес, а като го изпратих сега и ДИВ РЕВ !!!  Shocked И по телефона не мога да говоря даже да му кажа колко ми липсва  Shocked УЖАС ... #Crazy Да идва утре, че малко да се разнообразя ... че сме при педито ... тя пък само да не ме натовари допълнително с някой друг проблем, че  Sick не знам вече ...
Тука сме се събрали една сурия чувствителни души да ви кажа аз  Mr. Green
Ама ... поне ни олеква като споделим ... че не е човешко да го задържаш в себе си ! Ше се побъркаш  Shocked

Ох ... мойто коте днес за сефте нещо много бодува и плаче ... коликите ли ни почнаха  Shocked ... надявах се да ги прескочим  Sad
Отивам да си я гушкам миличката  Heart Eyes

Целувки на всички! Hug

# 196
  • Кърджали, България
Използвам момента, в който баткото гледа филмче, а бебка я дундурка майка ми.

Честито на новите мами, вного да слушкат и папкат бебчетата!!!

Добре завърнала се на кукла!!!

Миналият ден ни падна пъпчето, точно след като получих вашите съвети относно почистването му и смятах вечерта да ги приложа  Laughing

А днес беше първата ни разходка навън, в това чудесно време  Sunglasses Иви спа през цялото време плюс още час и половина в количката в коридора, като се прибрахме! За дрешките - бях я облякла с боди с къс ръкав, гащеризон памучен и отгоре пак някакъв гащеризон поларен и завита с една тънка пелена. И шапчица. Ама май много я бях навлякла  newsm78

Памперсите на "Памперс" и при мен са същата работа - почти всяка нощ намирам Иви мокра на кръстчета откъм страна, на която е лежала. Като свърша този голяяяям пакет, ще взема да пробвам Хъджис, ако намеря тук...

А да ви питам, вие слагате ли профилактични гащички? И кога трябваше да се направи ехографският преглед за тадобедрените стави?

Колкото до кг ми - при раждането съм свалила към 7 кг, после не съм се теглила, ама вече си влязох в панталона, дето го носих до петия месец, не че е голямо постижение, де  Embarassed Та, днес се бях изтупала за разходка с панталон и сако и събрах очите на завистливите ми съседи  Whistling

# 197
Hexi,
Ми той проблемът не е у теб - няма ли начин да го насърчиш мъжът да се пробва в хранене и смяна на пампи? Да усети, че го бива в татковските дела, знаеш ли колко е гот за един мъж? Може би просто трябва малко лееко да го подбутнеш без да усети. Пожелавам ти от сърце татето да открие заложбите в себе си - много ще е гот за връзката му с теб освен всичко друго  Wink
И другото, което може да помага е - хващайте се там с някоя съфорумка от твойта махала и излизайте заедно на радходки или си ходете на гости с бебоците. На мен лично винаги супер разтоварващо ми е действало да дойде още някоя като мен на гости - а и тъкмо на нея не й пука дали съм рошава и къщата ми е с краката нагоре, щото много добре знае какво е.
Стискам палци да минава бързо тежкият период, няма да е все така  Hug

# 198
И  на  мене  мисе  иска  да  спортувам, но  зависи  от  това  дали  ще мога да го оставя  и да съм  спокойна.  Хекси  спокойно  и  аз  се  чувствам  така  явно  е  след родилна  депресия  все  ми е    нервно  реве  ми се.  Малко  ми  е трудно  ,защото  никой не ми помага  но  няма  начин.И  ако  има  и безсънна нощ  на  другия  ден  съм  изморена  ,но пък  го изкарвам на  разходка  да използвам  хубавото  време  .Стига  съм се  оплаквала.  Лека вечер  мамчета.    

# 199
  • гр.Варна
ДА Е ЖИВО И ЗДРАВО БЕБЧЕТО НА БЕРИНКА! bouquet  bouquet  bouquet
ЧЕСТИТО И НА МАМА ЛЕКСИ!  bouquet  bouquet  bouquet
ЖЕЛАЯ МНОГО ЩАСТИЕ НА ДЕЧИЦАТА И БЪРЗО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА МАЙКИТЕ ИМ! Hug Hug Hug

# 200
samorasliche, не се шашкай мила , притесненията ти само могат да ти навредят. Мисли позитивно и както казват др. мамита нещо не се връзват нещата с тези килограми, които са ти казали. Стискам палци всичко да е наред Hug
По отношение на спорта и аз си мечтая да стигна след месец/два/ до фитнеса, но дали ще стане незнам. Аз съм свалила след раждането 9кг, но имам още толкова да свалям, пък сега нали се храним здравословно заради кърменето........
Спокойна нощ на всички мамита и най-вече на всички сладки бебчовци Hug  love001

# 201
  • София
Lilian,
Ами щом бебчето прави такива хубави паузи, можеш да цедиш между храненията. Другият вариант е да цедиш преди кърмене и след цедене да даваш първо тази гърда дето си я цедила и след нея другата. Ама ако не ти е спешно трупането на запаси, по-добре цеди умерени количества, в смисъл не непременно за цяло хранене наведнъж, за да не си направиш някоя хиперлактация. Можеш да оставиш изцеденото в хладилника, после на следващото цедене да изстудиш новото количество и да ги замразиш двете заедно. Или на три пъти, според това по колко си решила да събираш и по колко искаш да цедиш. Просто колкото по-плавно го направиш, толкова по-безпроблебмно ще бъде. Успех!  Hug

Много ти благодаря! Ще пробвам и ще пиша резултат. Радвам се, че има хора като теб помагащи на майките в кърменето.  Hug

# 202
  • Sofia
Честит голям мъж на Берина! Да им е жив и здрав! Hug  bouquet

Добре завърнали се на Бенич, Ками и и кукла( ако пропускам някой, не е нарочно, моля за извинение).... и чакаме снимките! Hug

Честити пъпчета на Людмила и Инчето!  bouquet

Сам и според мен не трябва да бързаш да се притесняваш толкова.

В депресия не бих казала, че съм, но хормоните и мен ме друсат... мъж ми беше със синковеца през уикенда на гроздобер в Сандански и аз без ниакакво усилие си поревах по повод заминаването им.... и освен това по най-незначителни и всевъзможни поводи..... ама има напредък. Crazy

За пампите аз...(не точно де Laughing) съм на Хъджис и съм доволна, от приятелка имах и няколко бройки Памперс и Либеро, та и от тях съм доволна. Не че не се е случвало да ми пусне Хъджис-а, но грешката си е моя, та обърнете внимание дали ги слагате добре.

Относно това да проверите дали им е хладно на бебковците, не по крайниците, а по ушенцата се съди. bowuu

За кг аз съм "-7" след болницата и още минус 1 след това. Иначе шкембака ми е като на бременна в 4-5 месец, отдавам го и на това, че ми е трето.... все пак се прибира де.

Инче ортопедичния преглед ми се върти, че беше на две седмици до края на 1я месец, но не съм сигурна, а се каня тия дни да погледна и все не съм успяла до сега. ooooh!

Ние колики определено не наблюдаваме все още.... ако може хич и да не ги видим Praynig Praynig...
На бебчетата с колики, бързо  да им минават, че е кофти тръпка за малките душички!

# 203
Аз само да се отчета, че съм тука, все още с бебе в корема. И тази нощ не дръзна да се покаже  Mr. Green
А дано скоро да се осмели.

# 204
  • София
Привет и от мен
Честити бебовци на обебилите се мами, да са им живи и здрави и много да ги радват  bouquet  bouquet  bouquet
Едва успявам да ви изчета, а снощи тамън праснах един дълъг постинг и нета се скапа, после бебо беше с колики до 1часа и направо ooooh! ooooh!
АНИРИ, ПАЛЕЧКА, и ние бяхме в Токуда в понеделник -  качили сме 200гр., но сигурно щот поне веднъж дневно се налага да му дам адапте Embarassed
Просто не успявам в даден момент да се оправя и с двамата - и каката и бебо искат да ядат по едно и също време и аз #Crazy #Crazy #Crazy
Да не говорим че бебо е много мързелив- цок, цок, дрем, цок, цок,дрем и така един час. newsm78
Бутам го щипкам го и така се храним.
А след половина час пак е гладен, а през това време и Кати иска да играем, или трябва да яде, или тича из къщата и пада на сяка крачка и реве и въобще хаос #Crazy #Crazy
Та и аз бая си поревах тия дни, пък и на мъжо му постъжних живота.
От оня ден излизаме вече на разходка, но как излизам с двойната количка, направо ooooh! ooooh!
Първо свалям количка, после бебе, после каката hahaha
Сички ни гледат по улицата и градинките #Crazy #Crazy
Направо утепахме рибата. hahaha hahaha
Целувки на всички мамита и бебчовци, а на тези които още са 2 в 1, стискаме палци Praynig

# 205
  • Севлиево
Здравейте мацки!!!
Аз се опитвам да пиша с една ръка. Тука се люшкаме в количката и слушаме детски песнички.
Относно памперсите ние сме на Молфикс, пропускат само ако не съм го сложила правилно. Защото когато се е опикал гледам, че памперса е хлабав от към коремчето. Иначе не са лоши, но и аз съм чувала че Памперс са ги развалили. До колкото разбрах вече се правят в Турция и качеството им е паднало. Иначе се чудя и аз дали да не пробвам и друга марка.
Тия дни все си мислех да ви кажа, може и да съм го споменавала, ама нищо пак. Аз за коликите още от втория ден вкъщи давам на моето бебче анасонова водичка и мисля че ги изкарваме по-леко. Не че нямаме и на нас ни се е случвало да не заспиваме навреме от рев.
Аз пък да ви се оплача, че миналата седмица ме боля едната гърда и дигнах температура, сега е наред другата. Предния път пих два парацетамола и ми мина и сега правя същото и дано не се усложнят нещата.

# 206
  • София
Честито бебе и на Берина, много радост да носи на цялото семейство  bouquet

Хекси, точно тако теб се чувствах първия път като родих. Малко ми дойде като гръм от ясно небе, защото колкото и да ти разказват какво е да гледаш малко бебе, докато не ти се случи, изобщо не можеш да го осъзнаеш. А промяната на режима и хроничното недоспиване са направо смачкващи. За твое, а и на другите успокоение, ще кажа че следващия път, хич и няма да ви направи впечатление, че сте будували цяла нощ, а и ще бъдете много по-спокойни и уверени. За това си мисля, че не хормоните, а умората повече ни смачкват. Сега с 2 деца мога да кажа, че ми е по-лесно отколкото първите месеци с Дани, за когато си спомням, че сутрин едва ли не се будех със съжаление, че ми предстои още един монотонен и уморителен ден. Определено разходките със съмишленички по съдба са много разтоварващи. Хекси , като се прибереш в София може да направим една разходка в Южния.

От памперсите съм пробвала много видове, но винаги съм се връщала към Памперс може би защото са най-разпространени и лесно се намират. Аз забелязах, че ако сложа пишката нагоре, задължително пропуска, за това пишката слагам само надолу и имаме сравнително малко фалове.

За дрешките, аз винаги слагам едно боди с къс ръкав и отгоре един памучен гащеризон или комплект жилетка с панталонки. Имам един куп пелени и одеялца от всякакъв калибър и според времето слагам една или две. Дефакто дрехите винаги са едни и същи, а променям завивките. Това естествено се отнася за този сезон, като застудее, ще започна да обличам по-дебели дрешки.

Моята педиатърка се беше засилила да ми дава талонче за ортопед, но тъй като закъснявахме, не го взех сега, но тя каза, че е добре след 40 ден до края на 2 месец да се направи прегледа.

С килограмите и аз вървя бавно, но уверено надолу. След родилното бях -6 кг, а от както сме вкъщи съм -3, демек общо 9 съм свалила. Имам още 7-9 кг за сваляне, но сега с кърменето не мога да си спретна гладната диета.

# 207
  • Варна
Привет   bouquet
Честито на новите мами е бебчета живи и здрави и много да слушкат   Hug

Днес имаме мини рд и ви черпим newsm38 ставаме на месец
пораснахмеее ехеее станахме за жененее Mr. Green

Честито на всички мини рожденици  Hug

ние сме на памперс и съм много доволна никога не ми се е намокрила Peace

# 208
  • София
Добро утро, мили майчета  Simple Smile
Днес съм в значително по-добро настроение  Grinning Не знам какво щях да правя, ако го нямаше форума.
Честито на мама Беринка, много да я радва голямото и момче, да е здраво и весело и баткото много да помага!
Хайде малкото останали неродили мами до края на седмицата да сте се отчели  Wink
Честито за падналите пъпчета на Инна и Люси! Нашето още се опъва.
Саморасличе, сигурно има някаква грешка. Не се поддавай на отчаяние, че веднага се отразява на кърмата. Опитай се да повярваш, че всъщност всичко е наред. Психиката е голямо нещо.
За килограмите, аз съм си на същите от преди раждането. 7 свалих с раждането, вкъщи другите 2. Но ще трябва да се поспортува, за да прибера корема.
И аз си поревах тези дни, но не заради друго, а заради проблемите с кърменето.Сукането хич не ни се отдава, а се старае детето. След вчерашното ми запитване в кърмаческия, подозирам, че може би Агопчо има къса юздичка на езичето, ще видим какво ще кажат докторите. Снощи установих, че може да захапе само ако гърдата е много мека и вече се цедя преди кърмене, но не знам какво остава вътре и после давам изцеденото. Трудно е, но все пак се храним някак си. Поне ми доизцежда гърдите и се надявам така да не ми намалее кърмата, че изцеждането с помпа едва ли стимулира лактацията  newsm78
Пиша този пост от 2 часа  Simple Smile
Галенце, ти си нашият герой, нали знаеш, ще се справиш и още как  Hug
Базилискче, показвайте се вече де, стига сте се крили  Grinning
Бабаитка, честит мини рожден ден   bouquet
Чао засега!

# 209
  • София
Палечке, вчера и аз си мислех за скъсена юздичка, но си помислих, че мога да те шашна излишно с предположението си. Дано все пак преодолеете трудностите и детенцето се научи да дърпа добре.

Общи условия

Активация на акаунт