Нашият месец вече дойде, сладко СЕПТЕМВРИЙЧЕ да ни донесе!

• 11 341
  • 302
  •   1
Отговори
# 210
Палечке,
Леката форма на къса юздичка се оправя понякога от самосебе си, а пък по-тежката я оправят супер лесно лекарите. Тъй че ако имаш подозрение за такова нещо, иди да ви види педиатърът, сигурно ще може много бързо и лесно да ви помогне.

# 211
  • София
Кали, Базилиск, благодаря ви  Hug Днес няма да успеем да отидем на доктор, но утре ще видим какво ще се окаже. Надявам се, ако е това, да е лека форма, защото все пак успява да засуче по малко когато гърдата е мека.

# 212
Абе според мен няма да е това, но ако има как погледни докато суче, дали езичето е върху долния венец, издадено напред - ако е, значи нямате проблеми

# 213
  • София,
Здравейте и от мен мами

днес успях да попрочета темичката!

Искам да кажа няколко неща:

Относно памперсите (въпрос който аз зададох) исках да кажа, че и Либеро пропуснаха, та не знам дали мойто много пишка или аз не ги слагам като хората!

За коликите: майчета една приятелка ми даде капки хомеопатични, като ми каза че за 3 приема и с коликите се е свършило! Аз не съм ги ползвала, защото не съм забелязала Вики да има, но тя каза че е страшно доволна - казват се  sol.CALOC.2000 -производителя е Helios

Относно буденето на 3 часа! Аз Вики го будя всеки път освен в промеждутъка от 00:00 до 06:00 сутринта! Моята педиатърка е категорична, че през нощта не трябва да се храни (за това мнения много и много противоречиви) но аз я слушам нея!

Вики е още на кърма, но се изцеждам и му давам грамажа, който му се полага, защото от лявата едвам изцеждам 50-60 гр., а от дясната по 100-120 грама! А и имам РАГАДА на дясната и не мога да го кърмя! Много ме е яд, защото ми се искаше да си го кърмя, а не да го храня от шише, но поне се храни с кърма!

Аз в началото замразявах много (и това го мернах като въпрос) Купих кутийките на АВЕНТ и съм ги пълнила с по 100-150 грама! Сега като ми се наложи да размразявам, размразявам млякото и ако не е изял всичко, го оставям в хладилника за следващото хранене (така има годност 1 ден след размразяването, но в никакъв случай не се замръзява отново веднъж размразена кърма)

Аз знам, че на отропед се ходи до 40 ден на бебето, въпреки че Ивето го заведохме на 3 месеца! Доктора тогава ни се скара и каза че се води до 40 ден!

Та така се гледаме ние! На консултация сме на 05 октомври!

Малееее, такъв постинг никога не съм писала...............

Целувки и поздрави на всички мамита, а за Беринка.............. лелееее какъв голям мъж - да и е жив и здрав!

# 214
Здравейте и от мен.
Честито на всички нови майчета, да са им живи и здрави бебчовците и да са весели и послушни за радост на мама и тати.  smile3525 newsm51 newsm51 newsm51

Честито и на всички, които имат и имаха малък РД.     bouquet   bouquet   bouquet

Аз продължавам да Ви чета и да черпя полезна информация за кърменето и за справянето с всички проблеми покрай новородените бебчовци. Вие сте страхотни и в съветите и в подкрепата която взаимно се разменя. Аз все още съм бременна и чакам да има някакви признаци за раждане ама до днес нищо. Едва от сутринта имам едни такива силни болки ниско долу за около 15-20 сек. през 15-20 мин. и се чудя това контракции ли са и ако са дали са родилни.
Вече почти не останаха неродили мами тук, знаете какво е контракция, а аз стоя и се чудя  newsm78  да се обаждам ли на мъжо да идва от работа, да ходя ли до болницата, да стягам ли багажа  #Crazy Все си мисля че няма да родя днес, но то бебчо си знае. А може това да са подготвителни а не родилни контракции.  Thinking
Сигурно ви се струват смешни моите притеснения, но като ми е за първи път .... а няма изтекли води (поне не съм разбрала) няма тапи, няма паднал корем и нищо не мога да измисля  Sad

Поздрави на всички   Laughing  и целувки!  Дано и аз скоро да споделям отглеждането на бебчо с вас.

# 215
Привет!
Моя фъстък заспа,а аз от вчера съм с такова главоболие,че сега се надявам с това 3 в 1 да ми мине,ама май ще трябва да пия и лекарства.
Вчера ходихме за акта за раждане-взехме го.После в Социалните,ама не си бях извадила Удостоверението,дето го искат.Жената там беше учудващо учтива и ми обясни всичко.Днес трябваше да си взема у-то и да отида да подам документи за 200-те лв.,но времето е малко мрачно,та ще почакам да се пооправи или утре.
Вчера също така се премерихме с малката-нея дори на  2 кантара за по-сигурно и се оказа,че е 3900 с дрешките и памперса.Значи на изписването беше 2710-по мои изчисления е качила около 900 грама,което е супер и съм много доволна.  Peace Ще видим кантара на педито какво ще покаже във вторник.
А за моите кг-бях качила 16,8 оставих в РД,а сега имам още 6 да сваля,но не ми се вярва да си стана като преди-47 кг.Все пак съм раждала.  Mr. Green Макар,че си купих едни дънки и една блузка и като се облякох да ме види мъж ми,вика :"Е,много са ти добре.Изглеждаш все едно не си раждала!"  Mr. Green
За памперсите-и аз ползвам на Памперс единичката.Бяха ми дали един-двойка и снощи го сложих да видя как ще й е на малката,за да знам дали да й взимам по-големите вече,но нещо й беше пропуснал.А единичката-не ...  newsm78 Не знам.Имам 2 бр. Молфикс-майка ми ми беше купила едно списание и бяха подарък.Ще сложа от тях да видя как ще са й.

Бенич,ние сме го закъсали с коликите.Знаеш ли къде ги има тия капки да ги пробвам?Много ще съм ти благодарна...

# 216
Днес сутринта към 8.00 Вилиан е станала мама на Радостина- 3. 770 кг и 53 см. Вилиан праща поздрави на всички. Да са живи и здрави и двете и бързо възстановяване на Вилиан.

Ние сме добре, сражаваме се с коликите и с недоспиването. Надявам се скоро да установим някакъв режим и да ми остава повече време да ви пиша, че вече ми е домъчняло за вас.

Честити бебчета на всички мами, да са ви живи и здрави, няма да изброявам, да не изтърва някои   bouquet

# 217
Честито на новите мама, бързо възстановяване и връщане в къщи  bouquet

# 218
  • Габрово
Здравейте мами!
Първо честито на всички, които вече са се сдобили с бебчета и леко раждане на останалите!
Аз се опитвам да ви чета редовно /а откакто се роди малкия не насмогвам и с четенето/, а с писането хич ме няма, но реших да се отчета. На 01.09. се роди нашия син Добромир, 4,200кг., 53 см. Раждането беше доста трудно - започна с изтичане на водите в 22.30 на 31.08. и след доста мъки и нежелание на нашия дебелак да излезе по нормален начин се наложи да ме срежат.
Въпреки, че родих секцио кърмата ми се появи, малкия има желание да суче, но изглежда не му стига и се дохранваме. Сега като ви чета май ще се опитам да преминем само на кърма, тъй като ми се случва често малкия да яде много малко от дохранването - по 10-20 мл., а и има моменти, когато въобще не опитва АМ. Ще се опитам няколко дни така и да видим какво ще стане.
Поздрави на всички и лек ден! newsm10

# 219
  • София,
Здравейте отново!

Честито Симона,

много да те радва малкият - ГОЛЯМ бебок!
Честито и на Вилиан, здраве, късмет и много спокойни нощи с бебочето ти!
pebs ще ти дам адреса на аптеката от която са купувани тези капки, както и сайта на фирмата производител! Дано от там намериш точния адрес, защото само по улица аз не се ориентирам!

ХОМЕОПАТИЧНИ ЛЕКАРСТВА БИОПРОДУКТИ
ул. "Чаталджа" №13

сайта е: www.helios-homeopharm.hit.bg

Дано да помогнат! Успех

# 220
simona 666,
Честито ти детенце! Какво го мъчиш с тва адапте, явно че кърмата му стига, че и не харесва изкуственото мляко, както ми го описваш. А и такъв голям юнак, ако искаш да минавате само на кърма, смело махай адаптето - за такива количества просто няма какво да се замисляш. Слушай го човека кога му се яде и ще сте супер.

# 221
 Привет мамчета.   bouquet
 Честити  бебчета на Беринка и  Вилиан  newsm51  newsm51  newsm51
 Емук, Базилиск май само ние останахме още с коремите.
 Ние вчера ходихме до родилното да видим как сме и кво ще правим понеже така ни беше казал докито от ЖК, пък и вчера преносвахме вече 6 дни. И кво да ви кажа, там шефа на отделението ни прие все едно: "Ммммм, вие пък за кво сте дошли?"
 Та слушаха ни тонове, все пак - добре са ни, направиха ми един такъв хубавичък преглед, че цял ден след това имах болки, но днес пак съм добре и никакви признаци. И тъй утре пак сме на преглед на тонове, искрено се надявам да не припарвам до стола отново, щото множко ще ми дойде, пък и за един ден какво ли ново може да има, след като нямам признаци, ама ще видим.
 И такива неща при мен, явно ще си чакам до безкрай, което ми допада като идея повече от предизвикване.
 Чао за сега.  Hug   

# 222
  • На тавана. С Карлсон и Дребосъчетата.
Честити ни нови бебоци!  bouquet Много да се радват взаимно с мамчетата им! Hug

Да си излея пред вас каква разправия имах с болничния за преносването...
Водех си ЖК през ЗК при д-р Евтимова в Токуда. Въпросната жена неведнъж ми стана ясно, че се държи страхотно с пациентите си от платения прием и супер сдържано, дори кофти с тези по ЗК. Но този път вече чашата преля... Миналата седмица се обаждам на регистратурата да запазя час на Алек към неоантологията там. Записаха ни за понеделника, който мина. Попитах специално д-р Евтимова дали ще е там по това време и дали ще може да ми пусне болничния за преносване. Отговориха ми, че няма проблеми. В понеделник отиваме на преглед с дечко, отбивам се аз до кабинета й, тя отвътре се разкрещява, че без да имам записан час (което може да стане най-рано за след месец - графикът й е пълен) не можела да ми издаде болничен, понеже бланките не можели да й излязат на компютъра?!?!?!?!?!?! Аз още тогава започнах да вдигам патардия, но сестрата ме изсели навън и ми обясни, че ако личният ми лекар е добре благоразположен, мога да си пусна болничния при него. Следват два дни разправии с личния лекар, който привидно беше добре благоразположен, но каза, че това за него е прецедент и ще провери как стоят нещата в наредбите; резултатът - не можел личният лекар да ми пусне този болничен, докторът от ЖК трябвало да го пусне. Звъня днес да вдигам скандал в Токуда. Обясняват ми, разбира се, че нямат часове при д-р Евтимова за близкия месец, при което аз им казвам, че това не ме засяга и искам днес или утре да ми се издаде болничният - с час или без (за да е в рамките на този месец и да могат да ми го предвижат в НОИ) и освен това издаването на болничния да стане в мое отсъствие. Изведнъж се оказа (след неприемане на отговор "не" от моя страна), че час нямало как да ми дадат, понеже нямат свободни, но ако утре в 12ч. отиде някой от мое име, нямало да има проблем да ми пуснат болничния.
Как не й стана неудобно на тази д-р Евтимова да ме върне в понеделник от вратата с новородено бебе, не знам. Аз отдавна се бях отказала от нея, но дано не ми се налага отново да се занимавам с тази "особа". Тя само може да се радва, че утре няма аз да ходя лично за болничния, такава патардия щях да вдигна на място, че щеше да й се стъжни животът. Ще я видим как ще се държи със свекърва ми утре - дано си е посвила перата, понеже и свеки много не си поплюва...
Та така - 100'000 разкарвания заради тази жена (идват ми доста цветущи определения, които да изтипосам пред "жена", но ще се въздържа)...
Наоплаках се, а дано ми поолекне малко!

За памперсите - ние сме с Памперс и засега сме доволни, при положение, че нашият младеж като тръгне да ака, няма спирачки и ги пълни порядъчно - два пъти имахме пропуск, но беше по наша вина - не ги бяхме сложили добре.

На няколко пъти ставаше въпрос дали татковците помагат. Нашият освен че не кърми, всичко друго върши. Grinning През уикенда дори един памперс не съм сменила. Бебчо засега го къпе само той. На този етап това е начин да комуникират двамата.
Като цяло - слънца са ми мъжете! Heart Eyes

basilisk, стига писала - бЕгай към родилното! Wink

# 223
Тц, не бега ни се още  Mr. Green
До всички кърмещи мами от София, може би си заслужава да погледнете това

# 224
Beerbaby и Basilisk, т'ва сме хората с кореми все още - ние трите грации.

Аз бях на ЖК сутринта. Бебчо станал 3 200 вече, околоплодните ми води - обилни, тоновете - супер, въобще - застой отвякъде. Не знам какво да правя. Очертаха ми два пътя - или да чакам /но не до безкрай/ или - секцио. Аз нали вече съм се настроила за естествено раждане, не ща и да чуя за операция. За какво чаках иначе досега. Но да видим. Утре съм на друг доктор - от самата болница - да видим той какво ще измисли.

Честит бебок на Вилиан!

Общи условия

Активация на акаунт