Нашият месец вече дойде, сладко СЕПТЕМВРИЙЧЕ да ни донесе!

• 11 356
  • 302
  •   1
Отговори
# 180
  • морето и сините вълни :)
относно памперсите и аз съм адски недоволна от Фирмата ПАМПЕРС...Пропускат яко. минах на Либеро и днеска беше моя подмокрен като за световно.Защо така с еполучава д аму се невиди ,,явно не бях го лсожила добре памперса.Ама вече няколко пъти ми се е случвало на Либеро да ми се подмокря.Чудя се да пробвам ли на Хъджис???някой да каже мнение Peace Peace Peace

# 181
Честито бебче и на Берина, браво мила такъв голямбебок си си отгледала да ти е жив и здрав и да ти носи само радост  love001 newsm51 newsm51
FEMININE честито ти месечинка мила да ти е жива и здрава и много много да те слушка. Мерси за поздравленията дано само така да продалжава и за напред че направо се шашкам с това ядене дали няма да започна да качвам  newsm78

# 182
  • гр.Варна
Здравейте и от нас!  bouquet  bouquet  bouquet
Моят мъник сладко спинка, а аз - да наваксам във форума.
От много емоции забравих да се похваля , че вчера на Мимо му падна пъпчето. Докторката каза да продължаваме с промивките и бивацин (както съветват и другите мами).
И моят мъник снощи си спа блаженно от 23.30 до 05.00 и днес мама е свежа и бодра! Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Днес реших да извадя количката  , за да я почистя и да се подготвяме за малки разходки. Голям срам Ви казвам-и двамата с мъжа ми се въртяхме от около количката и една джаджа остава, а не знаем къде да я сложим. Embarassed Embarassed Embarassed Уж не беше толкова отдавна, а сме забравили как се сглобява.

Приятна вечер на всички и стискам палци на тези, които още не са родили! Дано по-скоро гушнете бебенцата си! Praynig Praynig Praynig

# 183
И аз да кажа за памперсите , ние ползваме също на Либеро вярно пропускат но само когато не са сложени добре.
Отивам малко да подремна цунки мамчета Hug

# 184
Привет от нас!
Имахме проблеми с жълтеницата и чааак сега ни изписаха! Доста дечица около нас се бяха здраво жлътнали...
За раждането - ще има подробен разказ по-нататък. Само ще спомена, че раждането беше безболезнено, в  най-болезнената си точка не по-болезнено от зъболекарска машинка. Естествено не съм се обезболявала медикаментозно. Във ваната влязох в 13.45, а родих в 15.00. Мъж ми доста помогна, държеше ме докато раждаш и аз се държах за него, така че все едно раждахме заедно.
Екипът на д-р Григорова беше страхотен.
Сега ще видим как ще се спогодим всички в къщи, каката се държи доста превъзбудено и успя да халоса бебето по главата с една лъжица:( Иска да и моем дупето, когато мием бебето и т.н.
А бебето е изненадващо русо, затова писах в СМС-а на Морена, че е блондинка, ама май не сме се разбрали.

# 185
честито на Берина, да ти е жив и здрав големия бебок!

# 186
Момичета, аз не съм на себе си направо Cry  #Crazy - така, че май няма да звуча много адекватно ooooh!
Първата консултация мина катастрофално Cry - бебка е свалила 320гр и за капак жълтеницата и продължава...Та лекарката ни изстреля на пожар за пълна кръвна картина и утре сме в Терапията на преглед да видим какво е положението с черния дроб Shocked Лелеее, казвам ви изтръпнах #Crazy Sick
С таткото в момента сме на нож Cry - според него аз съм виновна щото детето е на кърма на поискване. А лекарката каза, че заради жълтеницата спи по повече, което е вредно и пропуска хранения...Каза ми да продължа за сега с кърменето и пак скоро контролно ще се видим - ако няма промяна с наддаването ще блъскаме адапте и това е Cry
Охххх, май цялата ми борба да имам лактация и бебка да засуче отива по дяволите Rolling Eyes Sad
Чесито на Берина голямото синче - да и е живо и здраво Hug

# 187
  • На тавана. С Карлсон и Дребосъчетата.
samorasliche, тези 320гр спрямо рожденото тегло или спрямо теглото при изписване сте ги свалили? Имам предвид, ако са спрямо рожденото тегло, може да се окаже, че просто бебка не е наддала, което не е страшно!
Ако досега не си го практикувала, започни да я будиш, като се успи повече от 2 часа - при нас определено има известен резултат за увеличаване на кърмата.
Стискам палци изследванията ви да са добри! Hug

# 188
Здравейте.
Аз първо да се похваля - днес бяхме при педито и ни претеглиха. Качили сме 450гр от изписването и сме пораснали с два см. та вече не се притеснявам дали е гладна  Laughing

Честито на мама Берина   bouquet  bouquet  bouquet Да слушка много големия мъж.

За обличането, слагаме малко по-дебели дрешки от тези на мама и вземаме няколко пеленки за завиване. Ориентирам се по ръчичките й, ако са много топли я отвивам, а пък и нашето зверче киха като усети, че става студено   Mr. Green За памперсите, от Памперс и аз не съм доволна- пропускат, ама на нас ни паснаха Либеро. За Памперс знам, че са добри от 4-ти номер, ама то при всяко бебе е индивидуално, така че става само с проба  Peace

Kameliya за зърната - пробвай да ги "оформиш" с ръка преди да дадеш на бебо да суче. Нищо чудно да не иска да захапе поради тази причина. Успех  Peace

FEMININE честит ви малък рожден ден   bouquet Ех, а кога си бяхме с коремчетата и си мислехме за бебоците. Честно казано свикнах толкова с това малко съкровище, че незнам какво съм правила без нея досега  Heart Eyes

Да ви питам, всеки път ли уригате след ядене? Че моята буба понякога не иска, а друг път и с хълцане го комбинира  newsm78

# 189
За обличането, слагаме малко по-дебели дрешки от тези на мама и вземаме няколко пеленки за завиване. Ориентирам се по ръчичките й, ако са много топли я отвивам, а пък и нашето зверче киха като усети, че става студено   Mr. Green

На нас педиатърката ни каза, цитирам "Бебетата имат абсолютно несъвършена кръвоносна система и няма как да установите по ръчички и носле дали на бебето му е топло - в повечето случаи крайниците им са студени". Каза да изхождаме от себе си.

# 190
Саморасличе,
на същия кантар ли ви мериха предния път? Това може да има голямо значение.
Щото както ми описваш бебето спокойно, пишащо и акащо, нещо не ми се връзва.
Честно казано не вярвам че бебата ти ще свали толкоз много, без да е видимо болна.
Ако не съм родила и утре, мога да мина ди ви видя как сучете (стига да не нажежавам излишно обстановката). Дори мога да донеса кантар - тъй де, все някога ще се изкуша и аз да  го ползвам, но мога да живея без него известно време.

# 191
За обличането, слагаме малко по-дебели дрешки от тези на мама и вземаме няколко пеленки за завиване. Ориентирам се по ръчичките й, ако са много топли я отвивам, а пък и нашето зверче киха като усети, че става студено   Mr. Green

На нас педиатърката ни каза, цитирам "Бебетата имат абсолютно несъвършена кръвоносна система и няма как да установите по ръчички и носле дали на бебето му е топло - в повечето случаи крайниците им са студени". Каза да изхождаме от себе си.

Абсолютно съм съгласна  Peace Ама все пак се усеща като прегрява и като й е студено (поне аз така си мисля) и досега не съм я изстудила или претоплила  newsm78

А за килцата, аз свалих само 5 при раждането и още 2 кг от както съм си в къщи (ако е верен кантара де  Crazy)

# 192
А за килцата, аз свалих само 5 при раждането и още 2 кг от както съм си в къщи (ако е верен кантара де  Crazy)

Аз - само 6 при раждането и още 1 след това. Ние с теб като че по калъп сме правени - все заедно си вървим. Wink

# 193
относно памперсите и аз съм адски недоволна от Фирмата ПАМПЕРС...Пропускат яко. минах на Либеро и днеска беше моя подмокрен като за световно.
Аз съм от самото начало на Памперс - първо на 2-5 кг, а скоро минахме и на 3-6 кг. Досега не съм го намирала мокър извън памперса.  newsm78

Аз - само 6 при раждането и още 1 след това. Ние с теб като че по калъп сме правени - все заедно си вървим. Wink
Аз на последно теглене бях свалила 13 кг общо, ама седмицата при майка ми се отрази. Сега съм леко по-спокойна, имам повече време за ядене, а и разполагам с храна и готвено. Така че надали съм смъкнала още, по-скоро съм качила.
Иска ми се много да започна пак да ходя на спорт, но просто дори да мога да оставя малчо на някой, нямам сили от безсъние... Всяка свободна минута гледам да оползотворявам в почивка.
И не знам следродилна депресия ли ме тресе, но режима на денонощно гледане на бебчо започва да ми идва наистина множко. Чувствам се перманентно изморена, самотна и нещастна. Карам се с мъжа ми, защото виждам как неговия живот не се промени и грам от раждането на детето (досега и един памперс не е сменил, нито го е нахранил), само моят се обърна на 180 градуса и не мога да мръдна никъде, не се наспивам, не общувам с никой и съм сама по цял ден и за капак и вечер не спя. Ох, като го пиша това и се чувствам ужасно, като една много лоша майка. Не че не си обичам детенцето, напротив. Но ми се иска да можеше отглеждането му да имаше една идея по-лесен вариант, а не аз да трябва да жертвам целия си живот с месеци и години...

Последна редакция: ср, 26 сеп 2007, 19:37 от Hexina

# 194
Иска ми се много да започна пак да ходя на спорт, но просто дори да мога да оставя малчо на някой, нямам сили от безсъние... Всяка свободна минута гледам да оползотворявам в почивка.

И аз чакам да вляза малко повечко в релси, за да ми остават сили за спорт. Ако не ни започнат коликите, се надявам да е скоро... Но май са ми твърде смели мечтите...

Общи условия

Активация на акаунт